LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Političaru povređenom u lovu „ukrali" ubijenog srndaća ispred bolnice!

- Prodanović je sa lovačkom opremom zauzeo mesto na jednoj čeki, ali je pao i teško povredio nogu. Ostali lovci, koji su u međuvremenu odstrelili jednog srdaća, pritekli su Prodanoviću u pomoć i zajedno sa ulovom prevezli ga džipom do čačanske bolnice. Međutim, dok su Prodanovića unosili u bolnicu, sa džipa je nestao srndać - priča za Press jedan od Prodanovićevih poznanika.

Prema rečima Pavla Brkovića, funkcionera DSS-a u Gornjem Milanovcu, srndaća su, prema onome što je on čuo, sklonili lovci koji su sa Prodanovićem došli do bolnice.

- Kada su videli da je šala sa krađom srndaća više „pogodila" Prodanovića nego njegova povređena noga, vratili su srndaća - kaže Brković. Prodanović se juče nije javljao na telefon.

Kako smo saznali u čačanskoj bolnici, on je sa nogom u gipsu otpušten na kućno lečenje.

U čačanskoj policiji kažu da im od subote nije prijavljena krađa srndaća. Kako nezvanično saznajemo, Milutin Prodanović je zaista u subotu došao zbog povrede noge, a što se tiče srndaća na džipu, kažu da je to bila „neslana šala", kojoj se i Prodanović nasmejao.

izvor:
Političaru povređenom u lovu „ukrali" ubijenog srndaća ispred bolnice!

Eto nama objašnjenja zbog čega su lovci toliko zaštićeni u Srbiji - jer ih štite kolege političari; a eto i odgovora zbog čega Srbiji ide toliko loše.
Uzgred, sa čeke može da se padne jedino ako je neko "pijan k'o klen", što opet potvrđuje da su lovci, s obzirom da koriste vatreno oružje u alkoholisanom stanju, velika opasnost po svoju okolinu.

Eto nama objašnjenja zbog čega su lovci toliko zaštićeni u Srbiji - jer ih štite kolege političari; a eto i odgovora zbog čega Srbiji ide toliko loše.
Uzgred, sa čeke može da se padne jedino ako je neko "pijan k'o klen", što opet potvrđuje da su lovci, s obzirom da koriste vatreno oružje u alkoholisanom stanju, velika opasnost po svoju okolinu.
Nek zvuci kako god, ja bih za lov odredila dozivotnu kaznu zatvora ili da neko ide i lovi lovce. I bio trezan ili pijan, meni svejedno, isto bih tretirala. A mozda bi najbolje bilo da se mrtvi pijani poubijaju, a zivotinje da ostave na miru...

Poslednja izmena:
Pre nego što krenu komentari, zapitajte se kakvo je to ljudsko biće koje uživa u ubijanju nezaštićenih, nedužnih živih bića a da mu to nije egzistencijalna potreba, niti je u pitanju samoodbrana.

A ti to nazivas ljudskim bicem? U zivotu nisam mrava zgazila, zamisli "coveka" koji ide i puca u nesto. Za mene to nije covek, za mene je to ..........

Prvo ne znam kakve veze ova tema ima sa politikom?

Drugo te pijandure kako ih ti nazivaš cele zime hrane životinje i brinu se o njihovom zdravlju a ubijanje neke vrste životinja se ne odvija kako njima padne na pamet već ako je to preko potrebno.Ja sam čitala u novinama da su se šakali razmnožili i da je bio lov na njih ali za vukove nisam čula.

A moja baba je posle bombardovanja procitala u novinama da je zelena salata radioaktivna. Verujes li zaista svemu sto procitas?

Ovo savrseno govori o mentalnom stanju nacije. Lovci mogu da rade sta hoce, nebitno je sto nose pusku, pijani ..., trezni ..., kako god, i uopste im nije neprijatno.

dve stvari...
prva: zasto je u anketi rec samo o vukovima a ne i o ostalima?
druga:
svim lovcima zelim ovako uspesan lov :D

.........................slepac....................... :roll:

e ali moram da napisem zasto je jelenko napao ovog shabana...
Pametnjakovic se naprskao njihovim feromonima da bi se kamuflirao jelte :lol:
al nije znao da je trenutno sezona parenja pa se jelenko naljutio misleci da je u pitanju konkurencija :lol:

Oh, žao mi je, evo stiže opet. :)
I hvala. :)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ovo je moje mišljenje o lovu.

Na ranjenu lisicu, lovac pustio pse da je kidaju. Normalan covek mora da osudi ovo. Kakve su to patoloske traume lovci imali u detinjstvu, kada se ovakvo izivljavaju ?

Poslednja izmena:
Malopre su svracale kolege od mimi's dad, da pozajme seme za krave, i kazu da su usput sreli neke lovce. Jedva su se uzdrzali da ih ne pitaju gde ce i pozele im srecu. Dakle, nedeljom ujutru presretati lovce i pozeleti im srecu, to smatraju malerom i odmah odustaju. A dobri su ovi Englezi. :super: I koliko vidim, vecina metoda im se zasniva na ometanju pasa.

