- Poruka
- 474
Talibanus Gemus lusterokacijus, galamdzikus je izgleda promenio posao....sad visi sa kolegama Talibanima na forumu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Citam ove vase poruke za lyoness... vidim da je voja bas zagrizao... ali evo i ja moram da dam komentar posto mnogo znam o lyoness-u... nadam se vojo da se neces razocarati
lyoness je stvarno jako dobra zamisao i za nijansu se razlikuje od piramide koja naravno nije dozvoljena, inace lyoness NEMOZE da se realizuje u nasoj zemlji jer nemaju adekvatan sistem koji moze da podrzi toliki broj korisnika lyoness kartice.... ko se besplatno uclani svaka cast nista ne gubi, mada sam cula da i sad za tu osnovnu registraciju traze 10 eura... ha zanimljivo... inace kupovinu paketa nikako ne bi preporucila jer je to cisto uzimanje para, jer Austrija koja godinama radi nema adekvatan sistem a kamoli mala Srbija, tako da sve oni sto pricaju nema veze sa realnoscu jer to sto oni govore na prezentacijama moze da se realizuje za duuuuuuuuugi niz godina a postoji velika mogucnost da nece nikada... a to predavaci mucenici naravno ne znaju jer im nije ni receno, a time gube obraz kod bliskih ljudi i prijatelja jer su upravo oni prvi koji su se umrezili u njihovu mrezu, a kasno ce shvatiti da sve te ulozene pare niti mogu da se vrate niti ce moci da se iskoriste...zatim osoblje i ljudi koji rade u lyonessu su ok, ljubazni, neki ranije nista nisu imali pa im je ovo donelo malo para od provizija ali sve je to kratkog daha... ovo govorim jer znam puno o toj firmi naravno mislim na predstavnistvo u Srbiji, mnogo sam seminara njihovih cula i mnogo prezentacija... kad vidim samo ko je direktor te firme!!!!! strasno!!! mislila sam da je to malo ozbiljnija prica... ali slusajuci i posmatrajuci njega... to je plakanjecovek koji je rumunski ciganin tj vlah kod nas,al ajde nema veze nikoga ne mrzim ali fora je u tome sto se covek predstavlja u srbiji da je ,,plave krvi,, hahahahaha pa smesno... jedva prica srpski a uz to nisam sigurna ali mislim da ni srednju nije zavrsio ima neka dva kursa zavrsena po 3 meseca, kaze da prica 7 jezika a ustvari prica nemacki, srpski nabada a engleski jos gore.... al ajde i to nego sto ima dosije u austriji duzi nego ja cela... cak je i robijao tamo...ima jos puuno toga o cemu ne bih sad... sta vise reci... dosao covek ovde i prodaje pricu srbima koji i poslednje pare vade iz dzepa lyoness-u... Zato svi dobro nek razmisle pre nego se upuste u ovo......... pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Sta pitas milion pitanja, ako si odusevljen idejom uleci u posao...sto bi XXM reko "sta je 2000eur"I ja sam bio na Lyoness meetingu i stvar me stvarno oduševila. Ali... idemo redom...
Ostala razlika se dobije na bonus računu, i ona se ne može potrošiti! Ali od nje nastaju pozicije u binarnoj matrici, a to je glavna stvar u Lyoness-u. Iz njih proizilaze ostalih 8 vidova zarada.Vojane, svaka čast, imaš nerve od betona. Nevjerovatno koliko glupi ljudi troše svoje i naše vrijeme ovdje na forumu.
Čak je dobro i to, da dobiješ ostalu razliku u obliku dobrobita koju možeš da koristiš kod slijedečih kupnji.
Naravno da sam pravio proračune! Ali da uzmem zvaničan primer...Super. A onda su tu još dodaci u raznim oblikama.
Ali... sada pitanje za tebe, Vojane. Po tvojoj procjeni, koliko si ti izračunao, da treba imati ljudi u takvoj mreži, da može od toga da se dobije recimo 1.000 eura mjesečno?
Znači, koliko ljudi ukupno, koliko % od toga če stvarno da kupi i koliko če da potroše prosječno?
Znam da se stvar još otvara, ali valjda imaš neke izračune, koje temelju na nekim predpostavkama?
