Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

lol.gif

Na prijevodi-online pišu samo par naziva sledećih epizoda, nekad samo naziv jedne. Ne možeš gledati tu. (;

Nominaciju za Hugo-to se sećam, mislim da si baš ti pisala o tome, a možda si i za Saturn, ali toga se ne sećam, izgleda da nisam pažljivo pratila...:rumenko:
Nego, sad kad malo bolje pogledam neke od kategorija i nominacije stvarno ima nebuloznih izbora. Na primer, moram da prokomentarišem neke od kategorija u kojima Lost nominovan i da dam svoj glas :mrgreen: (ovde, pošto nema tema posvećena Saturn nagradama)

BEST NETWORK TELEVISION SERIES

FRINGE (Fox)

HEROES (NBC)

LIFE ON MARS (ABC)

LOST (ABC)

TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (Fox)

SUPERNATURAL (CW)

Ok , za mene ovde nema dileme.

BEST ACTOR IN TELEVISION

BRYAN CRANSTON
BREAKING BAD (AMC)

MATTHEW FOX
LOST (ABC)

MICHAEL C. HALL
DEXTER (Showtime)

TIMOTHY HUTTON
LEVERAGE (TNT)

EDWARD JAMES OLMOS
BATTLESTAR GALACTICA (Sci Fi)

NOAH WILEY
THE LIBRARIAN: THE CURSE OF THE JUDAS CHALICE (TNT)

Dvoumim se između njih dvojice. Matthew Fox je dobar glumac, ali po mom mišljenju Lost ima boljih glumaca od njega i ne kapiram zašto svi po inerciji nominuju baš njega u kategorijama za protagoniste kada Lost jednostavno nema klasičnog protagonistu. Zašto se Terry O'Quinn stalno svrstava u supporting kategoriju kada je njegov lik podjednako važan u priči kao i Džek. :dash:

BEST ACTRESS IN TELEVISION

LENA HEADEY
TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (FOX)

JENNIFER LOVE HEWITT
THE GHOST WHISPERER (CBS)

EVANGELINE
LILLY LOST (ABC)

MARY MCDONNELL

ANNA PAQUIN
TRUE BLOOD (HBO)

KYRA SEDGWICK
THE CLOSER (TNT)

ANNA TORV
FRINGE (ABC)

Ovde se isto dvoumim i važi ista priča za Evangeline.

BEST SUPPORTING ACTOR IN TELEVISION

HENRY IAN CUSICK
LOST (ABC)

THOMAS DEKKER
TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (Fox)

MICHAEL EMERSON
LOST (ABC)

JOSH HOLLOWAY
LOST (ABC)

ADRIAN PASDAR
HEROES (NBC)

MILO VENTIMIGLIA
HEROES (NBC)

Ovde su svi iz Losta stvarno odlični, ali Emerson je...:worth:.
Ne mogu da verujem da je Milo Ventimiglia nominovan a Zachary Quinto nije, strašno. :eek: Ostali nominovani su odlični i težak je izbor. Čak se i Thomas Dekker popravio, pa ajde...

BEST SUPPORTING ACTRESS IN TELEVISION

JENNIFER CARPENTER
DEXTER (Showtime)

SUMMER GLAU
TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (FOX)

YUNJIN KIM
LOST (ABC)

ELIZABETH MITCHELL
LOST (ABC)

HAYDEN PANETTIERE
HEROES (NBC)

KATEE SACKHOFF

Stvarno ne znam, njih 3 + verovatno i Mitchell su mi odlične. Ali Hayden nema šta ovde da traži, bolje da su nominovali Cristine Rose ako su morali već nekoga iz Heroes. Mada mi nije najjasnije još i to kako je Katee Sackhoff supporting???:confused:

BEST GUEST STARRING ROLE IN A TELEVISION SERIES

KRISTEN BELL
HEROES (NBC)

ALAN DALE
LOST (ABC)

KEVIN DURAND
LOST (ABC)

ROBERT FORSTER
HEROES (NBC)

JIMMY SMITS
DEXTER (Showtime)

SONYA WALGER
LOST (ABC)

Ovde ih je baš puno nominovanih iz Losta, ali ne mogu da se porede sa Jimmy Smitsom u trećoj sezoni Dextera. A i Kristen Bell je bila odlična u "Heroes".

