Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato što je greh protraćiti poklon. Iskoristi život da stvoriš nešto lepo, što će da traje i kada tebe ne bude bilo, i što će posle da stvori opet novi život, i tako generacijama. To je krug života, i to je ono što je veličanstveno. Sva živa bića su deo iste priče, a bajke o zagrobnom životu samo su prirodna posledica naše bujne mašte u kombinaciji sa urođenim strahom od smrti, koji ispoljavaju i druge vrste a ne samo mi. Genetski smo predodređeni da ostavimo potomstvo i mnoge stvari koje radimo svode se na to - odatle želja za sexom, i za očuvanjem sopstvenog života.

Smrt ne boli... isto kao što ne bole oni eoni protekli do trena kada smo se rodili... večni život bi bio sve pre nego život, jer život je inherentno vezan za ograničeno trajanje, i jedino takav ima smisla.

Što tebi koristi da stvoriš nešto što traje - tvome umu, srcu, osjećajima - kada umireš i nećeš biti svijestan toga, i radovati se zbog tih ostvarenja.

No razumijem te, moraš ipak nešto navesti kako bi se mogao tješiti.

No razumijem te, moraš ipak nešto navesti kako bi se mogao tješiti.
Ne razumem čemu ovaj ničim izazvani cinizam? Očigledno ti je teško da pojmiš da je u prirodi živih bića stvaranje novog života, i da je to dovoljna motivacija da budemo ovo što jesmo, i da je to sasvim dovoljno da budemo srećni. Ti imaš strah od smrti koji kompenzuješ besmislenim nadanjem o zagrobnom životu, tako da i ovo što imaš (a to je jedino što imaš) uzalud trošiš na ispunjavanje još besmislenijih zahteva da zaslužiš ono što ne postoji i što nikada nećeš dočekati. Ako je neka uteha, nećeš se čak ni razočarati, jer nećeš ni znati da si mrtav, kao što nisi znao da još nisi rođen.

Naravno, pošto posle smrti nema povratka, i niko se ne vrati da kaže "e, lagali su nas ovim pričama, posle smrti zaista nema ničega, uživajte u životu", tako da je zagrobni život jedna od nagnusnijih laži ikada izmišljenih od strane prolaznog čoveka. Svaka kultura ima svog besmrtnog superheroja, što ilustruje činjenicu koliko se čovečanstvo potajno nada večnom životu, potpuno nesvesno činjenice da je svaka večnost pakao za naš temporalni um.

ateisti polaze da Bog ne postoji , zato jer ne moze da se vidi. Postoji samo ono sto moze da se vidi .to je hogar napisao, svi ostali ateisti pozdravili i trazili su fizicki dokaz Boga. Logiku ne priznaju,kao ni logicke dokaze, pojam,ideja to za njih ne postoji ....za filozofiju nisu ni culu, istoriju ne znaju, za njih komunisti nisu ateisiti valjda su vernici, a ruse crkve i ubijaju druge vernike valjda iz hobija jer nisu ateisti...

O cemu ti trabunjas pile moje nevino?
Koji istorijski dokazi? Postojao Isus, jaka stvar, postojao je i Muhamed, kao i Sidarta Gautama 5 vekova pre tvog bradatok cikice, ako idemo tom logikom onda je Budizam jedina iskrena i prava religija, mada cvrc, sta da radimo sa Zevsom, Marsom, Jupiterom, ili nekim Bozanstvima iz Nordijske mitologije. Sta logika ne priznaje, vasa tvrdnja je da nije moguce da je bilo "big Bang-a" al zato tvrdite da je najveci tiranin kriv za smrt milijardi postojao od samog pocetka. Jaka ti logika, mora da si samo cula za taj termin. A cek ruse crkve? Da nije mozda "crkva" prva krenula da progoni ateiste i one koji se suprotstave njoj. Zasto prdis tako tiho....

Poslednja izmena:
Nije Utah žensko nego muško, pogledaj ovaj profil i vidi poruke... isti stil pisanja, isto boldovanje, iste pravopisne greške, isto nepravilno razmicanje znakova interpunkcije od teksta, i slučajno se Utah registrovala otprilike kad je Arlington banovan... previše slučajnosti ako mene pitaš... :)

http://forum.krstarica.com/member.php/180520-Arlington-Road

Arlingtonove izjave za koje je očigledno da su Utah - ruganje u vezi škole, hvaljenje Amerike, ruganje Wikipediji i nazivanje Wikipedije "wikipe", i slično. Znači nema greške:

- "Sta su tebi pricali u zabavistu da je meso zdravo ? HAHAHAHAHA"

- "Moja kompanije gde ja radim, vrsi humanitarne misije gde god je potrebno u svetu. Buducnost dece u SAD I Zap. Evropi je bolja nego u ostatku sveta."

