Mackanje

a i tako malu dioptriju se ne isplati skidati operativno
ako stoji
sama ce otici u plus s godinama
Pa ne stoji.
Stalno raste po malo. Od 18-e godine imam minus koji je krenuo sa -0,5 i sad sam na eto -2,5.
Da mi kazu da cu bar 10 godina biti bez naocara i sociva, meni bi znacilo.
Vec sam umorna od brisanja naocara, stavljanja vadjenja sociva i imam osecaj da bi progledala kad bi to resila.
Kad sam sa naocara presla na sociva toliko mi je sve jasnije. A i dalje to nije savrseno. Meni se oci umaraju, pa i pored naocara ili sociva posle x sati rada pocne da mi se muti.
Moj muž je skidao pre 10 godina imao je minus, sada ima plus ali starački minus mu se u medjuvremenu nije vraćao, a plus mu je mali ... on radi dugo sa mikroskopom pa je i to doprinelo.
Posle koliko je dobio plus?
Koliko je bio bez pomagala?
I kako mislis staracki? Pa nije on star a i ja ovaj minus vucem iz mladosti :lol: mladalacki takoreci

astigmatizam isto ne miruje ako ne korigujes
tako da ne znam sta da ti kazem
Divno... jos se ja zezam
Sociva npr.uvek uzimam -2,25 i nosim u oba oka ista. Jer sam od poceetka uzimala i nisam nosila redovno nego par dana mesecno pa kao da ne kupujem 6 komada, rekli su mi uzmi manju dioptriju.
Moram otici na pregled i raspitati se malo detaljnije

ja zbog kombinacije minusa i astigmatizma nosim polutvrda sociva
kad sam nosima ta jednokratna meka
otisli su i dioptrija i astigmatizam gore
to nije za moje ochi
s polutvrdim socivima sve uredno stoji na istoj vrijednosti

ja zbog kombinacije minusa i astigmatizma nosim polutvrda sociva
kad sam nosima ta jednokratna meka
otisli su i dioptrija i astigmatizam gore
to nije za moje ochi
s polutvrdim socivima sve uredno stoji na istoj vrijednosti
Ovo su dvomesecna, meka, mada ih ja bacam posle mesec dana otprilike. I ne nosim ih svaki dan, mada sve cesce bude npr.5/7 dana, ali se trudim da ih stavim bukvalno pred polazak negde i cim stignem kuci skidam, ako necu vise izlaziti. Cak ih opet stavim uvece ako idem negde.

Ovo su dvomesecna, meka, mada ih ja bacam posle mesec dana otprilike. I ne nosim ih svaki dan, mada sve cesce bude npr.5/7 dana, ali se trudim da ih stavim bukvalno pred polazak negde i cim stignem kuci skidam, ako necu vise izlaziti. Cak ih opet stavim uvece ako idem negde.
ma nema to veze
u pitanju je sama priroda sociva
nek ti neki dobar oftamolog objasni o cemu se radi

Pa ne stoji.
Stalno raste po malo. Od 18-e godine imam minus koji je krenuo sa -0,5 i sad sam na eto -2,5.
Da mi kazu da cu bar 10 godina biti bez naocara i sociva, meni bi znacilo.
Vec sam umorna od brisanja naocara, stavljanja vadjenja sociva i imam osecaj da bi progledala kad bi to resila.
Kad sam sa naocara presla na sociva toliko mi je sve jasnije. A i dalje to nije savrseno. Meni se oci umaraju, pa i pored naocara ili sociva posle x sati rada pocne da mi se muti.

Posle koliko je dobio plus?
Koliko je bio bez pomagala?
I kako mislis staracki? Pa nije on star a i ja ovaj minus vucem iz mladosti :lol: mladalacki takoreci
On je bio na nuli dugo ali je tzv “staracko slepilo” zaradio ranije tipa oko 40te a ne oko 45te kada bi npr. počelo. Razlog za to jeste skraćivanje roznjace...
Imao je -2.00 pre intervencije.

Dopala mi se tvoja ideja,ali ne bih senku,mislila sam da probam sa zelenom olovkom.odmah sam otisla do lilija,nadala sam se da cu naci neku gliter zelenu.nestasica zelenih olovaka :lol:
Bila je samo lepa llumsova,ali bi htela da pogledam i u dm-u sta ima.imam tri palete senki,ni jedna nema zelenu
Senke stavljaj prema svom tenu, ne moras prema kosi. Ti imas zuti ten, tebi ti stajale boje sljive, bronze i braon po mom misljenju.
A naravno i eksperimentisanje za zelenom gliter, sto da ne

Senke stavljaj prema svom tenu, ne moras prema kosi. Ti imas zuti ten, tebi ti stajale boje sljive, bronze i braon po mom misljenju.
A naravno i eksperimentisanje za zelenom gliter, sto da ne
Ja stalno mislim da imam zuti ten,ali ne mozes da odredis da li su moje vene zelene ili plave.
I ova srebrna kosa mi uopste ne odudara od tena.tako da nemam pojma
Kazu da se treba sminkati s pram boje ociju,a kao braon zablistaju uz sive senke...
Uglavnom,ako neko zna za zelenu gliter olovku,ali neki brend dostupan kod nas

Back