Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da, to sam i ja primetio... Ostrvo je nestalo iz sadašnjeg vremena na kraju četvrte sezone što valjda znači da postoji samo u jednom vremenu. otkud sad i u sadašnjosti i u prošlosti?!

Ako je stvarno tako, eto objašnjenja za ovu glupost od Bena. To me nervira kod Bena, za svaku glupost koju uradi ima savršeno dobar razlog. Ubio je najviše ljudi u seriji i dalje u nekim trenutcima izgleda kao good guy.

BTW, ja sam messenger_of_fear, samo sa novim nickom. (:
Ko kaze da je ostrvo u sadasnjosti? Neki (Jin, Jack, Kate, Hurley) na njemu su izgelda u proslosti... a neki su mozda u buducnosti (Locke, ovo dvoje, Ben itd.)? Ma ko zna...

U svakom slucaju... Ostrvo izgleda ima neki nacin da ostane skriveno. A i bez obzira u kom vremenu su Locke i ova ekipa, vec smo znali da nisu svi na ostrvu u istoj vremenskoj ravni, tako da ovo nije nista novo... Richard nije putovao kroz vreme zajedno sa Lockeom, nisu ni ostali Others.

Ne znam bas ko je pobio najvise ljudi u seriji... Nisam sigurna da je to Ben, sem ako racunas njegovo ucesce u masovnom ubistvu Dharme, ali on to sigurno nije uradio sam (cak verovatno nije ni izdao naredjenje)... Morali bismo da znamo celu istoriju ostrva da bi procenili ko je pobio najvise.

Meni Ben ne deluje kao good guy, bas kao ni Widmore, iako izgleda da obojica veruju za sebe da su pozitivci i da imaju pravo da rade sve sto rade ("cilj opravdava sredstvo" i sl.). Jedino se stalno postavlja pitanje, ko je manje od dva zla... Ali meni je takvih odlucivanja bilo previse na nasim izborima, odbijam da na njih pristanem i u TV seriji. :p Steta sto Sun vise nije u lady vengeance fazonu, a tako sam se nadala da ce obojicu da ih nekako s*ebe. :lol:

Neke stvari su mi se jako dopale u epizodi... neke bas i nisu... Bilo mi je bezveze kad je ispalo da je Locke hteo da se ubije iz ocajanja, pa zar nije pre toga cuo od Richarda i Christiana da treba da se zrtvuje i da umre, i bio spreman da uradi sve sto treba? U proslih nekoliko epizoda je bio odlucan i samouveren, a sad su opet poceli da ga prikazuju kao nesigurnog lika koji je meta svacije manipulacije. A toga mi je bilo previse u proslh par sezona. :roll: A ono sa Benom sam provalila cim se Ben pojavio i progovorio.

Dopalo mi se sto su se osvrnuli na Lokovu proslost sa Helen, koju nisu pomenuli jos od flesbekova u 2. sezoni. Drago mi je bilo sto opet vidim Walta i Abbadona, ali se nadam da ovo nije poslednji put da vidimo Abbadona. :( Bice valjda bar neki flesbek...
Ali scene razgovora sa O6 su me razocarale. Razumem zasto nismo videli cele razgovore, samo njihovo odbijanje... Ali bih volela da vidim kako Locke pokusava da im objasni sta se desava na ostrvu i zasto moraju da se vrate. A Jacku nije stigao nista ni da isprica.. E sad, znam ja da bi Jack, da mu je Locke ispricao sta se desava na ostrvu, sto posto rekao da je Locke sad tek skroz poludeo i da su sve to gluposti... ali sigurno bi bilo mnogo zabavnije slusati Loka kako Jacku prica o putovanju kroz vreme, nego videti jos jednu, verovatno 23. po redu, ;) raspravu njih dvojice o sudbini odnosno nepostojanju iste. Scena sa Kate mi se nikako ne slaze sa njenim ponasanjem u flesforvardima u finalu 3. i 4. sezone. Zasto je Kate bila onako besna i govorila sa onoliko mrznje o Loku? To mi prosto nema smisla... Ocekivala sam nesto dramaticnije, a ovaj njihov razgovor je bio miran i cak prijateljski, cak joj se on otvori oi rekao joj nesto o sebi sto nije ranije nikome od cele ekipa sa aviona/ostrva.