Mogu da potpišem sve što si rekla :klap: Ponekad pomislim da smo ista osoba :think::eek: (dobro je što se ložiš na Bena, to me jedino podseća da nismo :p )

Doduše, nisam gledala 3. sezonu Dextera po pojma nemam kakav je Jimmy Smits bio. Od ostalih, navijam za Kristen Bell.

Slažem se sa tvojim izborom za ostle kategoije. Mislim da je Katee bila bolja u ranijim sezonama BSG nego u četvrtoj...možda zato što po sopstvenim rečima pojma nije imala šta je Starbuck bila u tom trenutku, pošto joj niko od scenarista nije rekao (naravno, sad znamo i zašto - pošto nisu ni sami znali :roll:).

I meni je stvarno glup taj način na koji određuju tzv. "glavne" i "sporedne" uloge, ali tako je za svaku nagradu. To u stvari određuje sam promotivni tim tih serija, oni šalju one "For your consideration" kasete sa nominacijama za glumce (i sve ostalo) i biraju koga će da predlože za koju kategoriju (a mislim da sami glumci biraju koju epizodu i koju scenu će da odaberu kao ilustraciju). Tako su Matthew Fox i Evangeline Lilly uvek u konkureniciji kao "glavni", bilo da je u pitanju Emmy, Zlatni globus, Saturn... a Terry O'Quinn je uvek u kategoriji "sporednog", čak je i dobio Emmy kao "best actor in supporting role", ma kako to bilo debilno. Za BSG, Katee Sackhoff je već bila ranije nominovana pa i dobila Saturn kao "sporedna glumica", što je još debilnije... Ali, seti se na pr. Kevin Spejsijevog Oskara za sporednu ulogu u Usual Suspects :roll: i sve ti je jasno. Izgleda da najčešće u serijama samo dvoje glumaca, jedno žensko i jedno muško, dobiju status "glavnih" kod tih nominacija (kao da je u pitanju neka romantična komedija) :roll: Ja sam tu praksu već mnogo puta pljuvala, posebno kad je u pitanju Lost. Kate glavna, a Locke sporedan? Aha, dobro. S druge strane, neke serije sa ansambl postavom, kao Heroes, biraju da nominuju sve glumce kao "sporedne" i da niko ne dobije status "glavnog".

A za ovo što su nominovani Milo i Hayden, pljuvala sam te nominacije po raznim forumima čim sa m videla listu Saturn nominacija. Nije da su njih dvoje užasni, ali su najslabiji glumci u postavi. Da su tu bili Cristine Rose i naravno Zachary Quinto, nominacije bi izgledale sasvim dobro, ovako... Stvarno mi nije jasno kako neko može da misli da je Milo Ventimiglia bolji glumac ili da je bolje odglumio svoj lik nego Zachary Quinto :dash: pitam se na kojim su to drogama bili ljudi koji su odlučivali o nominacijama... :p

