LOV

Да ли влада треба да унесе закон о потпуној забрани лова на вукове

• Да обавезно

• Не волим да убијам вукове

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ok, ne slazem se ali kad bi bila u pravu - treba li zbog toga mi koji se pridrzavamo pravila da budemo kolaterarna steta i da se mirno pomirimo sa sudbinom da lova vise nema ili treba zajedno da se borimo da se taj kukolj ocisti ?

Ne, to znaci da ce posteni lovci da pucaju samo u deseti deo onoga sto su sami kupili, uzgajili i ocuvali. Ako si gledala film "Legends of The Fall" u kom glumi Brad Pitt imas na pocetku mali monolog indijanca u kom u dve recenice na najbolji nacin objasnjava "psihologiju lova" : "As he grew into a man, i taught him the great joy of the kill ! When the hunter cuts out its warm hart, holds it in his hands, setting its spirit free..."

Ne, to znaci da ce posteni lovci da pucaju samo u deseti deo onoga sto su sami kupili, uzgajili i ocuvali. Ako si gledala film "Legends of The Fall" u kom glumi Brad Pitt imas na pocetku mali monolog indijanca u kom u dve recenice na najbolji nacin objasnjava "psihologiju lova" : "As he grew into a man, i taught him the great joy of the kill ! When the hunter cuts out its warm hart, holds it in his hands, setting its spirit free..."

A znaci tako

Eto tu se vidi ljubav prema zivotinjama koju toliko pominjete

"Ja sam ih kupio i hranio,ja cu da ih upucam"

:ok:

A za ovo iz filma.....prosto nemam komentar

N A R E D B U
O LOVOSTAJU DIVLJAČI

(Objavljena u "Sl. glasniku RS", br. 55 od 28. juna 2006)

Član 1.
Zabranom lova u određenom periodu -lovostajem zaštićuju se sledeće vrste sisara i ptica
9. kuna zlatica (Martes martes L.), tokom cele lovne godine;
10. kuna belica (Martes foina Erh.), u periodu od 1. februara do 15. oktobra, osim na podrucju AP Vojvodine tokom cele lovne godine;

http://www.lorist.co.rs/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=15&Itemid=3

ovo cisto da ne bude zabune oko lova kuna

pucate u ono sto ste sami uzgajili i ocuvali?? Zastrasujuce.
Ko moze takvom coveku da veruje, pitam se.

N A R E D B U
O LOVOSTAJU DIVLJAČI

(Objavljena u "Sl. glasniku RS", br. 55 od 28. juna 2006)

Član 1.
Zabranom lova u određenom periodu -lovostajem zaštićuju se sledeće vrste sisara i ptica
9. kuna zlatica (Martes martes L.), tokom cele lovne godine;
10. kuna belica (Martes foina Erh.), u periodu od 1. februara do 15. oktobra, osim na podrucju AP Vojvodine tokom cele lovne godine;

http://www.lorist.co.rs/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=15&Itemid=3

ovo cisto da ne bude zabune oko lova kuna

to za kunu belicu je stara info

sada je zasticena preko cele godine :bye:

vvvaaaauuuuuu :)
kad se na tom vasem divnom sajtu klikne na "spisak LU u Srbiji"
kaze sledece

Niste autorizovani da vidite izvore.
Morate pristupiti sistemu. :lol:

evo i jedna prelepa prica

Stari majstor

Homolje i kurjaci. Bože dal vidiš čobanske muke? Dani dugi,predugi, a vuci kolju svakog dana. Stižu vesti sa raznih strana, u Suvom Dolu prvo jedna ovca pa trinaest što ovaca što jagnjadi za jednu noć 150 metara od poslednjih kuća , u Žagubici krmače, psi u lancu, koze , ovce i sve tu neposredno blizu sela. Po Donjoj reci lovački psi , bačije zavijene u crno. A vuci viju poviše Homoljskih sela. Svakoga dana po neka čobanska muka dopre do lovačkog udruženja u Žagubici. Situacija više nego neprijatna . Imali uopšte načina da se divljanju kurjaka stane na kraj? Čaršija počinje da ispreda viceve na račun lovaca. Stiže vest , Surdulović Vladan – Škodra lovac iz Osanice 10. 08.2006. posle mnogo muka , na jedvite jade odstreli ženku vuka. Nažalost sticajem nesrećnih okolnosti nije ovekovečio svoj respekta vredan trofej . Ostadoše podaci o vučici teškoj 36 kg, dugoj 139 cm, visokoj oko 60 cm .

steta za trofej... :(
Zakljucak,sram bilo vukove sto smo mi ljudi dosli i poceli da im otimamo teritoriju :mrgreen:

a tek slika sto ide uz pricu,sto je lepa...
slika se covek sa tri lesa....uspeh veliki...ubiti zivotinju iz daleka....puskom :)
Bravo

Evo vec razmisljam da se i sama pridruzim lovcima...

kaze sledece

Zakljucak,sram bilo vukove sto smo mi ljudi dosli i poceli da im otimamo teritoriju :mrgreen:

slika se covek sa tri lesa....uspeh veliki...ubiti zivotinju iz daleka....puskom :)
Bravo

Od našeg dopisnika
Oslo 7. januara – Posle 45 godina lovostaja, u Švedskoj je drugog dana (n)ove godine otpočeo lov na vukove. Prema odluci švedskog parlamenta, dozvola za ubijanje vukova trebalo je da traje do 15. februara i za to vreme lovci su dobili zadatak da odstrele najviše 27 ovih divljih životinja.

