LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Postoji knjiga o nesrecnim slučajevima u lovu, a nepostiji nigde zapisano koliko se godišnje ljudi polomi u svojoj kadi , koliko se klinaca izroka po školama, koliko klinaca umre od predoziranja.

Statistike o svemu tome postoji i to dobro znaš, nemoj da se praviš nevešt. :roll:
Koliko ja vidim, naslov ove teme je LOV, a ne "Raširena upotreba narkotika među decom mlađom od 14 godina", zar ne? ;)

Lov je opasan sport , koliko i vožnja autom.

Lov nije sport, a učestvovanje u saobraćaju je daleko opasnije.

Vuk koji je centralna tema nije ugrožen od strane lovaca , ali ris jeste , mrki medved isto. Jelen evropski strada od velikog američkog metilja. Ali gospodo zaštitari to vas uglavnom ne zanima.

Odakle ti ideja da nas to ne zanima? :dontunderstand:
Te jeftine propagandne pokušaje možda možeš da prodaš šiparicama koje šetaju pudlice, vrište kada vide krv, ali im to ne smeta da nose kožne čizme i krznene kaputiće.
Velikoj većini učesnika na ovom podforumu, uključujući i meni, ne možeš.
Ja sam naveo vuka kao primer antisrpskog ponašanja lovaca i kao primer da nemaju pravo da paradiraju nekim tobožnjim tradicionalizmom.
Da li to što sam u toku dva-tri dana posvetio nekoliko poruka vuku, znači da se ne brinem za medveda?
Ne.

I medved je sveta srpska životinja. Mogu detaljno i o njemu da pišem. :lol:

Vas zanima nešto sasvim drugo al zato ću da otvorim posebnu temu.

Nas zanima zabrana lova i ova tema je sasvim adekvatna za to zanimanje, hvala na brizi. ;)

Poslednji događaj sam naveo, zato što lepo ilustruje ono što sam ranije pisao:
Ja idem po šumama širom Srbije - redovno. Zato i veoma dobro znam kako se lovci ponašaju.
Više puta sam bio u prilici da razoružam lovca u alkoholisanom stanju koji vitla puškom koja je i napunjena i otkočena, u naseljenom mestu.
Naravno, prijave protiv tih lica nikada ne budu valjano obrađene, jer je po pravilu bar pola mesne policijske stanice učlanjeno u neko lovno društvo.
Hm, da... pijani, bahati idioti koji vitlaju otkočenim, napunjenim puškama po zaseocima, dok se pošteno stanovništvo, po pravilu starije sklanja po kućama, kune ih i smatra ih gorim od Švaba...
Veruj mi, takve idiote može da razoruža bilo koja pribrana osoba

Što se kriminalnih aktivnosti vezanih za lov tiče, pune su ih crne hronike, pa se slobodno informiši. :bye:

Postoji knjiga o nesrecnim slučajevima u lovu, a nepostiji nigde zapisano koliko se godišnje ljudi polomi u svojoj kadi , koliko se klinaca izroka po školama, koliko klinaca umre od predoziranja.

Lov je opasan sport , koliko i vožnja autom.

Vuk koji je centralna tema nije ugrožen od strane lovaca , ali ris jeste , mrki medved isto. Jelen evropski strada od velikog američkog metilja. Ali gospodo zaštitari to vas uglavnom ne zanima.

Vas zanima nešto sasvim drugo al zato ću da otvorim posebnu temu.

Koliko se klinaca izroka po skolama i li predozira imamo prilike da procitamo u novinama, na netu ili cujemo na TV. To je nesto na sta se skrece paznja non-stop i statistike postoje.

Lov je opasan ali sport - nije!

