Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Odgledah i ja, i nikakav pomak ka ,,odmrsavanju'' raspleta, neznam samo kada ce da pocne...

Nego da menu neko nesto objasni, posto sam malo prizaboravio :D.
Nije mi jasno sledece, u epizodi u kojoj ubijaju cerku od Bendzamina (neznam tacno koja je epizoda), koliko se secam on posle toga ulece u neki tajni prolaz i priziva onaj crni dim, koji ubija one placenike...
E sada kako to da on nije znao sta je taj dim ustvari, ako ga je on uopste prizvao, mada deluje da jeste, ili je dim slucajno naisao ?
A sada tamo u ,,jazbini'' gde je ziveo Jackob, kada se lazni Lok pretvori u dim i potamani one, posle toga ga Ben gleda tako zbunjeno i deluje kao da nema pojma o cemu se radi...
Da li to znaci da Ben nije imao pojma ko je taj dim uopste i da je mislio da ga on kontrolise, ili sam ja stekao pogresan utisak ?

Jeste ga Ben na neki nacin prizvao onda. Priseti se i da je Ben imao bliski susret sa njim u onim podzemnim hodnicima Hrama.
Ocigledno da nije znao sta je, ko je i koja je njegova svrha na Ostrvu.
Cak, stavise, izgleda da niko nije bas bio upucen u tacnu prirodu i istoriju doticnog entiteta, osim Richarda i mozda Dogena. Kazem mozda, jer Dogen je svakako znao kako da sacuva Hram od njegovog ulaska, kao i koliko je opasan, ali nikad nije pokazao da tacno zna i ko je, za razliku od Richarda koji je bio iznenadjen kad je shvatio ko se nalazi u Lockeovom obliku.

Takodje, kad pomenuh Richarda, zanimljiva je i njegova uloga u svemu, jos uvek jako misticna i nerazjasnjena. Prisetite se da je on jedini lik za koga smo sigurno videli da ne stari.

Meni je na kraju epizode bio vrlo cudan pogled koji je MIB uputio Kejt. :///

Jeste čudan :per:
Meni je delovao iznenađeno...da li je moguće možda da on nema pojma da se i Kejt nalazi na listi kandidata? Nije naveo Sojeru njeno ime u pećini, a ona se ipak nalazi na spisku iz Svetionika.Ne znam, ali meni to deluje važno da je i njeno ime na spisku kandidata, a da nije povezano sa jednim od čuvenih brojeva. :think:

Odgledah i ja, i nikakav pomak ka ,,odmrsavanju'' raspleta, neznam samo kada ce da pocne...
Nego da menu neko nesto objasni, posto sam malo prizaboravio :D.
Nije mi jasno sledece, u epizodi u kojoj ubijaju cerku od Bendzamina (neznam tacno koja je epizoda), koliko se secam on posle toga ulece u neki tajni prolaz i priziva onaj crni dim, koji ubija one placenike...
E sada kako to da on nije znao sta je taj dim ustvari, ako ga je on uopste prizvao, mada deluje da jeste, ili je dim slucajno naisao ?
A sada tamo u ,,jazbini'' gde je ziveo Jackob, kada se lazni Lok pretvori u dim i potamani one, posle toga ga Ben gleda tako zbunjeno i deluje kao da nema pojma o cemu se radi...
Da li to znaci da Ben nije imao pojma ko je taj dim uopste i da je mislio da ga on kontrolise, ili sam ja stekao pogresan utisak ?

Ben nije znao ko je Smokey. Generalno većina Džejkobovih podanika nije baš previše upućena u tajne ostrva.
Izgleda da ga je i Ben doživljavao kao neku vrstu sigurnosnog sistema, što je možda i bila njegova prisilna dužnost dok je Džejkob bio živ i dok je bio zarobljen.

Jeste ga Ben na neki nacin prizvao onda. Priseti se i da je Ben imao bliski susret sa njim u onim podzemnim hodnicima Hrama.
Cak, stavise, izgleda da niko nije bas bio upucen u tacnu prirodu i istoriju doticnog entiteta, osim Richarda i mozda Dogena. Kazem mozda, jer Dogen je svakako znao kako da sacuva Hram od njegovog ulaska, kao i koliko je opasan, ali nikad nije pokazao da tacno zna i ko je, za razliku od Richarda koji je bio iznenadjen kad je shvatio ko se nalazi u Lockeovom obliku.