ma losa je bila epizoda i meni mada ne mogu da kazem ni za jednu epizodu losta da je ocajna :)kraj je izvukao epizodu,zagolicao malo mastu
zbog toga nijesam ni htio da je ugasim na pola ;) ,razvukli su u pm,ovo sa darmom u zadnje 4 ep.misli mda ima bitnijih stvari od toga dje je aron zavrsio,sve je to moglo stat u 2 minuta,a oni...razocarao sam se totalno,nikad goru ep.losta gledao nijesam,zijevao sam i kolutao ocima svo vrijeme,a to mi se nikad nije desilo za vrijeme gledanja bilo koje ep.ove serije,,ni prethodna nije bila nesto,ali opet zbog saida (koji je konacno pred kraj sezone :eek: dobio svoju ep.) i povratka flesbekova,onakvoga kraja-koji je btw bio jos jaci u ovoj ep. ,epizoda je mogla da prodje...ne znam,ali meni uzasno nedostaju oni bljeskovi sa pocetka sezone,pa sam sinoc opet odgledao this place is death-koja je prosto receno genious!kad su vec u darmino vrijeme,mogli su to bolje iskombinovat,ima precih stvari od sojerovih ljubavnih jada,ja mislim,ono sto je bilo sjajno u 5x11-whh,je svakako razgovor izmedju huga i majlsa,kao da su tvorci serije rekli,e ajde za publiku ovo da bude,da donekle svi shvate ovu zavrzlamu sa vremenom,i bas je onako nekom komunikacijoom na nekom da kazem prostom nivou,shvatljivom svima,lijepo opisano sta i kako,i to me bas odusevilo,i naravno dzek!!!:worth: kako je samo mrtav ladan odbrusio sojeru,a poslije i kejt!e svaka mu cas' za ono,genijalno,vazda sam ga gotivio,a sad jos vise,postaje novi lok,hehe...e jes,u 5x10 benu rana na lijevoj strani,u ovoj na desnoj...greska?ili...???ricard...dovoljno je da se pojavi i stvari postaju masu puta bolje,i nimalo mu svejedno ne bi sto je morao u hram,imao je neku facu...uhhhh...za ovu 12-tu ep.sam se nacitao spojlera,i mislim da ima potencijala da bude mozda i najbolja u sezoni.eto tako,aj laka vi noc!

A može li meni neko pomoći savetom?Imam bežični 256 kb/s
Dakle ja sam do sada skidao epizode pomoću LimeWire,lepo odem na Mininovu,izaberem gde
je najbolji odnos Seeds/Leechers i to ide nekako,ustvari nije ni loše,za moju brzinu od 30 kb/s (maximum kad bude) downloada,skine se to za 4-5 sati...
E ali zadnjih nekoliko epizoda počinju muke...Neka epizoda dođe do 20 % i tu se vrti dva dana...Pa sad sledeća 7 % i isto "šlajfuje"...Zbog čega ?
Predložite mi NAJBOLJE rešenje za moje uslove...Da ponovim bežični internet-256 brzina...
Hvala !
Pozdrav svim fanovima Losta !

A može li meni neko pomoći savetom?Imam bežični 256 kb/s
Dakle ja sam do sada skidao epizode pomoću LimeWire,lepo odem na Mininovu,izaberem gde
je najbolji odnos Seeds/Leechers i to ide nekako,ustvari nije ni loše,za moju brzinu od 30 kb/s (maximum kad bude) downloada,skine se to za 4-5 sati...
E ali zadnjih nekoliko epizoda počinju muke...Neka epizoda dođe do 20 % i tu se vrti dva dana...Pa sad sledeća 7 % i isto "šlajfuje"...Zbog čega ?
Predložite mi NAJBOLJE rešenje za moje uslove...Da ponovim bežični internet-256 brzina...
Hvala !
Pozdrav svim fanovima Losta !

Odesh na ovaj sajt:

http://www.seriesgringas.us/

Ukucash naziv epizode(sutrashnja ce biti Lost s05e12), nadjesh megaupload link i skidash punom brzinom kao chovek(stici ce ti za 3-3.5 sata).

jedno pitanje za vas malo naprednije poznavaoce losta ;) znaju oni koji su prepoznat ce se ;)
(i nemojte ignorisat ovo pitanje bez obzira na novu epku danas,jer racunam da ce naravno bit prioritet komentarisat nju) :
u drugom dijelu finala trece sezone,u dzekofom ff-u,dzekonja kaze sefu hirurgije onom crncu,da mu dovede oca,i ako bude pjaniji od njega,da ga odmah otpusti.e sad nije da mi je ovo promaklo na prvo gledanje naravno,ali nekako mi se sve pomjesalo,zaboravio sam masu stvari iz 4-te sezone,pa ne znam jeli mu to rekao zbog stanja u kom je bio (nacirkan + tablete) pa nie mogao zdravo rasudjivat,ili...???stvarno ne znam...