Otvori temu slobodno, pa da se malo i nasmejemo kada nam objasnis sta nas zapravo zanima :hahaha:

Mi smo protiv lova na bilo koju vrstu, protiv sece suma, protiv nekontrolisanih izlova ribe, za zastitu zivotinja u svakom smislu, protiv zagadjenja, protiv PVC kesa itd.
Ali smo isto tako protiv droge u skolama, protiv nasilja u skolama, protiv toga da ljudi gladuju i nemaju osnovne uslove za zivot, to mogu da ti potpisem

Razlika izmedju tebe (ukljucujuci i druge lovce) i nas je u tome sto mozemo da se "potrefimo" u svemu sa tim izuzetkom da vi imate bar jedno "protiv" manje, a to je kad se dodje do zivotinja.

Vi zivotinje ne volite i niste "sportisti"!

Evo jos jednog dokaza neopisive ljuabi lovaca prema zivotinjama!

"Desetog januara ove godine, pas šarplaninac vlasnika Milana Milenkovića iz sela Busur, u opštini Petrovac na Mlavi (Braničevski okrug), slučajno je uveče izašao iz dvorišta. Iako je služio kao čuvar dvorišta i tora ovaca, pas je bio blage naravi i nije napadao ljude. Tog dana oko 20 časova uveče, vlasnik je čuo dva pucnja iz lovačke puške blizu njegove kuće. Ujutru sledećeg dana, vlasnik nije našao svog psa i zatekao je njegovo beživotno telo manje od 100 metara od njegove kuće, sa prostrelnim ranama iz lovačkog naoružanja u predelu grudnog koša."

Prilozi

• safe_image.php.jpeg
    safe_image.php.jpeg
    3,6 KB · Pregleda: 67
Ovo samo govori o tvom neznanju, lov traje najkasnije do 15:00, ako je pas ubijen u 20:00 odakle ti ideja da su lovci u pitanju ? Da li je svaki covek koji poseduje pusku lovac ?
Teško da će neko posedovati (skupu) lovačku pušku ako nije - lovac.

Poslednja izmena:
Ovo samo govori o tvom neznanju, lov traje najkasnije do 15:00, ako je pas ubijen u 20:00 odakle ti ideja da su lovci u pitanju ? Da li je svaki covek koji poseduje pusku lovac ?

To bi trebalo da je argument?!
Zamisli nemaju svi ljudi lovacke puske?!Uglavnom ih imaju lovci...
A to da lov traje do 15 je smesno da smesnije ne moze biti!
Lovci se retko cega pridrzavaju a toga tek...

U ovom slucaju nije pucao pijani lovac iz grmlja kome se od psa ucinila divlja svinja, kao sto su i konja sa svinjom pomesali.

To sto "zatvarate radnju" u 15h ne znaci da se necete latiti puske i kasnije.
Ne poznajem ljude ne-lovce koji u kuci imaju lovacku pusku. :think:
Ali znam da lovci ubijaju pse koji se nadju van dvorista ko od sale, a posto si lovac to znas i ti!

Lovci se pridrzavaju lovackog kodeksa, ljudi o kojima vi pisete nisu lovci. Licno znam mnogo ljudi koji poseduju "lovacko" oruzje ali nikad nisu bili lovci niti ce biti, sacmara i karabin se svuda u svetu zovu svojim imenom a samo kod nas "lovacka puska". Lovci ne ubijaju pse koji su van dvorista isto kao sto ni babaroge ne jedu decu koja nece da spavaju, lovci odstreljuju pse lutalice u lovistu jer pricinjavaju stetu ubijajuci divljac, ni slucajno ne idu blizu naseljenih mesta i cekaju u zasedi da nekom slucajno pobegne pas.

Ma šta kažeš, iznenadjen sam koliko nisam znao i živeo u zabludi sve vreme dok se ti nisi pojavi i sve lepo objasnio.
Sve je u stvarnosti suprotno od onog što si rekao.
Gde pokupi samo takve informacije.

