Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Mene samo zanima, da mi mame odgovore, kada ste planirale trudnoću da li ste se osetile potpuno spremne za taj veliki poduhvat?...Pošto ja imam neki osećaj da nikada neću biti potpuno spremna, u stvari ne mogu ni da shvatim kako se to određuje da li si sasvim spreman i da li je to uopšte važno ili se sve kasnije odigrava po neki nepisanim zakonima prirode?...
Бити спреман значи бити начисто са својим жељама и знати бар оквирно шта те очекује ако решиш да родиш дете.
Бити спреман не значи знати унапред све како ће изгледати трудноћа, порођај, подизање и васпитање деце...јер је то немогуће. То све иде успут, постепено.
Неко рече да се родитељ рађа са дететом (тако некако). Ја јесам желела децу (бар 4 комада) али нисам нешто лудела за туђим бебицама, нисам нешто маштала о бебама...иако сам их дуго чекала. Знала сам да то желим, али прави мајчински инстинкт ми се развио тек када сам остала трудна...
Значи, не треба од себе да унапред очекујемо превише.
Мислим да је свака жена више пута пролазила кроз фазе преиспитивања и страха:''Хоћу ли бити способна да изгурам трудноћу? Како ћу издржати порођај? Хоћу ли умети да држим и хрнаим бебу? Да ли ћу знати шта треба да радим у тој и тој ситуацији?...''
И то је сасвим нормално...