Vaskrsenje mi se definitvno najzanimljiviji i najdrazi deo, samo sto sam ga vec videla u promotivnom videu za epizodu... Eto, mozda ipak ne treba to gledati... uzdrzacu se sledeci put - ovo je bio jedini promo za epizodu ove sezone koji sam ipak pogledala posto nisam mogla da izdrzim da to ne uradim. Bas me zanima ko su ovo dvoje, Cesar i Illana, i za koga rade. Jedva cekam da saznam i sta se desavalo sa Sayidom svo ovo vreme...

Koja je to maksimalna brzina na Megauploadu? Na Rapidu mi prepodne i do oko 15h, kao i posle ponoci, bude i preko 200 kb/s (imam ADSL 2 Mb/s), a tokom popodneva se uspori na oko 40-50 kb/s pa i do 15-20 kb/s. Ovu poslednju epizodu Losta sam skinula u cetvrtak ujutro za 20-tak minuta (iz dva dela, skidali se po 7-10 minuta). Za Megaupload nisam sigurna posto ne skidam toliko cesto sa njega - posto uglavnom linkove nalazim na Warezu, Sinlesslinks, Plube.com, a najvise je Rapidshare linkova. Guglovanje koristim samo kad skidam najnovije epizode koje su tek izasle, ali za stare serije/epizode mi je lakse da pretrazim Warez.

I na megauploadu je maksimalna brzina nešto malo preko 200KB/s ako imaš ADSL 2MB/s, ali meni u poslednjih mesec dana na rapidshare nije prešao 40 KB/s u bilo koje doba dana, tako da je megaupload za mene sasvim dobar... Ovu poslednju epizodu (browser koji koristim je Opera) sam čekao da skine 15% i počeo da gledam. (:

Ne znam bas ko je pobio najvise ljudi u seriji... Nisam sigurna da je to Ben, sem ako racunas njegovo ucesce u masovnom ubistvu Dharme, ali on to sigurno nije uradio sam (cak verovatno nije ni izdao naredjenje)... Morali bismo da znamo celu istoriju ostrva da bi procenili ko je pobio najvise.

Dobro, ne mora da bude najviše, ali samo nekoliko ubistava je dovoljno da se primeti kako za svako koje počini ima opravdanje.

Koja je to maksimalna brzina na Megauploadu? Na Rapidu mi prepodne i do oko 15h, kao i posle ponoci, bude i preko 200 kb/s (imam ADSL 2 Mb/s), a tokom popodneva se uspori na oko 40-50 kb/s pa i do 15-20 kb/s. Ovu poslednju epizodu Losta sam skinula u cetvrtak ujutro za 20-tak minuta (iz dva dela, skidali se po 7-10 minuta). Za Megaupload nisam sigurna posto ne skidam toliko cesto sa njega - posto uglavnom linkove nalazim na Warezu, Sinlesslinks, Plube.com, a najvise je Rapidshare linkova. Guglovanje koristim samo kad skidam najnovije epizode koje su tek izasle, ali za stare serije/epizode mi je lakse da pretrazim Warez.
ja rekoh:
' u vezi rasprave oko rapidshera...pa valjda znate da je za free usere brzina ogranicena?da tek nedje poslije 24-00 dostize maksimum,i da to traje do nekih 16-17 sati a nekad i samo do 15h???imate netload,megaupload,mediafire-vise linkova odjednom stalno max brzina,a i fino je messenger of fear objasnio kako najlakse naci ne samo lost nego bilo sta preko gugla.pozdrav'

i ja sa wareza skidam sve zivo (mada ne znam koliko je dozvoljeno pricat odje o tome,mislim na warez),ali na njemu i sama znas izbece toliko linkova ne samo za lost,da mi je muka cimat se oko toga,pa mi gugl onda ispane najbolji za te stvari,jer odmah mi izbaca single link koje trazim,naravno uz adekvatno kucanje u pretrazi ;) ,e sad ako si ti premium user na rapidu a isto to ti se desava,onda je to do konekcije nesto,ali posto koliko shvatih skidas iz djelova onda si sigurno free user.zato ga izbjegavam jer mi netloadu i megauploadu,i mediafire serveru nema takve zajebancije kao na rapidu,pa sam nesto i zaboravio kad sam bilo sta sa njega skidao u zadnje vrijeme,pogotovo 5-tu sezone lost-a koji skidam sa samo nevedenih linkova.a i torenti su tu koje jedino i koristim kad su recimo filmovi u pitanju,samo pustis i aj zdravo,za nesto vise od 3 ure se skine.