A lovci su poznati po tome što se drže propisa?
Niste u stanju ni da poštujete dogovor na forumu, ne razlikujete ljude i domaće životinje od divljih i neko treba da vas pusti da vitlate oružjem u alkoholisanom stanju?
Lovačku pušku inače često poseduju kafe-kuvarice. Njome sitne kocke šećera. :roll:

Lovci se pridrzavaju lovackog kodeksa, ljudi o kojima vi pisete nisu lovci. Licno znam mnogo ljudi koji poseduju "lovacko" oruzje ali nikad nisu bili lovci niti ce biti, sacmara i karabin se svuda u svetu zovu svojim imenom a samo kod nas "lovacka puska". Lovci ne ubijaju pse koji su van dvorista isto kao sto ni babaroge ne jedu decu koja nece da spavaju, lovci odstreljuju pse lutalice u lovistu jer pricinjavaju stetu ubijajuci divljac, ni slucajno ne idu blizu naseljenih mesta i cekaju u zasedi da nekom slucajno pobegne pas.

n80876886099_6619.jpg

"I onda je mrmot zavio čokoladu..."

Još da niko od nas nije imao prilike da sretne lovce i da se iz prve ruke uveri kakvi su to neljudi, možda bi uspeo i da prodaš ovo.
Ma šta kažeš, iznenadjen sam koliko nisam znao i živeo u zabludi sve vreme dok se ti nisi pojavi i sve lepo objasnio.
Sve je u stvarnosti suprotno od onog što si rekao.
Gde pokupi samo takve informacije.

I ti si to primetio? ;)
I što si svojim očima video, ko zna pod uticajem čega si bio.
A sve one prijave koje si podneo, to mora da si samo sanjao. :lol:
Znam, i ja se osećam kao probuđen iz nekog ružnog sna i kome lovci predstavljaju štetočine od kojih se sklanja pošten svet, jer zna da ne biraju u šta će da pucaju.
Realnost je potpuno drugačija. Odoh da istimarim jednoroga. :lol:

Poslednja izmena od moderatora:

Zar vi pse nesmatrate ono bese stetocinama?! Sramota!!!:evil::evil::evil:

Ne pridrzavate se vi nicega, to je prvo. A drugo, babaroga ne postoji, vi nazalost jos uvek postojite i ubijate.
I da, lovci ubijaju pse koji se nadju van dvorista iako po zakonu ne bi to smelo da se dogodi makar na manje od 200 metara od poslednje kuce u selu, a sarplaninac je ubijen na 100 metara od kuce njegovog vlasnika.

Znam ljude kojima se dogodilo da pas izadje iz dvorista i ne vrati se vise nikada, a zamisli vrvi od lovaca. Tamo gde znam da se to desava, lovci to sami javno pricaju tako da me ne mozes ubediti u suprotno.
Uostalom, sam kazes da ih smatrate stetocinama, jer ubijaju divljac?!? To su verovatno zapravo odbegli vukovi...

Nije se malo puta dogodilo da neko od mestana bude ranjen u svom dvoristu. To se verovatno dogadja zbog striktnog pridrzavanja na kojoj udaljenosti od naselja se puca.

A o sirokoj primeni rakije i drugog alkohola da ne govorimo. Trezan covek ne moze da pomesa divlju svinju i konja, ne moze od sesira na glavi pecarosa da pomisli da je patka i puca pa umalo ubije coveka. Eto koliko je tu ljubavi, ozbiljnosti i prisebnosti.
Cirkus!!!

pa da,vi bas volite pse...vase verne drugare...a ove sto nisu vasi...isto i njih volite

nego,da te pitam...
a vi ne pricinjavate stetu ubijajuci divljac?

odakle vama pravo da zavodite red u divljini?

znas osecaj kad ti musica upadne u oko?
e tako se priroda verovatno oseca kada vi dodjete u sumu da odrzavate ravnotezu i cuvate vase voljene zivotinjice :)

N

Znam ljude kojima se dogodilo da pas izadje iz dvorista i ne vrati se vise nikada, a zamisli vrvi od lovaca. Tamo gde znam da se to desava, lovci to sami javno pricaju tako da me ne mozes ubediti u suprotno.