U Lyoness-u se radi i zarađuje grupno, i matrice se popunjavaju i od sponzora i od paralela. Moj status: 125 direktnih saradnika, 236 indirektnih - vidiš da može...I drugo pitanje, koliko je uopšte moguče okupiti toliko ljudi, ako na tome radiš sam?
U tome, kako ja vidim, je glavni problem. Jednostavno ne možeš da skupiš toliko ljudi... Koliko sam te razumio, ti si do sada stvorio profit jedino od tih poslovnih paketa, koje su ljudi uplatili, jeli tako?
Upravo tako. Taj novac će teško da se brzo potroši, ako nemamo neku veliku kupovinu u planu, ali taj novac zarađuje drugi novac koji se troši. A i niko Vas ne tera na silu da avansirate. To se odnosi na one koji vide šansu u biznisu, i za one koji planiraju neke ozbiljnije kupovine. Inače ne treba ulagati novac.Evo mojih pitanja:
1. Koliko vremena mora proči i koliko potrošiti, da se vrate ovih 2.000 eura, koji su u inatu naše pare, koje dobijemo nazad sa kupnjom preko Lyoness sistema? Ja mislim oko 25.000 eura. Ako odmislimo kupnju automobila i koncentrisamo se na Mueller in magazine, koliko godina vračamo takav novac? I šta se sa tim našim novcem radi u to vrijeme? Bez ijednog kamata naknade?
Reklamna kampanja je isto na dobrovoljnoj bazi, i to je investicija - lutrija. Niko Vam ne garantuje, da će osoba koju Vam pripoje da koristi karticu. Možda je baci i to je loš t.j. beskoristan saradnik. Ali možda i napravi mrežu!?!2. Za reklamnu akciju u Austriji trebalo je platiti 900 eura. Koliko ljudi če da se pripoji? 40, 50? Za 900 eura??? Sad ti meni kaži, Vojane. Jesu li svi ti ljudi jednake kvalitete? U sistemu če se lijepo vidjeti, ko je kupac i ko nije. Ko troši 500 eura, a ko 20. Ko nama garantuje da če se ovi dobri kupci jednako podeliti medju sve?
Ne zalazim u to šta koliko košta u kampanji. Kampanja je podeljena u nekoliko faza, i prva faza je završena. U njoj je dobijeno brend ime Lyoness, i sada preko 40% ljudi u Austriji je čulo o Lyoness-u. Naredne faze će biti drugačije...3. Gledao sam report da je do sada potrošeno u Austriji 23% budgeta za reklamnu akciju.
Da su napravljeni jumbo plakati i da su stvoreni 3 epp filmovi. A sve to reportira glavni direktor (the owner?). Ko kaže da je zaista toliko para potrošeno? A ne samo 3%? Jer 15.000 * 900 = 13.5 mio eura. Ona tri oglasa, koji su na netu, stajali su od prilike 2.000 eura i jesu katastrofa. Mogli bi biti oglasi za bilo šta. Jedan film i na kraju Lyoness logo.
Nije li ti to malo sumnjivo? Ipak? Zar ne bi bilo normalno, da se ovakav report da sa strane nezavisne organizacije?
4. Pa i da sve ovo krene ovako, kako je zamišljeno, bez faktora najebancije. Šta misliš, Vojane, koliko če godina treba da prodje, da se izgenerisa toliko ljudi po mreži, da se od toga može živjeti? Ili da se barem dobije neki cash svaki mjesec od toga? Jer kad neko uloži 5.000 eura u sve ove reklamne akcije, barem nešto očekuje? Ili če zaista doči do spajanja sa GEMom? Ova je barem bila duhovita...
Ajde, Vojane, kaži mi šta ti misliš. Kakva je to investicija? I koliko je realno očekivati, da če da se skupe pare za sve ove zemlje, da ih se 35% zaista utroši u kampanje, pa da onda sve lepo lagano ode nazad tamo, gdje je bilo na početku... vračanje mrvica za prosječne svakomjesečna nakupe namirnica i tako...
Svima lijep pozdrav iz Ljubljane
Jel mogu da dodjem na seminar?
Da mi pojasnis kako to da su saradnici (mislim na prodavnice) lyonessa bar za 20 posto skuplji od onih koji nisu u dilu sa lyonessom.
