Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ne znam sta je najlosije. i ne znam sto sad nema nikog toliko dugo da isprica neki svoj utisak. Mnoge stvari su se dokazale kao tacne koje su do sada ipak bile samo pretpostavke. Danijelova majka na prvom mestu, sarlot i njeno bivstvovanje na ostrvu. San radi Benu o glavi a on naravno ima sve vec spakovano u glavi kako dalje :) Ne znam da li ima jos nesto ali u svakom slucaju dosta toga se desilo (mada kao i uvek)

Nekako mi je izostao efekat iznenađenja kod tih otkrića (na koji sam navikla u Lostu) s obzirom da je već bilo očekivano da je MsHawking u stvari Danijelova majka. Ali izgleda da Ben to nije znao. Šta li to treba da znači?I da, ime joj je Eloise - isto kao Faradejev eksperimentalni miš iz The Constant . Mommy issues?! :p
Takođe - Šarlot. I to je nekako bilo očekivano, a istovremeno mi se nije uopšte svidelo. U čemu je poenta uvođenja novog lika ako nisu uspeli uopšte da iskoriste njen potencijal i ako su je tako brzo eliminisali. :(
Ok, potvrđeno je da je Dharma dete. Ko li su joj mama i tata?Sviđa mi je ideja da je upoznala Faradeja kao mala i da je on upozorio da se ne vraća na Ostrvo. Znači, i to je potvrđeno - Faradej će ići u Dharma vreme (kao u onoj prvoj sceni iz Because You Left)

Poslednja izmena:
...osim toga, odlična epizoda, jedna od mračnijih.
Svidela mi se priča sa Ruso.
Posebno ona Robertova rečenica: : “It’s not a monster. It’s a security system guarding the temple.” :think:
Da li to znači da Dimko stanuje u The Temple?:p
I šta se tačno dogodilo sa Robertom i ostalima kada su sišli u Cerberus vent?
I dalje nismo videli kako je Ben ukrao Aleks...

Bilo je dosta dobrih momenata: Sawyer&Jin, Lokovo opraštanje od ostalih...:(
I ono:
- Translate!
- Uh, He's Korean, I'm from Encino?
:hahaha:

Sada znamo i da je Ben zaista lagao Džeka da nije video Loka van Ostrva.
Inače, Sayid je za sada baš zapostavljen, trebalo bi da ga više ubacuju u priču...

e da i potvrdili smo cinjenicu da kada nasi ostrvljani nestanu pred drugima da oni to vide kao nestajanje i zapamte.

"s obzirom da je već bilo očekivano da je MsHawking u stvari Danijelova majka. Ali izgleda da Ben to nije znao."

da li je moguce da mi nesto znamo pre nego sto ben zna? :)

Nisam mislila da je moguće, ali svakako je osvežavajuća promena. :D
U ovoj epizodi se posebno dovode u pitanje Benovi ciljevi.
Sa jedne strane on teatralno zaustavlja kombi i govori Sun & Jacku da kada bi znali šta je on sve uradio da ih zaštiti svih ovih godina, ne bi prestali da mu se zahvaljuju, a sa druge strane Christian (sličan onom Christianu koga je Lok videou Jacobovoj kolibi) govori Loku : "Since when did listening to him get you anywhere worth a damn?" i da Ben nije trebalo da okrene točak, već Lok. :think:

Lost S05E05 HDTV XViD-P2P

Lost.S05E05.HDTV.XviD-BitMeTV

Lost S05E05 This Place Is Death PROPER HDTV XviD-FQM

Koji ste vi skinuli? Pretpostavljam da je PROPER najbolji... Kako me nerviraju kad ne odrade lepo...
Kod:
Lost.S05E05..www.iwillsearch4u.com
sa Wareza. Sasvim je OK.

Ima i 720p high quality verzija, ali se nisam gnjavila da je skidam. Skinula sam pre neki dan 720p high quality verziju jedne epizode Heroes (posto je mnogo mracna slika, mislila sam da ce bolje da se vidi) i onda VLC nije uopste hteo normalno da je pusti :roll: IOtad se vise ne smaram sa tim verzijama.

Poslednja izmena:
e da i potvrdili smo cinjenicu da kada nasi ostrvljani nestanu pred drugima da oni to vide kao nestajanje i zapamte.

"s obzirom da je već bilo očekivano da je MsHawking u stvari Danijelova majka. Ali izgleda da Ben to nije znao."

