Ljudi koji ne mogu/ne umeju da vole

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Jeste li nekada imali priliku da budete sa nekim ili upoznali nekog ko ne ume ili ne moze da voli druge?
Da li vas je mozda nekada kao takve okarakterisao?
Sta mislite o ljudima koji su nesposobni za ljubav?

Sta neku osobu ucini takvom da ne moze da voli, odgoj, losa iskustva, poremecaj psihe ili nesto drugo?
I ne mislim ovde na osobe koje ne mogu da vole pa udaraju recke gde stignu, vec mislim da ljude koji zele da ostvare vezu, ali ih drugi vide kao nesposobne za ljubav.

A mozda samo jedni pruzaju manje nego sto drugi ocekuju, pa stoga ovi prvi "ne umeju da vole"?

Poslednja izmena:
не постоје људи који не могу да воле.
постоје случајеви људи који крију срце, потпуно оправдано, поучени претходним искуствима, иза најтврђег оклопа.
а постоје и људи који не схватају љубав само као узајамно привлачење мушкарца и жене већ много много више од тога. такви дарују и посвете њихове животе неким непролазним вредностима.

Jeste li nekada imali priliku da budete sa nekim ili upoznali nekog ko ne ume ili ne moze da voli druge?

Sta neku osobu ucini takvom da ne moze da voli, odgoj, losa iskustva, poremecaj psihe ili nesto drugo?
I ne mislim ovde na osobe koje ne mogu da vole pa udaraju recke gde stignu, vec mislim da ljude koji zele da ostvare vezu, ali ih drugi vide kao nesposobne za ljubav.

A mozda samo jedni pruzaju manje nego sto drugi ocekuju, pa stoga ovi prvi "ne umeju da vole"?
Ne vide ih drugi kao nesposobne da vole vec kao nesposobne za zivot. Zivimo u materijalnom svetu i vrednosti takve civilizacije se reflektuju i na ljubav.
Neverovatno je koliko su ljudi skloni psihologiji mase.
Do skora NIKAKO u to nisam mogao da verujem i ako sam se u medijima pre svega veoma cesto sretao sa takvim slucajevima.

nezrelost i komplexi,a, to je prva dijagnoza? nije nego
ljudi izražavaju emocije na različite načine
to je ineki odraz bića
pa se u skaldu s tim ljudi i pronalaze, tj privlače i odbijaju
neko voli gugutanje, neko dela, neko uzdržanost
sad posteje ljudi psihosocijalno oštećeni koji usled strahova zarobili ljubav koju de facto poseduju ali i to se otvara

Pocevsi od prenatalnih iskustava, preko nepruzanja ljubavi kao bebi pa sve do daljeg okruzenja

Postoje egoisti, njih na stranu. Ja do sada, kada sve saberem i oduzmem, nisam stvarno volela (zaljubljena bila jesam). Posto to smatram svojim hendikepom, nadam se da samim tim priznanjem ima nade za mene. Inace, mislim da dublje i iskrenije vole oni koji to manje pokazuju. Konstantno tepanje, titranje,... mi je odbojno i mirise na iskupljenje i grizu savesti (mozda gresim). Inace, kada sam u vezi, pruzam vernost, podrsku, strast, posvecenost (ali i dovoljno slobode),... pa to ocekujem i od dr. strane.

Postoje egoisti, njih na stranu. Ja do sada, kada sve saberem i oduzmem, nisam stvarno volela (zaljubljena bila jesam). Posto to smatram svojim hendikepom, nadam se da samim tim priznanjem ima nade za mene. Inace, mislim da dublje i iskrenije vole oni koji to manje pokazuju. Konstantno tepanje, titranje,... mi je odbojno i mirise na iskupljenje i grizu savesti (mozda gresim). Inace, kada sam u vezi, pruzam vernost, podrsku, strast, posvecenost (ali i dovoljno slobode),... pa to ocekujem i od dr. strane.

sto :eek:

mislim da i sa emocijama postoji taj neki raspon kao i sa fizickim sposobnostima. a trenira se u detinjstvu. verujem da deca koja dobijaju pravu ljubav (ne razmazenost) kasnije imaju zdrav emotivni faktor u svojoj glavi.
istovremeno postoje hendikepi razni, kao daltonizam ili sta vec. kad neko oce mozda, al ne moze.....
verovatno nesto ubijeno tokom detinjstva..

losa iskustva nas nece naciniti da ne mozemo da volimo, vec opreznijim kako, koliko, kome i do koje mere pruzamo svoje emotivno bice.

Не постоје људи који никога не воле, ево ја никад нисам волео неку девојку, али волим своју породицу.. А може да се деси да нека особа током живота не воли никога (партнера), зависи шта је тој особи примарно, неки интерес, или шта већ..

ja volim ove
21d4700fa4a8.jpg
4d13c355a524.jpg
e70c31d31efc.jpg
1301074389_1.jpg
a9935732cd466846eef30513931_prev.jpg

Не постоје људи који никога не воле, ево ја никад нисам волео неку девојку, али волим своју породицу.. А може да се деси да нека особа током живота не воли никога (партнера), зависи шта је тој особи примарно, неки интерес, или шта већ..

i narod

Back