- "Cuj grafikoni sa wikipe. "

Mis'im da je ovo dovoljno da se zaključi da je Utah = Arlington road

Arlingtone dragi, to što ti pričaš piše u nekim prašnjavim knjigama koje nisu dokaz ni za šta, jer se ne zna ni ko ih je pisao. Nego reci nam ovde šta ono beše sa onim misterioznim mormonskim zlatnim pločama, gde nestadoše... i kako je onaj snalažljivi farmer Džozef Smit nasamario seljake i oženio buljuk žena... :mrgreen:
Auuuuu, pa skontao sam ja po nekom osecaju da kod Utah nesto ne stima, previse to muskobanjasto za zenu, znaci osecaj me nije prevario. :mrgreen:

Bog postoji i to je vrlo lako cak i logicki dokazati.
1. Argument za postojanje nepokrenutog pokretaca•Sve što se pokrece, pokrenuto je od drugoga.
•Tog pokretaca opet pokrece nesto trece.
•Ali, taj lanac pokretaca nije beskonacan jer u protivnom do pokretanja ne bi ni doslo (jer u beskonacnosti nema prvoga).
•Stoga, mora postojati nepokrenuti pokretac koji sve pokrece a da pri tom sam ostaje nepokrenut.
•Taj nepokretni pokretac je Bog.

2. Argument za neuzrokovani uzrok•Sve ima svoj uzrok.
•I svaki uzrok opet ima svoj uzrok.
•Ali, ne mozemo imati beskonacan niz uzroka.
•Stoga mora postojati neki neuzrokovani uzrok koji uzrokuje svaku promenu, ali pri tom sam nije prouzrokovan nicijim uticajem.
•Taj neuzrokovani uzrok je Bog.

3. Argument iz razlikovanja mogucosti i nuzosti potrebe.Pojedine stvari nastaju i kasnije nestaju.
•Dakle, u jednom trenutku nije postojala nijedna stvar.
•No nesto pocinje postojati samo uzrokovanjem neceg sto vec postoji.
•Dakle, mora postojati bice cije je postojanje neophodno nuzno i ko je je Bog.
Vrlo jednostavno, to je samo uvod:bye:

Ако је све вечно, твоја логика пада у воду.

O cekmu ti trabunjas pile moje nevino?
Koji istorisjki dokazi? Postojao Isus, jaka stavr, postojao je i Muhamed, kao i Sidarta Gautama 5 vekova pre tvog bradatok cikice, ako idemo tom logikom onda je Budizam jedina iskrena i prava religija, mada cvrc, sta da radimo sa Zevsom, Marsom, Jupiterom, ili nekim Bozanstvima iz Nordijske mitologije. Sta logika ne priznaje, vasa tvrdnja je da nije moguce da je bilo "big Bang-a" al zato tvrdite da je najveci tiranin kriv za smrt milijardi postojao od samog pocetka. Jaka ti logika, mora da si samo cula za taj termin. A cek ruse crkve? Da nije mozda "crkva" prva krenula da progoni ateiste i one koji se suprotstave njoj. Zasto prdis tako tiho....

Zasto bi se crkva baktala s nekom mizernom grupacijom poput ateista?:mrgreen: Crkva ih ne vidi ko buvu u ektar:hahaha:

Zapravo, ima istine bez logike.
Logika je način na koji subjekt spoznaje objekt.
Logika žabe je sasvim drugačija od logike mrava, npr. kada žele stići u mesto X, ali je istina jednaka i za žabu u za mrava, tj. i žaba i mrav, jednako, biće u mestu X.
Ajde da se malo sporimo.
Da bi došao do spoznaje da je nešto istina potrebna je logika. Logika je umna delatnost. Bez umne delatnosti nema ni zaključivanja o bilo čemu nema imenovanja istine i neistine. A nije dovoljno samo imenovati da je nešto istina da bi zaista bilo istina. U tu svrhu se koristi logika. Ne postoji istina ili neistina sama po sebi, ako nema svesti o tome. Istina je neki iskaz (proistekao iz ideje), kao i neistina.
Možemo da pretpostavimo da mrav i žaba nemaju umne sposobnosti kojima mogu da uspostave logičke relacije, a samim tim i ideju o istini i neistini.
Logika je nauka o formalnim uslovima, principima i pravilima ispravnog, korektnog mišljenja.

Auuuuu, pa skontao sam ja po nekom osecaju da kod Utah nesto ne stima, previse to muskobanjasto za zenu, znaci osecaj me nije prevario. :mrgreen:
Pa da... jedina preostala teorija je da joj je Arlington muž... :hahaha:
Zasto bi se crkva baktala s nekom mizernom grupacijom poput ateista?
To i mene interesuje... mada, odgovor se sam nameće - ateisti, jeretici i razni "inoverni" su pretnja profitu, a profit je odgovor na pitanje zašto crkva postoji. Stoga, to je grupa (između ostalih) koja ih dira tamo gde najviše boli - novčanik, i lestvica društvenog uticaja.
A kako znaš da u prvom profilu ne laže za pol?
I to mi je palo na um. Kako god okreneš, negde laže. :)

Zašto su kraci galaksija PROJEKTOVANE po Fibonacci-ovom nizu?
Jasno k'o dan - zato što je Fibonacci napravio našu galaksiju.

Pogledaj te iskrene i mudre oči, i priznaj da osećaš.

220px-Fibonacci.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back