Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
vrh!:worth:

Prilozi

• 14dd47c.jpg
    14dd47c.jpg
    57 KB · Pregleda: 38
Dobra epizoda. . . Uglavnom nam se svima namecu ista pitanja. . . Za koga rade Bram i ekipa. . . Sta znaci ona recenica sta lezi u senci statue . . Za kakav im eksperiment treba onaj les. . . Uopste, Hurley i Mails su bili sjajni u ovoj epizodi. . . Konacno je dosao i Faradey, serija bi trebalo da se zahuktava. . . I nadam se da cemo saznati mnogo vise oko tih eksperimenata. . . Sad sam se skroz zbunio oko ovih Dharma stanica, idem na Lostpediu, da procitam nesto o njima. . .

Fina epizoda, mada me ovo za Majlsa uopste nije iznenadilo, mnogi su to pogodili još otkako se pojavio onaj video sa Dr Changom za Comic Cona 2008 - a posle uvodne scene 5. sezone je tek delovalo sigurno...

http://lostpedia.wikia.com/wiki/DHARMA_booth_video

inace sada znamo zasto je Ben ponudio onu cifru Milesu od 1,7 miliona..
bila je veca od ponudjene, za koju je Miles dosao na ostrvo..
sta ono jos..
Da..les..
sta se sa njim desilo i zasto su ga odvezli do stanice Orhideja..
a onda opet..sta se sa njim desilo :)
pravi se stanica The Swan i utiskuju se cuveni brojevi..
Benov otac sumnja na Kate..
a onda pak i Phil koji ima traku na kojoj se vidi Sawyer
koji odvozi dete..
i na kraju
tananaa..
pojavljuje se..napokon..Faraday
Ben nije ponudio Majlsu ništa. Majls je došao i tražio od Bena 3,2 miliona dolara, a Ben, naravno, pojma nije imao o čemu to ovaj priča i pitao "Je li ovo ucena?" Majls: "Pa, tehnički, ovo je iznuda".

MILES: (to Ben) Do you know who I am?

BEN: Yes.

MILES: Do you know who I work for?

BEN: Yes.

MILES: Then you know he's put a lot of time and energy into finding you. So now I've found you. And I can tell him exactly where you are. Or I can lie, and tell him you were already dead. I'd be willing to do that, for 3.2 million dollars.

BEN: You've arranged this meeting so you could blackmail me?

MILES: (his lips move silently for a moment) It's extortion if you want to get technical.

BEN: 3.2? But why not 3.3 or 3.4?

BEN: What makes you think I have access to that kind of money?

MILES: Do not treat me like I'm one of them! Like I don't know who you are, or what you can do!

BEN: Your friend Charlotte has seen me, she knows I'm alive.

MILES: I'll take care of Charlotte. You just worry about getting me the money. You have two days.

BEN: My present situation is a little bit restricted. Can that be amended?

MILES: Okay. One week, in cash.

Moguće je da je Majls pogrešno mislio da su oni likovi koji su mu rekli da ne ide na ostrvo radili za Bena, pa je opet zatražio duplu sumu od one koju dobija od Vidmora... ili možda on od svakoga traži duplu sumu...

Mislim da Ilana i družina sigurno ne rade za Bena. Da rade, onda bi valjda ona znala šta je bilo sa Lokom... a i nije mi delovalo na ostrvu kao da Ben misli da ima svoje ljude ili saveznike među njima...

Po svoj prilici su oni treća strana... a sasvim je moguće da je to neka moderna Darma. U svakom slučaju, nisu tek tako završili na ostrvu, planirali su to...

A što se tiče susreta malog i velikog Majlsa - pa i nisu se baš susreli, samo je veliki gledao malog iz daljine...

Poslednja izmena:
joj Bunny..
ja sam to napisala po principu
sto na umu, to na drumu..
bez ulaska u arhiv i trazenja tacnog redosleda razgovora..:)
bit je jasna..
mada...ni meni nije jasno sto je trazio bas tu ..duplu cifru..
mogao je , sto kaze Ben, da trazi i 3.3 ili 3.4...
takodje bi mogli da teoretisemo i zbog cega je Naomi ponudila 1.6...
(realno, pristao bi on i na manju)
meni ti podaci ne znace nista..
ali onima koji u svemu vide neku skrivenu misao..
verovatno znaci :)
sto se tice malog i velikog Majlsa..mislite li da mozda to ima neke veze sa incidentom?
moguci scenario..
Chang saznaje da mu je Mails sin..iz buducnosti:)
i saznaje koja je sudbina Darme
zbog te informacije on proteruje zenu i dete sa ostrva..
jos jedan put su putnici aviona..kovaci svoje sudbine..
naravno..nagadjanje..
u svakom slucaju..ako je tacno to da ih se Ben ne seca
oni moraju napustiti Darmu pre nego sto se Ben vrati
a videci sta se desilo sa Philom..rekla bih da ce to biti..vrlo skoro..

