Evo sta je jedna cura napisala o Madonni na svojoj "Space" stranici:
Nase doba autenticnim cini samo jedna pojava,a to je Madonna.Za jedne ona je ikona popa,za druge feminizma,za neke ikona postmodernizma,seksualne manjine takodje je smatraju svojom ikonom.Za mene,Madonna je sve ovo zajedno.Njen um proslavljen je koliko i njeno telo,ona je strasna koliko i pozeljna,ona vodi dok drugi slede.Teme koje su se kao kontroverzne uvek vezivale za Madonnu jesu feminizam,seks,religija,moda,brak,majcinstvo,slava,moc,buntovnistvo,ljubav,novac,Kabala,umetnost...Jer,ona je to i obrazlozila u svom stavu:"Biti dobar umetnik ne znaci biti mocan ili bogat ili postovan od kolega.Znaci rizikovati."
Madonna nije samo zvezda,prazan celebrity klise zasnovan na isfabrikovanom glamuru,seksu i skandalu.Madonna je ikona,simbol i mit u jednom dobu bez simbola i mitova.Ona je bez ikakve konkurencije,umetnik koji se ne da kategorisati ni po jednom osnovu,umetnik kome je preostalo samo to da prevazilazi samog sebe,sto je za nju ogroman izazov.
Madonna je seksualni revolucionar,kraljica glamura,mistik...Treba da smo svi srecni sto zivimo u ovom vremenu,i sto smo svedoci jednog zapanjujuceg procesa samoostvarenja i postojanja mitom.
Zastol je volimo? Medju mnogim razlozima,izdvojicemo tri najvaznija:Madonna je HRABRA,ISKRENA i BESKRAJNO ZABAVNA I INSPIRATIVNA!
Madonnina poruka vrlo je smela:"Konacno ishodiste slobode jeste igra."
Kriticari su nas dugo unedjivali da Madonna ustvari ne zna da peva.Svakako,ne mora se biti mnogo muzikalan da se uoci razlika izmedju albuma MADONNA i AMERICAN LIFE.Ili LIKE A VIRGIN i REINVENTION turneje.Dakle,transformacija njenog glasa i pevanja,podjednako je fascinantna kao i njena licna.Mnogi su priznali da ona zapravo UME da peva,tek nakon filma EVITA.
Madonna kao pevacica nije tehnicki usavrsena,to je tacno.Ali,hajde da pomislimo,recimo,na Celine Dion,Whitney Houston,Mariah Carey...uzasno su dosadne,pa i iritirajuce sa svojom opsednutoscu tehnickom perfekcijom.I Madonna je svesna toga:"Kao pevacica mozda ja i nisam posebno tehnicki jaka.Ocigledno je ipak da moja muzika nalazi odjeka kod puno ljudi.Uopste nije presudno biti dobar pevac,dobro je ako jeste,ali samo za pocetak.Ono sto je vazno jeste biti strastven,iskren prema sebi i osecati ono sto pevas.Kako inace da ocekujes da drugi osete pesmu,ako je ti ne osecas?"
Talenat je,ustvari,imati umetnicku viziju,kao i hrabrost da se ona ostvari.A Madonna svakako ima i jedno i drugo!Madonna se trzistu ne prilagodjava,vec namece.Na taj nacin ona je uvek za korak ispred svog vremena.
"Znam da nisam ni najbolja pevacica,niti najbolja igracica.Ne zanima me da to budem.Zanima me da provociram ljude i budem politicna"
Madonna je jedno tako divno zivotno cudoMislim da bi svi trebali da se opustimo i da uzivamo.
"I went to New York,I had a dream,I wanted to be a big star,I didn't know anybody,I wanted to dance,I wanted to sing,I wanted to do all those things,I wanted to make people happy,I wanted to be famous,I wanted everybody to love me,I wanted to be a star.I worked really hard and my dream came true" - ikona,sopstvenim recima.
"Na ceremoniji krizme uzela sam ime Veronica kao svoje crkveno ime,jer je ona Isusu obrisala lice.Znate,niste smeli da pomazete Isusu na putu ka Golgoti;ona se nije plasila da istupi iz gomile,obrise mu znoj sa lica i pomogne mu.Volela sam je zbog toga sto je uradila i zato sam uzela njeno ime."
Reci cu vam neke godine,koje su za Madonnu najbitnije:
16.08.1958-rodjena je u Michigenu
1981-osniva bend,jednostavno nazvan-MADONNA,sa svojim deckom Steve Brayom
1982-potpisuje ugovor sa Warner Bros-om,uz pomoc Mark Kamins-a
1983-prvi album,nazvan MADONNA
1985-album LIKE A VIRGIN,i istoimena turneja
1986-album TRUE BLUE
1987-film WHO'S THAT GIRL? i njene 4 pesme,uz film
1988-album YOU CAN DANCE
1985-brak sa Sean Penn-om
1989-brak propada i izdaje album LIKE A PRAYER
1990-Dick Tracy film i album I'M BREATHLESS
1990-THE IMMACULATE COLLECTION
1990-kontroverzan spot za pesmu JUSTIFY MY LOVE
1990-dokumentarac TRUTH OR DARE,kao i BLOND AMBITION turneja
1992-knjiga pod nazivom SEX i album EROTICA
1992-film BODY OF EVIDENCE i THE GIRLIE SHOW turneja
1994-pojavljivanje u talk show-u Davida Letterman-a i izlazak albuma BEDTIME STORIES
1995-govori o gubitku majke,i otkricva svoju meksu stranu.=,u intervjuu za ABC.
2001-svetska turneja DROWNED WORLD TOUR
2003-album AMERICAN LIFE
2004-REINVENTION turneja
*kada je imala 17 godina,izdaje album IN THE BEGINNING,snimljeno je 9 pesama,u periodu od 1980-1981.godine
*GIVE IT TO ME-EARLY YEARS-10 pesama,Madonna pre nego sto se proslavila.
1998-RAY OF LIGHT
2000-MUSIC
1995-SMETHING TO REMEMBER
2001-GREATEST HITS 2
1996-EVITA
2000-THE NEXT BEST THING
2005-CONFESSIONS OD A DANCE FLOOR
2008-HARD CANDY i STICKY AND SWEET turneja (25.septembra svojim ocima sam i videla Kraljicu)
Madonna je feministicka MarilynPitate se-kako to da me ne mrzi da pisem o njoj?Ne mogu da objasnimMorali biste osecati ovo sto ja osecam prema njoj da biste shvatili.Ali-to je nemoguce osecati.
"Ako zelite da menjate svet,menjajte sebe."
Nadam se da sam bar malo uspela da vas zainteresujem za zivot i stvaranje najvece licnosti naseg vremena,samog remek-dela 20. i 21.veka...
Ona je revolucionar,mit,savrsentvno,simbol svega zenskog.Sve sto zelim je da ljudi to konacno shvate i postuju je bar upola koliko ja! Madonna,ti si moj vodja,sledicu te zauvek!