jedno pitanje za vas malo naprednije poznavaoce losta ;) znaju oni koji su prepoznat ce se ;)
(i nemojte ignorisat ovo pitanje bez obzira na novu epku danas,jer racunam da ce naravno bit prioritet komentarisat nju) :
u drugom dijelu finala trece sezone,u dzekofom ff-u,dzekonja kaze sefu hirurgije onom crncu,da mu dovede oca,i ako bude pjaniji od njega,da ga odmah otpusti.e sad nije da mi je ovo promaklo na prvo gledanje naravno,ali nekako mi se sve pomjesalo,zaboravio sam masu stvari iz 4-te sezone,pa ne znam jeli mu to rekao zbog stanja u kom je bio (nacirkan + tablete) pa nie mogao zdravo rasudjivat,ili...???stvarno ne znam...
^ Upravo to.
Zato ga je onaj doktor i gledao tako sažaljivo...
(A i seti se da je Jack počeo da "vidi" tatu neko vreme pre toga, dok još nije imao bradu i nije bio u takvom stanju raspada, kao u "Something Nice Back Home"... mislim da mu se sve to u međuvremenu pomešalo...)

A inače je to bio i način da se gledaoci tokom epizode dodatno zavaraju oko toga kada se u stvari dešava taj flash.

^ Upravo to.
Zato ga je onaj doktor i gledao tako sažaljivo...
(A i seti se da je Jack počeo da "vidi" tatu neko vreme pre toga, dok još nije imao bradu i nije bio u takvom stanju raspada, kao u "Something Nice Back Home"... mislim da mu se sve to u međuvremenu pomešalo...)

A inače je to bio i način da se gledaoci tokom epizode dodatno zavaraju oko toga kada se u stvari dešava taj flash.
znaci,toliko je bio prsao da je i dalje mislio da mu je fadr ziv!?aaaaa,ne vjerujem,presmijesno,ahahahaha!!!
a ovo drugo uopste ne lici na lost inace... :mrgreen:
ttb hvala na odgovoru!:klap:
p.s.
12-ta epka skinuta,titl nikad brze stigao (hvala prevodiocu dje cuo i ne cuo),sad se psihicki spremam za gledanje...e jes,moram roletne pospustat,ugasit sve telefone i zakljucat vrata!:mrgreen:

Odgledah epizodu. Mogu da kazhem da nije bila mnogo zanimljiva, veliki deo epizode je bio predvidiv, prosto sam znao shta ce se sledece desiti.

Podsetite me molim vas, kako je umro Kristijan, Dzhekov otac. Pokushavam da nadjem povezanost izmedju njega, Aleks i Dzhona, zashto su bash njih troje ozhiveli na ostrvu, da li postoji neka veza?

totalni haos od epizode!odusevljen sam!to je lost koji volim,i zbog kojeg sam ka na igle svakog cetvrtka dok ne odgledam epizodu,
nadao sam se da ce ono go..o od bena konacno da skonca,kad mu je smokey pustao slajdove ;) ,ali je.. ga,dade mu drugu sansu koju ce of kors da prokocka prvom prilikom,milo mi je sto je peni ostala ziva,mada sam i pretpostavio kad je ben rekao san da potrazi dezmonda ako ikad ode sa ostrva,nekako vazda tako bude u lost,kad pomislis 'e to je to' bude drugacije... ,dalje,oni simboli u podzemlju hrama... strasno...jeza...i sta bi sa ilanom ljudi!?sa svom ekipom u stvari!?kakva je ono pitalica!?pa onda ono 'vrijeme je' ...auuuu...da nije i njih kakva klica dovatila,a?ili je i ona sa nekim zadatkom tu?naravno da znam sta je njen prvobitni zadatak bio,ali ovo sad...zasto je vidmor posao sa ostrva?zbog toga sto je napravio peni sa nekim van njega-ostrva?nije valjda,to n=mi je nekako lejm skroz...eto tako,to su mi prvi utisci,kad se sve slegne,bice bolje...
eto tako,aj zdravo...