Takodje, kad pomenuh Richarda, zanimljiva je i njegova uloga u svemu, jos uvek jako misticna i nerazjasnjena. Prisetite se da je on jedini lik za koga smo sigurno videli da ne stari.

To za Dogena me malo buni nakon ove epizode. Smokey nije mogao da uđe u hram dok ga Said nije ubio. A i Lenon je rekao da je on jedini koji ga je držao izvan zidina hrama i da mu je Dogenova smrt omogućila ulazak. Šta je onda sa onim pepelom?

I da, Ričard definitivno zna pravi identitet MIBa.

Pa to sam ja i rekao za Dogena, da mi nije jasno njegovo ponasanje bas... Said ga je lepo pitao prvu logicnu stvar, zasto ga nije ubio kad je imao vise prilika? A kao odgovor je dobio predpostavku da mu je MiB ponudio nesto slicno, kao njemu svojevremeno Jacob. Meni tu bas nije jasno sta je pisac hteo da kaze...

Meni je delovao iznenađeno...da li je moguće možda da on nema pojma da se i Kejt nalazi na listi kandidata? Nije naveo Sojeru njeno ime u pećini, a ona se ipak nalazi na spisku iz Svetionika.Ne znam, ali meni to deluje važno da je i njeno ime na spisku kandidata, a da nije povezano sa jednim od čuvenih brojeva. :think:
I meni, ali opet koliko sam shvatila on je pratio to Dzejkobovo biranje kanditata, kad je rekao da ˝Jacob has a thing for numbers˝, pa bi morao znati da je i Kejt medju njima, s obzirom da je i nju Dzejkob posetio. Mirise mi da ce tu prica oko Kejt biti very interesting...

Pa ove. Pogled kao da je hteo retji ''Tako bi te kresnuo''. :per: :hahaha:

Pravi šval**ski pogled nema sta :per::lol:

Da kako Ben jednom prilikom rece ,,on je nekakva vrsta savatnika...'', ajde to, al kako nestari, da mozda i on nije neki duh ili nesto slicno...

Ben nije znao ko je Smokey. Generalno većina Džejkobovih podanika nije baš previše upućena u tajne ostrva.
Izgleda da ga je i Ben doživljavao kao neku vrstu sigurnosnog sistema, što je možda i bila njegova prisilna dužnost dok je Džejkob bio živ i dok je bio zarobljen.

E ovo mi deluje kao bas realan odgovor, jer ga je Ben onda prizvao, i mozda je ovaj morao da radi sta mu se kaze dok je Jackob bio ziv... A kako onaj klinja rece ,,nemozes ga ubiti to je protiv pravila'', znaci da mozda je stvarno tacno da je ovaj morao da radi sta mu se kaze sve dok nije ubijen Jackob... A klinja jes da nelici nimalo, a da nije nekome palo napamet da slucajno nije Ricard kada je bio mali, jes da on nestari, al nemoguce da se rodio sa 40 banki...?

To za Dogena me malo buni nakon ove epizode. Smokey nije mogao da uđe u hram dok ga Said nije ubio. A i Lenon je rekao da je on jedini koji ga je držao izvan zidina hrama i da mu je Dogenova smrt omogućila ulazak. Šta je onda sa onim pepelom?

I da, Ričard definitivno zna pravi identitet MIBa.

I ja kazem, sta su ga dzaba posipali onda....
A mislim da ce neku kljucnu ulogu odigrati onaj ,,pepeo'' sto je ostao od Jackoba u onoj vatri, sto je ona zena pokupila..., moje neko misljenje.

Kad već spomenuh Majlsa drago mi je da ga nisu ubili u ovoj epizodi, imala sam utisak da će se to desiti.

:confused: Majls nije ni izbliza dobio dosad dovoljno pažnje, niti je odigrao neku važnu ulogu (samo smo saznali da mu je Čeng ćale, što su ionako mnogi nagađali), a ima dosta potencijala... što bi ga sad ubili? Možda će ga ubiti, ali tek ako dobije još jednu centričnu epizodu i desi se nešto dramatično sa njim...