@cheersy
'mogao je , sto kaze Ben, da trazi i 3.3 ili 3.4...
verovatno znaci'

slazem se,mislim da to nije nista bitno,i da smo dobilo konacno razrjesenje zagonetke oko famozne cifre od 3.2 miliJuna doRala,eto misterija manje (O Boze koje nam ono misterije razrjesavaju...:mrgreen:)

'sto se tice malog i velikog Majlsa..mislite li da mozda to ima neke veze sa incidentom?
moguci scenario..
Chang saznaje da mu je Mails sin..iz buducnosti
i saznaje koja je sudbina Darme
zbog te informacije on proteruje zenu i dete sa ostrva..'

scidja mi se ta teorija,ali ja ipak mislim da ce incident biti povezan sa tim elektromagnetizmom,tom energijom koju je ceng pominjao u 5x01,i za koju je rekao da mora pravilno da se iskoristi da bi mogli manipulisat tajmom,bice da je oko toga,ali lost je to ipak...nista nije onako kako se cini...

evo,koga zanima kraj video igre lost via domus,neka baci pogled na ove jutjubove ;) :
ja se iskreno nadam da se serija nece slicno,ma ni blizu slicno zavrsit,odje je cini mi se vidjen restart dogadjaja koji se najcesce pominje,tj. omiljena je teorija kraja losta medju fanovima...
meni licno najgluplja...

joj Bunny..
ja sam to napisala po principu
sto na umu, to na drumu..
bez ulaska u arhiv i trazenja tacnog redosleda razgovora..:)
bit je jasna..
mada...ni meni nije jasno sto je trazio bas tu ..duplu cifru..
mogao je , sto kaze Ben, da trazi i 3.3 ili 3.4...
verovatno znaci :)
Ja sam bez gledanja u transkript znala da je Majls trazio pare od Bena i naveo tu cifru, a ne obrnuto (posle sam potrazila trankript samo da to potkrepim i navedem tacan razgovor)... zato sto to jeste vazno. Naprotiv, bit je potpuno nejasna ako pretpostavis da je Ben nudio lovu Majlsu - onda ispade da su Bram i drustvo radili za Bena, i da je Ben znao da je Majls od njih trazio duplu sumu od 1.6 (tj. 3.2 miliona) pa mu to i ponudio... a upravo je surprotno, Ben pojma nije imao o cemu to Majls prica. Majls je mozda pomislio da je Ben povezan sa onim likovima, a nije.

Naprotiv, bit je potpuno nejasna ako pretpostavis da je Ben nudio lovu Majlsu - onda ispade da su Bram i drustvo radili za Bena, i da je Ben znao da je Majls od njih trazio duplu sumu od 1.6 (tj. 3.2 miliona) pa mu to i ponudio... a upravo je surprotno, Ben pojma nije imao o cemu to Majls prica. Majls je mozda pomislio da je Ben povezan sa onim likovima, a nije.

Da, ovo najverovatnije ukazuje na to da Bram i ekipa ne rade ni za Bena.

A šta mislite na osnovu one scene sa Naomi, Milesom i onim lešom, ko je postavio lažnu olupinu Oceanica 815? Majls kaže da je taj čovek krenuo da dostavi Vidmoru fotografije praznih grobnica i narudžbenicu za stari avion...

Da, ovo najverovatnije ukazuje na to da Bram i ekipa ne rade ni za Bena.

A šta mislite na osnovu one scene sa Naomi, Milesom i onim lešom, ko je postavio lažnu olupinu Oceanica 815? Majls kaže da je taj čovek krenuo da dostavi Vidmoru fotografije praznih grobnica i narudžbenicu za stari avion...
Lik je ubijen zato sto je imao te paire i fotografije.
Sta ako ni Ben ni Vidmor nisu lazirali olupinu?Sta ako su stvarno jedni na druge sumnjali, a da je Dharma lazirala sve?Mozda sam pomalo "paranoican" pa sve svaljujem na Dharma-u :mrgreen: .

Poslednja izmena:
Lik je ubijen zato sto je imao te paire i fotografije.
Sta ako ni Ben ni Vidmor nisu lazirali olupinu?Sta ako su stvarno jedni na druge sumnjali, a da je Dharma lazirala sve?Mozda sam pomalo "paranoican" pa sve svaljujem na Dharma-u :mrgreen: .