'Ko kaze da je ostrvo u sadasnjosti? Neki (Jin, Jack, Kate, Hurley) na njemu su izgelda u proslosti... a neki su mozda u buducnosti (Locke, ovo dvoje, Ben itd.)? Ma ko zna...'

pa darmina stanica u kojoj je bio cezar je djelavala napusteno,pusta,on je rovario po njoj kao da je njegova,i cisto sumnjam da je u darminom vremenu,jer bi valjda bilo nekoga od njih tamo,dok su jin & crew svakako u darminom vremenu sto smo i mogli vidjet.kako se stisala euforija poslije ove zadnje ep.nekako mi se cini da i bena i vidmora boli uvo za bilo koga na ostrvu,i da samo koriste ove nesrecnike da bi ga se dokopali,i da je sada vrlo moguce da ce se zadnja epizoda ili sezone ili serije uopste vrcet oko toga rata koji vidmor pomenu,samo mi nije jasno kakvu ricard ulogu ima u svemu tome,bio je sa vidmorom pa sa benom koga je on i regrutovao,pa ga sad ne simpatise,ne znam,previse je zapetljano sve ovo iako mi se u jednom trenutku ucinjelo da se serija sve brze i brze odpetljava,pa sam se plasio da ako krenu tim tempom,nista nejasno nece ostat do kraja 5-te sezone,ali...pitanja se samo gomilaju sama od sebe...a i bolje...:lol:

Mene najvise interesuje sledece...
Ako se setimo pete epizode,kada su Lok,Sojer i druzina dosli na plazu i zatekli one camce,a u jednom camcu su nasli flasu vode na kojoj je pisalo Adjira i uporedimo sa ovom epizodom gde se kod prezivelih putnika sa leta 316 nalaze isti camci,da li to znaci da smo u tom trenutku imali dva Loka.Jednog sa prezivelim 316 a drugog sa Sojerom i druzinom.
Mozda su preziveli sa leta 316 ubili Loka,tj mozda je Ben njih izmanipulisao.Volt je rekao da je sanjao kako neki ljudi okruzuju Loka i kako mu je zivot ugrozen (ako se dobro secam).

Da, to sam i ja primetio... Ostrvo je nestalo iz sadašnjeg vremena na kraju četvrte sezone što valjda znači da postoji samo u jednom vremenu. otkud sad i u sadašnjosti i u prošlosti?!

Ako je stvarno tako, eto objašnjenja za ovu glupost od Bena. To me nervira kod Bena, za svaku glupost koju uradi ima savršeno dobar razlog. Ubio je najviše ljudi u seriji i dalje u nekim trenutcima izgleda kao good guy.

BTW, ja sam messenger_of_fear, samo sa novim nickom. (:

Mislim da ostrvo nije nestalo u vremenu vec u prostoru. Mozhda cepidlachim, ali avion sa leta 815 se srushio u juzhnom Pacifiku. Let 316 je izmedju LA i Guama, ako nije skretao sa putanje pao je negde u severnom delu Pacifika. Dakle, ostrvo putuje kroz prostor, a kroz vreme putuju ljudi koji su na ostrvu. Sojer, Dzhulijet i ekipa su koliko se secam u vremenu 16 godina pre pada, kad su Francuzi dospeli na ostrvo. Oceanic 6 je u peridu pre njih, u Dharma vremenu, a Lok, Cezar i ostali su u nashoj sadashnjosti.

Shta mislite zashto Richard Alpert nije vodja ostalih vec to prepushta Vidmoru, Benu pa Loku?

Sledeca dva pitanja bi voleo da svako odgovori pa cu ih napisati velikim fontom.