Upravo tako ali uvek prevedu kao ''ujak'' ne obratjajutji pazhnju na kontekst.
Baš tako... mnogi naši tzv. prevodioci ne znaju ni srpski kako treba, a kamoli engleski.

Najuvrnutiji primer je kad je neko u nekom filmu gde pričaju o "Hamletu" preveo: "Njegov ujak se oženio njegovom majkom..." :eek:

Pa to sam ja i rekao za Dogena, da mi nije jasno njegovo ponasanje bas... Said ga je lepo pitao prvu logicnu stvar, zasto ga nije ubio kad je imao vise prilika? A kao odgovor je dobio predpostavku da mu je MiB ponudio nesto slicno, kao njemu svojevremeno Jacob. Meni tu bas nije jasno sta je pisac hteo da kaze...

Vrlo prosto, Dzhejkob je Dogenu ponudio da tje mu sin biti opet zhiv, mada on(Dogen) ga vishe netje videti. MIB je ponudio Sajidu da tje ona njegova zhenska opet biti zhiva. Slichnost je dakle povratak iz mrtvih njima dragih osoba.

Mislim da ipak ne pričamo o istim stvarima. :lol:

Mene konkretno zanima da li samo Dogenovo prisustvo u hramu ima neku ulogu („moć“) u sprečavanju MIB da uđe u hram, osim posipanja pepela unaokolo? Lenon je to na neki način nagovestio a i MIB je uspeo da uđe unutra tek nakon što je Said ubio Dogena. To je čini mi se bio ključni događaj koji mu je to omogućio. I ako je to tačno, koja je onda uloga pepela?

A, ako sam dobro razumela, tebe više bune postupci likova, tipa zašto Dogen nije ubio Saida kada je imao priliku? Moja interpretacija je da ga je bejzbol loptica u tom trenutku (kada su se borili i kada je savladao Saida i imao priliku da ga ubije) podsetila na dogovor, pogodbu koji je sklopio sa Džejkobom. A taj dogovor podrazumeva određene dužnosti, na primer da zaštiti kandidate ili makar da ne sme da im naudi...šta god...u svakom slučaju mislim da se radi o nekom pravilu koje ga je u tom trenutku sprečilo.
A i videli smo u prethodnim epizodama, konkretno u sceni sa Hugom iz prethodne , kako je Dogen iskazao bes zato što je morao da se povinuje Hugu kada su bili u onom hodniku (Rekao mu je na japanskom da bi mu odsekao glavu da može...:D )

:confused: Majls nije ni izbliza dobio dosad dovoljno pažnje, niti je odigrao neku važnu ulogu (samo smo saznali da mu je Čeng ćale, što su ionako mnogi nagađali), a ima dosta potencijala... što bi ga sad ubili? Možda će ga ubiti, ali tek ako dobije još jednu centričnu epizodu i desi se nešto dramatično sa njim...

Nadam se da si u pravu, ali ne bi baš bio prvi put da ubiju lika koji je imao nedovoljno iskorišćenog potencijala. I upravo zbog toga što ne vidim da Majls trenutno ima neku važnu ulogu u centralnim zapletima sam pomislila da postoji velika šansa da ga ubiju u onoj sceni kada se razdvojio od Kejt dok su bežali u hramu

Ja ne razumem pre cega? :/ Mislis posle uboda?
Ne verujem da to ima neke veze...

