Tsuymish
Buduća legenda
- Poruka
- 31.362
Evo opet napominjem da sam OVOG macka koji je u pitanju nasao na ulici, tj drug ga je nasao a ja ga uzeo, jer mi je u martu prosle godine uginula zenka a meni je bilo zao da mi macak ( njen sin ) bude sam jer je navikao da ima drustvo, a posto je rodjen slep ( ako hoces slike pa da vidis kako macka izgleda bez formiranih ociju bice mi drago da ti je posaljem ) mislio sam da je bolje da ima drustvo nego da se sam vuce po stanu....
Stoga jednu macku sam spasao sa ulice, takodje prijatelji/poznanici imaju prhvatiliste za macke i pse pa im kada nadjem neko pitomo mace odnesem...
Drugo, prirodna selekcija je fantasticna stvar, mozda zvuci surovo al da ih sve spasavamo znas koliko bi macaka bilo iz jedne generacije za nekoliko godina? Za sedam godina teoretski 420.000 macaka, zanimljivo zar ne? Ako mislis da mi nije zao kada vidim pregazeno macku, uginulo ili umiljatu macku koju je neki imbecil izbacio napolje jer je porasla grdno se varas....
A trece, lepa stvar je ta sto znam ljude koji zaista zele da imaju zivotinje ( macke ) i spremni su da ih udome, al eto do sada nisu imali prilike. Sada samo nemoj da kazes neka uzmu neku sa ulice ili prihvatilista, jer zaista jako malo ljudi to radi. Da nije tako, prvi kuce ili mace koje bi neko uzeo iz legla ne bi bile najlepse i "najbolje" vec bi bilo svejedno....
to se ne zove prirodna selekcija,vec ljudski faktor.....(osim ako zivotinju napoadne neki virus,pa je to uzrok smrti)
a ne zelim ni da pocinjem o ljudima i prirodnoj selekciji.
Problem i jeste u tome sto jako puno ljudi izbacuje zivotinje na ulicu,jako malo ljudi usvaja sa ulice i jako malo ljudi zeli da uradi nesto po pitanju lutalica koje mu smetaju(na human nacin,a ne otrovima i ostalim monstruoznostima)