storm_track
Zainteresovan član
- Poruka
- 156
Prvi put ovo cujemNe da moras, ne go uopste ne mozes da instaliras ne legalan softver na taj OS...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prvi put ovo cujemNe da moras, ne go uopste ne mozes da instaliras ne legalan softver na taj OS...
Ljudi jel Mac OS bolji od Windowsa?![]()
stvar ukusa
Planiram u narednom periodu da kupim iMac, i to iskljucivo radi posla.
Zanimama me jedna stvar, posto moram priznati nisam do sada koristio mac, da li moram obavezno posedovati legalan softwer (dreamweaver) ?
Vidi znas kad kazu lupa kao maksim po diviziji e ti si ga zajebaoNe da moras, ne go uopste ne mozes da instaliras ne legalan softver na taj OS.
Tako da, sada znas.![]()
Tacno to znaci mozes pirata bez frkeOp, op! Znaci li to da dreamweaver ne mora biti strogo legalan?![]()
Ja sam u MS prici od 1986godine znaci od DOS pa do Win8 sve zivo sam probao radio pod i tome slicno ali od kako sam uzeo iMac jednu stvar sam rekao nikad vise nazad na MS ali to je samo moj osecaj tako da nemora da znaci da ce se tebi isto tako svideti.Ljudi jel Mac OS bolji od Windowsa?![]()
Zanima me da li ce office programi raditi na ovom os ?!?
Hoce zadnja office verzija za Mac je Office 2011Zanima me da li ce office programi raditi na ovom os ?!?
Nije skup kad uporedis sa office paketom za MS a uz Mac dobijes paket koji je slican officu mada nije tolko dobar kao office...i zove se iWork (u njemu imas slican paket kao u officu excel, word, power point i baze)Sto se tice toga, imas office pravljen za Mac, ali preskup je sada ne znam dal je moguce skinuti sa neta, mada verovatno ima.
Btw. Kako znam uz Mac dolazi Iwrite ili Iword tako nesto uglavnom sve je to isto kao M.Office.
Nije skup kad uporedis sa office paketom za MS a uz Mac dobijes paket koji je slican officu mada nije tolko dobar kao office...i zove se iWork (u njemu imas slican paket kao u officu excel, word, power point i baze)
http://www.apple.com/iwork/
Ma pa ono predpostavljao sam da je skupo, cim je nesto u vezi sa Mac-om mora da je skupo![]()
Operativni sistem je samo alat koji koristiš da bi odradio(la) neki posao. Period privikavanja zavisi od toga koliko dugo je korišten neki drugi operativni sistem.jeste tezak za rukovanje i treba dosta strpljenja dok se nauci ali je po meni dosta bolji od ostalih
sta vi mislite?
Odgovor ti može dati neko ko ima baš takvu konfiguraciju i probao je da instalira. U principu mnogo lakše ide sa Intelovim procesorima. Druga strvar, ako nema kext za tvoju grafiku, onda je to nemoguća misija. Probleme zatim redom pravi mrežna karta,Jel bih mogao ja ovo na:
AMD Athlon 64 X2 QL-60
4 GB Ram
Ati radeon hd 3200
250 gb hdd ?
Gledao sam gomilu klipova za hackintosh i za amd...imam skinute
Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard
i
iATKOS_v7
u virtual boxu snow leopard radi, a iAtkos ima neki problem.
Zanima me samo da li bih mogao da instaliram ovo?
Odgovor ti može dati neko ko ima baš takvu konfiguraciju i probao je da instalira. U principu mnogo lakše ide sa Intelovim procesorima. Druga strvar, ako nema kext za tvoju grafiku, onda je to nemoguća misija. Probleme zatim redom pravi mrežna karta,
zvučna karta. Ako ne može za gore pomenuto da se pronađe odgovarajući kext, onda- mrka kapa. Ja sam uspevao da instaliram sa Phenom II procesorom i Radeonom 4670. Ali to je radilo tako loše i nestabilno. Sivi ekran smrti se dobijao samo ako
pokušaš da pokreneš iTunes. Nije imalo šanse da proradi mreža. Probavanje raznih kextova rezultiralo je redovno sa sivim ekranom. Imaju inostrani sajtovi na kojima možeš detaljno da se informišeš da li je tvoj hardver podržan. Cenim da je ovde zabranjeno
davati linkove za druge forume. Imaš par domaćih foruma koji se bave tom problematikom, gde imaš objašnjenja na našem jeziku. Nije ih teško naći.
Odlično, sad samo po uputstvu. Želim ti uspeh u instalaciji.Nasao sam uputstvo bas za moj laptop u pdf za iAtkos s3 v2, samo sto je na spanskom, pa se sad polako prevodim.
stvar ukusa
Operativni sistemi nisu odevni predmeti, ili nesto slicno da bi ih razlikovali po ukusu.
@We Found Love
Mac OS je najbolji operativni sistem. Tako jednostavan, brz i lak za upotrebu da je to neverovatno.
To je nesto sto ti nece zadavati probleme koje ces traziti online u vezi instalacije nekog programa, ili tome slicno, niti ces morati mnogo toga manuelno da podesavas kao sto je slucaj sa ubuntu operativnim sistemom koji je po meni katastrofa (ko ima vremena da se bakce sa operativnim sistemom po 5 sati dnevno super je).
Ali ja ti ne preporucujem samo taj os vec i da kupis macbook i bices miran mnogo godina, kao i moj drug koji je kupio neki mac, ko zna koliko je sada star i dan danas moze da pokrece savremene programe.![]()