UŽASNO: ŽIVOTINJSKA KLANICA!

(24) Nedelja, 23. Januar, 2011.| Autor: KATARINA MARTIĆ

Ovo je užasnije i od krvavih borbi pasa na život i smrt: u tunele smrti na ostarele lisice i jazavce puštaju pse. Dok masa navija i nazdravlja, životinje unutra bukvalno bivaju iskidane na komade
BEOGRAD - Ko je ovde zver?
Kurir je ušao u trag ljudima koji organizuju ilegalne utakmice jamara, prilikom kojih se neretko dešavaju borbe do smrti. Ova praksa je, nažalost, u Srbiji još uvek živa, iako je Zakonom o dobrobiti životinja strogo zabranjeno koristiti žive životinje kao mamce za lov i obuku.

Organizatori ilegalnih borbi najčešće su lovci, koji za „treninge“ nemačkih lovnih terijera koriste žive, uglavnom stare ili suviše mlade lisice i jazavce, na koje huškaju svoje pse. Naš list je došao do užasnih snimaka treninga u kojima se jasno vidi kako „ponosni“ vlasnici pasa uživaju dok im „ljubimac“ krvari i muči se...

- Svaka vam čast što ste ovo otkrili! Očekujem da će nakon objavljivanja ovog članka tužilaštvo reagovati i sprovesti istragu, tokom koje će pronaći te ljude. Oni moraju da odgovaraju i za krivično delo borbe životinja, za koje je zaprećena i zatvorska kazna od tri meseca do tri godine - objašnjava za Kurir Elvir Burazerović, predsednik Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama ORKA.

On kaže da mnogi lovci čak nemaju svest o tome da rade nešto loše i nezakonito, a kao razlog za sve veći broj ilegalnih utakmica jamara navodi zabranu borba pasa.
- Sredinom devedesetih borbe pasa su zakonom zabranjene. Tog trenutka se veliki broj ljudi preusmerio na utakmice jamara i tako svoje porive i uživanja u gledanju borbe do smrti našao upravo u ovoj užasnoj disciplini - objašnjava Burazerović i dodaje da je Kinološki savez izmenio pravilnik o utakmicama jamara i da se njime sprečava direktan kontakt psa i lisice.

- Lisica se spusti u rov i uleti u jedno proširenje, posle čega se zatvore vrata tako da pas može samo da je pojuri i stane. Nažalost, to se mnogim lovcima ne dopada jer nema krvi, pa otud i ove ilegalne borbe, da ne pominjem obuke koje niko ne kontroliše - kaže predsednik ORKA.

Sekretar Lovačkog saveza Srbije Aleksandar Ćeranić potvrdio je za Kurir da zloupotrebe postoje i da će savez svakom članu oduzeti oružje i ispisati ga onog trenutka kada ustanovi da je prekršio zakon.

Prijavite ih!

Savetujemo građanima da se obrate veterinarskoj inspekciji u svom gradu i prijave zlostavljanja. U slučajevima ilegalnog držanja divljih životinja koje se koriste kao živi mamci šumarska i lovna inspekcija će po prijavi izaći na teren, a protiv fizičkih lica podneti prekršajne prijave.
- Osim u postupku obuke službenih pasa, zabranjeno je koristiti žive životinje kao mamce za lov i nahuškavati životinje na druge životinje! Za ove nedozvoljene radnje predviđena novčana kazna za pravno lice iznosi od 100.000 do 1.000.000 dinara, za preduzetnika od 50.000 do 500.000, a za fizičko lice od 5.000 do 50.000 dinara - rekli su nam u Upravi za veterinu.

„Lovac“: Skidam snimke

Goran Ranković je jedan od lovaca koji je na Fejsbuk profil postavio snimke na kojima se vide užasne borbe i huškanja pasa na lisice. Iako su pojedini snimci postavljeni pre nekoliko dana, Ranković kaže da su oni nastali u periodu kad je ovakav način borbe i treninga bio dozvoljen.
- Radio sam to, ali više ne. Evo, odmah ću da ih skinem - uplašeno je rekao Goran kada smo ga pitali da li je svestan da je, između ostalog, počinio krivično delo borbe životinja. On priznaje da s vremena na vreme ode u prirodu i tamo trenira pse na lisicama, „ali ih više ne drži u zatočeništvu
http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/uzasno-zivotinjska-klanica-71093.php

Pre par meseci je u mom starom kraju, tamo gde sad mama zivi, otvorena prodavnica lovacke opreme. Danas im je stigla maskota, preparirani vuk, na nesrecu, bas kad sam prolazila tuda. Nikad to necu razumeti... Cak je i sveti Sava stitio vukove, kao prehriscansku zaostavstinu naseg naroda.

Back