- Poruka
 - 6.496

Koje sve prevare se rade da se jos vise zaradi na mesu. Meso i karbon-dioksid, opasna kombinacija.

Naravno ko ne jede meso, njega to ne kaci.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To znamo ti i ja, to zna jos ljudi, neki su prelomili i ne zele da ucestvuju u tome, neki jos nisu i pravdaju to iz ovih ili onih, najcesce "kulturoloskih" razloga ali u krajnjoj liniji data nam je sloboda izbora upravo da bismo je koristili. Ne opravdavam to, nemoj pogresno da me shvatis, ali razumem.
Ma ja iskreno ništa više ne razumem... Ali znaš kako uzela sam dvoje meni bliskih, jako obrazovanih ljudi, dosta mladih... Ispričala sam im šta se sve tamo radi, kako se radi, kako se dešava. I sve što su mi rekli jeste da ne žele da znaju da bi mirno mogli nastaviti da jedu... Njih sam samo navela primer zato što sam na njima dosta insistirala. Desilo mi se toliko puta.
Sve u svemu dok čoveku nivo svesti ne skoči od toga nema ništa, iako se ja baš trudim da budem optimista, ali mi ne ide. Uzmite kroz istoriju, gde je bilo najviše vegeterijanaca i ko su to bili? Dostojevski, Tesla, Anštajn.... nekako ovaj običan čovek voli da grize mišić pa to ti je....
Nivo svesti obicnog coveka nije na nekom zavidnom nivou. I moj muz spada u tu inteligentnu,obrazovanu kategoriju pa opet spada u kategoriju carnivorus vulgaris, iako je bas u konkretnu tematiku oko hrane, zdravlja i dobrobiti zivotinja i svega ostalog kroz obrazovanje i upuceniji od mene, jer, je li, on je dr vet. med. a ja vet. tehnicar, pa opet nece ni da razmislja o prelasku na makar manje mesa, kaze, histoloski nismo evolutivno odmakli od lovca-sakupljaca, sto bismo mi sad izmisljali toplu vodu?!
Inace, i Leonardo, mozda i ubedljivo najveci um svih vremena (ili jedan od dva uz Teslu) je bio vegan.

Da, njega sam zaboravila... Sokrat takodje. Nivo svesti nema veze sa obrazovanjem... nizak je na svim poljima... I tuzno je sve to.... A kao mala tripovala sam se da cu na fakultetu sve neke pametne ljude sresti, sa slicnim interesovanjima etc. Onda dodjes na veterinu i skontas gomilu likova koji su to upisali, jer su na medicini i stomatologiji veci kriterijumi... Ma to se prosto mora videti...![]()
Jesi li se resila i bundice i koznih cipela, tasni... i prestala da jedes med? Ako ne, onda si fake.
Spremam se da ih se resim. Nisam kupila nista od zivotinja vise od 6 meseci, poklone ne racunam.Med, koji jedem, proverila sam, nije od tih osakacenih matica, iako mi se taj covek smejao kada sam ga pitala. Rekao mi je da on to ne radi i da je cuo da to mnogi rade, ali da je to fantaziranje. Ja sam njega pitala, da li bi sladak, ako bi ti neko otkinuo ruke na zivo. On se uozbiljio, a ja sam mu rekla, taj med mozda ima sladak ukus, ali je gorak. Nisam fake. Nista nisam zivotinjsko jela juce ni danas. Iako je moj decko jeo neko meso sa belim lukom, htela sm da povratim. KAo da sam vestica.
Posto postim sve pravoslavne postove plus sredu i petak skoro sam pa vegeterijanac,
posto od 365 dana u godini preko 200 su posni.
Da, njega sam zaboravila... Sokrat takodje. Nivo svesti nema veze sa obrazovanjem... nizak je na svim poljima... I tuzno je sve to.... A kao mala tripovala sam se da cu na fakultetu sve neke pametne ljude sresti, sa slicnim interesovanjima etc. Onda dodjes na veterinu i skontas gomilu likova koji su to upisali, jer su na medicini i stomatologiji veci kriterijumi... Ma to se prosto mora videti...![]()