Ne da je moguće, nego je verovatno. Mi gledamo seriju, on ne gleda. :)

Nekako mi je izostao efekat iznenađenja kod tih otkrića (na koji sam navikla u Lostu) s obzirom da je već bilo očekivano da je MsHawking u stvari Danijelova majka. Ali izgleda da Ben to nije znao. Šta li to treba da znači?I da, ime joj je Eloise - isto kao Faradejev eksperimentalni miš iz The Constant . Mommy issues?! :p
Takođe - Šarlot. I to je nekako bilo očekivano, a istovremeno mi se nije uopšte svidelo. U čemu je poenta uvođenja novog lika ako nisu uspeli uopšte da iskoriste njen potencijal i ako su je tako brzo eliminisali. :(
Ok, potvrđeno je da je Dharma dete. Ko li su joj mama i tata?Sviđa mi je ideja da je upoznala Faradeja kao mala i da je on upozorio da se ne vraća na Ostrvo. Znači, i to je potvrđeno - Faradej će ići u Dharma vreme (kao u onoj prvoj sceni iz Because You Left)
Ne može da bude previše iznenađenja kad provedeš toliko vremena razmišljajući o seriji, a događaju se stvari koji su logične, pa ih pretpostaviš.

Meni je efekat iznenađenja za Faradajevu kevu bio još manji, pošto sam još pre par nedelja na drugom forumu pročitala da je u nekakvoj "enhanced" verziji ili kako to već zovu (ne znam ni o čemu se tačno radi, možda je to ono kad ide povremeno tekst sa strane da podseti/objsdni nešto glupim/zaboravnim gledoacima) epizode "Jughead" koja je posle išla na ABC-ju, njeno ime navedeno kao "Eloise Hawking".

Prilično očigledno: Eloise Hawking = Ellie

Nije da nije bilo iznenađujućih (i zbunjujućih) stvari u ovoj epizodi, za razliku od prošle... pre svega Kristijan i ovo što je rekao Loku, da Ben nije trebalo da okrene točak. Kao i to što stalno jedni pričaju jedno - da svi treba da se vrate na Ostrvo, drugi drugo - da ne smeju da se vrate. Prvo (vizija) Kler ("Don't you dare bring him back"), sada Šarlot. :confused: :think:

Saznali smo kako je Montan izgubio ruku... ali baš me zanima šta je dalje bilo sa Danijelinim timom. Nije mi bilo jasno, prilikom onog bljeska kad se Đin našao pored onog zida sa hijeroglifima, je li se samo on pomerio, ili i Danijela, i zašto nisu završili na istom mestu?

A stvarno je glupo što su tako brzo ubili Šarlot :thumbdown: Ja sam se nadala da neće... Bar su se na trenutak setili da je ona antropolog. Ovo mi je dobro da je srela Danijela... možda ćemo još videti malu Šarlot, ali odraslu verovatno ne. Baš me zanima ko su joj roditelji... Šta je ono pričala o tati i mami? Meni se učinilo da je rekla nešto kao "married American", što me je podsetilo na Kristijana i Kler, ali na jednom drugom forumu neko kaže da je rekla "He'll approve of her marrying an American"?

Poslednja izmena:
ja sam skinuo proper i snimak je odlican,doduse morao sam sinhronizovat zadnjih 8 minuta titla,ali to je nebitno,enivej...pa ne znam,po meni,lost mi je sve bolji i bolji,mada vidim kritike,uglavnom negativne po stranim forumima,a i u nasem okruzenju,malo se sve prebrzo desava,ali *ebi ga ne moze se vise ic tempom iz prve 3 sezone,svidja mi se sto je radnja vise prebacena na ostrvo,pa je serija i za oko lijepa za gledat ;) ,ova epizoda mi je opet bila zbunjujuca,radi se o istim stvarima koje je TTB pomenula pa da se ne ponavljam.konacno vidjosmo i taj holly temple,i naravno poslije duzeg vremena...znate vec koga,pretpostavljam da vam je bas nedostajao...:per: i da ne zaboravim,ne znam zasto ali sam imao jak osjecaj da cemo bas u ovoj epizodi vidjet kreaturu koju pomenuh u recenici prije ove :) ,eto tako,mislio sam da ce bit pauze poslije ove epizode,ali izgleda da je imdb zabagovao nesto,pa nas kriziranje ocekuje tek poslije 7-me epizode.aj sad malo pisite,volim da ve citam ;)

Saznali smo kako je Montan izgubio ruku... ali baš me zanima šta je dalje bilo sa Danijelinim timom. Nije mi bilo jasno, prilikom onog bljeska kad se Đin našao pored onog zida sa hijeroglifima, je li se samo on pomerio, ili i Danijela, i zašto nisu završili na istom mestu?

