DedaStojan
Veoma poznat
- Poruka
- 12.678
Tebe goni netko ?Bespotrebno verovati u boga samca koji se skembao negde u vecnosti.
Okej postoji bog samac i sta onda ako postoji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tebe goni netko ?Bespotrebno verovati u boga samca koji se skembao negde u vecnosti.
Okej postoji bog samac i sta onda ako postoji.
Misliš "nisam ispratio šta su neki pametni ljudi dosta nakon njega napisali da je radio..."Ниси добро испратио шта је радио Христос.
Opet ti me možeš da odoliš antropomorfizaciji.Bespotrebno verovati u boga samca
Logika ljudskog uma je da posto poto ono sto zeli po svojoj meri oce da skroji.I to je slucaj sa filozofima.Opet ti me možeš da odoliš antropomorfizaciji.
Zar zaista misliš da se imenski atribut "samac" može primeniti na kreatora Univerzuma (a ne ispasti smešno naivan/na u procesu)
e ovo je vrh, "nije bog kako ga ti vidiš već kako su ga jevreji videli a ja to usvojio "Бог не може бити чобек то је већ твој избор. Али грешиш
jasno, kad bi znali šta je bog ne bi ni verovali da postoji niti bi postojale religije.Ne možemo mi da znamo kakav je Bog, niti bilo šta što je nama sa našim bazičnim misaonim aparatom dato da znamo.
Kao što mrav ne može da razume kako leti avion i kako radi nuklearna centrala, tako ni mi ne možemo da dokučimo kako izgleda i šta jeste Bog.
Zato mu i dajemo ljudsko lice i ljudske osobine - što iz očajne želje da ga spoznamo, što iz nesposobnosti da to stvarno učinimo.
Мислим да те та тема интересује као лањски снег.Misliš "nisam ispratio šta su neki pametni ljudi dosta nakon njega napisali da je radio..."
Мислим да ти је пре свега јако досадно па си свратио овде на религију.Pa sad, to je upitna konstatacija, u najblažu ruku i ne menja moju početnu premisu.
Па видели су га и муслимани, не само јевреји.e ovo je vrh, "nije bog kako ga ti vidiš već kako su ga jevreji videli a ja to usvojio "
nema ko ga nije video, znamПа видели су га и муслимани, не само јевреји.
Sveti duh a ne jevrejie ovo je vrh, "nije bog kako ga ti vidiš već kako su ga jevreji videli a ja to usvojio "
jasno, kad bi znali šta je bog ne bi ni verovali da postoji niti bi postojale religije.
pa i ja sve ovo što pišem me navodi sveti duh.Sveti duh a ne jevreji
Jevreji pisali ono sto im ovaj diktirao.
Јел Свети Лука био јевреј ? Рекао бих да није.Sveti duh a ne jevreji
Jevreji pisali ono sto im ovaj diktirao.
Ti to bolje kako treba objasnio.Јел Свети Лука био јевреј ? Рекао бих да није.
Није Свети Дух буквално диктирао, божанско надахнуће не ради тако да човек само буде медијум.
То је синергија Божанског надахнућа и човека.
Aко пажљиво читаш видећеш да има и разлика и да су разлике занимљиве, да сама Јеванђеља нису усклађивана нити је Лука усклађивао са Матејем нити Матеј са Луком, а пишу о истим догађајима.Ti to bolje kako treba objasnio.
SMATRA SE da je bio grkЈел Свети Лука био јевреј ? Рекао бих да није.
Није Свети Дух буквално диктирао, божанско надахнуће не ради тако да човек само буде медијум.
То је синергија Божанског надахнућа и човека.
Говори у своје име...Jel ima još neki pojam kome ćemo dati ljudski lik, samo zato što ga ne razumemo u potpunosti?![]()
Не сматра се него се зна, што по том Грчком имену, што по житију ...SMATRA SE da je bio grk
znači ne zna se.
Васкрсење, и благодат Светог Духа, која му је уз Христа отворила очи ума, да разуме и сагледава Писмо на духовни начин...Sta je to jovana uverilo da je ovaj covek isus zapravo bog sin.
Да... Код Јована је одређен члан (о Логос) који се користи за личне одреднице, а код пагана безлично (без одређеног члана) који се користи за општи смисао (логос)Али другачије значење.
Касније су га користили хришћански теолози да би приближили Исуса...
Хераклит је мислио на флору и фауну...
naravno da se smatra kao i neke knjige biblije što se smatraju ko je autor koje.Не сматра се него се зна, што по том Грчком имену, што по житију ...
Имаш информације да није био грк ? На основу стила писања се види. Не пише исто Свети Марко као Свети Лука. Има разлике.SMATRA SE da je bio grk
znači ne zna se.
ne kažem da nije već da istorija smatra da jeste što znači da nisu našli konkretne činjenice o njemu.Имаш информације да није био грк ? На основу стила писања се види. Не пише исто Свети Марко као Свети Лука. Има разлике.
Ако није докажи да није. Једноставно.ne kažem da nije već da istorija smatra da jeste što znači da nisu našli konkretne činjenice o njemu.
Примарни реципијенти Јеванђеља по Луки су били многобошци.a s obzirom da je biblija jevrejski spis otkud zaluta grk tu![]()
što si toliko odsutan, gde sam rekao da nije bio grk?Ако није докажи да није. Једноставно.
Примарни реципијенти Јеванђеља по Луки су били многобошци.
ne kažem da nije već da istorija smatra da jeste što znači da nisu našli konkretne činjenice o njemu.
a s obzirom da je biblija jevrejski spis otkud zaluta grk tu![]()