Mačije dlake

1. macku sterilisi, ako nije ideja da..proizvodis macke i to sto prije jer odlaganjem i sterilizacije i parenja povecavas izglede da kasnije ima zdravstvenih problema
2. ako je macka dugodlaka cetkaj je redovno
3. usisivac je vas prijatelj
4. Imas u dm i po radnjama tipa h&m kupit valjke za odjecu kojima jednostavno pokupis dlake, mi kupujemo u dmu jer nas refil izadje 115 din, dva komada

ovo moje mače ima 6 meseci i već ima teranje.

pa bre ja sa šes meseci nisam znao ni gde su mi uši

Kažem ja tetki kako imam mače a ona ko iz topa "jaooo...ne volim mačju dlaaakuuuu u kućiii.."

misim se, crkni bre

već postao overprotective

...mačkoljubac u negativnoj konotaciji od strane familije
...prorediće posete i kao krajnji korak totalna izolacija :lol:

1. macku sterilisi, ako nije ideja da..proizvodis macke i to sto prije jer odlaganjem i sterilizacije i parenja povecavas izglede da kasnije ima zdravstvenih problema
2. ako je macka dugodlaka cetkaj je redovno
3. usisivac je vas prijatelj
4. Imas u dm i po radnjama tipa h&m kupit valjke za odjecu kojima jednostavno pokupis dlake, mi kupujemo u dmu jer nas refil izadje 115 din, dva komada

1. pa pazi, tek joj je 6 meseci. A opet..mnogo mi se nešto trti i guzi i namešta za svoje godine..No žao mi je kada čujem kako grguće po ceo dan i noć
2. i pored toga joj tu i tamo ispadne po ceo pramen
3. misliš da usisavam direkt mačku, ili kako..?
4. kako radi ti valjci? msm jel valjaju išta..?

1. pa pazi, tek joj je 6 meseci. A opet..mnogo mi se nešto trti i guzi i namešta za svoje godine..No žao mi je kada čujem kako grguće po ceo dan i noć
2. i pored toga joj tu i tamo ispadne po ceo pramen
3. misliš da usisavam direkt mačku, ili kako..?
4. kako radi ti valjci? msm jel valjaju išta..?

sasvim je moguce da je usla u prvo tjeranje i sa sest mjeseci
popricaj s vetom, ne treba odlagati zbog same macke, ako si nachisto da je neces dati na parenje i odgajati macice
to sto joj ispadne pramen nije strasno, i nama kad se cesljamo opadne dosta dlake...
vjerovao ili ne ima macaka koje vole usisivache, al je sasvim ok i ako usisavash samo stan, zapravo...to i jest ideja : )
nama su valjci odlicni - pokupe i najfinije dlacice s kaputa, pantalona, jakni...nisu skupi, u biti rade isto sto i selotejp samo su prakticniji

E pa lako je tebi s' mače . Imao sam jednu pudlu , i ajd jednom da je odvezem kolima do ade . Svo vreme sam pljuckao po kolima , te levo desno , guraj prste pod jezik , aman nigde dlake .Kucu sam poklonio , ali kola sam morao da prodam , čim uđem u njih odmah se dlake vrzmaju pod jezikom , te kasljucanje , grebuckanje , cvrc cvrc , osta bez kola.

ma to jedino ako ti je macka zarazena nekim parazitom, pa se stvori zoobezoar. :zper:

Zapravo misliš na zoonozu. zoobezoar je grudvica od dlaka koja se formira u želucu životinje tokom dužeg perioda sređivanja krzna. Postoje još i fitobezoari, to su grudvice celuloze tj. biljnih vlakana. A zoonoza je bolest prenosiva sa životinja na čoveka.

Te price o opasnim macjim dlakama su mi se vec popele na macka . Razboli se neka rodjakinja i dodje na lijecenje u BG .
Cijelo to vrijeme je bila kod moje tetke . Pitam ja jednom tetku od cega je ova bolesna a tetka kaze da je progutala macju dlaku .
Pitam je dal oni njeni drze macke u kuci a ona kaze da ne drze . E jbg ! Ustvari , rodjakinja je oboljela od raka al se to krilo .
Mi smo zaheban narod . Kad oboli neko drugi onda im je to bozja kazna a zna se da bog kaznjava do sedmog koljena a kad
oboli neko od nasih onda su progutali macju dlaku .

Živa istina. Kad god se moja sestričina prehladila (kao i sva deca, u vrtiću, među decom) sestrin svekar je kunuo da ga čuje cela zgrada da joj se pseća dlaka zalepila za pluća jer smo i mi i stric i strina imali po psa, dugodlakog, u stanu.

Gradske mačke se linjaju , zato pre nego što si odlučio da se vezes za to mače kao da je čovek , trebao si otići negde na selo i naći pravo mače.xxaxa

Gnusna laž. :thumbdown: Moje oboje su rođeni i ceo život proveli u selu, četkam ih kad su raspoloženi (prilično često) i opet se linjaju, da im vidiš samo čebe u kutiji!

Zoro, dobrodošao u klub i želim ti da što pre oguglaš. I znaš šta još? Možda si alergičan. Ja sam blago alergična recimo na neuštrojene mačore i svrbi me nos od njih. Bez ikakvih aluzija i konotacija.

Маце се лињају двапут год. на пролеће и најесен.

Ако су дугодлаке, онда се виде и сметају више него што је уобичајено.

Мој мачак се преко зиме скоро па уопште не лиња, чак га ни не четкамо, не остају длаке на гардероби, видело би се пошто га носамо по кући нако дебелог. Остало би на дуксевима, ако ништа.

