Ma ja hoću da živim NORMALNO i to je sve .....integrisan ili ne ... baš me briga....

Kako možeš da budeš siguran da je to jedini ispravan put???
Ti jedini alternativni pravci su nas uvek skupo koštali, a ta teorija EU nema alternativu je proizvod slabosti, nemaštovitosti ili lošeg znanja.

ako cemo da sagledavamo geografsko istorijski kontekst put na zpad je srbiju kosta SVEGA..drzva..500 godina turske okupacije..jer smo mi hteli na zapad ..urusili smo viznatiju..turci ovladali i bugarima i nama ..zapad bio siguran od tusrke najezde..mi hebani..zapad se razijao gradio itd itd..dok mi gajili svinje i sljive..ini neometano vrsili industrijksu revoluciju..epilog..???

ja sam ti vec objasnio da ce prepusten sam sebi onaj koji je na vlasti da razmislja o svom dzepu i zabole ga tuki za tebe i tvoje uslove za zivot..
ako vlast ne oseca pretnju kuke i motike vlast ce da radi samo za svoje pedu..
jos nisi shvatio da onaj koji se bori za vlast to radi zbog sebe a ne zbog tebe..

Ma nije prepušten sam sebi ...kako ne razumeš ...ima imperativ da obezbedi kvalitetan život a ako to ne učini ima odgovornost ........tako treba postaviti stvari ,

a gde su smestene te i takve zemlje?

u kakav kulturno geografsko istorijski pejzaz?
mi nismo luksemburg..monako..mi smo srbija i nalazimo se na balkanu..prostru oko kog su se od pamtiveka velike sile akale i osvajale ga..

Svako vreme ima svoje dileme ...ali sada otvaramo neku drugu temu ....suština je da me baš briga kakvu i koliku i vojsku i policiju ću da imam ako mi vlast ispuni one gore postavljene uslove ....

Integracije.... Evropske integracije , bezalternativne..... Integracije sa Rusijom i Belorusijom , integracije , integracije ......EVRO_AFRO_AZIJSKE ( što bi rekao Srećko Šojić) ....

A ja se pitam.... zašto ja uopšte od vlasti i opozicije slušam o bilo kakvim integracijama .....

Ja, kao običan građanin dužan sam da poštujem zakone ove zemlje a za uzvrat oni koji njome vladaju i oni koji dođu da vladaju su dužni da mi obezbede normalan život .....a taj normalan život podrazumeva :

1. Mir

2. Posao adekvatan mom obrazovanju sa adekvatnom platom

3. Bezbednost , slobodu kretanja, izjašnjavanja mišljenja , organizovanja , ...itd

4. Pristupačno i kvalitetno obrazovanje za moju decu .....

5. Primerenu penziju za moje roditelje ......

6. Život u državi uređen pravilima koja se poštuju ( pravnu državu i vladavinu prava)

7. Jednaka prava za sve moje sugrađane ( moje komšije i prijatelje) bez obzira na njihovu veru , boju kože ili dugu različitost .......

I TO JE TO ....... to je ono što ja tražim od ljudi koji vode državu ........

a da li će oni to da urade kroz integracije ovde ili onde i da li će uopšte da bude integracija , ŠTA TO MENE BRIGA ......

zašto meni uopšte o tome pričaju .... ne interesuje me ..... ja znam šte je država ( odnosno vlast ) dužna da mi obezbedi....ona koja to uspe dobiće opet moj glas koja ne uspe neće dobiti i tačka ..... velike priče i ideologije mene kao običnog čoveka ne interesuju niti treba da me interesuju .....

DAKLE, PREKINITE VIŠE SA PRIČOM ..... PREĐITE NA DELA ......

p.s. Naravno ja s obzirom na struku ne mislim ovako pojednostavljeno , ali je sasvim opravdano i logično da ovako rezonuje svaki građanin republike Srbije kom politika nije usko vezana za srtuku ........

Šta vi mislite o ovakvom rezonovanju?

Najnormalnije rezonovanje.

a gde su smestene te i takve zemlje?

u kakav kulturno geografsko istorijski pejzaz?
mi nismo luksemburg..monako..mi smo srbija i nalazimo se na balkanu..prostru oko kog su se od pamtiveka velike sile akale i osvajale ga..

Svako vreme ima svoje dileme ...ali sada otvaramo neku drugu temu ....suština je da me baš briga kakvu i koliku i vojsku i policiju ću da imam ako mi vlast ispuni one gore postavljene uslove ....

Ako im za to treba drzava koja nema niti jednog vojnika ok , ako im za to treba država koja ima dva miliona vojnika opet ok .... neka naprave ono što im treba samo neka nam obezbede normalan život ....

ako cemo da sagledavamo geografsko istorijski kontekst put na zpad je srbiju kosta SVEGA..drzva..500 godina turske okupacije..jer smo mi hteli na zapad ..urusili smo viznatiju..turci ovladali i bugarima i nama ..zapad bio siguran od tusrke najezde..mi hebani..zapad se razijao gradio itd itd..dok mi gajili svinje i sljive..ini neometano vrsili industrijksu revoluciju..epilog..???