Pokojnoj baki mog muza su lovci stalno ubijali pse....ali stalno...svaki je isto zavrsio

Ne znam dal se neko seca onog labradora(imao je ogrlicu) koji je upucan ispred prodavnice dok je cekao vlasnika da izadje...

Pa sad... i pojam "lovac" je za diskusiju.
da li je lovac onaj koji ima lovačku pušku? Samo onaj koji je član nekog udruženja lovaca? Ili onaj koji se pridržava svih pravila lova?... Moglo bi se o tome diskutovati, ali ne na ovom forumu.
Naziv "Zaštita prava životinja" govori dosta i sam za sebe, a za ljude koji se bave tom tematikom, pod pojmom "lovac" podrazumeva se svako ko životinje "lovi", odnosno u njih puca (dalo bi se diskutovati i o tome koliko je i pojam "lov" adekvatan za nešto za šta se koristi vatreno oružje). Nije naše da se bavimo međusobnim obračunima onih koji jesu članovi udruženja i onih koji su iz njega izbačeni. I jedni i drugi pucaju u životinje bez preke potrebe da to čine, samo se jedni malo više pridržavaju pravila (koja su sami postavili) od drugih.
Inače, lično sam slušala priču lovca (čovek poseduje sve uredne dozvole i članske karte... ili šta već, dakle po svim kriterijumima se smatra lovcem) kako neki "kolega" ima dobar snajper - demonstriran na psima koji su se svojom nesrećom našli u neposrednoj blizini naselja. Jedan je ubijen za primer. Drugog je ubio "kolega" kome je velikodušno ustupljena ta puška. Trećeg su ranili u nogu... da dokažu preciznost.
O čemu onda pričamo?

Sad bas nesto razmisljam na temu kontrole besnila.. u naseljenim mestima...kada navodno neka lija zarazena dodje,pa se svi uspanice....

pa onda zovu lovce da problem rese,ubijajuci,pardon,humano unistavajuci pse lutalice....
Predpostavljam da su uzbudjeni...
prvo upozore da se od tog do tog datuma sklone svi psi koji imaju vlasnike...cak je u jednom upozorenju pisalo da se psi sklone i iz dvorista...znaci moram da sakrijem kuche od njih....ok

dakle osvane taj dan....lovac uzbudjeno ocekuje trenutak okupljanja....
kolege su tu...na broju....sa puskama...verovatno pricaju i viceve i zezaju se....mozda se cak i takmice koji ce vise pasa da ubije i ko ce koliko repova da skupi.....pa onda racunaju po repu koliko je to dindzi,pa puta toliko i toliko....
onda se verovatno dogovaraju ko ce na koju stranu.....pa polako
ne gledajuci ko sta gde,ako je na 4 noge,pucaju....
seckaju repove,skupljaju parice i poene....

Tada, i ako neko drugo bice ugrozava tvoj zivot... inache, vidim da neki ovde misle da je lov sport... i jeste, ako idesh nozem na vuka ili kopljem na medveda... a ko ima karabin sa optikom, taj da se ne lazemo bash i nije sportista... z:hm:

Sad bas nesto razmisljam na temu kontrole besnila.. u naseljenim mestima...kada navodno neka lija zarazena dodje,pa se svi uspanice...

Pri čemu se dešava da se "utvrdi" da je lisica zaražena besnilom, pre nego što se obavi pregled i okolina naseljenog mesta u krugu od 10km proglasi zonom zaraženom besnilom, a da veterinar nije ni izašao na teren.

prvo upozore da se od tog do tog datuma sklone svi psi koji imaju vlasnike...cak je u jednom upozorenju pisalo da se psi sklone i iz dvorista...znaci moram da sakrijem kuche od njih....ok

Nije mi jasno što se buniš? :confused:
Pošteno su obavestili da će pucati u sve što se miče... u naseljenom mestu... pijani.
Drugi lovci samo krenu u pokolj, bez da ikoga obaveste.