1. Na chijoj ste strani izmedju Bena i Vidmora?
2. U kom se liku prepoznajete, ko je po osobinama najslichniji vama?

Moji odgovorri su pod 1. Vidmor, jer je Bendzhamin Lajnus po meni pure evil, a kako je serija americhka, ovaj drugi mora biti dobar. Prepoznajem se u osobinama vishe likova, narochito Huga, Charlija, Sajida i Loka, ako moram da se odluchim za jednog, onda Dzhon Lok.

Gde se i u vezi chega Abadon pojavljivao u seriji pre ove epizode? Faca mi je poznata ali sam sve ostalo zaboravio.
- The Life and Death of Jeremy Bentham (2009)
- Cabin Fever (2008)
- Confirmed Dead (2008)
- The Beginning of the End (2008)
sjecas se kad je dolazio kod harlija u ludaru-predstavio se kao advokat oceanic-a,loka u bolnicu-da ga uputi na onaj njegov put za australiju,vodio razgovor sa naomi u vezi lapidusa,milesa,sarlote prije nego su ovi zapalili na ostrvo u 4-oj sezoni?

A sto se tice tog rata,mislim da to nece biti nikakav rat u smislu sukob izmedju dve zemlje ili dva saveza vec rat izmedju Bena i Vidmora.A da li ste skontali koji broj Dzon mora da pozove ako hoce da se cuje sa Vidmorom?23. 4 8 15 16 23 42

- The Life and Death of Jeremy Bentham (2009)
- Cabin Fever (2008)
- Confirmed Dead (2008)
- The Beginning of the End (2008)
sjecas se kad je dolazio kod harlija u ludaru-predstavio se kao advokat oceanic-a,loka u bolnicu-da ga uputi na onaj njegov put za australiju,vodio razgovor sa naomi u vezi lapidusa,milesa,sarlote prije nego su ovi zapalili na ostrvo u 4-oj sezoni?

Mislish na onaj razgovor na brodu shto je kasnije ekspoldirao?

Mislim da ostrvo nije nestalo u vremenu vec u prostoru. Mozhda cepidlachim, ali avion sa leta 815 se srushio u juzhnom Pacifiku. Let 316 je izmedju LA i Guama, ako nije skretao sa putanje pao je negde u severnom delu Pacifika. Dakle, ostrvo putuje kroz prostor, a kroz vreme putuju ljudi koji su na ostrvu. Sojer, Dzhulijet i ekipa su koliko se secam u vremenu 16 godina pre pada, kad su Francuzi dospeli na ostrvo. Oceanic 6 je u peridu pre njih, u Dharma vremenu, a Lok, Cezar i ostali su u nashoj sadashnjosti.

The Lamp Post is a DHARMA Initiative station located in a basement chamber beneath a church in Los Angeles, California. Its purpose is to determine the Island's most probable location in space and time and identify windows of opportunity for travel thereto

Koliko sam ja razumeo, Ms Hawking je tražila kada će se ostrvo nalaziti u sadašnjosti, a desilo se da se pojavilo na putu između LA i Guama.

ja rekoh:
' u vezi rasprave oko rapidshera...pa valjda znate da je za free usere brzina ogranicena?da tek nedje poslije 24-00 dostize maksimum,i da to traje do nekih 16-17 sati a nekad i samo do 15h???imate netload,megaupload,mediafire-vise linkova odjednom stalno max brzina,a i fino je messenger of fear objasnio kako najlakse naci ne samo lost nego bilo sta preko gugla.pozdrav'

