Ljudi koji ne mogu/ne umeju da vole

jesam...emotivni leševi...i ovde3 ih ima na svakom koraku, mislim na ovom pdf-u...
...desilo se da loše procenim i uđem u šemu sa takvom...isto kao da ste ušli u šemu sa drvetom...isprva pružaš, misliš ajde možda ima neke loše uspomene od ranije, pa dok se to zaleči...međutim, i posle određenog vremena su i dalje bivale hladne...naravno, odlazio bih, jer nema razloga da gubim vreme i živce sa takvim ljdima...
...mene su mnoge okarakterisale kao hladnog, jer na prvi pogled zaista delujem k'o santa leda, ali vremenom bi videle da su pogrešile u proceni...

ispod leda vatra:think:

svi mogu da vole,mogu ce je da osoba ne zna da pokaze ljubav na adekvatan nacin,ili prosto ima zid oko sebe koji ce pasti pred pravom osobom...kako god...mislim da ne postoje osobe operisane od emocija.

al pazi kolko je to jadan izgovor i samoubedjivanje da ce pasti pred pravom osobom..koji jadan zivot ako na celom svetu postoji jedva par osoba zbog kojih se neko otvara..pa koji k se zatvarao

uh al sam se iznerviro..pa valjda je svakom + da pokusa dati vecini ljubav bez ozbira sto je nacitan i misli da ne treba i da ne zasluzuju..zbog sebe dajes i hrani te davanje..sto se iebu onda redom sa svakim a dragulj cuvaju za nekog specijalnog..a taj ce bude naravno ozenjen sa sitnom decom koji ih navuce na ljubav i x6..retardi

1.Ne daju ljubav, jer je možda nisu primili?
2.Ili su nekad nekome dali previše iste, a taj tu ljubav pogazio, pa se ovaj što neće da daje ljubav opek'o malo i ne bi više rasipao dragocene stvari na svakoga.
3.Ili...prosto ne daju nekome ko bi to želeo, a onda je to slučaj jedan, samo obratno.
Zbuni me, čoveče.

Ne vide ih drugi kao nesposobne da vole vec kao nesposobne za zivot. Zivimo u materijalnom svetu i vrednosti takve civilizacije se reflektuju i na ljubav.
Neverovatno je koliko su ljudi skloni psihologiji mase.
Do skora NIKAKO u to nisam mogao da verujem i ako sam se u medijima pre svega veoma cesto sretao sa takvim slucajevima.

Bas sam nesto slicno mislio sto se nesposobnosti za zivot i voljenje tice, mada nije mi jasno kako ljudi povezuju ta dva.
Samo zato sto neko nije samostalan ili nema posao, ili sta vec, ne mora automatski da znaci da ne ume da voli. Mozda zbog toga nece moci da pokaze osecanja na nacin na koji je ona druga osoba zamislila, pa iz toga ide brzopleto zakljucak da ta osoba ne zna da volil

Postoje egoisti, njih na stranu. Ja do sada, kada sve saberem i oduzmem, nisam stvarno volela (zaljubljena bila jesam). Posto to smatram svojim hendikepom, nadam se da samim tim priznanjem ima nade za mene. Inace, mislim da dublje i iskrenije vole oni koji to manje pokazuju. Konstantno tepanje, titranje,... mi je odbojno i mirise na iskupljenje i grizu savesti (mozda gresim). Inace, kada sam u vezi, pruzam vernost, podrsku, strast, posvecenost (ali i dovoljno slobode),... pa to ocekujem i od dr. strane.

Razliciti ljudi vole na razlicite nacine, mada se apsolutno slazem sa ovim sto si napisala.

Jeste li nekada imali priliku da budete sa nekim ili upoznali nekog ko ne ume ili ne moze da voli druge?
Da li vas je mozda nekada kao takve okarakterisao?
Sta mislite o ljudima koji su nesposobni za ljubav?

Sta neku osobu ucini takvom da ne moze da voli, odgoj, losa iskustva, poremecaj psihe ili nesto drugo?
I ne mislim ovde na osobe koje ne mogu da vole pa udaraju recke gde stignu, vec mislim da ljude koji zele da ostvare vezu, ali ih drugi vide kao nesposobne za ljubav.

A mozda samo jedni pruzaju manje nego sto drugi ocekuju, pa stoga ovi prvi "ne umeju da vole"?

Te sto udaraju recke bi mozda mogle da budu zanimljive. :think: :D

Apsolutno je tacno da postoje ljudi koga nikoga ne vole. Mi u drustvu imamo jednog takvog koji je emotivno potpuno prazna osoba i nikoga ne voli. Kada se malo vise druzis sa njim jednostavno shvatis da on nikoga ne voli, a svi ljudi oko njega su mu potrebni samo radi zabave. Cak ni svoje najblize ne voli, npr kaze kako bratanice ocima ne moze da gleda, ogovara svog brata itd. Sa nama u drustvu je takav da uvek za nekog drugog ima da kaze nesto, znaci onako latentno ogovara svakog. Onda se preselio u drugi grad i odjednom i tamo veliko drustvo oko njega, ali sve je to samo radi zabave, da mu nije dosadno, da ima sa kime da pije, da ide na zurke i tako to. Znaci gde god da ga bacis on ce da nadje drustvo jer mu samo treba zabava... Emotivni odnosi sa devojkama: NULA: Znaci samo brzinski seks i krajnji promiskuitet. Kada se napije isto vrlo cesto razne gluposti radi, skida se go itd. Posle toga se nikada ne javi ni jednoj curi i toliko. Bitna stvar u njegovom odrastanju je je da je rastao bez ljubavi majke. Majka neka lujka koja decu nije pogledala celog zivota.

Back