Odgledah epizodu. Mogu da kazhem da nije bila mnogo zanimljiva, veliki deo epizode je bio predvidiv, prosto sam znao shta ce se sledece desiti.

Podsetite me molim vas, kako je umro Kristijan, Dzhekov otac. Pokushavam da nadjem povezanost izmedju njega, Aleks i Dzhona, zashto su bash njih troje ozhiveli na ostrvu, da li postoji neka veza?
brate...kristijan & aleks nijesu zivi...aleks,koji smo vidjeli u podzemlju je jedan od oblika da tako kazem,smokey-a,sjeti se jemija iz trece sezone kad se prikazao eku prije nego ga je smokey porazbacao po onih stabala :mrgreen: ,znaci ona je undead,utvara,sablast,duh,nije opipljiva,a to je isto i kristijan,koji je umro od srcanog udara u u australiji ako se ne varam,i to po mom misljenu od dugogodisnjeg,intenzivnog koriscenja zestokog alkohola koji zna da bude jako poguban za ljude u njegovim godinama...on je cist primjer :mrgreen: ,do je lok ziv,u to nema sumnje,tj.opipljiv je,i ne teleportuje se kao kristijan dje mu volja,i ne nestaje,i...ma shvatas vjerovatno...

brate...kristijan & aleks nijesu zivi...aleks,koji smo vidjeli u podzemlju je jedan od oblika da tako kazem,smokey-a,sjeti se jemija iz trece sezone kad se prikazao eku prije nego ga je smokey porazbacao po onih stabala :mrgreen: ,znaci ona je undead,utvara,sablast,duh,nije opipljiva,a to je isto i kristijan,koji je umro od srcanog udara u u australiji ako se ne varam,i to po mom misljenu od dugogodisnjeg,intenzivnog koriscenja zestokog alkohola koji zna da bude jako poguban za ljude u njegovim godinama...on je cist primjer :mrgreen: ,do je lok ziv,u to nema sumnje,tj.opipljiv je,i ne teleportuje se kao kristijan dje mu volja,i ne nestaje,i...ma shvatas vjerovatno...

U pravu si, dobro si pomenuo Ekovog brata, na njega sam potpuno zaboravio.
Mislio sam neshto da je zajednichko za sve koje ozhive da ih je Ben ubio, ali nije.

Ipak ja pratim ovu seriju na nizhem nivou od tebe i josh nekih sa ovog foruma, ali mozhda mi je tako i zanimljivije. Mada ne znam koliki ste vi ovisnici o seriji, ja pak zhivim samo zbog nje!

ono sto mi "bode" oci je to sto Widmore nije ostario ni jednog dana od kada je otisao sa ostrva...
mada i kod Bena je ista stvar..
dobro de..nisu imali adekvatnog glumca...:mrgreen:
kako je Ethan "zavrsio" sa ostalima?
ko je zena 'outsider' sa kojom je Widmor imao dete..
tj..da li je on napustao ostrvo?
i zasto je zeleo da se ubije Danielle..
kako je Lock znao gde se nalazi monstrum..
he he..dobro ga je Ben pitao..
kako je dosao do spoznaje univerzuma..
samo se probudio i odjednom mu je sve jasno..
Benu je sasvim jasno stavljeno do znanja
da mora da slusa Locka...
i da...decak se ne seca nicega u vezi svog ranjavanja..
ali kada se vrati nazad
hoce li se onda susretati sa Jin, Juliet, Miles i Sawyer-om?
rece da se ne seca da su oni bili clanovi DHARMA Initiative...
mada to naravno ne znaci i da je tacno..
i koji je wtf bi sa IIanom?
sta joj je znacilo ono :"What lies in the shadow of the statue?"
i kakav su ono sanduk vukli?

