Ljubomora

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.036
Zanima odakle toliko ljubomore medju ljudima a nažalost izmedju brata/brata, sestre i sestre ili brata i sestre ?

Da je ima da se vidjeti jer se mnogi odavno iskljucivo vidjaju po sudovima . Isto tako gde ih je više često se čuje da izmedju njih ne postoji kontakt istog intenziteta več se neki i ne vidjaju

Ko je kriv ?
Gde su pogrešili roditelji ?

Zanima odakle toliko ljubomore medju ljudima a nažalost izmedju brata/brata, sestre i sestre ili brata i sestre ?

Da je ima da se vidjeti jer se mnogi odavno iskljucivo vidjaju po sudovima . Isto tako gde ih je više često se čuje da izmedju njih ne postoji kontakt istog intenziteta več se neki i ne vidjaju

Ko je kriv ?
Родитељи су погрешили у томе што део васпитања нису посветили томе да објасне деци да им браћа и сестре нису супарници већ иста крв, и да ће увек имати једни друге, и када родитељи оду

То ће бити једна од главних ствари које ћу учити своју децу. Ништа лепше него оне породице где су се браћа и сестре увек дружили и увек били ту једни за друге, посебно кад неко са стране дира нечијег брата или сестру

Nisam ljubomoran na nikoga i nemam razloga, ali to ne znaci da sam bas zadovoljan sobom i svojim zivotom.
Ја мислим да нико није скроз, али твоје незадовољство се не прелива на друге

Код тих људи, из личног примера кажем, кад су незадовољни собом преливају своје незадовољство на друге, поготово на браћу и сестре

Ја мислим да нико није скроз, али твоје незадовољство се не прелива на друге

Код тих људи, из личног примера кажем, кад су незадовољни собом преливају своје незадовољство на друге, поготово на браћу и сестре
Ja sam tip odnosno osoba koja se drzi na distanci.

Ko je kriv ?
To je zavist, ljubomora je emotivno stanje kada se jedna osoba u vezi oseća nesigurno i nema poverenja u svog partnera zbog odnosa svog partnera sa nekom trećom osobom.

Ma daj.
Nije ljubomora rezervisana samo za partnere.
Љубомора и завист су исто осећање само је љубомора завист у односима према другим особама, а завист је љубомора нпр на нечији успех или тако нешто

У бити слично осећање само у другом контексту.

Љубомора и завист су исто осећање само је љубомора завист у односима према другим особама, а завист је љубомора нпр на нечији успех или тако нешто

У бити слично осећање само у другом контексту.
Znači ja kada nemam poverenja u svoju partnerku zbog njenog odnosa sa nekim drugim muškarcem ja osećam zavist prema njoj?

Znači ja kada nemam poverenja u svoju partnerku zbog njenog odnosa sa nekim drugim muškarcem ja osećam zavist prema njoj?
Ево боље ћу употребити речи

Завист је када теби смета нечији успех и сматраш се угроженим и мање важним због тога, а љубомора је оно што си реко, нпр имаш девојку и чини ти се да има лепши однос са неким другом нпр него са тобом, што те опет чини да се осећаш мање важним и угроженим

Људи често бркају та два јер су ств слична појма. Љубомора је у односима, а завист у неким животним ситуацијама, ван односа, то је оно штп ја знам

Завист је када теби смета нечији успех и сматраш се угроженим и мање важним због тога, а љубомора је оно што си реко, нпр имаш девојку и чини ти се да има лепши однос са неким другом нпр него са тобом, што те опет чини да се осећаш мање важним и угроженим

Људи често бркају та два јер су ств слична појма. Љубомора је у односима, а завист у неким животним ситуацијама, ван односа, то је оно штп ја знам
Pa ja ako sam zavidan prema prijatelju onda je zavist ipak vezana za odnos (prijateljstvo).

Нпр и енглези често бркају два појма

љубомора
jealousy, envy

Pa ja ako sam zavidan prema prijatelju onda je zavist ipak vezana za odnos (prijateljstvo).
Па да али није нужно изазвана пријатељством него његовим успехом. А љубомора би била да тај твој друг има неког бољег друга од тебе, што тебе чини да се осећаш мање важним и угроженим од тог друга

Знаш шта говорим, један си од најпаметнијих корисника ође него ме кушаш😆😆

А љубомора би била да тај твој друг има неког бољег друга од тебе, што тебе чини да се осећаш мање важним и угроженим од тог друга
Brate mili samo bi mi možda bilo krivo ako se neki drugar druži sa nekom dobrom ribom. Pošto znam moje pajtose, ne veruju oni mnogo u muško-ženska prijateljstva. Bilo bi mi krivo zbog devojke jer bi prošla kao bosa po trnju.

Мислим да родитељи греше јер пореде децу. Греше и када их пореде са другарима.
Шта си добио ти из математике, а шта Пера, Жика?
Кога брига. Зато лично нисам склона такмичењу нити то видим као нешто позитивно. Чим имаш потребу да победише, аутоматски мораш имати порив да некога поразиш. И спорт мислим да треба да буде везан за здравље, игру, дружење... А не медаље. Па тако никада нисам била од оних који спортисте дижу у небеса, заигра срце на химну код репрезентације али само на трен. Већи понос осећам када неки наш проналазач, научник... уради нешто корисно и велико за добробит других.

Иначе, Владета Јеротић је говорио да више ривалства има код браће и сестара истог пола и мање разлике у годинама. Јер се наводно боре за родитељску пажњу и љубав. Код јединаца, породица где је пуно деце и деце различитог пола или веће разлике у годинама је то ређе, тако каже.

Мислим да родитељи греше јер пореде децу. Греше и када их пореде са другарима.
Шта си добио ти из математике, а шта Пера, Жика?
Кога брига. Зато лично нисам склона такмичењу нити то видим као нешто позитивно. Чим имаш потребу да победише, аутоматски мораш имати порив да некога поразиш. И спорт мислим да треба да буде везан за здравље, игру, дружење... А не медаље. Па тако никада нисам била од оних који спортисте дижу у небеса, заигра срце на химну код репрезентације али само на трен. Већи понос осећам када неки наш проналазач, научник... уради нешто корисно и велико за добробит других.
Pa sistem ocenjivanja je takav i podstiče upravo to što si navela. Mislim da će se sada menjati i da se ocene neće javno saopštavati. Dete će samo znati sopstvene ocene i njegovi roditelji naravno će biti obaveštavani.

Pa sistem ocenjivanja je takav i podstiče upravo to što si navela. Mislim da će se sada menjati i da se ocene neće javno saopštavati. Dete će samo znati sopstvene ocene i njegovi roditelji naravno će biti obaveštavani.
Нисам ни за то. Треба да постоји свест да постоје и гори и бољи од тебе. Да си у нечему ти напреднији, у нечему неко други. То те спушта на земљу и припрема за живот. Али не треба мене као мајку да се тиче какви су у историји другари мога детета у односу на њега.

Back