Ne mislim da je to nemoguće. Postoji verovatnoća da je neka treća strana (Dhama ili kako god je nazvali) u stvari podmetnula lažnu olupinu i podstakla Bena i Vidmora da se međusobno okrivljuju za to. Meni se čak najviše sviđa ova varijanta.

Nego, u epizodi „Meet Kevin Johnson“ (četvrta sezona) Tom je pokazao Majklu fotografije praznih grobnica i narudžbenicu za staru olupinu. Možda su u pitanju isti dokazi. Možda je neko od Benovih ljudi (Tom npr. ) ubio čoveka koji je Vidmoru pokušavao da dostavi ove papire. Na narudžbenici piše Widmore Industries.

screencaps u spoiler tabovima:

faugsy.jpg

2ngzbed.jpg

Shto se tiche velikog i malog Majlsa, jedno je sigurno, veliki Majls nece promeniti buducnost, tj. proshlost, jer je to nemoguce. Desice se ono shto se desilo i shto se mora desiti. Svaka promena u proshlosti izazvalo bi da se promeni buducnost tako da se NE DESI da se Majls uopshte vrati u proshlost. :manikir: :telefon:

evo,koga zanima kraj video igre lost via domus,neka baci pogled na ove jutjubove ;) :
ja se iskreno nadam da se serija nece slicno,ma ni blizu slicno zavrsit,odje je cini mi se vidjen restart dogadjaja koji se najcesce pominje,tj. omiljena je teorija kraja losta medju fanovima...
meni licno najgluplja...

Prilichno sam sigurna da nece napustiti ostrvo na kraju serije. Dok su u prvi sezonama ishli fleshbekovi shvatila sam da oni nisu IZGUBLJENI na ostrvu vec su bili izgubljeni u svojim promashenim zhivotima. Tu posebno mislim na Loka i Sojera. Rekla bi da ce biti razreshena misterija smisla samog ostrva i eksperimenata i da ce se u tome naci smisao njihovog postojanja na ostrvu, ujedno i smislu njihovih zhivota. Moguce je da su Drugi(Others) potomci mornara sa broda Black Rock(ako se tako zvashe). Verovatan je scenario da ce Oceanic 815 prezhiveli postati Drugi.

Shto se tiche velikog i malog Majlsa, jedno je sigurno, veliki Majls nece promeniti buducnost, tj. proshlost, jer je to nemoguce. Desice se ono shto se desilo i shto se mora desiti. Svaka promena u proshlosti izazvalo bi da se promeni buducnost tako da se NE DESI da se Majls uopshte vrati u proshlost. :manikir: :telefon:

bas to, desice se ono sto se desilo
a to ne iskljucuje da je Majls stariji, uticao na odlazak sa ostrva Majlsa bebe..
pa pratis seriju..
vidis da se to desavalo i ranije..
to mesanje u sudbinu..koje to u stvari i nije
jer sve je predodredjeno..
( primeri:Lok i Ricard..Sajid i Ben)

Prilichno sam sigurna da nece napustiti ostrvo na kraju serije. Dok su u prvi sezonama ishli fleshbekovi shvatila sam da oni nisu IZGUBLJENI na ostrvu vec su bili izgubljeni u svojim promashenim zhivotima. Tu posebno mislim na Loka i Sojera. Rekla bi da ce biti razreshena misterija smisla samog ostrva i eksperimenata i da ce se u tome naci smisao njihovog postojanja na ostrvu, ujedno i smislu njihovih zhivota. Moguce je da su Drugi(Others) potomci mornara sa broda Black Rock(ako se tako zvashe). Verovatan je scenario da ce Oceanic 815 prezhiveli postati Drugi.
nijesam na to mislio...
da citiram majself:
'ja se iskreno nadam da se serija nece slicno,ma ni blizu slicno zavrsit,odje je cini mi se vidjen restart dogadjaja koji se najcesce pominje,tj. omiljena je teorija kraja losta medju fanovima...
meni licno najgluplja...'

kao sto si mogao/la :confused: vidjet,pri napustanju ajlenda onaj lik kojega je valjda lok ispracao put camca,je ugledao kako se avion ponovo rusi i cijepa na dva dijela...;)

nijesam na to mislio...
da citiram majself:
'ja se iskreno nadam da se serija nece slicno,ma ni blizu slicno zavrsit,odje je cini mi se vidjen restart dogadjaja koji se najcesce pominje,tj. omiljena je teorija kraja losta medju fanovima...
meni licno najgluplja...'

kao sto si mogao/la :confused: vidjet,pri napustanju ajlenda onaj lik kojega je valjda lok ispracao put camca,je ugledao kako se avion ponovo rusi i cijepa na dva dijela...;)

Tu mi nije jasno otkud on posle te nesrece kod aviona, kad se pre toga nalazio na chamcu? :dontunderstand:

Inache uopshte nisam mislila na tvoj post kad sam pisala ovo shto si citirao. Shto se tiche scenarija sa restartom, ako se to desilo u igri Lost, onda verovatno nece u samoj seriji.

