Mac OS X Tigar, Leopard...

Sto se problema pucketanja tice resen je, zamenio sam VoodooHDA 2.7.2 za verzijom 2.6.1 i sad je sve ok, nema pucketanja.

Nisam uspeo da poteram zvuk sa AppleHDA, skidao i sam modovane verzije za ALC1200 i A2000B, za plocu Asus P5Q-E ali opet nije proradilo. Jednostavno samo mi radi zvuk samo sa voodoohda.

Sta bi meni preporucio:

Laptop je: Asus K52Je-EX144

procesor: Intel(R) core(TM) i3 m370 (4CPUs) 2.4GHz.
network: Atheros Ar9285 Wireless Network Adapter
i JMicron PCI express Gigabit Ethernet Adapter
muzicka: ATI High Definition Audio Device, Conexant CX20671 SmartAudio HD
graficka: ATI Mobility Radeon HD 5470
chipset: Intel 5 series 3400 series chipset family PCI ( neam blage veze tako pise)
ram memo: 3gb-a ddr 3

Pogledaj na http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page listu kompatibilnog hardwera, pronadji svoju plocu. Mislim da Mac vise "voli" nVidia nego Ati kartice ali kontam da nece biti problema.

Ja npr nisam uspeo da instaliram ni jednu verziju hackintosha a probao sam najmanje 10 tzv distribucija (iDeneb, iAtkos, Jas, Hazard,...). Na kraju kao poslednji pokusaj skinuo sam Retail verziju SL sa neta i uspeo da je instaliram bez frke ali uz malo cimanja, dakle malo komplikovanim putem.

Ako je i kod tebe isti slucaj, probaj Retail. Za pocetak skini SL Retail (10.6.x) i EmpireEFI boot disk. Narezi oba i uz pomoc pomenutog boot diska bootuj SL disk pa pokusaj instalaciju. Naravno pre toga pripremi praznog mesta na disku, prebaci diskove na SATA rezim (AHCI). Nemoj da se salis i da patchujesh BIOS, posto ne treba. Za moju plocu pise kao da treba obavezno ali je proslo bez toga.

Ako kada butujes SL dobijes poruku 'Still waiting for boot ili root device' onda se stvari komplikuju. U tom slucaju se javi pa cu ti ispricati kako sam to zaobisao posto je malo veca komplikacija bar meni bila.

poz

Poslednja izmena:
Instalacija Snow Leoparda za entuzijaste:
-Potreban retail Snow Leopard iz radnje ili neta na vama je da odlucite
-Odgovarajuci BootCD(iboot , NawkomBoot, Boot132…...
-Usb sa MultiBeast aplikacijom
Za pocetak potrebno je informisati se na netu koji je odgovarajuci BootCD za vasu konfiguraciju za Intel je sirok izbor i skoro svaki "loader" moze dok za AMD iz mog licnog iskustva samo NawkomCD mada moze i IBoot Legacu ali je ovaj prvi 64bit.
*U Biosu sve vratiti na fabricki podeseno ukljuciti AHCI , staviti da je DVD first boot device mada nemora, sacuvati podesavanja nakon toga ubaciti odgovarajuci Boot CD i restartovati kmp. Kada se pojavi loader pratiti uputsva:
-ubaciti retail Snow Leopard sacekati par sekundi pa pritisnuti F5 ili Enter zavisno od "loadera" .Pre nego sto pokrenete instalaciju pozeljno je informisati se o podrsci kakvu vas procesor ima .Ja sam morao za AMD da kucam (-v busratio= vrednost mnozioca procesora cpus=1 arch=X86_64 -noscverifu -force64) [-v verbose; -x safe mode; -F skip boot configuration file]i za grafiku (graphicenabler=yes pcirootid=1 )posto Snow Leopard bi trebao da radi u 64bita ali moze i u 32.Ukoliko je sve podeseno kako treba pokrene se instalacija .u Disk Utilitu izabere se odgovarajuca particija , ukoliko nije slobodna napravi se odgovarajuca koja bi trebalo da bude u formatu "Extended(Journaled)" i nakon toga pokrenete instalaciju ukoliko instalacija bude uspesna izgasiti komp nakon sto se restartuje ubaciti Boot CD koji je koriscen prilikom instalacije i sacekati da pokrene sistem.Kad se pojavi desktop ubaciti USB sa MultiBeast aplikacijom koja sadrzi vecinu neophodnih drajvera i paceva da bi sistem funkcionisao veoma je laka i efikasna za upotrebu samo treba obratiti paznju sta se selektuje .Nakoon toga restartovati sistem i uz malo srece imacete MacOSx na svom PC-u cisto za one koji razmisljaju o pravom Macu da probaju sistem pre neke odluke da kupe isti. Intelovi procesori imaju normalnu identifikaciju , dok AMD se prepoznaju kao Intel Dual Core i Core 2 Duo ali to je samo kozmeticki da bi sitem radio bez problema.Najbolje su podrzane Nvidie 7, 8 , 9 serije i ALC8XX kartice integrisane. Sve sto radite je na sopstvenu odgovornost

