Ljubomora

Нисам ни за то. Треба да постоји свест да постоје и гори и бољи од тебе. Да си у нечему ти напреднији, у нечему неко други. То те спушта на земљу и припрема за живот. Али не треба мене као мајку да се тиче какви су у историји другари мога детета у односу на њега.
Pa šta onda, da nema ocena? Teško je biti uspešan, zavist pogađa uspešnijeg a ovaj manje uspešan je samo koristi kao oružje da bocka na sitno. Zato sam odhebao sve ljude, mislim da su mi ostali samo dvojica prijatelja. Miislim.

P.S. Ili bolje rečeno tešim se možda da su dvojica, možda je ipak nula.

Pa šta onda, da nema ocena? Teško je biti uspešan, zavist pogađa uspešnijeg a ovaj manje uspešan je samo koristi kao oružje da bocka na sitno. Zato sam odhebao sve ljude, mislim da su mi ostali samo dvojica prijatelja. Miislim.
Ја сам за оцене, јавне.
Али да се родитељи мало приберу, мање мешају у рад наставника и не дижу своју децу у небеса. Није ти дете рођено за све и не треба да задовољи твоје амбиције него своје таленте и потребе.

Ја сам за оцене, јавне.
Али да се родитељи мало приберу, мање мешају у рад наставника и не дижу своју децу у небеса. Није ти дете рођено за све и не треба да задовољи твоје амбиције него своје таленте и потребе.
Slažem se, ali kako? Kako ćeš zabraniti roditelju da se zanima za svoje dete. Plus u tom odnosu učenik-profesor vrlo često i profesori se ogreše od dete.

P.S. Ili bolje rečeno tešim se možda da su dvojica, možda je ipak nula.
Увек има људи са којима се препознаш и где сте једно другоме ослонац. Не губи веру у људе, закопаћеш себе :heart:

Увек има људи са којима се препознаш и где сте једно другоме ослонац. Не губи веру у људе, закопаћеш себе :heart:
Ja ne gubim veru u ljude ali ovo što sam imao do sada sačuvaj me Bože. Nularica mislim da je, samo mislim da me jedan drug iz srednje dosta poštuje, ali on je sada u SAD pa smo slabo u kontaktu.

Slažem se, ali kako?
Па да се врати ауторитет школи. Родитељи су постали преосетљиви, јер је њихово дете Богом дано. Пукли смо сви. Као гов.анца- чим нас пипнеш смрдимо :lol:
Мислим да треба да се приберемо и будемо мање увредљиви, њањави, да критику искористимо конструктивно а не одмах да кмечимо.

Па да се врати ауторитет школи. Родитељи су постали преосетљиви, јер је њихово дете Богом дано. Пукли смо сви. Као гов.анца- чим нас пипнеш смрдимо :lol:
Мислим да треба да се приберемо и будемо мање увредљиви, њањави, да критику искористимо конструктивно а не одмах да кмечимо.
Iz sopstenog iskustva znam da i prosvetni radnici znaju da ne budu fer i da se ogreše o dete.

Mene su na primer stavili u esperimentalnom odeljenju, nas par nekoliko, čiji su roditelji bili kao na nekim funcijama, zajedno sa romskom decom. Tako da prosvetna kasta nije baš toliko bezgrešna. Ali hvala im, ja sam u malom mestu naučio od malena šta je to različitost.

Није, наравно.
Само се сада баш срозало све. У све се родитељи мешају. Некада дете треба пустити да се само избори.

Није, наравно.
Само се сада баш срозало све. У све се родитељи мешају. Некада дете треба пустити да се само избори.
Slažem se, intervecija treba da se desi na kraju ako dete ne može više da izdrži nepravdu koju oseća od strane prosvetnog radnika. Pod uslovom da nepravda zaista postoji.

Poslednja izmena:
Zanima odakle toliko ljubomore medju ljudima a nažalost izmedju brata/brata, sestre i sestre ili brata i sestre ?

