smells like carrots
Aktivan član
- Poruka
- 1.308
naravno da smo videli sve to, kako bi inace znali, ali nesto sasvim drugo je da nam to sto smo videli i objasne. ok, tocak su izgradili na magicnom potoku, i pomocu njega pomerali ostrvo i putovali kroz vreme. potok i tocak isceljuju, pisu pravila, stvaraju cudovistsa, dovode ljude na ostrvo, uticu na neplodnost, suse kicmu losima i cine da dobri svetle u mraku...potok resava sve probleme. jel tebi to zadovoljavajuci odgovor? meni nije!
to bojim je trebalo biti pod navodnicima, ali svakako nemoj da vadis iz konteksta ono so sam rekao
naravno da se ne bojim u pravom smislu te reci, nece potok poslati smoke monstera na mene dok spavam (valjda) ali kako se finale priblizava, moji kriterijumi su opadali i vise se nisam nadao nekom super zanimljivom i logicnom resenju, vec samo nekom zadovoljavajucem (sto potok svakako nije). sad vec imam osecaj da ce se finale pretvoriti u spansku seriju, sa akcentom na tome ko ce koga/ko ce s kim, a ne na nekim kljucnim misterijama koje su ono zbog cega ja (a predpostavljam i vecina vas) voli ovu seriju.
toliko su upetljali, da ne vidim kako sve to mogu resiti u finalu. nadam se da gresim. to sam rekao i u predhodnom postu, sta tu ne razumes?
da li ce Kejt izabrato Dzeka ili Sojera?
ko je majka Dzekovog deteta?
hoce li se pojaviti Dzuliet?
kako ce zavrsiti Harli i Libi?
hoce li Lok prohodati i hoce li ozeniti Helen?
sta ce biti sa Dezmondom i Peni?
Koga briga? mene i nije nesto posebno, sem eventualno za Peni...
Nisam ništa izvadila iz konteksta samo sam se poslužila tvojim nazivom (čudotvorne moći), ako na to misliš...hmm, ne znam u stvari na šta misliš...
I mislim da sam već rekla šta ne razumem, nema potrebe da se osećeš ugroženim (u fazonu, šta je, šta ti nije jasno

I ne svode se sve priče o likovima na ljubavne zaplete ili na neke od banalnih stvari koje navodiš. Na osnovu ovoga što si napisao mogu da samo zaključim da ih ti tako posmatraš.

Tako da, definitivno pogrešno pretpostavljaš, barem u mom slučaju, naravno da ne gledam seriju samo zbog ključnih misterija. A i generalno kada su serije u pitanju, mogu da pokušam da gledam seriju koja ima zanimljivu mitologiju, ali ako su likovi neupečatljivi sigurno neću smatrati da je ta serija kvalitetna ili zanimljiva.
Uostalom, meni ništa ne znači da li si ti ili bilo ko drugi zadovoljan ili nisi serijom na to se nisam ni osvrtala u mom postu, niti sam pokušavala da te ubedim da treba da budeš zadovoljan, nego sam ukazala na one stvari koje si napisao a koje nemaju veze sa onim što smo videli u seriji ( tipa, da je rečeno da Ben mora da ubije Džejkoba pre nego što progovori, ponavaljam kao primer, to jednostavno nije istina).
Ja lično ne želim da se neko pojavi na ekranu i da mi kaže Ostrvo je to i to, smisao/poenta serije je to i to i slično, niti imam potrebu da vidim detaljnu transformaciju Mib u Dimka, ili da mi neko objasni detaljno mehanizam kako su ljudi izlečeni, kako se putuje kroz vreme i slično.. niti štikliram rešene misterije na nekakvom spisku pitanja.
Čak cela ova kuknjava za odgovorima u meni izaziva želju da na ništa od toga ni ne bude odgovoreno
...Dobro, ne baš ništa....