Uzgred budi rečeno, šta mislite o Kejt i njenom ponašanju? Uvek sam se pitala kako su došli na ideju da lažu da je Aron njen sin... Mislila sam da je ne treba osuđivati pre nego što vidimo zašto - da će možda postojati opravdanje, da su na pr. Kejt ili neko drugi tokom boravka na ostrvu čuli od Kler da nema oca i da joj je majka u komi iz koje se verovatno neće probuditi, pa su mislili da Aron nema rođake i da bi ionako bio usvojen... Ali, sad vidimo da uopšte nisu ni razmišljali o tome, i još je Kejt nagovorila Džeka da laže, u fazonu "Jao jadna ja, nemam nikog kod kuće, izgubila sam Sojera, neću da izgubim ovo dete (o kome se brinem već čitavih nekoliko sati/dana)... Naravno da ću ti pomoći da nagovoriš ostale da lažu! Ako i ti meni pomogneš da lažem da je Aron moj..."

Jedino opravdanje joj je bilo "Znaš da je Kler htela da ga da na usvojenje?" Kao, zbog toga je sve u redu.
A posle , kad je videla Klerinu mamu, ponašala se kao da je ona negativac, kao, jao, ta grozna žena hoće da mi oduzme
moje dete! A u stvari je Kejt jadnoj ženi praktično kidnapovala unuče.