Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja samo nju i colu hahahahaha kao da si na strasnom sudu...pa ono nikad necu da sednem i da slusam narodnjake ali znam
pesme...ne samo njih nego svih nasih dobrih narodnjaka,,,kad se napijes sve je dobro

Strašni sud... :lol: Slažem se... :maramica:
Aaa, biće ovo nezapamćen clash of the Divas. :worth:
Samo im JK fali. :dash:

A je l rekosmo da će Madonna 2011. ili početkom 2012?

pa kad god izda bice dobro..i bolje joj je jer ja sam se bacio na rock samo Doorse slusam :D madonna ako ovo citas da znas da me gubis kao fana :D ali cu uvek voleti tvoje sise :D

Na godisnjim Forbes listama, Madonna je uvek u TOP 10 po visini zarade. Kada ima aktuelan album ili turneju, onda je uvek na prvom mestu u kategoriji muzicara, ne samo zena. To sve u poslednjih 10 godina.
10) Jedan primer: Michael Jackson nije imao hit ne 10, vec 20 godina. Pri tom, nije imao hit ne samo u SAD, vec ga nije imao nigde. Pa opet, za zivota je ostao kralj popa i niko se nije usudio da dovede u pitanje njegov status. Neki ljudi, jednostavno, dostignu tacku u karijeri kada nije bitno da li imaju pesmu koju ce pustati radio stanice kojima su tinejdzeri ciljna grupa. Oni, bez obizira na to koliko cesto i sta snimali, imaju ogromne fan baze sirom planete, dovoljno velike i lojalne, da ih drze na pozicijama za koje su se davnih dana izborili.
Madonnin predposlednji album Confessions on a Dance Floor (2005) dostigao je 1. poziciju u 26 zemalja sveta i prodat je u 12 miliona kopija, cime je postao najuspesniji svetski album objavljen 2005. godine. Da budem precizan: ne najuspesniji album 2005. godine (posto je objavljen u novembru), vec najprodavaniji album koji je objavljen tokom te godine. U SAD je prodat u 1,7 miliona kopija. Noseci single sa tog albuma, Hung Up, usao je u Guinissovu kjnigu rekorda kao single koji se popeo na 1. mesto na zvanicnim listama 45 drzava sveta!!!
8) Madonna je 2007 godine potpisala desetogodisnji ugovor sa kucom Live Nation, vredan $120 miliona + zarade od svih turneja, albuma i licenciranih proizvoda sa njenim imenom. Kada je potpisala taj ugovor, imala je 49 godina. Reci mi, koliko znas zena u show businessu koje su, u tim godinama, uspele da potpisu takav ugovor?!
U Vankuveru je prodala 55.000 karata (BC Place) za 29 minuta!!! Dakle: Italija, Francuska, Nemacka, Velika Britanija, Holandija, Finska, Kanada, itd. To nisu zemlje treceg sveta. A upravo je to najbolji pokazatelj uspesnosti jednog izvodjaca: koliko ima ljudi koji su spremni da plate i gledaju tvoj nastup uzivo. Kada je Madonna u pitanju, milioni ljudi to cini vec 3 decenije, iako je ona prilicno cesto na turnejama u poslednjih 10 godina.
6) Madonnin poslednji album je debitovao na 1. mestu u cak 37 drzava sveta. Prodat je u 5 miliona kopija i 11. je najprodavaniji album 2008. godine u svetu. Ipak, i sa takvim brojkama, on je najmanje uspesan album u njenoj karijeri, ali je istovremeno nedostizan uspeh za 90% danasnjih zvezda.