i ja sa wareza skidam sve zivo (mada ne znam koliko je dozvoljeno pricat odje o tome,mislim na warez),ali na njemu i sama znas izbece toliko linkova ne samo za lost,da mi je muka cimat se oko toga,pa mi gugl onda ispane najbolji za te stvari,jer odmah mi izbaca single link koje trazim,naravno uz adekvatno kucanje u pretrazi ;) ,e sad ako si ti premium user na rapidu a isto to ti se desava,onda je to do konekcije nesto,ali posto koliko shvatih skidas iz djelova onda si sigurno free user.zato ga izbjegavam jer mi netloadu i megauploadu,i mediafire serveru nema takve zajebancije kao na rapidu,pa sam nesto i zaboravio kad sam bilo sta sa njega skidao u zadnje vrijeme,pogotovo 5-tu sezone lost-a koji skidam sa samo nevedenih linkova.a i torenti su tu koje jedino i koristim kad su recimo filmovi u pitanju,samo pustis i aj zdravo,za nesto vise od 3 ure se skine.
Za nove epizode Losta i ostalih serija obicno koristim plube.com. Bude 2 rapidshare linka (posto su po 200 MB) i nema lozinke, i najlakse je snaci se posto na prvoj strani vidis sta je novo stiglo. Ali ponekad kasne (recimo za BSG im treba vremena da se pojavi, asa Kyle XY kasne i po dan), pa onda pogledam Warez, ili guglujem. Ali zato za stare epizode/stare serije koristim Warez ili Sinlesslinks.com. Guglovati za sve moguce serije je smor, posebno sto se mogu naci mrtvi linkovi.

Meni megaupload uglavnom bude oko 60-100 kb/s, znaci tokom dana kad je Rapidshare samo 20 kb/s ili tako nesto, Megaupload je brzi, ali sad recimo bas skidam nesto i duplo je sporiji - oko 100 kb/s, dok je Rapidshare u ovo vreme preko 200 kb/s (malopre sam skidala nesto i sa njega).

'Ko kaze da je ostrvo u sadasnjosti? Neki (Jin, Jack, Kate, Hurley) na njemu su izgelda u proslosti... a neki su mozda u buducnosti (Locke, ovo dvoje, Ben itd.)? Ma ko zna...'

pa darmina stanica u kojoj je bio cezar je djelavala napusteno,pusta,on je rovario po njoj kao da je njegova,i cisto sumnjam da je u darminom vremenu,jer bi valjda bilo nekoga od njih tamo,dok su jin & crew svakako u darminom vremenu sto smo i mogli vidjet.kako se stisala euforija poslije ove zadnje ep.nekako mi se cini da i bena i vidmora boli uvo za bilo koga na ostrvu,i da samo koriste ove nesrecnike da bi ga se dokopali,i da je sada vrlo moguce da ce se zadnja epizoda ili sezone ili serije uopste vrcet oko toga rata koji vidmor pomenu,samo mi nije jasno kakvu ricard ulogu ima u svemu tome,bio je sa vidmorom pa sa benom koga je on i regrutovao,pa ga sad ne simpatise,ne znam,previse je zapetljano sve ovo iako mi se u jednom trenutku ucinjelo da se serija sve brze i brze odpetljava,pa sam se plasio da ako krenu tim tempom,nista nejasno nece ostat do kraja 5-te sezone,ali...pitanja se samo gomilaju sama od sebe...a i bolje...:lol:
Ja rekoh: "Ko kaze da su u sadasnjosti?" To sto nisu u proslosti, ne znaci da su u istom vremenu u kom su dosli. S obzirom na toliko putovanje kroz vreme, mozda su u buducnosti.

ne,ne,prije odlaska naomi,kimija i ekipe na ostrvo,kad su skupljali tim,ne znam koja je ep.ali dao sam ti gore spisak epizoda dje se abadon pojavljivao pa ako imas seriju vidji dje je ta scena.;)
Confirmed Dead. On je i birao tim. Naomi nije razumela zasto su bas ti ljudi, bez ikakvog vojnog iskustva, odabrani za tu misiju. S njene tacke gledista, to zaista nije imalo smisla. Sve je to jasnije kada znamo da je Abbadonova uloga da posalje ljude tamo gde treba da budu. Ocigledno iz nekog razloga, ono cetvoro je trebalo da se nadju na ostrvu.

Sledeca dva pitanja bi voleo da svako odgovori pa cu ih napisati velikim fontom.

