Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Voleh onu Madonnu
Sad je ne prepoznajem
Madonna je bila sinonim za slobodu
Sad ide u solarijum.

Kako se Madonna iz ovoga
1983-1.jpeg

madonna%20naked.jpg

pretvorila u ovo?!
madonna_01-1.jpg

Madonna_3.0.0.0x0.432x449.jpeg

u sve šuškavoj trenerci sa dve štrafte sa strane....:lol:

@ mags

Jel pokusavas da istaknes cinjenicu da je sada podredjena modnim trendovima i sl. ?

Ja mislim da je ona to oduvek i radila [ cak ih duze vreme sama diktirala ]...
Mada, to je uopste veca sustina pop kulture.

Prema Forbesovoj listi muzičara sa najvećom zaradom protekle godine, na samom vrhu nalazi se Madona. Zahvaljujući hit albumu Hard Candy, kao i turneji Sticky & Sweet, Madona je na svoj račun dodala 110 miliona američkih dolara. Iza nje je Celin Dion, koja je zaradila 100 miliona dolara,a treće mesto pripalo je Beyonce Knowles sa 87 miliona dolara.

1. Madonna - 110 miliona američkih dolara
2. Celine Dion - 100 miliona američkih dolara
3. Beyonce - 87 miliona američkih dolara
4. Bruce Springsteen - 70 miliona američkih dolara
5. Kenny Chesney - 65 miliona američkih dolara
6. Rascal Flatts 60 - miliona američkih dolara
7. Coldplay - 60 miliona američkih dolara
8. AC/DC - 60 miliona američkih dolara
9. Eagles - 55 miliona američkih dolara
10. Toby Keith - 52 miliona američkih dolara

Evo sta je jedna cura napisala o Madonni na svojoj "Space" stranici:

Nase doba autenticnim cini samo jedna pojava,a to je Madonna.Za jedne ona je ikona popa,za druge feminizma,za neke ikona postmodernizma,seksualne manjine takodje je smatraju svojom ikonom.Za mene,Madonna je sve ovo zajedno.Njen um proslavljen je koliko i njeno telo,ona je strasna koliko i pozeljna,ona vodi dok drugi slede.Teme koje su se kao kontroverzne uvek vezivale za Madonnu jesu feminizam,seks,religija,moda,brak,majcinstvo,slava,moc,buntovnistvo,ljubav,novac,Kabala,umetnost...Jer,ona je to i obrazlozila u svom stavu:"Biti dobar umetnik ne znaci biti mocan ili bogat ili postovan od kolega.Znaci rizikovati."

Madonna nije samo zvezda,prazan celebrity klise zasnovan na isfabrikovanom glamuru,seksu i skandalu.Madonna je ikona,simbol i mit u jednom dobu bez simbola i mitova.Ona je bez ikakve konkurencije,umetnik koji se ne da kategorisati ni po jednom osnovu,umetnik kome je preostalo samo to da prevazilazi samog sebe,sto je za nju ogroman izazov.

Madonna je seksualni revolucionar,kraljica glamura,mistik...Treba da smo svi srecni sto zivimo u ovom vremenu,i sto smo svedoci jednog zapanjujuceg procesa samoostvarenja i postojanja mitom.

Zastol je volimo? Medju mnogim razlozima,izdvojicemo tri najvaznija:Madonna je HRABRA,ISKRENA i BESKRAJNO ZABAVNA I INSPIRATIVNA!

Madonnina poruka vrlo je smela:"Konacno ishodiste slobode jeste igra."

Kriticari su nas dugo unedjivali da Madonna ustvari ne zna da peva.Svakako,ne mora se biti mnogo muzikalan da se uoci razlika izmedju albuma MADONNA i AMERICAN LIFE.Ili LIKE A VIRGIN i REINVENTION turneje.Dakle,transformacija njenog glasa i pevanja,podjednako je fascinantna kao i njena licna.Mnogi su priznali da ona zapravo UME da peva,tek nakon filma EVITA.

Madonna kao pevacica nije tehnicki usavrsena,to je tacno.Ali,hajde da pomislimo,recimo,na Celine Dion,Whitney Houston,Mariah Carey...uzasno su dosadne,pa i iritirajuce sa svojom opsednutoscu tehnickom perfekcijom.I Madonna je svesna toga:"Kao pevacica mozda ja i nisam posebno tehnicki jaka.Ocigledno je ipak da moja muzika nalazi odjeka kod puno ljudi.Uopste nije presudno biti dobar pevac,dobro je ako jeste,ali samo za pocetak.Ono sto je vazno jeste biti strastven,iskren prema sebi i osecati ono sto pevas.Kako inace da ocekujes da drugi osete pesmu,ako je ti ne osecas?"

Talenat je,ustvari,imati umetnicku viziju,kao i hrabrost da se ona ostvari.A Madonna svakako ima i jedno i drugo!Madonna se trzistu ne prilagodjava,vec namece.Na taj nacin ona je uvek za korak ispred svog vremena.