Njena poslednja svetska turneja je najuspesnija turneja jednog solo izvodjaca u istoriji. 3,5 miliona gledalaca i $400 miliona zarade!!! Ona je to postigla sa samo 80 koncerata. Od toga, najveci deo zarade i najvise prodatih karata ostvarila je upravo u zemljama EU, Kanadi i SAD. Dacu primer: njen koncert na Wembley stadionu u Londonu je gledalo 75.000 ljudi, a samo zarada sa tog koncerta iznosi 12 miliona funti, sto je apsolutni rekord kako novog, tako i starog Wembley stadiona. U Parizu je odrzala 2 uzastopna koncerta na Stade de France i ukupno prodala 160.000 karata. U Rimu je napunila Stadio Olimpico sa 60.000 ljudi. U Milanu je pevala na San Siru pred 50.000, na Olimpijskom stadionu u Berlinu pred 50.000, U Amsterdam Areni pred 50.000, U Goteburgu je prodala 120.000 karata za manje od jednog dana, u Helsinkiju 80.000 karata.
Svaka od 4 poslednje Madonnine turneje je bila najuspesnija (ili medju 3 najuspesnije) na americkom tlu, mereno kriterijumom ostvarene zarade. Zaustavicemo se na poslednjoj turneji. Americki deo Sticky & Sweet 2008 je najuspesnija turneja u Americi 2008 godine. U SAD je odrzala 23 koncerta, prodala 550.000 karata i ostvarila zaradu od $105 miliona. Od ta 23 koncerta, 5 je odrzala na otvorenim fudbalskim stadionima. Dodger Stadium u LA ili Dolphin Stadium u Majamiju, npr. Koliko solo pop izvodjaca danas odrzava svoje koncerte na stadionima u Americi? Ni jedan, osim Madonne. Dalje, rasprodala je 5 uzastopnih koncerata u Madison Square Gardenu u Njujorku. Ni u jednom drugom gradu, u kojem je nastupala u arenama, nije imala ispod 2 koncerta. Pri tom, njene karte spadaju medju najskuplje u industriji. U SAD se krecu od $80 do $400. I uvek su svi koncerti rasprodani.
Ukoliko je jedino merilo uspesnosti americka Billboard lista singlova, onda si u pravu- Madonna nije relevantna poslednjih 10 godina.

Medjutim, postoji cinjenice koje govore drugacije:

1) SAD nisu jedino trziste u muzickoj industriji, mada jesu najvece. Isto tako, Madonna nije samo americka zvezda, vec planetarna, pa s toga i njenu karijeru ne treba posmatrati samo na nivou SAD, vec citavog sveta.
2) Fokusirajmo se samo na SAD. Svaki od Madonnina 4 studijska albuma, koja je objavila u poslednjih 10 godina, je debitovao na 1. mestu Billboard liste albuma.
3) Ukupna prodaja Madonnina 4 studijska albuma i 2 kompilacije u poslednjih 10 godina, samo u Americi, iznosi vise od 8 miliona kopija. Dakle, ne 2 kako si ti napisala/napisao. Pri tom, u tih 8 miliona nisu uracunati digitalni albumi, kao ni prodaja singlova.

Ovo sam kopirao sa neta sto je pisao jedan Madonin fan jer se iznervirao sto je neko pisao komenatare tipa ''Babo smaras, ti si gotova, tvoja karijera je gotova, nisi vise glavna itd :roll:
Svaka mu cast na ovome sto je pisao :ok:

Michael Jackson nije imao hit ne 10, vec 20 godina. Pri tom, nije imao hit ne samo u SAD, vec ga nije imao nigde. Pa opet, za zivota je ostao kralj popa i niko se nije usudio da dovede u pitanje njegov status. Neki ljudi, jednostavno, dostignu tacku u karijeri kada nije bitno da li imaju pesmu koju ce pustati radio stanice kojima su tinejdzeri ciljna grupa. Oni, bez obizira na to koliko cesto i sta snimali, imaju ogromne fan baze sirom planete, dovoljno velike i lojalne, da ih drze na pozicijama za koje su se davnih dana izborili.

Ovo naravno nije tačno. :roll: Poslednjih 10 godina da, ali 90ih je bio mega uspešan, da ne tupim dalje...
Ovo ostalo važi naravno. Oboje su mogli da se penzionišu sa 40 godina i da budu legende do kraja života...

Sudeći po HC, kad je uzela za producenta (sa zakašnjenjem) tad najpopularnijeg Timbalanda,
sad nam ne gine album sa Guettom, Will.I.Am-om i eventualno Gaginim producentom RedOne-om, kao i sa samom Gagom. :dash:

