Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A odakle tebi pravo da donosis zakljucak sta je savrseno a sta ne, mozda zato sto ti je to crkva usadila u glavu? Eto za mene taj tvoj Bog nije savrsen, vec umobolan cim je naredio ljudima da se incestom razmnoze nakon sto ih je par puta pobio..
Ljudi su vec odavno definisali pojmove. Za tebe Bog nije savrsenstvo, sta je svrsenstvo za tebe - bezbroj uzrokovanih uzoraka koji idu u beskonacnost i sve nastaje slucajno...

ja ne mogu da verujem da moram da crtam nešto što je još davno davno pobijeno i jasno i malom detetu.
Činjenica da možeš misliti pojam uopšte ne povlači činjenicu o njegovom postojanju.
Možeš misliti kaktus sa krilima, čak možeš da ga nazoveš NAJVIŠI I NALEPŠI KAKTUS SA KRILIMA OD SVIH KAKTUSA
al to ne dokazuje njegovo postojanje :)
Postoji hijarhija pojmova, sto to ti ne razumes to je tvoj problem,. Postoji apsolut, a ako ga ne vidis to ne znaci da ne postoji. Od cega je sve krenulo, ko je sve pokrenuo ? Kako je sve nastalo ? Slucajno.
Pricamo o logickim dokazima pojma Boga, kao pocetku,a ne o fizickim stvarima. Ti zamisljaj sta hoces, ali pojam koji ti zamisljas nije apsolut, nista ne zavisi od njega.

Nije bitno ko je koje veroispovesti neg ko koga citira. Mormonka citira Tomu Akvinskog koji je hrišćanski (preciznije rimokatolički) teolog i filozof a da pri tome to i ne zna jer da zna to nikada ne bi uradila obzirom da se učenje Akvinskog kao i učenje Rimokatoličke crkve koje je u velikoj meri i zasnovano na njegovom učenju kose sa učenjem mormona.
Dakle, malo koristimo pa malo više ne koristimo učenje crkve koja je prema mormonima "neispravna" jer je jedino ispravno učenje njihovo.
Ako i sad budeš napisao da ne razumeš ovo o čemu ja pišem onda ću znati ili da me zezaš ili da toliko ne shvataš moje pisanije tako da samo gubim vreme.
Toma Akvinski nije bio filozof, za njega je filozofija sluskinja teologije.
Posto vidim da se ''razumes'' mogu tek da zamislim koliki si ''expert'' za BM.
Tema je logicki dokazi Boga.

Toma Akvinski nije bio filozof, za njega je filozofija sluskinja teologije.
Posto vidim da se ''razumes'' mogu tek da zamislim koliki si ''expert'' za BM.
Tema je logicki dokazi Boga.
To što je sluškinja znači da se upotrebom filosofije mogu spoznati tajne u teologiji. A ti se vrati u 4. razred gimnazije, uzmi knjigu iz Filozofije u prelistaj malo a ponešto i pročitaj.

Po cijj teoriji bi trebao da usporava?
Svemir se siri.

pa po teoriji big benga.najvece sirenje je bilo u samom startu,pa se vremenom brzina sirenja smanjivala i do skora svemirsko sirenje se usporavalo ali od skora su utvrdili da se svemir odjednom sve brze siri sto nikako se ne uklapa u teoriju big benga.sada kao pricaju da pulsira,odno da se siri i skuplja...menjaju to brate stalno

To što je sluškinja znači da se upotrebom filosofije mogu spoznati tajne u teologiji. A ti se vrati u 4. razred gimnazije, uzmi knjigu iz Filozofije u prelistaj malo a ponešto i pročitaj.
Da li ti znas sta znaci rec sluskinja ? Citiraj Tomu Akvinskog da je to rekao . Ne mogu se spoznati ''tajne'' teologije filozofijom, smesno. Vidim da ti se celo ''znanje'' iz filozofije na udzbenik iz iv razreda.

pa po teoriji big benga.najvece sirenje je bilo u samom startu,pa se vremenom brzina sirenja smanjivala i do skora svemirsko sirenje se usporavalo ali od skora su utvrdili da se svemir odjednom sve brze siri sto nikako se ne uklapa u teoriju big benga.sada kao pricaju da pulsira,odno da se siri i skuplja...menjaju to brate stalno
Ama ko moze otkriti tajnu nastanka univerzuma, ljudske moci su male da to pojme i sredstva kojim ljudi raspolazu su skromna.
Otud i protivrecne teorije, te se svemir siri te se skuplja.
Postoje teorije da se mozemo vratiti u proslost da vremeplovimo, teorije da se sadasnjost i vreme mogu zamrznuti, teorije da postoje nekoliko paralelnih vremena u istom trenutku samo ih mi nismo u stanju biti svesni jer nemamo taj kapacitet.
Ma ko zna sta je i da li je nesto od toga istina.

Ama ko moze otkriti tajnu nastanka univerzuma, ljudske moci su male da to pojme i sredstva kojim ljudi raspolazu su skromna.
Otud i protivrecne teorije, te se svemir siri te se skuplja.
Postoje teorije da se mozemo vratiti u proslost da vremeplovimo, teorije da se sadasnjost i vreme mogu zamrznuti, teorije da postoje nekoliko paralelnih vremena u istom trenutku samo ih mi nismo u stanju biti svesni jer nemamo taj kapacitet.
Ma ko zna sta je i da li je nesto od toga istina.

Slazem se.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back