Nego nešto se mislim u vezi onoga što je rekao onaj meštanin iz članka koji obaveštava o tome kako su dva pijana lovca ubili konja.
Rekao je da kada ide u šumu upali motornu testeru da bi ga lovci čuli.
Koliko ja poznajem divljač, u krugu od par kilometara od motorne testere se neće naći nijedna zdrava životinja.
Šta onda tačno love ti lovci, osim legala i pasa? :thumbdown:

dakle osvane taj dan....lovac uzbudjeno ocekuje trenutak okupljanja....
kolege su tu...na broju....sa puskama...verovatno pricaju i viceve i zezaju se....mozda se cak i takmice koji ce vise pasa da ubije i ko ce koliko repova da skupi.....pa onda racunaju po repu koliko je to dindzi,pa puta toliko i toliko....
onda se verovatno dogovaraju ko ce na koju stranu.....pa polako
ne gledajuci ko sta gde,ako je na 4 noge,pucaju....
seckaju repove,skupljaju parice i poene....

Kao da si bila sa njima, sve si pogodila, od reči do reči. :ok:

OK je ubiti ako si gladan.
Tada, i ako neko drugo bice ugrozava tvoj zivot... inache, vidim da neki ovde misle da je lov sport... i jeste, ako idesh nozem na vuka ili kopljem na medveda... a ko ima karabin sa optikom, taj da se ne lazemo bash i nije sportista... z:hm:

Potpuno si u pravu.
Ja bih samo dodao da su uglavnom ljudi ti koji sebe dovode u situaciju da im život bude ugrožen i da se te situacije skoro uvek mogu izbeći.

Fora kod lovaca,i ne samo kod njih je što oni zapravo vole određene vrste životinja,uglavnom pse,pa i mačke,prema kojima znaju da budu vrlo humani,i previše,ali za ''divlje'' im nije problem da ubijaju.Čak
mislim da oni i ne mrze ni te divlje,mnogi ih gledaju samo kao metu + povlačenje oroza.

Ne bi verovao kako su bedni i jadni ti lovački psi, kako mršavi, puni glista, buva, nevakcinisani protiv besnila i štenećih bolesi... Jad i beda.

A ja se pitam koliko je vas ovde koji ste vegetarijanci i još nešto sam rada znati, uživa li paradajz
dok ga sečete za salatu?
Jel nije dokazano da biljke pate isto kao i životinje isto dišu i isto žive?

Ovaj... Khm-khm!

A to drugo, biljke nemaju nervni sistem. I kakvi su to dvostruki standardi, samo zato što je moderatorka, sme da spamuje i provocira?!

A čemu je razlika, da li humano ubijamo životinje koje koristimo za ishranu, da li je njihov bol manji, da li uopšte postoji humano ubijanje životinja?
Ljudskoj dvoličnosti kraja nema jer da ,bol od metka je manje intenzivna od bola klaničnog noža.

Nisi čula za omamljivanje? Meni je to bila čitava jedna kontrolna u četvrtom srednje, i čitav predmet, zove se Higijena namirnica životinjskog porekla, propisano je da se životinje pre klanja odmore, da se ne izlažu stresu, da se faktor straha svede na što manji nivo, između ostalog zbog humanosti i zbog boljeg iskrvarenja...

Neke su stvari toliko komplementarne da se jednostavno ne mogu izbeči kada se nešto dokazuje.
Ne može se govoriti o lovu kao pošasti dok se na drugoj strani dešavaju stravične
stvari kud i kamo stravičnije od lova.
Ima niz primera gde čovek dokazuje da je nečovek a satanizovanje lova nije ništa drugo
do obična dvoličnost i licemerje i jedno bezdušno pranje savesti.

Lov se ne satanizuje, iznose se činjenice. Po ko zna koji put, ponavljam svoj stav o lovcima citirajući Neleta Karajlića-"preslab za kick-box, prejak za Rocn'n'Roll"...

Back