Купи игласти чешаљ за четкање маца и дај јој мачју траву, а и путер је добар ради лакшег избацивања длака.

molio bih da raščistimo nešto:

da li je linjanje ono kada svuda nailaziš mačije dlake, ili kada tu i tamo vidiš čitav pramen, otpao ili išupan sa dmačke kao ..busen trave?

kod mog mačeta je više ovo drugo.

Ne lizucka se non-stop, ali kada se liže onda lepo vidim kako pase čitave pramenove, a tu oko vrata je napravila malo ostrvce.

Oko vrata uspeva (pretpostavljam) da se češe zadnjim nogama, jer tu ne može da dohvati ustima...

Pitao sam veta juče telefonom da li je normalno da dok ima teranje..a on me prekide pa reče " sve je normalno dok ima teranje"

Mače nema nikakve buve ili slično

Jedino ako je fasovala neke gljivice ili slično pa je to svrbi pa češe i čupa dok ne iščupa.

A nije na npr nervnoj bazi, tj ne bih rekao da ima neki stres, jer zadovoljava sva tri kriterijuma zdrave mačke (jede, spava, igra se)

Juče je svirala klavir sa mnom.

:rotf: muziko terapija...srećna mačka koja ćelavi u obliku ostrvceta :lol:

da je srecna celavila bi u obliku srca, a ne ostrvaca. :lol:

- - - - - - - - - -

iskreno...meni ne zvuci bas normalno da se cupa i celavi tako kako zoro opisuje. msm, ako pocinje da joj se vidi koza, zabrinula bih se. kod laleta (macor moje drugarice) nisam primetila tu pojavu nikada, a ima ga godinama. msm, linja se ali nema tih pramenova.

- - - - - - - - - -

doduse lale je ustrojen, pa mu je i pol diskutabilan. :lol:

- - - - - - - - - -

samo ustrojena macka je srecna macka. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

imala sam i ja kao dete 3 macke...sivka, belka i mackoslava :zcepanje: i nesto se ne secam da su se cupali u pramenovima i celavili. :think:

:lol: imam tri...to na šta on aludira...to čerupanje...nalazi se samo iznad vrata (a ne ispod vrata) i to u doba parenja! :lol:
....ali kod njega je uvek obrnuto nešto! :lol:

...ma neće on nju da steriliše da ne poremeti njenu prirodu ili možda slobodnu volju...ko će ga znati...
...nadam se da će vesti sutra biti mnogo pozitivnije i da će zajedno opet da sviraju klavir! :zcepanje:

molio bih da raščistimo nešto:

da li je linjanje ono kada svuda nailaziš mačije dlake, ili kada tu i tamo vidiš čitav pramen, otpao ili išupan sa dmačke kao ..busen trave?

kod mog mačeta je više ovo drugo.

Ne lizucka se non-stop, ali kada se liže onda lepo vidim kako pase čitave pramenove, a tu oko vrata je napravila malo ostrvce.

Oko vrata uspeva (pretpostavljam) da se češe zadnjim nogama, jer tu ne može da dohvati ustima...

Pitao sam veta juče telefonom da li je normalno da dok ima teranje..a on me prekide pa reče " sve je normalno dok ima teranje"

Mače nema nikakve buve ili slično

Jedino ako je fasovala neke gljivice ili slično pa je to svrbi pa češe i čupa dok ne iščupa.

A nije na npr nervnoj bazi, tj ne bih rekao da ima neki stres, jer zadovoljava sva tri kriterijuma zdrave mačke (jede, spava, igra se)

Juče je svirala klavir sa mnom.

to liči na gljivice
prepisujem ti kanesten (kansen) kremu

ocigledno je da nisam bas upoznata sa mackama, a i lale je pristojan macor. :lol:

- - - - - - - - - -

sterilisace je cim ona ona njemu poremeti mir sa prvim macicima. :lol:

ma razumeš se Lale je muško...moje su ženke (one su očerupane, ali samo malčice)
...ej, ovo njegovo otpadanje u pramenovima, zvuči kao kod ljudi od stresa...ali sumnjivo mi, mačka je suviše kratko kod njega :lol.

....ma ko će ga znati ako ih dobije (msm. mačiće), on će se možda vezati za njih i neće hteti da ih pokloni...:lol:

:lol: imam tri...to na šta on aludira...to čerupanje...nalazi se samo iznad vrata (a ne ispod vrata) i to u doba parenja! :lol:
....ali kod njega je uvek obrnuto nešto! :lol:

...ma neće on nju da steriliše da ne poremeti njenu prirodu ili možda slobodnu volju...ko će ga znati...
...nadam se da će vesti sutra biti mnogo pozitivnije i da će zajedno opet da sviraju klavir! :zcepanje:

pa pazi, nazire se koža tek kada se razgrne krzno i malo bolje zagleda..Ipak je to dugodlaka maca

A ohrabrujuće je to ako kažeš da se to čerupanje dešava u vreme parenja, jer vidim da se svo siroto dizvineš uziebalo..

Zašto li to rade zna li se?

nije na gazdu ni malo

ma razumeš se Lale je muško...moje su ženke (one su očerupane, ali samo malčice)
...ej, ovo njegovo otpadanje u pramenovima, zvuči kao kod ljudi od stresa...ali sumnjivo mi, mačka je suviše kratko kod njega :lol.

....ma ko će ga znati ako ih dobije (msm. mačiće), on će se možda vezati za njih i neće hteti da ih pokloni...:lol:

lale vise nije musko. :(

Back