Moji odgovorri su pod 1. Vidmor, jer je Bendzhamin Lajnus po meni pure evil, a kako je serija americhka, ovaj drugi mora biti dobar. Prepoznajem se u osobinama vishe likova, narochito Huga, Charlija, Sajida i Loka, ako moram da se odluchim za jednog, onda Dzhon Lok.
1. Ni na cijoj. Obojica su skotovi. Zasto bih morala stalno da se opredeljujem 'za manje izmedju dva zla'? I previse mi je toga bilo na nasim izborima...:P
I ne razumem kako neko moze da simpatise Vidmora, covek je jos kao tinejdzer bio arogantni siledzija koji je jedva cekao da sece ruke nepoznatim ljudima, a sada salje psihopate-placenike koji ubijaju 16-godisnjake koji veze nemaju sa celim njihovim ratom. :eek:

2. Ima nekih stvari po kojima se vrlo identifikujem sa Lokom... Mada to ne znaci da bas imamo toliko zajednickih osobina... Zacudo, kad pocnem da razmisljam o tome, ne mogu bas da kazem da imam mnogo zajednickog i sa mnogim likovima koje bas gotivim... recimo, sa Sayidom, Ekom, Sun, ili Sawyerom, itd. U stvari, nije tesko identifikovati se sa svima njima, ali zivotne okolnosti su nam vrlo razlicite. Mozda je Juliet donekle laksa za identifikaciju od zenskih likova, ako izuzmemo njen ukus za muskarce :lol: ali ja nemam sestru ni bivseg muza koji me je kontrolisao... Sayid je naravno jos razlicitiji od mene po zivotu itd. ali mogu da shvatim kako covek razmislja. Sa Sun mogu da se identifikujem ako se stavim u njenu poziciju, mada moj i njen zivot nemaju nikakve slicnosti. Uostalom, to je i dobro, kad je moguce saosecati sa likovima iako su im okolnosti sasvim drugacije od tvojih...
Sa druge strane, apsolutno nisam u stanju da identifikujem sa Kate ili da saosecam sa njom. Njene reakcije i nacin na koji se odnosi prema ljudima i sve, potpuno su mi strani. Cak u neke stvari ne mogu ni da poverujem, recimo ono sa onom igrackom-avioncicem. :thumbdown:

A meni se baš to sviđa kod Bena.:P
Nije jednodimenzionalni zlikovac, već jedan od kompleksnijih a samim tim i kvalitetnijih likova u seriji, a naravno i zato što je Emerson fantastičan glumac.

U proslih nekoliko epizoda je bio odlucan i samouveren, a sad su opet poceli da ga prikazuju kao nesigurnog lika koji je meta svacije manipulacije. A toga mi je bilo previse u proslh par sezona. :roll:
Pa Lok to i jeste u velikoj meri, oduvek je i bio.
Meni je upravo kod Lokovog lika i privlačna ta njegova rastrzanost (odlučnost/nesigurnost). Zato mi se baš dopalo kako su prikazali kontrast između Loka na Ostrvu i Loka van Ostrva u ovoj epizodi.
Kao i način na koji je ta odlučnost postepeno slabila u dodiru sa spoljnjim svetom, susret nakon susreta.

Što više razmišljam o epizodi sve više mi se dopada. Sad sam se setila one scene kada Ben nakon ubistva pokušava da ukloni tragove i kako se sve vreme vidi senka obešenog Loka na zidu – jezivo. :eek:
Btw, zanimljiva paralela : Lok je ubijen isto kao i njegov otac.

1. Prvo, ne mislim da se rat o kome je Vidmor govorio odnosi na njegov sukob sa Benom, već na nešto sasvim treće. Drugo, slažem se da su obojica skotovi u podjednakoj meri. :lol: Ali na kraju, ako moram da se opredelim, radije ću to učiniti po kriterijumu koji mi je lik jednostavno zanimljiviji, nego iz perspektive nekakvih moralnih sudova. A to je svakako Ben. :maramica:

2. Teško mi je da izdvojim samo jednog lika sa kojim se poistovećujem, a sa druge strane ne poistovećujem se ni sa kim u potpunosti. Ipak, mogu da se saosećam sa većinom likova i da pokušam da razumem zašto rade ono što rade i slično (naravno, i tu ima par izuzetaka). Ali ajde recimo da se najviše poistovećujem sa Lokom.
Da, i ja sam veoma "posebna". :hahaha:

Ja rekoh: "Ko kaze da su u sadasnjosti?" To sto nisu u proslosti, ne znaci da su u istom vremenu u kom su dosli. S obzirom na toliko putovanje kroz vreme, mozda su u buducnosti.

