Ja mislim da je dolazak Locka povezan sa Benom i da Ben itekako zna sta se desilo na ostrvu,kako je Locke umro(ako je umro,cini mi se da je to jedan Ben-Locke manipulatorski potez al to bih vise volela nego sto je realno da tako bude

).
Jack kakav jeste sve je poverovao i suvise(kao sto ste detaljno objasnili

) ne moze da vidi dalje od svog nosa,zbog krivice,previse pica,ega itd..
Savrsen za manipulaciju.
Sad kao sto je Sargarepa rekla ranije,ono -"they'd die too ",moze se shvatiti da je neko vec umro sa ostrva,mnoge stvari su krenule naopako ali opet,mozda je to mamac ko stvoren za Jacka.
Jos jedna ljudska dusa kao produkt necega sto svemocni Jack nije ili jeste uradio.
A mozda je i mislio na davnu proslost,na Jina,Michaela itd.
Mada,oni su umrli kad je on,moze se reci,bio na ostrvu i ne moze se reci zahvaljujuci Jacku.
Tako da ko god je umro,prema Lockovim recima,umro je zato sto su oni otisli.
Ostrvo trazi svoje i ne bira sredstva...

Sto se tice teorije da je Sharlot-Eni...Time traveling Bunny je napisala sve neosporive argumente i ja cu samo da se slozim sa tim.Besmisleno je dalje diskutovati jer prelazi i apsurdnost Losta na kakvu smo navikli i koja nas verujem,jos ceka.
Onaj snimak orijentacionog videa sa zekom je genijalan,ima korisnih informacija i duhovit je na trenutke.
I on potvrdjuje pricu da stvari krecu kako ne treba kad se dve iste jedinke nadju na istom mestu a poticu iz razlicitih vremenskih razdoblja,buducnosti,proslosti...
To nam je kao mali uvod u pricu kakvi nas dogadjaji cekaju vezani za ostrvo i uopste tu pricu sa putovanjem kroz vreme.Meni je drug pokusao da objasni,nevezano za Lost,kad se ''desi'' da se jedna osoba vrati u proslost i ''sretne'' samog sebe,da je nemoguce da obe osobe(koje su jedna te ista osoba) ostanu zive i da postoje uopste,nije uspeo da mi objasni jer ni sam ne razume to do kraja ali ima neke veze sa materijom i antimaterijom..

Valjda..
Tako da to moze da se primeni u slucaju Locka i njegove smrti,mada je i vise nego apsurdno i nerzaumljivo i nedovoljno razredjena teorija da bi imala smisla.
Oni sapati i slike u videu su zanimljivi jer podsecaju na sapate iz dzungle,verovatno je to bila i namera,poenta ili neki znak

..
Pojava slika je cudna i uopste imena Jacoba,mozda je tu nesto presnimljavano,ne vidim neko drugo objasnjenje koje ne bi bilo paranomalno...

A sad veza izmedju biblijskog Jacoba i Jacoba sa ostrva..
Pored imena,ne razumem se u bibliju

,al ono sto znam da je Jakov bio izabran i poseban covek,negde procitah-covek od Boga i covek od vere.
I ovo-''Od Jakova, je nastao Božji narod, nosilac blagoslova za sve narode ..'',mislim da mnogo govori,gledajuci ostrvo i samog Jacoba i ljude koji veruju i rade za njega,sve se vrti oko simbolike,nije to jedina u seriji ali mislim da ima neke veze sa biblijskim dogadjajima smestenim u dansnje vreme i danasnje stanje na planeti.Ima tu dublje znacenje koje cemo kasnije shvatiti ako se budu time bavili u seriji.
Al samo pominjanje Jacoba u Darminom videu mi ne deluje slucajno,iako se ne cini da su oni znali za jednog Jacoba koji ima bitnu ulogu na ostrvu gde su oni eksperimentisali.Da su znali,ipak su se ''borili'' protiv njegovih ljudi i zavrsili su istrebljeni od istih.
Sad mozda su se oni poigravali sa tom recenicom,a sve sto su radili na ostrvu,igrali se protiv prirode i moze se reci protiv Boga...I Bozja kazna ih stize...

Besmisleno ali ima tu neke povezanosti koja nije samo na banalnom nivou.