Reputacija za logiku, svejedno moramo pomoći sebi da nas budući evro partneri ne raz.guze, kroz istoriju smo svašta preživeli ali ovo poslednje teško....

a kome ce da odgovara? ko ce da ga natera? cime?

prvi stepen je odgovornost na izborima... treba da dođemo kao nacija na taj nivo svesti da svakog onog ko nam ne obezbedi te uslove bez obzira na to da li se negde integrisao ili dezintegrisao ...smenimo sa vlasti .......

drugi stepen .... krivična odgovornost , ukoliko je vršeći vlast počinio krivična dela....

Reputacija za logiku, svejedno moramo pomoći sebi da nas budući evro partneri ne raz.guze, kroz istoriju smo svašta preživeli ali ovo poslednje teško....

mi smo napredovali samo u onim vremenskim razdobljima kada smo se okretali sebi ..resavali nase probleme..ostvarivali nase interese..itd..medjutim srbija nema definisane nacionalne interese jos od srednjeg veka na ovamo..nego kako ko otme i uzurpira vlast tako tera i vuce na svoju stranu..svoje licne ciljeve ili u novije vreme partijske ciljeve i programe nam predstavlja kao vitalne nacionalne interese..ko da smo svi mi pali s marsa..i sisali vesla

Ti pričaš šta treba da radi vlast a ja šta treba da rade građani .......tu je razlika ...

Gradjani sami od sebe ne mogu apsolutno nista.

Zbog toga i postoji politika.

Da postavi smernice.

A politika je koncentrovana ekonomija.

Gradjani nemaju u svojim rukama POLUGE VLASTI da bi ista mogli da promenu.

prvi stepen je odgovornost na izborima... treba da dođemo kao nacija na taj nivo svesti da svakog onog ko nam ne obezbedi te uslove bez obzira na to da li se negde integrisao ili dezintegrisao ...smenimo sa vlasti .......

drugi stepen .... krivična odgovornost , ukoliko je vršeći vlast počinio krivična dela....

sve to postoji i danas cak postoji vec decenijama unazad..pa opet nista

kreza.gif

Izbori su vrlo dobra stvar kada imas STA DA BIRAS.

Bojim se da u Srbiji nema sta da se bira.

Jedino DS ima neki jadan program, ostali nemaju APSOLUTNO NISTA.

tako da ce DS satalno pobedjivati.

Jos jedno 100 godina dok se i drugi ne dosete da za pobedu na izborima treba PROGRAM za koji ce narod glasati.

a sto bi tebi vlast ispunjavala uslove?

Ne meni kao pojedincu ...nego svima nama...jer po stepenu razvoja civilizacije imamo pravo na te sasvim normalne zahteve...ako ne postoji niti jedna vlast koja bi mogla da vodeći državu to obezbedi onda nam i ne treba država..... šta je njena svrha onda....

država nije neka apstraktna tvorevina već kako reče Žan Žak Kruso ...država je nastala tako što su se ljudi udružili da bi ostvarili neki minimum svojih interesa....a taj minimum se definitivno može ogledati u onim postavljenim uslovima .....

Evo šta ću ...ja ću da se obrazujem , da marljivo učim kako bi imao adekvatno znanje za mesto koje ću kasnije dobiti , na poslu ću raditi vredno i odgovorno , time ću doprinositi onom ko me je zaposlio a posredno i državi ...poštovaću njen ustav i njene zakone ..... braniću je u slučaju da je neko napadne .......svoju decu ću patriotski odgajati i vaspitavati da isto tako postanu vredna radna i marljiva.... redovno ću plaćati porez itd itd itd ......

To je u redu...ali treba imati u vidu da mi nismo zemlja dembelija nikad bili niti ćemo biti.
U ovom tvom postu lepo se vidi da treba postojati i izražena gradjanska odgovornost, a ne samo državna.
Drugo, zanemaruješ uticaj mnogih drugih faktora...
Eto, recimo...i Srbi sa Kosova žele da žive normalno u svojoj zemlji Srbiji...ali im se ne da.

Ne meni kao pojedincu ...nego svima nama...jer po stepenu razvoja civilizacije imamo pravo na te sasvim normalne zahteve...ako ne postoji niti jedna vlast koja bi mogla da vodeći državu to obezbedi onda nam i ne treba država..... šta je njena svrha onda....

država nije neka apstraktna tvorevina već kako reče Žan Žak Kruso ...država je nastala tako što su se ljudi udružili da bi ostvarili neki minimum svojih interesa....a taj minimum se definitivno može ogledati u onim postavljenim uslovima .....

Pa jeste...ali imaš primer super sile kao što su SAD.
Čak ni takva država nije u stanju u ovom trenutku da svojim gradjanima obezbedi minimum tvojih uslova.

drzave su nastale tako sto je NEKO osvojio i podjarmio sva susedna plemena oruzjem i uzrpirao vlast..
10 000 godina civilizacije je proizvelo vise leseva nego 150 000 godina sukoba sa divljim zivotinjama u plemenskim zajednicama pre toga..

Back