Tu mi nije jasno otkud on posle te nesrece kod aviona, kad se pre toga nalazio na chamcu? :dontunderstand:

Inache uopshte nisam mislila na tvoj post kad sam pisala ovo shto si citirao. Shto se tiche scenarija sa restartom, ako se to desilo u igri Lost, onda verovatno nece u samoj seriji.
pojma nemam,zanimalo me kako se zavrsava igra,pa sam posao na tjub,imam je odavno ali nemam kad da je igram,pa s' obzirom da sam upao u zacarani 'lost' circle i nikako da izadjem iz njega :mrgreen: ajde reko da vidim sta i kako,jer me bas zanimalo.i bas sam bio nekako razocaran tim sto sam vidjeo,aviJon pada again :roll: ...a inace bez obzira koliko mi trulo to sa restart krajem i koliko ne volim tu teoriju,ja se plasim da prvu scenu serije ne vidim i kao zadnju...;)

Terry O'Quinn je(Lock) je najpoznatiji glumac od svih njih(po meni).Harold Perrineau(Michael) je igrao jednu od glavnih uloga u OZ-u,a pamtim ga i kao jednog od likova iz filma "The Edge" sa Entoni Hopkinsom i Aleks Boldvinom(juri ih neki medonja).Adewale Akinnuoye-Agbaje(Mr.Eko) mi je takodje poznat iz OZ-a,Ken Leung(Miles),kao i Michael Emerson(Ben) iz "Saw 1",Mira Furlan(iz "Lepote poroka":mrgreen:),a Nestor Carbonell(Richard) mi je bio poznat,ali tek kad neko na forumu pomenu,setih se "Nepredvidive Suzan":D.Takodje mi pade na pamet Andrew Divoff(Mikhail Bakunin-Cercil:mrgreen:),igrao je u onoj verziji Tarzana sto je isla na Pinku pre par godina,isto nekog Rusa,negativca.Jeff Fahey(Frank Lapidus) je takodje poznat glumac,tzv."B" filmova(bilo je na Pinku skoro neko sranje od filma sa njim u glavnoj ulozi),a ja ga pamtim iz filma "The Lawnmower Man" Stivena Kinga.Matthew Fox(Jack) mi nije bio poznat pre "Lost"-a,ali onda skontam da sam ga gledao u "Vantage Point"(film jeste iz 2008.godine,ali sam ga gledao pre nego sto sam poceo da pratim "Lost":D).Ostali(The Others:mrgreen:) mi nisu poznati pre "Losta".Namasate!:per:

nisam jos odgledala poslednju epizodu pa ne mogu da komentrisem istu, ali sto se ovoga tice (pojavljivanja u ranijim ili kasnijim ostvarenjima) preporucujem film "Whisper" Igraju Sojer i Sara iz Prison Break-a.
E da PB od 17.aprila krece jos cetiri epizode i kraj, ako to nekoga zanima
mada su od te serije napravili latinoamericku sapunicu...totalno
a dr Dzek je poznat iz reklame za L'oreal kozmetiku ;)

nisam jos odgledala poslednju epizodu pa ne mogu da komentrisem istu, ali sto se ovoga tice (pojavljivanja u ranijim ili kasnijim ostvarenjima) preporucujem film "Whisper" Igraju Sojer i Sara iz Prison Break-a.
E da PB od 17.aprila krece jos cetiri epizode i kraj, ako to nekoga zanima
mada su od te serije napravili latinoamericku sapunicu...totalno
a dr Dzek je poznat iz reklame za L'oreal kozmetiku ;)
slava mu i milos' ...:mrgreen:
u uzasnom naletu dosade (bio mi u goste predosadni brat od ujaka :mrgreen: ) prebacam kanale,i naletim na neki film u kom je radnja smjestana u ranom egiptu,sa sve faraoni i robovi :mrgreen: ,i tako faraon nesto cavrlja sa nekim likom,valda podanik nekakav,imao je nesto na glavu :p ,lik se okrece kad ono:
naveen andrews u jako mladom izdanju!presmijesan mi je bio,jos onako obrijan sav,vrh!
eto,opet egipat :mrgreen:

Back