Evo zanimljivog nagađanja sa sajta docartz.com na tu temu:

...The 316 crash landed on Hydra island, and the building Caeser was looting was an office in the Hydra station - this much was revealed by the logo on the files. Some of the pages inside of the files revealed that the 316′rs are somewhere in the future. The clues were some photocopies of documents we’ve seen before.

The image on the left is from “The Life and Death of Jeremy Bentham,” and on the right is the same page from season 4. The page is from Faraday’s notebook. As we know, in the current timeline Faraday has his notebook. This clears up the question of whether the 316 folks are in the same timeline as Sawyer, Jack, and company. The only question from here is, how far into the future are they?

foivdk.jpg

wl98pg.jpg

Da li neko zadrzhava autorska prava na seriju Lost za teritoriju Srbije, odnosno ako bi je prodavao na ulici, da li bi me policija mogla hapsiti?
Ako bi ti prodavao na ulici (predpostavljam epizode skinute sa neta), to je cista piraterija, bez obzira na to da li neko drugi ima ili nema prava na seriju. U svakom slucaju, mogu te kazniti ako te navataju...

U pravu ste da je Vidmor veliko zlo, mada mi je korektniji iz perspektive Loka. Ono kad kazhe da nikad nije pokushao da ubije Dzhona, mislim da je iskreno a ne samo interes.
Ben je vec dva puta ubio Dzhona.
Ben jeste ubio Dzona, ali ga je i vratio na ostrvo znajuci da ce tamo oziveti...
Rekao bih da je Benu vise stalo da sacuva samo ostrvo i to cini bez obzira na cenu, cesto dovodeci i sebe u opasnost, dok Vidmor zeli da izvuce neku materijalnu korist od svega toga...
Ko kaze da je ostrvo u sadasnjosti? Neki (Jin, Jack, Kate, Hurley) na njemu su izgelda u proslosti... a neki su mozda u buducnosti (Locke, ovo dvoje, Ben itd.)? Ma ko zna...

U svakom slucaju... Ostrvo izgleda ima neki nacin da ostane skriveno. A i bez obzira u kom vremenu su Locke i ova ekipa, vec smo znali da nisu svi na ostrvu u istoj vremenskoj ravni, tako da ovo nije nista novo... Richard nije putovao kroz vreme zajedno sa Lockeom, nisu ni ostali Others.
Onda sam ja nesto propustio. Odkud znamo da nisu svi u istoj vremenskoj ravni?
Koliko sam ja razumeo, oni su u istom vremenu, samo se avion srusio na ono manje ostrvo, Alkatraz, dok su Dzek, Hugo i Kejt zavrsili na dobro poznatom ostrvu. Tamo se uputio i Lapidus, predpostavljam sa Sun.

Poslednja izmena:
Onda sam ja nesto propustio. Odkud znamo da nisu svi u istoj vremenskoj ravni?
Koliko sam ja razumeo, oni su u istom vremenu, samo se avion srusio na ono manje ostrvo, Alkatraz, dok su Dzek, Hugo i Kejt zavrsili na dobro poznatom ostrvu. Tamo se uputio i Lapidus, predpostavljam sa Sun.
Znamo da Richard i The Others nisu u istoj vremenskoj ravni u kojoj su bili Sawyer, Juliet, Locke, Daniel itd. Po onome sto je rekao, Richard uopste ne putuje kroz vreme, za ostale pojma nemamo gde tj. kada su. Ne vidim zasto bi bilo nemoguce da su i ljudi sa Ajira aviona zavrsili u sasvim drugom vremenu od Jacka, Kate i Hurleya. Pre par epizoda su Juliet, Sawyer itd. nasli onu flasu sa Ajira logom dok su bili u buducnosti.

Inace, jos jedan OK blog sa linkovima za nove epizode raznih serija: blogy.com.ar. Ovde ima megaupload, rapidshare, egoshare, filefactory i share-online za svaku epizodu. Po tome je zgodniji od plube.com koji ima samo rapidshare. Bas sam skinula novu epizodu BSG i sad skidam T:TSCC. Megaupload mi je u ovo doba dana najbrzi (oko 80-100 kb/s) a ostali su malo sporiji; Rapidshare u ovo doba dana izbegavam, posto je jako spor (15-20 kb/s). Ali zato nocu ili ujutro skidam samo sa Rapidsharea, tada je najbrzi od svih (200 kb/s) dok meni megaupload ni tada ne prelazi 100 kb/s.

