Far Cry je izasao marta 2004. S obzirom da je dugo najavljivan i bio veliki bum kad je izasao, uopste me ne bi cudilo da je bio inicijalna kapisla za stvaranje Izgubljenih. Bez obzira sto je relativno mali vremenski okvir od njegovog izlaska, do pilot epizode Izgubljenih.
Al' ko sto rece koncept naopako poslih eksperimenata nije uopste nov, dakako ga nije izmislio ni Far Cry, ni Izgubljeni. Problem je sto je tema vec dosta izlizana. Videli smo je u 100 razlicitih oblika, menjaju se samo ambijenti, protagonisti i eksperimenti.
Tako da i nije im neka originalnost.
Dalje, sto se tice dubine price, nije prica duboka, samo je detaljno razradjeno ostrvo u startu. Sto jeste nesto, sto dosad u tom obliku nije vidjeno i to sam izvalio u prvih metar epizoda i priznajem im da su odradili vrhunski posao po tom pitanju.
I sve bi to bilo super, da nije onih logickih rupa, koje cine likovi da bi se prica razvijala na neki odredjen nacin. Neki potezi prosto bole koliko su glupi. Sinoc sam gledao onu epizodu "Enter 7 7"... i smorio se
Odakle ti to da je misterija kljucni faktor koji Izgubljene cini razlicitim od drugih serija, majke ti?
I na kraju, da su se ozbiljnije pozabavili dramom izmedju likova, uopste ne bi ispala sapunica. Sapunica bi bila jedino izmedju Kejt i njena dva frajera, Dzeka i Sojera... a da se ne lazemo i sad je sapunica ovako izmedju njih.
Ja sam negde s pocetka prve sezone kapirao da je naziv Izgubljeni ne samo bukvalan nego i metaforicki, jer svi likovi koji su seli na 815, su na neki nacin bili izgubljeni u zivotu. I da je ideja bila da ih misteriozno Ostrvo... nauci pameti

Avaj, to se rasprsilo ko balon od sapunice jos pred kraj prve sezone.
Realno ljudi, svi gledamo seriju samo da bismo zadovoljili radoznalost, sta je Dharma Initiative.