Koja je svrha psa u odbrani doma?

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.710
Po Zakonu Republike Srbije, vas pas koji je u dvoristu, i sa ISTAKNUTOM TABLOM CUVAJ SE PSA, ukoliko neko udje u VASE dvoriste i vas pas ga ujede, vi placate kaznu koja je oko nekih 100.000din. Naravno ako vas osteceni tuzi.

Koja je svrha psa osim da laje kada ne sme da cuva vas posed???

Malo je pogrešno imati psa u svrhu odbrane. Ko hoće da ti naudi, sumnjam da će pas da mu bude prepreka. Uloži u video/tehničko obezbeđenje, ili ako to nije dovoljno, angažuj specijalizovane službe koje se time bave.

Ne drzim ja psa da ubija ljude, moj i ne napada inace. Nego cuo sam da je takva kazna. Ovde ljudi drze mesance uglavnom i ono udje ti covek da ocita struju, postar, neki prodavac i ovaj ga capi malo za nogu - OPA 100.000 dinara.

Koja je odbrana tog domacina? Moze li on nekoga da tuzi za ulazak u posed? Ko je njemu dao dozvolu da ti udje u dvoriste?

Sta ja onda drzim psa, za ukras i da imam kome da bacam kosti od jela?

Pa, po nasem zakonu si kriv i odgovaraces ti ako ti naneses povrede, u samoodbrani ili stiteci porodicu, nekome ko ti je upao u kucu i predstavljao opasnost za tebe, tvoju porodicu ili imovinu.

A pas i tabla na ulazu moze, bar, da odvrati te i takve od sprovodjenja svoje namere, naprimer.

Poslednja izmena:
Samo budale čipuju kerove čuvare.

Čipuju se samo ljubimci, a za dvorište uzmeš mešance bez pedigrea i kad nekog ujedu opština plaća odštetu
nervira me to cipovanje, kao da se ne izgubi..
Pa, po nasem zakonu si kriv i odgovaraces ti ako ti naneses povrede, u samoodbrani ili stiteci porodicu, nekome ko ti je upao u kucu i predstavljao opasnost za tebe, tvoju porodicu ili imovinu.

A pas i tabla na ulazu moze da odvrati te i takve od sprovodjenja svoje namere, naprimer.
da, jos lopov upao na tvoj posed, a ti nema prava da pucas u samoodbrani..retardirano!

Back