Mačije dlake

pa pazi, nazire se koža tek kada se razgrne krzno i malo bolje zagleda..Ipak je to dugodlaka maca

A ohrabrujuće je to ako kažeš da se to čerupanje dešava u vreme parenja, jer vidim da se svo siroto dizvineš uziebalo..

Zašto li to rade zna li se?

nije na gazdu ni malo

macor je grize za vrat! :rumenko:

sedi, kec iz Opstanka! ;)

...dobro je da nije na gazdu...ipak gazdi se ne dašavaju takve stvari :lol:

ne znam Gica za to predlaže kanesten...
...čitam sad na nekom drugom forumu (potražih second opinion), "Bila sam kod lekara, rekao mi je da koristim kanesten, te gljivice se prenose sa životinje na čoveka"...

...moraće da se rastene od mačke izgleda :sad2:

...ako ima znake perutanja na svojoj koži! :eek:

jel znate da je ova tema usla u top 10? :eek: kada je neka tema sa ovog pdf bila u top 10....ikada. :huh:

bitno je skrenuti pažnju na ljubav čoveka prema životinjama...

...posebno slatkim macama...:lol:
...

i da ja imam i kredibilitet (ja imam i mace i album da to dokažem :aha2: )
...a njegova je još uvek samo virtualna...da ne kažem izmišljena...neću da optužujem..:lol:

Poslednja izmena:
pa može i da uspava mačku, na kraju krajeva
ma može i da je zakolje
ali može i kansenom da se reši gljivica. ja sam za to

znam za rusku plavu koja je gubila krzno - na pechate...tako kad god je u tjeranju
kaze vet padne joj imunitet pa se gljive namnoze...tako da si mozda u pravu
al svejedno bi trebalo kad je bude vodio na sterilizaciju (cim izadje iz tjeranja) sve
rec vetu da pogleda o cemu se radi...
kod ove macke koju sam pomenula je prestalo i to sa opadanjem dlake kad je sterilisana

znam za rusku plavu koja je gubila krzno - na pechate...tako kad god je u tjeranju
kaze vet padne joj imunitet pa se gljive namnoze...tako da si mozda u pravu
al svejedno bi trebalo kad je bude vodio na sterilizaciju (cim izadje iz tjeranja) sve
rec vetu da pogleda o cemu se radi...
kod ove macke koju sam pomenula je prestalo i to sa opadanjem dlake kad je sterilisana

sad 7mog treba na revakcinu, pa ćemo se dogovarati i oko sterilizacije

sad 7mog treba na revakcinu, pa ćemo se dogovarati i oko sterilizacije

super, odradi to pa ste mirni kasnije
macka koju je moj suprug imao ranije i koja je bila kod njegovih poslije
umrla je od tumora sa nepunih 13 godina, nazalost
razlog je sto nikad nije uparena, a sterilisana je prekasno - sa skoro 8 godina
i sve dok nije sterilisana imala je taj problem s imunitetom kad je u tjeranju
greota, bila je divna macka i da su znali kako treba postupiti na vrijeme
mogla je dozivjeti lijepu maciju starost, a to moze biti i preko 20 godina uz dobru njegu
i to je jos jedna sjajna stvar vezano za macke
u odnosu na druge kucne ljubimce tipa pasa, tvorova...macke imaju dugacak zivot
i cesto budu vrlo zivahni matorci : )

Jel primaju mačići neke inekcije dok su mali i to ,ono bez zajebancije .Znam da se štenci cijepe protiv štenećaka a sad pročita ovo tvoje .
Imam i ja mače privukao sam ga kući onako sa ulice ,samo je kod mene muški

pitas za vakcine? mozes i trebas vakcinisati macku
prvo ide ciscenje od parazita - vanjskih i unutrasnjih
pa onda vakcina i revakcina
zakazi fino kod veta sve ce vam objasnit detaljno : )

1. pa pazi, tek joj je 6 meseci. A opet..mnogo mi se nešto trti i guzi i namešta za svoje godine..No žao mi je kada čujem kako grguće po ceo dan i noć
2. i pored toga joj tu i tamo ispadne po ceo pramen
3. misliš da usisavam direkt mačku, ili kako..?
4. kako radi ti valjci? msm jel valjaju išta..?
Sačekaj da joj prođe teranje, pa na sterilizaciju. Ako ti treba preporuka za veta-hirurga, viči, naćićemo ti nekog blizu. Kad prođe frka oko toga, videćeš šta se dešava sa dlakom dalje. Valjci su OK stvar, svi iskusni mačkari ih imaju. Ja imam još bolju stvar, ne treba mi refil, kao četka ali sa nekim specifičnim bordo frotirom, kao što su nekad u onom TV šopu imali četke za usisivače, time su mi na jednoj izložbi pasa, pošto sam u crnim somotskim farmerkama mazila samojeda, njegovi vlasnici očistili butine i odmah sam bila u fazonu DE TO IMA DA SE PAZARI! :D Ali odavno ih nigde nisam videla. A koliko su valjci efikasni protiv mačećih dlaka, evo ti ilustracije. :lol:
3m_lint_roller_cat.jpg

E pa lako je tebi s' mače . Imao sam jednu pudlu , i ajd jednom da je odvezem kolima do ade . Svo vreme sam pljuckao po kolima , te levo desno , guraj prste pod jezik , aman nigde dlake .Kucu sam poklonio , ali kola sam morao da prodam , čim uđem u njih odmah se dlake vrzmaju pod jezikom , te kasljucanje , grebuckanje , cvrc cvrc , osta bez kola.