"Znam da nisam ni najbolja pevacica,niti najbolja igracica.Ne zanima me da to budem.Zanima me da provociram ljude i budem politicna"

Madonna je jedno tako divno zivotno cudoMislim da bi svi trebali da se opustimo i da uzivamo.

"I went to New York,I had a dream,I wanted to be a big star,I didn't know anybody,I wanted to dance,I wanted to sing,I wanted to do all those things,I wanted to make people happy,I wanted to be famous,I wanted everybody to love me,I wanted to be a star.I worked really hard and my dream came true" - ikona,sopstvenim recima.

"Na ceremoniji krizme uzela sam ime Veronica kao svoje crkveno ime,jer je ona Isusu obrisala lice.Znate,niste smeli da pomazete Isusu na putu ka Golgoti;ona se nije plasila da istupi iz gomile,obrise mu znoj sa lica i pomogne mu.Volela sam je zbog toga sto je uradila i zato sam uzela njeno ime."

Reci cu vam neke godine,koje su za Madonnu najbitnije:

16.08.1958-rodjena je u Michigenu

1981-osniva bend,jednostavno nazvan-MADONNA,sa svojim deckom Steve Brayom

1982-potpisuje ugovor sa Warner Bros-om,uz pomoc Mark Kamins-a

1983-prvi album,nazvan MADONNA

1985-album LIKE A VIRGIN,i istoimena turneja

1986-album TRUE BLUE

1987-film WHO'S THAT GIRL? i njene 4 pesme,uz film

1988-album YOU CAN DANCE

1985-brak sa Sean Penn-om

1989-brak propada i izdaje album LIKE A PRAYER

1990-Dick Tracy film i album I'M BREATHLESS

1990-THE IMMACULATE COLLECTION

1990-kontroverzan spot za pesmu JUSTIFY MY LOVE

1990-dokumentarac TRUTH OR DARE,kao i BLOND AMBITION turneja

1992-knjiga pod nazivom SEX i album EROTICA

1992-film BODY OF EVIDENCE i THE GIRLIE SHOW turneja

1994-pojavljivanje u talk show-u Davida Letterman-a i izlazak albuma BEDTIME STORIES

1995-govori o gubitku majke,i otkricva svoju meksu stranu.=,u intervjuu za ABC.

2001-svetska turneja DROWNED WORLD TOUR

2003-album AMERICAN LIFE

2004-REINVENTION turneja

*kada je imala 17 godina,izdaje album IN THE BEGINNING,snimljeno je 9 pesama,u periodu od 1980-1981.godine

*GIVE IT TO ME-EARLY YEARS-10 pesama,Madonna pre nego sto se proslavila.

1998-RAY OF LIGHT

2000-MUSIC

1995-SMETHING TO REMEMBER

2001-GREATEST HITS 2

1996-EVITA

2000-THE NEXT BEST THING

2005-CONFESSIONS OD A DANCE FLOOR

2008-HARD CANDY i STICKY AND SWEET turneja (25.septembra svojim ocima sam i videla Kraljicu)

Madonna je feministicka MarilynPitate se-kako to da me ne mrzi da pisem o njoj?Ne mogu da objasnimMorali biste osecati ovo sto ja osecam prema njoj da biste shvatili.Ali-to je nemoguce osecati.

"Ako zelite da menjate svet,menjajte sebe."

Nadam se da sam bar malo uspela da vas zainteresujem za zivot i stvaranje najvece licnosti naseg vremena,samog remek-dela 20. i 21.veka...

Ona je revolucionar,mit,savrsentvno,simbol svega zenskog.Sve sto zelim je da ljudi to konacno shvate i postuju je bar upola koliko ja! Madonna,ti si moj vodja,sledicu te zauvek!