Kad vec neces ovde...![]()
Sta pitas milion pitanja, ako si odusevljen idejom uleci u posao...sto bi XXM reko "sta je 2000eur"![]()
Ostala razlika se dobije na bonus računu, i ona se ne može potrošiti! Ali od nje nastaju pozicije u binarnoj matrici, a to je glavna stvar u Lyoness-u. Iz njih proizilaze ostalih 8 vidova zarada.
Naravno da sam pravio proračune! Ali da uzmem zvaničan primer...
Prema anketi republičkog zavoda za statistiku Srbija od ... 2007. prosečna potrošnja po domaćinstvu je bila 35.414 RSD. Ako uzmemo da članovi Lyoness-a usmere 30% od te sume u partnerske prodavnice, dobićemo prosečnu potrošnju po članu 10.624 RSD. Ova vrednost je realna za Srbiju, jer je to nekoliko odlaska u megamarket i gorivo na mesečnom nivou, i ona se uzima za obračun.
Ako registrujete 10 prijatelja ukupno, a od njih svako po 5 u proseku (realnost), naravno koji će se identifikovati Lyoness CashbackCard-om kad troše svoj novac, na godišnjem nivou ćete od samo 0.5% iz prve dubine imati promet po grupi 1.274.904 RSD, a iz druge dubine 6.374.520 RSD. 0.5% za Vas od toga je oko 38.247 RSD.
Ali od ove potrošnje će nastati još stotine pozicija, tako da ako svako dobije po 4 pozicije godišnje, ispuniće Vam se na pr. 4 matrice sa po 582 EUR. Plus možete da očekujete da od svake dobijete još po 4 bonus matrice, dobijete prelaze u više kategorije i još nekoliko vidova zarada, što bi moglo da bude oko 300 - 500 EUR mesečno.
Ali...
Mreža neće da stane na tih 55 ljudi. Ako se proširi na 500 ljudi, računajte na 1.000 evra mesečno.
U Lyoness-u se radi i zarađuje grupno, i matrice se popunjavaju i od sponzora i od paralela. Moj status: 125 direktnih saradnika, 236 indirektnih - vidiš da može...
Počela je da dolazi i zarada iz kupovine...
Upravo tako. Taj novac će teško da se brzo potroši, ako nemamo neku veliku kupovinu u planu, ali taj novac zarađuje drugi novac koji se troši. A i niko Vas ne tera na silu da avansirate. To se odnosi na one koji vide šansu u biznisu, i za one koji planiraju neke ozbiljnije kupovine. Inače ne treba ulagati novac.
Reklamna kampanja je isto na dobrovoljnoj bazi, i to je investicija - lutrija. Niko Vam ne garantuje, da će osoba koju Vam pripoje da koristi karticu. Možda je baci i to je loš t.j. beskoristan saradnik. Ali možda i napravi mrežu!?!
Reklamna kampanja je mogućnost širenja mreže u drugim državama, i zgodna je za one koji imaju novac i spremni su da ga rizikuju u izgradnju svoje mreže u inostranstvu. Treba probati i kada se dobiju rezultati, odlučiti za sledeće reklamne kampanje. Sledeće su Slovačka i Mađarska - od juna 2009 otrprilike...
Ne zalazim u to šta koliko košta u kampanji. Kampanja je podeljena u nekoliko faza, i prva faza je završena. U njoj je dobijeno brend ime Lyoness, i sada preko 40% ljudi u Austriji je čulo o Lyoness-u. Naredne faze će biti drugačije...
Sistem je osmišljen mnogo dobro. Pozicije dolaze iz kupovine uvek na kraju matrice. Ako vraćate oko 20% od zarađenog novca ponovo u sistem, imaćete zauvek sve više i više zarade. Svaki avans će se udesetostručiti, procena je za 1 - 5 godina, sa i bez rada, nebitno. Ali ako radite, možete da očekujete mnogo, i povećanje zarada stalno. Ako ne radite, dobićete 10 puta više za ovaj period i to je to, pa sve manje i manje, i vremenom će se zarade sve više smanjivati.
Ako širite broj svojih saradnika, povećavaće Vam se i Vaše zarade...
Zato investirajte znanje u svoje nove kupce. Oni će Vam zahvaliti prometom...
