Ljubitelji "Mucki", javite se!

Evo jedan mali uvod u novu BBC seriju Rock n Chips koja se bavi Troterima u 60-im godinama prošlog veka:

Rock n Chips is a new BBC One 90-minute comedy drama which focuses on the earlier years of Peckhams most famous family, the Trotters. It is centred on the relationships between Joan and Reg Trotter and Freddie The Frog Robdal along with a young Del Boy himself.

Dels young friends will include Boycie, Trigger, Denzil, Roy Slater and Jumbo Mills.

The Trotter family havent yet moved into their flat in Nelson Mandela House, but therell be some recognisable settings such as the mean streets of Peckham and the Nags Head circa-1960.

Na You Tube imate inserte iz ove serije.

116hw80.jpg

:whistling: :rotf:http://i45.tinypic.com/116hw80.jpg

Hoce li poceti opet sa prikazivanjem mucki na pinku?

Sramota je što su se uopšte prihvatili da najbolju humorističku seriju svih vremena upropaste puštanjem u 03:00 ili 04:00 posle onog kokošinjca...povrh svega toga nisu uspele ni molbe fanova ove serije da puste makar reprizu u toku dana.
Imam ih u originalu,komplet,tako da se i ne sekiram zbog sebe ali bih voleo da i ostali koji nisu do sada imali prilike da ih vide postanu novi fanovi Mućki.

Izgleda da neće.:(

Dodjavola, a bas sam se nadao da ce ih pustiti skorije...:(

Sramota je što su se uopšte prihvatili da najbolju humorističku seriju svih vremena upropaste puštanjem u 03:00 ili 04:00 posle onog kokošinjca...povrh svega toga nisu uspele ni molbe fanova ove serije da puste makar reprizu u toku dana.
Imam ih u originalu,komplet,tako da se i ne sekiram zbog sebe ali bih voleo da i ostali koji nisu do sada imali prilike da ih vide postanu novi fanovi Mućki.

Slazem se. Ali serija je toliko dobra da sam cesto ostajao budan da bih je odgledao...zato sad ne mogu da zaspim pre 3,4.:lol:
Moracu i ja da nabavim Mucke na cd-u, ovo vise nema smisla.:neutral:

Britanska serija "Mućke" u Srbiji ima kultni status, a Del boj status nacionalnog heroja, piše "Gardijan"....

List ističe da je popularnost Dereka Trotera ili Del boja, junaka "Mućki" u rangu sa imenima srpskih nacionalnih heroja, poput kneza Lazara, Miloša Obilića, kneza Mihajla Obrenovića.

Novinar "Gardijana" piše da su ga Beograđani, tokom devedesetih godina, kada je prvi put posetio prestonicu Srbije, nakon što bi čuli da je iz Velike Britanije, najčešće pitali da li voli seriju "Mućke" ili, u engleskoj verziji, "Only Fools and Horses".

List ističe da na srpskom ogranku internet stranice za druženje "Fejsbuku" postoje klubovi obožavatelja "Mućki", dok se u beogradskom boemskom kvartu "Skadarlija" može večerati u restoranu koji nosi ime ove popularne serije i da je, između ostalog, na listi pića omiljeni Del bojev koktel "pina kolada".

Prema pisanju lista, na kioscima u Knez Mihajlovoj ulici, osim di-vi-di diskova "Mućki", mogu se kupiti bedževi sa Del bojevim likom, uz njegove omiljene krilatice poput one "U ovo vreme iduće godine bićemo milioneri."

"Gardijan" navodi da i Srbi koji prvi put posete britansku prestonicu vole da prate "trag Troterovih", jer pored toga što žele da obiđu znamenitosti Londona, poput Bakingemske palate, Big Bena, žele da vide i naselje Pekam.

"Život Del boja i njegovog brata Rodnija veoma je sličan životu u Srbiji. Uvek ima čudnih načina da se zaradi. Glavni likovi često se nađu u čudnim situacijama", rekla je zvaničnik iz Ministarstva za finansije Srbije Svetlana Zečević, koja je i sama veliki ljubitelj "Mućki".

"Gardijan" tekst završava opaskom da bi Del bojev komentar na sve ovo sigurno bio "lavli džabli".

Uskoro RTS u popodnevnom terminu počinje emitovanje „Green green grass“ spin of „Mućki“. Ovo je najavio Ivan Karl, videćemo kakva je serija, malo sam bio pogledao isečke, ali time nisam stekao potpun utisak, ne verujem da će biti loše, ali s obzirom da su svi navikli na „Mućke“, siguran sam da mnogi neće biti zadovoljni.

Uskoro RTS u popodnevnom terminu počinje emitovanje „Green green grass“ spin of „Mućki“. Ovo je najavio Ivan Karl, videćemo kakva je serija, malo sam bio pogledao isečke, ali time nisam stekao potpun utisak, ne verujem da će biti loše, ali s obzirom da su svi navikli na „Mućke“, siguran sam da mnogi neće biti zadovoljni.

Ovo sam odavno priželjkivao. Jedva čekam da počne. :super:

Kad se već ne snimaju nove epizode "Mućki" (a nije da ne bi mogli, i Dejvid i Nikolas su rekli da ne bi imali ništa protiv da još malo glume Dela i Rodnija), dobro je i ovo.

Što se tiče Rock 'n Chips, on je već objavljen i ima da se skine na netu. A pojavio se i naš prevod, tako da ko želi da pogleda...

Ja sam protiv bilo kakvog podsecanja na stara dobra vremena snimanjem tih spin-offova ili shta je bilo 100 godina pre. Meni su svojevremeno Mucke bile vrh i volela bih da ih kao takve zauvek zapamtim. Ovo mi lichi na mlacenje para pod starim imenom. No, ko mene bilo shta pita :(

Nego je l' gledao jos neko Rock and Chips?Nisam valjda ja jedini :D

Nisi. ;)

Nisam ni ja baš oduševljen. Malo razvučena radnja bez dovoljno dobrih fazona, koji nisu propraćeni smehom u pozadini (neki ga ne vole, ja ga volim), mešanje drame sa komedijom (bilo je toga i u "Mućkama" ali, šta znam, nekako bolje uklopljeno a ne na uštrb komedije), a i to što glumci koji glume mlađe varijante dobro poznatih likova uopšte ne liče fizički na njih. I onda prosto ne mogu da zamislim da je to isti lik.

Ali da ne bude sad da ništa ne valja, ima i dobrih strana. Par dobrih štoseva tu i tamo (jedan od mojih favorita je ono sa labavoom :D), a poslednji deo je po meni najbolji, jer se otvorilo mnogo prostora za dalji razvoj serijala. Ovo bi trebalo da je samo pilot, i svakako da ću da gledam dalje, bez obzira što pilot nije bogzna šta.

Back