- Trenutno je prodato više od 20.000 ulaznica za Madonin koncert na Ušću i od ponedeljka 20. jula beležimo sve veći rast prodaje. Ulaznice se prodaju širom Srbije, ali i putem interneta, tako da očekujemo i posetioce iz inostranstva. Kapacitet i tehnički uslovi na koncertu formirani su u saglasnosti sa Madoninim menadžmentom i zaista se vodi računa o svakom posetiocu na koncertu. Očekujemo da će koncert biti rasprodat i pre 24. avgusta - izjavio je za „Blic” Sagor Mešković, portparol „Egzita” koji zajedno sa kompanijom „Live Nation” organizuje nastup kraljice popa.
Organizacija Madoninog koncerta podrazumeva zavidnu logističku podršku - oprema (bina, rasveta, ozvučenje...) u Srbiju stiže u 90 šlepera a sa popularnom pevačicom dolazi ekipa u kojoj se nalazi više od 250 ljudi. Dovoljno je pomenuti da je samo za šminku i kostime zaduženo čak 17 ljudi! Osim Madonine tehničke ekipe, na postavljanju bine i pripremi koncerta će biti angažovano i 300 domaćih radnika. Zanimljivo je da je samo za potrebe radnika neophodno obezbediti 2.000 peškira, dok će članovima produkcijskog tima na raspolaganju biti najmanje 10 golf vozila za kretanje po Ušću.
Bekstejdž je podeljen na četiri zone u skladu sa potrebama Madone i njenog tima muzičara i plesača, kao i celog produkcijskog tima. U bekstejdžu će se nalaziti 50 različitih prostorija, od kojih gotovo svaka ima svoj sistem tuševa i toaleta. Biće obezbeđen bežični internet velikog kapaciteta kako bi ga istovremeno moglo koristiti do 200 osoba.
Madona je zahtevala da u njenom delu bekstejdža sve prostorije imaju klimatizaciju, velika osvetljena ogledala i luksuzan nameštaj, a na Ušću će biti postavljena i njena montažna sala za fitnes koja u Beograd stiže sa produkcijom koncerta. U skladu sa uobičajenom praksom, organizatori će tek neposredno uoči koncerta biti obavešteni da li će Madona u Srbiju doći sa decom, a u tom slučaju će za njeno četvoro dece u bekstejdžu biti pripremljen poseban smeštaj tokom koncerta, kao i najekskluzivniji smeštaj u Beogradu posle nastupa.
Madona sa sobom dovodi i tim u kome se nalazi 16 kuvara koji će pripremati hranu za nju i njenu prateću ekipu. Naravno, obroci za Madonu će biti servirani u njenim zasebnim prostorijama, dok će se radnici hraniti u kuhinji čija je površina 600 metara kvadratnih. Od ostalih zanimljivost treba pomenuti da uobičajeni deo prateće opreme predstavlja 12 trampolina za trening Madone i njenog pratećeg benda, 30 prikolica sa garderobom i 10 velikih sanduka sa lekovima...
Što se tiče tehničkih detalja rajdera, interesantno je da se produkcija Madoninih koncerata radi sa dve odvojene režije, što je retkost u svetu, a u te dve režije odvojeno se kontroliše zvuk, svetlo i video projekcije. Koliko je vođeno računa o svakom detalju svedoči činjenica da je Madona tražila da režija ne bude postavljena direktno prekoputa bine, već levo i desno od sredine kako bi publika imala nesmetan pregled ka sceni. Po rečima organizatora, na Ušću neće postojati takozvani mrtvi uglovi iz kojih se ne može videti ceo nastup.
Specijalni gost na Ušću će biti poznati britanski di-džej Pol Okenfold koji je imao prilično zanimljiv zahtev - tražio da se u njegovoj hotelskoj sobi postavi di-džej pult identičan onome koji će koristiti na sceni, kako bi mogao da se uvežbava pred nastup sa Madonom...
Ulaznice po ceni od 2.990 (parter 2, mesta udaljena od bine), 3.990 (parter 1, mesta bliža bini), 6.990 (fan pit) i 9.990 dinara (VIP) mogu se kupiti u filijalama „Erste banke” širom Srbije, kao i u „Gigstix” prodavnicama u Novom Sadu i Beogradu.

Kompilacija najvećih hitova
Producentska kuća „Warner Bros” saopštila je da će 28. septembra biti objavljena kompilacija Madoninih najvećih hitova pod nazivom „Celebration”. Numere koje će se naći na ovom izdanju izabrali su Madona i njeni fanovi, a za sada je poznato da će osim naslovne pesme koju je popularna pevačica snimila sa Polom Okenfoldom, na kompilaciji „Celebration” sigurno biti hitovi kao što su „Everybody”, „Express Yourself”, „Vogue” i „4 Minutes”.

Novi rekordi
Od prvog dela „Sticky & Sweet” turneje koji je završen u decembru prošle godine Madona je zaradila neverovatnih 280 miliona dolara, što je novi rekord kada se radi o turnejama solo izvođača. Međutim, i za drugi deo turneje koji je započeo 4. jula u Londonu vlada ogromno interesovanje. Po rečima Artura Fogela iz kompanije „Live Nation”, već je prodato više od milion ulaznica u vrednosti od 100 miliona dolara! Ilustracije radi, 40.000 karata u Oslu je prodato za 34 minuta, a svih 80.000 ulaznica u Helsinkiju za manje od tri sata. Slično se dogodilo i u Geteborgu, Londonu i Mančesteru, a za jedan dan su rasprodate karte u Estoniji, Belgiji i Izraelu.

Madonna - The Sex Book Video (1992)

mad1-1.jpg

Kod:
http://rapidshare.com/files/176392427/MadMoftheSB92.part1.rar
http://rapidshare.com/files/176513406/MadMoftheSB92.part2.rar
http://rapidshare.com/files/176441852/MadMoftheSB92.part3.rar

Back