Da je ima da se vidjeti jer se mnogi odavno iskljucivo vidjaju po sudovima . Isto tako gde ih je više često se čuje da izmedju njih ne postoji kontakt istog intenziteta več se neki i ne vidjaju

Ko je kriv ?
Gde su pogrešili roditelji ?
Ako se vidjaju po sudovima ne dolazim do zaključka da je uzrok ljubomora već neka nepravda.
Neko tuži jer smatra da je nečim oštećen, učinjena je nepravda a ne zbog ljubomore na nečiji npr. uspeh u životu.

To je zavist, ljubomora je emotivno stanje kada se jedna osoba u vezi oseća nesigurno i nema poverenja u svog partnera zbog odnosa svog partnera sa nekom trećom osobom.
Kakva je "zavist" u vezi? Šta je to?
Bio sam ljubomoran na svoju suprugu, ( zbog lepote i zavisti drugih,..) ali sam imao poverenja u nju i ne razumem zašto bih bio zavidan njoj ?.. kada je deo mene,.. moja je, moj ponos,..
Može da bude sebičnost,.. ok,.. ali kako zavist?

Nisu iste emocije ( ljubomora i zavist,.. zajedničko im je da su neprijatne emocije, ali se značajno razlikuju))

Poslednja izmena:
Zanima odakle toliko ljubomore medju ljudima a nažalost izmedju brata/brata, sestre i sestre ili brata i sestre ?

Da je ima da se vidjeti jer se mnogi odavno iskljucivo vidjaju po sudovima . Isto tako gde ih je više često se čuje da izmedju njih ne postoji kontakt istog intenziteta več se neki i ne vidjaju

Ko je kriv ?
Nikad se deca ne vole jednako i eto problema

Ko je kriv ?
Ne mogu roditelji u potpunosti da neutralisu crte licnosti koje im se ne dopadaju kod djece.
Previse mi vjerujemo u odsustvo karaktera kod djeteta i svoju ulogu ispisivaca njegovog temperamenta, pa da sve dobro uzimamo za svoju zaslugu a lose za gresku ( To se vidi kod tudje djece. Jos ne cuh da se neko posipa pepelom zbog svojih losih pedagoskih metoga)
Sve i da roditelj ne uspije idealno da odgaji djecu, da favorizovanjem prvenca ili najmladjeg kod viseclanih porodica dovede do klinackog trvenja i ljubomora, dok odrastemo postoji sasvim dovoljno godina da sazrimo i ne kopamo oci jedni drugima.
Sve to sta se desava u zreloj dobi ja vidim kao odraz nekompatibilnosti karaktera kod brace i sestara i urodjene gramzivosti

Kakva je "zavist" u vezi? Šta je to?
Bio sam ljubomoran na svoju suprugu, ( zbog lepote i zavisti drugih,..) ali sam imao poverenja u nju i ne razumem zašto bih bio zavidan njoj ?.. kada je deo mene,.. moja je, moj ponos,..
Može da bude sebičnost,.. ok,.. ali kako zavist?

Nisu iste emocije ( ljubomora i zavist,.. zajedničko im je da su neprijatne emocije, ali se značajno razlikuju))
Kako se nosite sa ljubomorom? Ja ne bih mogao da živim sa tim osećanjem. Ako smatram da je nisam dostojan neću ni biti sa njom, bolje ću igrati svoju ligu. Zašto da komplikujem i sebi i njoj život?

Ko je kriv ?
Ne možemo za sve kriviti roditelje...
Tako jeste najlakše ali je nepravedno.
Tema ..mislim da neki ljudi osećaju ljubomoru (i zavist ),nisu sami birali ,takvi su.Lično ,ne poznajem taj osećaj.Kod mene se to manifestuje kao velika tuga i praznina.

Koje poverenje kad si rekao da si bio ljubomoran?
Uvek sam ja ljubomoran,.. :rotf: ali ako imam poverenja u svoju damu, puno manje i ne prebacujem i ne pokazujem,
Znam da sam sebičan i da je to jedan od sastavnih delova Sebičnosti - ega,..
A, ljudi su civilizovana bića,.. Rekoh : Iskusno i zrelo,..
ko mi je kriv kad volim fine dame,.. koje bi i mnogi hteli. napisah već - Ljubomora je prirodna emocija,..
-----------------------------------
Čitao si Dučića, Remarka, Dostojevskog.. šta pišu o ljubomori ?

Back