Uploaded with ImageShack.us[/URL
evo dokaza da radi instalacija

Poslednja izmena:
Da li zna neko zasto mi se pc stalno restartuje? Bezbroj sam puta instalirao sistem i opet mi restartuje!
Najcesce se desi kad udjem u neku aplikaciju, vrlo retko se restartuje ali se restartuje!
Navedi jos koji detalj ,jesi probao sa "Repair Premisons" ili sa nekin usluznim programom tipa "Onux" , "Coctail" ili "Snow Leopard cleaner" da malo sredis sistem i da uradis defragmentaciju .Meni se desavaju bagovi najcesce kad mi je disk zreo za defragmentaciju ali se nikad ne restartuje sam.

ček kako to misliš nisi se usrećio :think:
koji hardver ti u stvari ne radi ,obično je to :roll:

Ma Skype nisam mogo na podesim da me čuju, samo sam ja čuo sagovornika on mene nije. Inače sve ostalo sam sredio.Ali kad mi se pojavio problem sa Skzpe-om već me je dojadilo da za svaku sitnicu provodim po nekoliko dana kako bi je rešio, a znao sam da će na Windowsu sve raditi perfektno bez trunke muke i vratio se na Windows.

P.S. Bilo kako bilo Windows je OS koji najmanje zamara korisnika, još ako se plati - milina

Ma Skype nisam mogo na podesim da me čuju, samo sam ja čuo sagovornika on mene nije. Inače sve ostalo sam sredio.Ali kad mi se pojavio problem sa Skzpe-om već me je dojadilo da za svaku sitnicu provodim po nekoliko dana kako bi je rešio, a znao sam da će na Windowsu sve raditi perfektno bez trunke muke i vratio se na Windows.

P.S. Bilo kako bilo Windows je OS koji najmanje zamara korisnika, još ako se plati - milina

и још ако има нека будала да сређује уместо корисника...:)

може ли било коју верзије МАC OS X за моју конфигурацију:

плоча..........ASUSTek A7V880
процесор.....AMD Athlon 2500+ barton
РАМ............1,5GB DDR1
Хард............250GB ATA
графика........GeForce 7600GS 256mb
мрежни.........Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit
звук..............Realtek AC'97

???? :confused:

Poslednja izmena:
MacOSX jako fino deluje na pravom Mac-u (par puta sam radio), ali da li je isto toliko upotrebljiv i na PC-u? Npr, kako bi se kotirao protiv Fedore (ONE AND ONLY, sve ostalo da se zabrani!!! :D) ili Ubuntu-a na istom hardveru? Brži? Sporiji? Ima neku debelu prednost u odnosu na sve ostale OS-ove ili je samo fenseraj u pitanju? :D

To da neko, pored živog linuksa, kaže "mi smo osuđeni na Windows" je stvarno bez komentara ;)

Poslednja izmena:
MacOSX jako fino deluje na pravom Mac-u (par puta sam radio), ali da li je isto toliko upotrebljiv i na PC-u? Npr, kako bi se kotirao protiv Fedore (ONE AND ONLY, sve ostalo da se zabrani!!! :D) ili Ubuntu-a na istom hardveru? Brži? Sporiji? Ima neku debelu prednost u odnosu na sve ostale OS-ove ili je samo fenseraj u pitanju? :D

To da neko, pored živog linuksa, kaže "mi smo osuđeni na Windows" je stvarno bez komentara ;)
kad prerastes linux znaces ovako dzaba sve ;) pogledaj malo po netu

Back