Samo se on pomerio u budućnost. Slučajno se našao u tom trenutku kada Danielle ubija i poslednjeg člana ekipe, ali drago mi je što je objašnjeno da ona nije luda. Takođe mi je vrlo čudno da tip kome je upravo otkinuta ruka priča bez imalo bola u glasu. Zar ne treba da vrišti i moli za pomoć ili se onesvesti? Možda ih je to Smokey zvao da siđu dole...
Takođe zanimljiva teorija: It’s not a monster. It’s a security system guarding the temple.

Malo me nervira to što su probili glavu sa onim kako SVI treba da se vrate, a onda Ben ne dovede ni pola, a Mrs. Hawking kaže nešto kao: Pa, nema veze valjda će biti dovoljno za sad. Zašto onda toliko naglašavanje da se svi moraju vratiti?

ja sam skinuo proper i snimak je odlican,doduse morao sam sinhronizovat zadnjih 8 minuta titla,ali to je nebitno,enivej...pa ne znam,po meni,lost mi je sve bolji i bolji,mada vidim kritike,uglavnom negativne po stranim forumima,a i u nasem okruzenju,malo se sve prebrzo desava,ali *ebi ga ne moze se vise ic tempom iz prve 3 sezone,svidja mi se sto je radnja vise prebacena na ostrvo,pa je serija i za oko lijepa za gledat ;) ,ova epizoda mi je opet bila zbunjujuca,radi se o istim stvarima koje je TTB pomenula pa da se ne ponavljam.konacno vidjosmo i taj holly temple,i naravno poslije duzeg vremena...znate vec koga,pretpostavljam da vam je bas nedostajao...:per: i da ne zaboravim,ne znam zasto ali sam imao jak osjecaj da cemo bas u ovoj epizodi vidjet kreaturu koju pomenuh u recenici prije ove :) ,eto tako,mislio sam da ce bit pauze poslije ove epizode,ali izgleda da je imdb zabagovao nesto,pa nas kriziranje ocekuje tek poslije 7-me epizode.aj sad malo pisite,volim da ve citam ;)

U zvaničnom podkastu je rečeno da (staviću u tagove, pošto se to ipak može smatrati spoilerom)
objekat koji smo videli u ovoj epizodi nije Dimkovo prirodno stanište :lol: i da nije nužno THE Temple ;)

Malo me nervira to što su probili glavu sa onim kako SVI treba da se vrate, a onda Ben ne dovede ni pola, a Mrs. Hawking kaže nešto kao: Pa, nema veze valjda će biti dovoljno za sad. Zašto onda toliko naglašavanje da se svi moraju vratiti?

Pitanje je zašto uopšte bilo ko mora da se vrati i da li će skakutanje kroz vreme prestati samim tim što je Lok popravio "iščašeni" Točak?Koja je onda svrha povratka O6? Ja sam pretpostavljala da je njihov povratak povezan sa uspostavljanjem ravnoteže koja bi zaustavila kretanje preživelih na Ostrvu kroz vreme, ali deluje kao da nije to u pitanju, već nešto drugo. Čak je i Christian potvrdio da je njihov povratak nužan,iako očigledno ne gotivi Bena baš mnogo.

Mislim da i dalje stoji da svi moraju da se vrate i da se Ms Hawking nije odjednom predomislila, ali da će u prvoj turi ići ovi koje je Ben uspeo da prikupi, valjda hoće da iskoriste taj dozvoljeni vremenski okvir. Možda ne moraju odjednom da se svi vrate.