Za operaciju „Skandinavski vuk” prijavilo se 12.000 sposobnih lovaca naoružanih lakim streljačkim oružjem!

Ubrzo, za samo dva dana, od kada je počela istorijska hajka na opasne zveri, švedski lovci željni ubijanja, gotovo su ispunili kvotu – odstreljena su 22 kurjaka, javili su u redovnim raportima ovdašnji novinari. A onda su mediji prestali da broje.

Vlasti su nestrpljivim lovcima izdale naredbu po sistemu da se „neprijatelju imaju naneti takvi gubici da se nikad više ne oporavi”.

U celoj Skandinaviji ostalo je svega između 213 i 252 vuka.

Hajka-na-vukove-foto-AFP.jpg

"Politika" Beograd

Poslednja izmena:
Ima svrhe Valika!

Samo ih napadati svuda i na svakom mestu!

Ne dati im oci da otvore! z:((

Da, narocito dobro plasiranim lazima i selektivnim kopiranjem clanaka:

Vlasti su nestrpljivim lovcima izdale naredbu po sistemu da se „neprijatelju imaju naneti takvi gubici da se nikad više ne oporavi”.

U celoj Skandinaviji ostalo je svega između 213 i 252 vuka.

Da li ovde nedostaje nesto :think: ? Mozda samo sustina :

Do sedamdesetih godina kurjaci su preživeli pravi genocid, ostalo ih je toliko da su stavljeni pod zaštitu države. U Norveškoj ih je ostalo toliko da su gotovo svi markirani odašiljačima i određene službe prate njihovo kretanje putem navigacionih sistema. U celoj Skandinaviji opstalo je između 213 i 252 vuka.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Hajka-kao-lov-na-veshtice.lt.html

kaze sledece

Bravo

http://www.ecolss.com/clanice.htm
cisto edukacije malo-mi smo lovci obrazovani ljudi,mozete pitati sve sto ne znate a hteli bi ili mislite da znate......

oho ho..... ko to planira da nam se pridruzi?dobro dosla-dame ne placaju clanarinu.....

Poslednja izmena:
http://www.ecolss.com/clanice.htm
cisto edukacije malo-mi smo lovci obrazovani ljudi,mozete pitati sve sto ne znate a hteli bi ili mislite da znate......

oho ho..... ko to planira da nam se pridruzi?dobro dosla-dame ne placaju clanarinu.....

Da,jedan od vasih zaista jeste obrazovan i mnogo toga zna....
i nije u tamnim oblacima
i ja ga postujem...zasto?
zato sto ce u lov radije otici sa fotoaparatom nego sa puskom :)
I zato sto voli zivotinje na pravi nacin

Bez uvrede.....samo kazem kako jeste

E to mi je bitno...da ne platim clanarinu
Al posto sam fer i dobra,clanarinu cu placati repovima....moze?

Da,jedan od vasih zaista jeste obrazovan i mnogo toga zna....
i nije u tamnim oblacima
i ja ga postujem...zasto?
zato sto ce u lov radije otici sa fotoaparatom nego sa puskom :)
I zato sto voli zivotinje na pravi nacin

Bez uvrede.....samo kazem kako jeste

E to mi je bitno...da ne platim clanarinu
Al posto sam fer i dobra,clanarinu cu placati repovima....moze?

osim repova postoje i duznosti i obaveze koje lovac treba da ispuni i odradi........nije sve u repovima-ima nesto i u novcu.......z;)

Ljudi bre, ne raspravljajte se sa lovcima, nema svrhe.

Slažem se.
Niko od nas ne zna da li je neko lovac ili ne dok se ovaj sam ne izjasni. Naravno da se niko neće deklarisati kao lovokradica i onaj koji ne puca baš sasvim"po propisu" (koji su, opet, doneli lovci).
Po meni, uvek treba saslušati sve ono što sagovornik ima da kaže, bez obzira što se to kosi sa već više puta navođenim zahtevom sa "Lova i ribolova" da mi tamo ne učestvujemo.
Suština onoga što želim da kažem je da nam ne može argument za brisanje postova biti "on je lovac", ali ono što bi "druga strana" trebalo da zna da zaštitari životne sredine i životinja polaze sa drugog stanovišta, da se uglovi iz kojih se stvari (u ovom slučaju lov) posmatraju u mnogome razlikuju i, dozvolićete, ali na našem Forumu je prirodno da se to ispoštuje.
Sve pritužbe na rad moderatora i kriterijume moderisanja koji dolaze od strane lovaca savršeno razumem, iz njihovog ugla posmatranja to verovatno tako izgleda, ali ovaj Forum, naravno, ne uređuju lovci i oni koji su naklonjeni lovu!
ne kažem da ne grešimo (izuzetno je teško pratiti i moderisati jednu ovakvu temu), ali pokušajte da shvatite da se "mi" i "vi" po prirodi stvari ne razumemo.

Back