Poslednja izmena:
U pravu si, dobro si pomenuo Ekovog brata, na njega sam potpuno zaboravio.
Mislio sam neshto da je zajednichko za sve koje ozhive da ih je Ben ubio, ali nije.

Ipak ja pratim ovu seriju na nizhem nivou od tebe i josh nekih sa ovog foruma, ali mozhda mi je tako i zanimljivije. Mada ne znam koliki ste vi ovisnici o seriji, ja pak zhivim samo zbog nje!
znas li kad sam ja poceo da je pratim?kad je jesenas pocela na foksu,ali zbog toga sto nemam naviku gledanja bilo cega (sem utakmica) na tv-u,lijepo sam poskidao sezone 1,2 & 4 sa torenata :mrgreen: 3-cu sa rapida,i totalno,ali totalno se navukao i u cugu odgledao sve 4 sezone,dok ovu 5-tu pratim kao i sav svijet,skinem epizodu u 4-ak,i kad se titl pojavi a i ako nemam nekih obaveza odgledam je isti dan.tako da mislim da sam jos uvijek jako mlad,nezreo fan losta,ali grabim krupnim koracima ka totalnom friku ;) ,jer ipak masu ljudi je ovu seriju pocelo da prati od trenutka prikazaivanja a ja kasnim tek 'nekih tricavih' 4 godine ;)

@cheersy
'kako je Ethan "zavrsio" sa ostalima?
ko je zena 'outsider' sa kojom je Widmor imao dete..
tj..da li je on napustao ostrvo?
i zasto je zeleo da se ubije Danielle..
kako je Lock znao gde se nalazi monstrum..'

ah,i ja bih to volio da znam,take it easy,saznacemo jedan dan...:mrgreen:

'rece da se ne seca da su oni bili clanovi DHARMA Initiative...
mada to naravno ne znaci i da je tacno..'
of kors,ne da laze,nego...nista,ali nista mu ne treba vjerovat...
crnjak mi je bio sto ga smokey ne ubi,ali j** ga,ne bi valjalo za seriju u globalu...
i jos nesto,na zalost...kad ovo kazem mislim na mene ;) :
gledao sam promo, i sljedeca ep.ce da se vrti oko oceanic 6,znaci kejt ponovo,oh my God!WHY!!!!!??????????
i jos nesto:
http://www.imdb.com/name/nm0001612/
po meni on se nikako ne uklapa u profil glumca za lost...

Poslednja izmena:
u cugu odgledao sve 4 sezone,

Neshto je slichno bilo sa mnom, ja sam prve dve sezone gledao na Pinku, onda je serija prestala i ja sam potpuno zaboravio na nju. Jesenas sam narochio od pirata(nisam imao brz internet, a i nisam znao kako se skidaju serije) prve 4 sezone i odgledao 84 epizode za 5 dana. Petu sezonu gledam kao i svi vi. Mogu da primetim da serija u Prve dve sezone druge dve sezone, i ove poslednje dve sezone su tri razlichite serije po formi i dosta toga josh.

Neshto je slichno bilo sa mnom, ja sam prve dve sezone gledao na Pinku, onda je serija prestala i ja sam potpuno zaboravio na nju. Jesenas sam narochio od pirata(nisam imao brz internet, a i nisam znao kako se skidaju serije) prve 4 sezone i odgledao 84 epizode za 5 dana. Petu sezonu gledam kao i svi vi. Mogu da primetim da serija u Prve dve sezone druge dve sezone, i ove poslednje dve sezone su tri razlichite serije po formi i dosta toga josh.
a dobro,nijesi mogao ocekivat da ce stvari u svih 5 sezona odvijat kao u prvoj,bilo je i dosta naznaka da nece,tako da meni nimalo ne smeta sve ovo sa time travelom,niti mi nedostaje recimo prva sezona,manje-vise sve serije postaju drugacije iz sezone u sezonu...

Back