Pitanje je zašto uopšte bilo ko mora da se vrati i da li će skakutanje kroz vreme prestati samim tim što je Lok popravio "iščašeni" Točak?Koja je onda svrha povratka O6? Ja sam pretpostavljala da je njihov povratak povezan sa uspostavljanjem ravnoteže koja bi zaustavila kretanje preživelih na Ostrvu kroz vreme, ali deluje kao da nije to u pitanju, već nešto drugo. Čak je i Christian potvrdio da je njihov povratak nužan,iako očigledno ne gotivi Bena baš mnogo.

da potpuno se slazem i ja sam isto kontao da se kada je Ben okrenuo tocak i kada se ostrvo pomerilo u prostoru i/ili vremenu da je ispalo iz nekog svog prostorno vremenskog kontinuma i da nemoze da se uravnotzi posto nisu svi koji su bili na ostrvu pre okretanja sada na ostrvu posle okretanja tocka...pa da zbog toga stalno oscilira u vremenu u odnosu na one koji su povezani sa osobama koje su otisle ...tako nesto :D...i dalje ostajem pri ovome ... mada sad opet mozda je svo to time traveling zbog onog tocka koji niji dobro ucvrscen pa se stalno pomera :D to bi bilo malo glupavo :confused:

>>kojim danima izlaze epizode<< ?

Kako sam se smejala kad dodju do Orhideje, i Juliet kazhe kao "hvala bogu da smo u istom vremenu sa njom" i udari bljesak o5, i nestane Orhideja i Sawyer kazhe "morash ti da brbljash" hahaha

Ajira Airways, jel to stvarno postoji i kakve veze ima sa serijom? Gledao sam neke klipove, nije mi bas najjasnije.:confused:
Ne postoji, tj. postoji samo za potrebe serije, baš kao i Oceanic Airlines, Hanso Foundation, Dharma Initiative... :D

http://lostpedia.wikia.com/wiki/Ajira_Airways

248px-Ajira.JPG

Ajira Airways ima čak i svoj sajt, nastao negde par meseci pred početak 5. sezone, na kome je tada pisalo da svi letovi kreću od 21. januara 2009. ;)

http://www.ajiraairways.com/

Welcome to Ajira Airways, a new kind of flying. We take our passengers from the whirlwind of their world into the wild possibilities of this infinite planet. Dreams are made in the atmosphere, and we’re here to make them yours. So never say never to saying goodbye to little pillows, peanuts and kicked seats. Your living room has grown wings and is starting over in a surprise locale.

Get lost in the world with groundbreaking promotions like Destination: Destiny that keeps your flight destination a mystery until you get there. We’re changing the way people think about travel - this isn’t vacation, this is your life... escaped. Let us deliver your destination by revealing your destiny.

The skies have no limit with our new destinations beginning January 21st. So go on an adventure anywhere on the globe and re-imagine your world to be as big as ours. No Borders, Now Boarding - Ajira Airways.

180px-Ajira_postcard.jpg

Sajt vredi pregledati, na pr. šta se nudi pod Ajira Adventures :D

ja sam citao teoriju na nekom stranom forumu,da su adrsi :) u trecoj sezoni pravili pistu,sjecate se kad su sojer i kejt bili prinudjeni da lome kicmu onih par epizoda,i da ce upravo avioni ajire airwaysa dolijetat i odlijetat na/sa ostrvo/a,ovo je relativno nova teorija,a valjda je taj neko ko ju je postavio cuo nekog od othersa kako izgovara 'pista' ;) ...

Ne postoji, tj. postoji samo za potrebe serije, baš kao i Oceanic Airlines, Hanso Foundation, Dharma Initiative... :D

http://lostpedia.wikia.com/wiki/Ajira_Airways

248px-Ajira.JPG

Ajira Airways ima čak i svoj sajt, nastao negde par meseci pred početak 5. sezone, na kome je tada pisalo da svi letovi kreću od 21. januara 2009. ;)

http://www.ajiraairways.com/

Welcome to Ajira Airways, a new kind of flying. We take our passengers from the whirlwind of their world into the wild possibilities of this infinite planet. Dreams are made in the atmosphere, and we’re here to make them yours. So never say never to saying goodbye to little pillows, peanuts and kicked seats. Your living room has grown wings and is starting over in a surprise locale.

Get lost in the world with groundbreaking promotions like Destination: Destiny that keeps your flight destination a mystery until you get there. We’re changing the way people think about travel - this isn’t vacation, this is your life... escaped. Let us deliver your destination by revealing your destiny.

The skies have no limit with our new destinations beginning January 21st. So go on an adventure anywhere on the globe and re-imagine your world to be as big as ours. No Borders, Now Boarding - Ajira Airways.

180px-Ajira_postcard.jpg

Sajt vredi pregledati, na pr. šta se nudi pod Ajira Adventures :D
Super je sajt.:D Dobra fora, tako nesto su uradili i u prison break-u (europeangoldfinch.net)da bude realnije, ali ovo je Lost....:lol:
Neki tvrde se se tim letom vraćaju...:think:

Back