Tonci Provala
Buduća legenda
- Poruka
- 28.769
Imam minus -2,25 jedno, i -2,5 drugo i na jednom imam cilindre(cilindAr) neznamkakosekaze 0,10.
Toliko znam.
Astigmatizam je kad imas i minus i plus?
nije, to su ti veseli cilindri
((Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam minus -2,25 jedno, i -2,5 drugo i na jednom imam cilindre(cilindAr) neznamkakosekaze 0,10.
Toliko znam.
Astigmatizam je kad imas i minus i plus?
((Sta znaci s godinama?Ne mora, ali ces dobiti plus s godinama
Moj muž je skidao pre 10 godina imao je minus, sada ima plus ali starački minus mu se u medjuvremenu nije vraćao, a plus mu je mali ... on radi dugo sa mikroskopom pa je i to doprinelo.Prvo sto hocu da saznam je jel to stvarno za ceo zivot? Ili se mora ponovo skidati?
Sta znaci s godinama?
Imam 33.
Ako cu dobiti plus sa 34 i opet nositi sociva ili naocare, onda ne bih sebe maltretirala bez veze i rizikovala?
Nadam se da se za ovo jedno sto imam i ne nose naocare? Ili gresim?nije, to su ti veseli cilindri((
Nema veze,vazno da je tehnicarMoj muž je skidao pre 10 godina imao je minus, sada ima plus ali starački minus mu se u medjuvremenu nije vraćao, a plus mu je mali ... on radi dugo sa mikroskopom pa je i to doprinelo.
Staracki plus, nemam pojma kad ces da dobijes oko 50?Sta znaci s godinama?
Imam 33.
Ako cu dobiti plus sa 34 i opet nositi sociva ili naocare, onda ne bih sebe maltretirala bez veze i rizikovala?
astigmatizam isto ne miruje ako ne korigujesNadam se da se za ovo jedno sto imam i ne nose naocare? Ili gresim?
Znas u tom smislu mogao bi da bude i arhitekta ne bi mu vredeloNema veze,vazno da je tehnicar
Može i ranije nažalostStaracki plus, nemam pojma kad ces da dobijes oko 50?
Pa ne stoji.a i tako malu dioptriju se ne isplati skidati operativno
ako stoji
sama ce otici u plus s godinama
Posle koliko je dobio plus?Moj muž je skidao pre 10 godina imao je minus, sada ima plus ali starački minus mu se u medjuvremenu nije vraćao, a plus mu je mali ... on radi dugo sa mikroskopom pa je i to doprinelo.
mladalacki takoreciDivno... jos se ja zezamastigmatizam isto ne miruje ako ne korigujes
tako da ne znam sta da ti kazem
astigmatizam isto ne miruje ako ne korigujes
tako da ne znam sta da ti kazem
Divno... jos se ja zezam
Sociva npr.uvek uzimam -2,25 i nosim u oba oka ista. Jer sam od poceetka uzimala i nisam nosila redovno nego par dana mesecno pa kao da ne kupujem 6 komada, rekli su mi uzmi manju dioptriju.
Moram otici na pregled i raspitati se malo detaljnije
Staracki plus, nemam pojma kad ces da dobijes oko 50?
Ovo su dvomesecna, meka, mada ih ja bacam posle mesec dana otprilike. I ne nosim ih svaki dan, mada sve cesce bude npr.5/7 dana, ali se trudim da ih stavim bukvalno pred polazak negde i cim stignem kuci skidam, ako necu vise izlaziti. Cak ih opet stavim uvece ako idem negde.ja zbog kombinacije minusa i astigmatizma nosim polutvrda sociva
kad sam nosima ta jednokratna meka
otisli su i dioptrija i astigmatizam gore
to nije za moje ochi
s polutvrdim socivima sve uredno stoji na istoj vrijednosti
ma nema to vezeOvo su dvomesecna, meka, mada ih ja bacam posle mesec dana otprilike. I ne nosim ih svaki dan, mada sve cesce bude npr.5/7 dana, ali se trudim da ih stavim bukvalno pred polazak negde i cim stignem kuci skidam, ako necu vise izlaziti. Cak ih opet stavim uvece ako idem negde.
Zbunjena sam.ne kapiram uz moje braon oci i sivo srebrnu kosu,koje senke za oci mi odgovaraju?
I zelena i plava,mada vidim da se to uopste ne nosi.svi samo bez ,braon,a blogerke crveno na oci,da te prestraveSmoki,probaj sa zelenom senkom ,mislim da bi ti to išlo.

I zelena i plava,mada vidim da se to uopste ne nosi.svi samo bez ,braon,a blogerke crveno na oci,da te prestrave![]()

On je bio na nuli dugo ali je tzv “staracko slepilo” zaradio ranije tipa oko 40te a ne oko 45te kada bi npr. počelo. Razlog za to jeste skraćivanje roznjace...Pa ne stoji.
Stalno raste po malo. Od 18-e godine imam minus koji je krenuo sa -0,5 i sad sam na eto -2,5.
Da mi kazu da cu bar 10 godina biti bez naocara i sociva, meni bi znacilo.
Vec sam umorna od brisanja naocara, stavljanja vadjenja sociva i imam osecaj da bi progledala kad bi to resila.
Kad sam sa naocara presla na sociva toliko mi je sve jasnije. A i dalje to nije savrseno. Meni se oci umaraju, pa i pored naocara ili sociva posle x sati rada pocne da mi se muti.
Posle koliko je dobio plus?
Koliko je bio bez pomagala?
I kako mislis staracki? Pa nije on star a i ja ovaj minus vucem iz mladostimladalacki takoreci
Dopala mi se tvoja ideja,ali ne bih senku,mislila sam da probam sa zelenom olovkom.odmah sam otisla do lilija,nadala sam se da cu naci neku gliter zelenu.nestasica zelenih olovakaSmoki,probaj sa zelenom senkom ,mislim da bi ti to išlo.

Senke stavljaj prema svom tenu, ne moras prema kosi. Ti imas zuti ten, tebi ti stajale boje sljive, bronze i braon po mom misljenju.Dopala mi se tvoja ideja,ali ne bih senku,mislila sam da probam sa zelenom olovkom.odmah sam otisla do lilija,nadala sam se da cu naci neku gliter zelenu.nestasica zelenih olovaka
Bila je samo lepa llumsova,ali bi htela da pogledam i u dm-u sta ima.imam tri palete senki,ni jedna nema zelenu
Ja stalno mislim da imam zuti ten,ali ne mozes da odredis da li su moje vene zelene ili plave.Senke stavljaj prema svom tenu, ne moras prema kosi. Ti imas zuti ten, tebi ti stajale boje sljive, bronze i braon po mom misljenju.
A naravno i eksperimentisanje za zelenom gliter, sto da ne