Ta ti pudla nije bila održavana kako treba.

ne...upravo sam mislila na grudvicu dlaka u zelucu. :zcepanje:

E pa dobro, neobično mi bilo da neko zna stručni termin a da se nije zaBIIIP. Imamo toga za izvoz. :lol:

molio bih da raščistimo nešto:

da li je linjanje ono kada svuda nailaziš mačije dlake, ili kada tu i tamo vidiš čitav pramen, otpao ili išupan sa dmačke kao ..busen trave?

kod mog mačeta je više ovo drugo.

Ne lizucka se non-stop, ali kada se liže onda lepo vidim kako pase čitave pramenove, a tu oko vrata je napravila malo ostrvce.

Oko vrata uspeva (pretpostavljam) da se češe zadnjim nogama, jer tu ne može da dohvati ustima...

Pitao sam veta juče telefonom da li je normalno da dok ima teranje..a on me prekide pa reče " sve je normalno dok ima teranje"

Mače nema nikakve buve ili slično

Jedino ako je fasovala neke gljivice ili slično pa je to svrbi pa češe i čupa dok ne iščupa.

A nije na npr nervnoj bazi, tj ne bih rekao da ima neki stres, jer zadovoljava sva tri kriterijuma zdrave mačke (jede, spava, igra se)

Juče je svirala klavir sa mnom.

Mislim da je Gica u pravu, i meni liči na gljivičnu infekciju, ako već nije alergija na buve. KOliko reče da je već kod tebe? Buve nije ni imala ili si je ti očistio? Ako si je ti tretirao, možda joj još nije prošla alergijska reakcija na same ujede. U protivnom, vidi sa vetom da se uradi bris, najverovatnije će biti za neku mast. I ako ti predloži i tablete, javi, da ti nađemo novog docu za novu drugaricu. (Jer tablete antimikotika deluju samo lokalno, u sistemu za varenje i to će biti dokaz da vet ne prati nova naučna otkrića, da je stao s tim kad je dobio diplomu.)

da je srecna celavila bi u obliku srca, a ne ostrvaca. :lol:

- - - - - - - - - -

iskreno...meni ne zvuci bas normalno da se cupa i celavi tako kako zoro opisuje. msm, ako pocinje da joj se vidi koza, zabrinula bih se. kod laleta (macor moje drugarice) nisam primetila tu pojavu nikada, a ima ga godinama. msm, linja se ali nema tih pramenova.

- - - - - - - - - -

doduse lale je ustrojen, pa mu je i pol diskutabilan. :lol:

- - - - - - - - - -

samo ustrojena macka je srecna macka. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

imala sam i ja kao dete 3 macke...sivka, belka i mackoslava :zcepanje: i nesto se ne secam da su se cupali u pramenovima i celavili. :think:

Ali ovo je tačno, nema konstantne želje za parenjem ako je mačor, nema dosadnog teranja i istovremene potrebe da se pari i da pobegne ako je ženka (jer mačori imaju bodljice na penisu), nema polno prenosivih bolesti od kojih većina kasnije dovodi do pojave tumora, nema mastitisa kad se odvoje mačići što kasnije opet dovodi do tumora...

ne znam Gica za to predlaže kanesten...
...čitam sad na nekom drugom forumu (potražih second opinion), "Bila sam kod lekara, rekao mi je da koristim kanesten, te gljivice se prenose sa životinje na čoveka"...

...moraće da se rastene od mačke izgleda :sad2:

...ako ima znake perutanja na svojoj koži! :eek:

:dash: "Dete mi je dobilo vaške u vrtiću, moraću da ga dam socijalnom!" Nije daleko od te tvrdnje, kad se sabere i oduzme odgovornost za drugo, bespomoćno stvorenje koju u oba slučaja preuzimamo na sebe. Ne, draga moja, dovoljno će biti da umesto jedne tube antimikotika kupi dve.

:dash: "Dete mi je dobilo vaške u vrtiću, moraću da ga dam socijalnom!" Nije daleko od te tvrdnje, kad se sabere i oduzme odgovornost za drugo, bespomoćno stvorenje koju u oba slučaja preuzimamo na sebe. Ne, draga moja, dovoljno će biti da umesto jedne tube antimikotika kupi dve.

ma to se poetesa sali o napustanju macke...ima cudan smisao za humor. :lol:

konacno resenje cudnog ponasanja zorove macke su izgleda gljivice.

videćemo kod veta sad u petak, nema druge

mada sam danas pitao jednog u pet šopu, kaže ako su gljivice onda koža mora da bude ovakva i onakva, a njoj je to sve ok

evo večeras joj upravo prestaje teranje (taman se poklopilo sa košavom..), stavio sam je na belo platno i istrljao celu rukama, sklonio i pregledao platno, kad ono...ništa.

Ni jedne jedine tačkice, pa da kažem da ima buve..

Back