Nego, jer jos nekoga ili samo mene neverovatno iritira Sojer? Dzulijet mi je oduvek bila odvratna, kao lik, i toliko sam popizdela kad su se oni smuvali i sve scene gde ona umire i gde on kmezi mi izuzetno idu na zivce!!! Sad ce on da se kaznjava sto ju je kao ubio, i bice totalno bzvz :roll: Nedostaje mi stari Sojer. :(

Poslednja izmena:
Dogen je rakao ''ne dozvoli mu da progovori inache tje biti kasno''. Sajid je oklevao i MIB je uspeo retji ''zdravo Sajide''? Da li to ima znachaja, tj. da li bi MIB bio mrtav da ga je Sajid ubo pre nego shto ga je ovaj pozdravio?
ma mislim da nema znacaja uopste,dRogen ga je izmanupulisao jer je ocekivao da ce mib ubit saja kad ovaj naravno ne uspije da kokne mib-a,e sad zasto drogen nije direktno mogao ubit sajida... :dontunderstand:

Nego, jer jos nekoga ili samo mene neverovatno iritira Sojer? Dzulijet mi je oduvek bila odvratna, kao lik, i toliko sam popizdela kad su se oni smuvali i sve scene gde ona umire i gde on kmezi mi izuzetno idu na zivce!!! Sad ce on da se kaznjava sto ju je kao ubio, i bice totalno bzvz :roll: Nedostaje mi stari Sojer. :(

Meni Džulijet nije bila odvratna, čak mi je bila veoma zanimljiva u 3. sezoni, ali opet ni meni nije bila uverljiva ta njihova veza, uostalom samo je rečeno prošlo je 3. godine i sada oni kao žive zajedno, nije posvećeno previše vremena razradi te priče. Mislim da je zbog takvog tretmana tog zapleta bilo očigledno da je to samo ubačeno da bi se pokrenula dodatna drama u ljubavnom trouglu/četvorouglu i da će sve to samo dovesti do konačnog uništenja njenog lika, bilo je jasno da ne znaju šta će sa Džulijet još u četvrtoj sezoni. Totalno su zapostavili zaplet sa njenom sestrom. I baš zbog toga što mi je sve to bilo neubedljivo i delovalo usiljeno i veštački su oboje počeli da me iritiraju još u petoj sezoni, posebno Džulijet u finalu sa onim predomišljanjima da li da se priključi detoniranju bombe ili da to spreči, prvenstveno mislim na njene motive iza te odluke, to je tako očajno predstavljeno i u velikoj meri mi je uništilo doživljaj cele te epizode. Tako da sam i sada prilično ravnodušna na sve što ima veze sa Džulijet/Sojer i posledicama te veze, ali izgleda da je to popularno među fanovima, ne razumem ni ja zašto. :confused:

Dogen je rakao ''ne dozvoli mu da progovori inache tje biti kasno''. Sajid je oklevao i MIB je uspeo retji ''zdravo Sajide''? Da li to ima znachaja, tj. da li bi MIB bio mrtav da ga je Sajid ubo pre nego shto ga je ovaj pozdravio?

Ne razumem zašto bi ga tek tako upozorio na to da nema nikakvog značaja. :think:

Ne razumem zašto bi ga tek tako upozorio na to da nema nikakvog značaja. :think:
Pa upozorio ga je jer je znao da je MIB veliki manipulator, pa je mislio da mu ne dozvoli da ga uvede u neku pricu pa da se Sajid predomisli... Mislim da Sajid nije nesto mnogo oklevao u ubistvu, nekako mi je prirodno to sto se nije odmah bacio da ga ubije vec je cekao neku reakciju MIB-a, i to sto je samo rekao Zdravo je bilo dovoljno a da ga ne uvede u neku dublju pricu...

eee,sad bas gledam na foxu ponovo prvu sezonu.. kako je ova serija bila genijalna,ne mogu da verujem kakvo sran*e napravise sada od nje :( jos samo jedan dokaz da producenti,direktori i svi ostali zaduzeni za bilo koju seriju ne treba da slusaju fanove,jer su svi do jednog debili :/

au !! kao sto je neko jos ranije rekao da ce od seste epizode da krene evo nekog raspleta ! meni se svidela epizoda, mada mi se nije svideo rezultat ali sta sad ....

Vala bas! Ne videsmo to famozno "spajanje" dva sveta. ;)

Ju ja gledam bez daha i ono kontam sta ce sada da se desi!?!?!?! A ono kraj... :hahaha: Toliko sam se zaneo...

Dobra epizoda, nemam reci, toliko me intersuje sta je sledece!

Ali sto vise odmice sve vise mislim da do kraja nece biti objasnjeno vecina nejasnoca... (Osim gde je inhalator! :lol: )

Back