Na godisnjim Forbes listama, Madonna je uvek u TOP 10 po visini zarade. Kada ima aktuelan album ili turneju, onda je uvek na prvom mestu u kategoriji muzicara, ne samo zena. To sve u poslednjih 10 godina.
10) Jedan primer: Michael Jackson nije imao hit ne 10, vec 20 godina. Pri tom, nije imao hit ne samo u SAD, vec ga nije imao nigde. Pa opet, za zivota je ostao kralj popa i niko se nije usudio da dovede u pitanje njegov status. Neki ljudi, jednostavno, dostignu tacku u karijeri kada nije bitno da li imaju pesmu koju ce pustati radio stanice kojima su tinejdzeri ciljna grupa. Oni, bez obizira na to koliko cesto i sta snimali, imaju ogromne fan baze sirom planete, dovoljno velike i lojalne, da ih drze na pozicijama za koje su se davnih dana izborili.
Madonnin predposlednji album Confessions on a Dance Floor (2005) dostigao je 1. poziciju u 26 zemalja sveta i prodat je u 12 miliona kopija, cime je postao najuspesniji svetski album objavljen 2005. godine. Da budem precizan: ne najuspesniji album 2005. godine (posto je objavljen u novembru), vec najprodavaniji album koji je objavljen tokom te godine. U SAD je prodat u 1,7 miliona kopija. Noseci single sa tog albuma, Hung Up, usao je u Guinissovu kjnigu rekorda kao single koji se popeo na 1. mesto na zvanicnim listama 45 drzava sveta!!!
8) Madonna je 2007 godine potpisala desetogodisnji ugovor sa kucom Live Nation, vredan $120 miliona + zarade od svih turneja, albuma i licenciranih proizvoda sa njenim imenom. Kada je potpisala taj ugovor, imala je 49 godina. Reci mi, koliko znas zena u show businessu koje su, u tim godinama, uspele da potpisu takav ugovor?!
U Vankuveru je prodala 55.000 karata (BC Place) za 29 minuta!!! Dakle: Italija, Francuska, Nemacka, Velika Britanija, Holandija, Finska, Kanada, itd. To nisu zemlje treceg sveta. A upravo je to najbolji pokazatelj uspesnosti jednog izvodjaca: koliko ima ljudi koji su spremni da plate i gledaju tvoj nastup uzivo. Kada je Madonna u pitanju, milioni ljudi to cini vec 3 decenije, iako je ona prilicno cesto na turnejama u poslednjih 10 godina.
6) Madonnin poslednji album je debitovao na 1. mestu u cak 37 drzava sveta. Prodat je u 5 miliona kopija i 11. je najprodavaniji album 2008. godine u svetu. Ipak, i sa takvim brojkama, on je najmanje uspesan album u njenoj karijeri, ali je istovremeno nedostizan uspeh za 90% danasnjih zvezda.

I love this bitch no ones Like lady M!

Ne mora da znaci dace biti komercijalan album, mozda je sa Har Candy-em htela da vidi kako ce da prodje i jednostavno htela je da ima i takav album i to je to.Ja bas mislim da nece biti kao Hard Candy, ali isto tako mislim da ce bar jedna pesma biti u house fazonu. :D

5674744.jpg

Here's a list of the top 10 most talked about celebrities of the decade:

1. Madonna (46,017)
2. Simon Cowell (29,888)
3. Robbie Williams (28,563)
4. Kate Moss (28,056)
5. Britney Spears (27,588)
6. Victoria Beckham (25,833)
7. David Beckham (24,953)
8. Michael Jackson (24,688)
9. Sir Paul McCartney (21,556)
10. Kylie Minogue (19,694)

Govoreći iz studija u Majamiju, Pharrell Williams otkriva šta se nalazi u kalendaru grupe N.E.R.D. za 2011. godinu.
"Svuda smo po malo sa novim projektima. Trenutno radimo na našoj novoj muzici. Takođe radimo par stvari i sa Madonnom."
Dvojac je prethodno sarađivao na Madonninom albumu "Hard Candy" iz 2008. godine.

Iznenzadjenje za Thriller-a i Cronwel-a :mrgreen:
Rozeeeeeee :P :P

Ozzy Osbourne kaže da mu je “dosta Lady Gage”.
“Mislim da bi Lady Gaga mogla da napravi malu pauzu. Postaje previše i jednostavno je previše izložena. Mogla bi da postane sledeća Madonna ako odradi sve kako treba. Sviđa mi se, ali mi je malo muka od nje.”

I meni je muka od nje ima je svuda :bljak:

Govoreći iz studija u Majamiju, Pharrell Williams otkriva šta se nalazi u kalendaru grupe N.E.R.D. za 2011. godinu.
"Svuda smo po malo sa novim projektima. Trenutno radimo na našoj novoj muzici. Takođe radimo par stvari i sa Madonnom."
Dvojac je prethodno sarađivao na Madonninom albumu "Hard Candy" iz 2008. godine.

Iznenzadjenje za Thriller-a i Cronwel-a :mrgreen:
Rozeeeeeee :P :P

neeeeee why whyyyy Madonna why again??
ma mislim da to samo seru...nema sanse...madonino pravilo je da NIKAD NISTA NE RADI 2 PUTA!

Back