Poslednja izmena:
jer ste primetili kako John sad lepo hoda,skoro bez ikakvih poteskoca,a u trenutku smrti jedva.Mora da je ovo ostrvo mnogo lekovito
Pa kao sto svi znamo, pre nego sto je prvi put dosao na Ostrvo, nije uopste mogao da hoda, posto je imao slomljenu kicmu, a odmah posle pada aviona je prohodao! Naravno da je ostrvo lekovito, to znamo jos od 4. epizode 1. sezone!!!!

Uostalom, ako je moguce da covek ozivi, onda to sto je zalecio povredu noge tesko da je za cudjenje!!

Znamo da Richard i The Others nisu u istoj vremenskoj ravni u kojoj su bili Sawyer, Juliet, Locke, Daniel itd. Po onome sto je rekao, Richard uopste ne putuje kroz vreme, za ostale pojma nemamo gde tj. kada su. Ne vidim zasto bi bilo nemoguce da su i ljudi sa Ajira aviona zavrsili u sasvim drugom vremenu od Jacka, Kate i Hurleya. Pre par epizoda su Juliet, Sawyer itd. nasli onu flasu sa Ajira logom dok su bili u buducnosti.
Ne, ne kazem da je nemoguce (mislim da vise nista nije nemoguce), samo kazem da za sad ne znamo da su u vise vremenskih zona i da je to samo nagadjanje.
To oko Ricarda mi isto nije jasno, ne bi rekao da ne putuje kroz vreme. Jednom se seca, jednom ne.
Sve je dosta konfuzno za sad, malo tesko za objasniti, ali ja kontam da je bilo odprilike ovako:
Avion Ajira 316 je pao na ostrvo i tako dospeo u proslost.
Dok su jos trajali flesevi na ostrvu u jednom trenutku su dosli u vreme kad je avio vec pao i tako videli flasu, ali nakon toga je Dzon okrenuo tocak i zaustavio fleseve ostavivsi ih u nesto ranijoj proslosti gde pad aviona tek sledi... Nadam se da ce malo pojasniti sve to u narednim epizodama, mada je time travell dosta tesko preneti na platno.

Ne, ne kazem da je nemoguce (mislim da vise nista nije nemoguce), samo kazem da za sad ne znamo da su u vise vremenskih zona i da je to samo nagadjanje.
To oko Ricarda mi isto nije jasno, ne bi rekao da ne putuje kroz vreme. Jednom se seca, jednom ne.
Sve je dosta konfuzno za sad, malo tesko za objasniti, ali ja kontam da je bilo odprilike ovako:
Avion Ajira 316 je pao na ostrvo i tako dospeo u proslost.
Dok su jos trajali flesevi na ostrvu u jednom trenutku su dosli u vreme kad je avio vec pao i tako videli flasu, ali nakon toga je Dzon okrenuo tocak i zaustavio fleseve ostavivsi ih u nesto ranijoj proslosti gde pad aviona tek sledi... Nadam se da ce malo pojasniti sve to u narednim epizodama, mada je time travell dosta tesko preneti na platno.

Ovi sa leta 316 su u budućnosti, to smo valjda utvrdili. Ako su flashevi prekinuti, aovi ostali u DHARMA vremenu, eto objašnjenja kako su se filtrirali u DHARMAu. I Faraday i Jin, a verovatno i ostali. Sad, postavlja se pitanje. Kako će se vratiti sadašnjost i da li će biti još putovanja kroz vreme pre nego što se vrate? Takođe, ako su ovi sa leta 316 u budućnosti, kako će se oni vratiti u sadašnjost? Ili to više nije cilj, možda se neće vraćati... Srešće se 815 i 316, to je sigurno, ali u kom vremenu i kako?
Ne vezano za to, posle epizode Jughead se bomba više ne pominje. Da li je ona zazidana ispod Dharma stanice (zaboravio sam o kojoj se stanici radi) ili ne?

Back