Kao što sam rekao, Vojane, ovaj dio je super. Mada je fora ove binarne matrice, da se ispunjava vertikalom, što znači, da mora za svaku poziciju da se upuni mnogo više pozicija sa svakom novom kolonom. U praksi to znači da se jedna pozicija puni i do jedne godine, a i više.
I da se puni za jednu godinu i to je super. Umesto 50 evra odmah 582 evra za godinu dana. Dobra kamata...
Tvoje so procjene super optimističke. I statistike mora da se vode vrlo pažljivo, jer 10% ljudi troši 90% ove statistike, a 90% ljudi dopuni ostalih 10%. Ali, sad češ da kažeš, pa dobro, onda sve podeli sa dva i još je uvijek dosta dobro. To mi je bilo baš smiješno na meetingu. Ne možeš tek tako da podeliš sa dva. Jer ovdje govorimo o eksponencionalnoj rasti i ako su tvoje ocijene bile previše optimističke, recimo za 40%, dobit češ 70% manje nego što si očekivao. To je stara finta koja se svuda koristi, i zaista nema problema, ako je stvar dobro procenjena. Ja mislim, da tvoja ocijena nije dobra.
Moja ocena je prema trećini potrošnje republičkog zavoda za statistiku Srbije iz 2007, i sasvim je realna. Info susret se u inostranstvu radi sa potrošnjom od 1000 evra mesečno, i svaki saradnik ima po 10. Onda su cifre mnogoveće. Ove cifre su baš za Srbiju...
A postavlja se još jedno pitanje - koliko treba dobiti ljudi, da ih onda 50 kupi u skladu sa tvojom statistikom? U svakom je ovakvom poslu prosječno samo 20% ljudi zaista aktiviranih, šta znači da ti za 500 eura po tvojih procijenah treba 300 ljudi. No, to nije malo...
Koliko ljudi koristi kartice za popust u megamarketima koje spominjete kod Vas? Odgovor 100% otprilike! Svako želi da mu se nešto vrati, i svi provlače kartice, makar i za učešće u nagradnoj igri...
Vidiš, Vojane, sam si pokazao, kako si slabo ocijenu napravio. Po tvom izračunima u prosjeku svatko generiše 5 novih. To znači, da bi ti sada morao imati 125 * 5 = 625 indirektnih saradnika. OK, nije još bilo reklamne kampanije i nije svih ovih 125 direktnih istodobno ušlo, pa treba još vremena. Ali... razlika je ipak velika, jeli?
Prosek je procenjen na 5. Šta da kaže moj sponzor, kome sam ja "pokvario" prosek... Ja se nadam da u 2009. i 2010. i meni bude prosek po 5, jer sve tek počinje...
Onda smo opet na početku, kod onih, koji neče uložiti pare. Ali treba da se pitaš.. hoče li ljudi za nekoliko mrvica da se voze na drugu stranu grada? Kod nas supermarketi imaju nevjerovatne akcije, od po 40% jednodnevnih sniženja pa do svih mogučih kartica i tako... kada usporediš efekt lyonessa i supermarketa, lyoness nema šansi. Jer ljudi ne gledaju na ovu stvar dugoručno - i to je veliki problem kod ove zaista sjajne ideje. Kao što sam rekao... da je Lyoness malo snizio cijenu ovih paketa na nekih razumnih 500 eura, mi sada ne bismo imali ovih razgovora nego bi svi (ili bar nekoliko puta više) uplatili bez pitanja. Je li tako?
Već sam odgovorio za korišćenje kartica u supermarketu. Svi će koristiti i 5 kartica na istom mestu, ako veže svih 5...
A što se paketa tiče, postoje paketi od 0 do 2000 evra na svakih 50 evra u osnovnoj formi. Svako neka izabere 0, 50, 150, 350, 700, 2000 - preporuke ili koliko želi. A može i više.
A trenutno najbolji paket je 25.000 evra avans u reklamnoj kampanji "Evropa". Deset puta više para za 2-5 godina (procena), pa ko voli nek izvoli...
E, nemoj tako. Pa ko investira u lutriju? I koliko ih na kraju zaista dobije na lutriji? Samo sam hteo da kažem, da je otvoren prostor za veliko manipulaciju i da se u svakom poslu nadje dream team, koji dobije šlag, a ostali mrvice. I zbog te netransparentnosti bit če problema, jer kad raja popizdi....
Nema niko da pop. Svi imaju korist. Svako neka sebi izabere kolika im je korist, i koliko će da radi. A drim tim još nije oformljen. Svakom se nudi šansa...
Ti samo daješ pare i nadaš se na najbolje. Nemoj tako. Ako radiš posao, radi ga 100%.
Šta si mislio sa time, da se 20% vrača u sistem? Na koji način?
Ako zaradite 500 evra, avansirajte opet 100, i na taj način potpomažite svoju mrežu i ostvarujte nove pozicije za zaradu...
Kod nas se ovo reklamira kako ne trebaš više da radiš. Uopšte. E, to bi bilo baš super...
Sa ovim tvojim zadnjim lajnom potpuno se slažem. Ali to pak valja za sve ove posle, jeli?
Mreža neće da stane na tih 55 ljudi. Ako se proširi na 500 ljudi, računajte na 1.000 evra mesečno.

Naravno da grešiš. Nemoj da mešeš babe i žabe!
Sistem sam dosta dobro objasnio, a ovo je jedan od onih koji imaju mogućnost da se mnogo proširi, i gde se zarada dobija i od onih ispod, i od onih iznad tebe, t.j. i paralela, jer svi zajedno popunjavate jednu istu matricu, uvek na kraju. Novac će zauvek da se troši, i matrica će zauvek da se širi, i time se i ostvaruju zarade...
Kao što rekoh, svako bira da li će da samo ostvaruje sebi popust, ili će da registruje druge. Zasada, i još 10 godina će imati prostora za uspeh ne od 1000 evra već mnogo više.
A matematičku progresiju nemoj da primenjuješ do u beskonačno, jer to ni u jednom poslu ne može zarada da se širi do u beskonačno, i povećava broj ljudi koji je ostvaruju do u beskonačno.
Kad nekih sistema je očigledno da se širenje završava na uskoj grupi ljudi, jer nude usku oblast delovanja (prevarne matrice kod nekih), i uzak asortiman proizvoda (magla kod nekih). Ali u Lyoness-u to nije slučaj! Ovde može da se uključi svako, kupi skoro sve što postoji i ostvari popust, i izabere svoj stav za širenje biznisa...

Kao prvo ti hoćeš da kažeš da su u Lyoness učlanjene samo prodavnice koje svoju robu prodaju najskuplje od svih drugih, pa su spremni da daju popust i da opet budu skuplji!?! Prodavnice već rade, i nijedna ne može u sistem ako je gubitaš. To znači da već imaju konkurentne cene, i daju popust na već postojeće cene...Kao prvo-ne postoji nikakav popust ako ti daju popust na stvar koju naplacuju 11000 a ta stvar je SVUGDE 10 000
Kao drugo-nisam te pitao za matricu.Sam si rekao da ako je u tovojoj grani lil kako vec 500 ljudi-tvoja zarada je 1000 evra.Da li samo moja ili i njihova.Ako je samo moja onda 499 je zaznuto za lyoness obecanje.Ako zaradjuju svoh 500 po 1000 evra onda su i tih pesto 'umatricili jos po 500.
Znaci, bez muljavine-ne mesam babe i zabe, samo mi to objasni, bez cupova i kojekakvih shema i dilema.
Interesuje me koliko ljudi mora u srbiji da bude clan lyonessa direktno ili indirektno da bi 1000 ljudi zaradjivalo po hiljadu evra po obrascu koji si TI dao-'ako ogranak ima 500 UCLANJENIH LJUDI ZARADA MOZE BITI 1000 EVRA.'
![]()

A sad Vojan kaže da ima i paket za 25.000 eura. Hm.. I rest my case![]()

Da prevedem: TopIvest je uplatio paket od 25.000 EUR.
I kaže da mu se nešto ne sviđa. A zna da će za nekoliko godina dobiti više od 200.000 EUR!
Da ne valja, dal bi dao toliki novac?
A i ja bi dao da imam, ali nemam!
A što se tiče binarne matrice, držao sam više od 100 masovnih prezentacija iz 3 multilevela sa binarnim matricama, pa ko smatra da zna više od mene o binarnim matricam, voleo bi da mi razjasni neke stvari koje misli da zna bolje od mene...
A što se prodavnica tiče, komentarisaćemo i o tome, ali ovde izbacuju o njima jer smatraju kao reklamu...