ЉУБАВНИ ПСИХИЈАТАР

E da dodam na ovo tvoje izlaganje jednu repliku, odnosno dopunu:

- kao da neki trenutak ili situacija, ma koliko dobra bio/la, nije potpun/a ako je ne podelis sa njom

Молим те преведи ми ово на *српски*.
Ниси хтео да ме збуниш вероватно али си успео да ме направиш још већом незналицом.
Ништа не капирам шта си хтео рећи, а мртав сам трезан.

- - - - - - - - - -

SLAZEM SE :) Odbacivanje ocekivanja okoline i okova tudjis misljenja, zarad vaseg zajednickog cilja.... prozivljeno

А ако је то хтео рећи, фала драга Бобице, сад ми је лакше.

Требам њено присуство али нисам сигуран да је волим.
Недостаје ми кад нисам с њом, а кад сам с њом гледам да се изгубим јер ми нешто фали или ми смета нешто код ње.
Стварно нисам сигуран да је то љубав, у ствари незнам како да дефинишем љубав, нити разлог зашто је то тако.

Rekla bih da je ne volis....u suprotnom ne bi dosao u dilemi.

Молим те преведи ми ово на *српски*.
Ниси хтео да ме збуниш вероватно али си успео да ме направиш још већом незналицом.
Ништа не капирам шта си хтео рећи, а мртав сам трезан.

A stvarno sam se potrudio da napisem bas ono sto mislim. :lol:

Otprilike, kao da sreca nije kompletna, ako ne mozes sa tom nekom osobom koja ti je personifikacija ljubavi, da je podelis.

- kao kad bi otisao na neko putovanje, super se osecas, nova mesta, novi ljudi, ali bi bilo jos bolje da je i ona tu...
- ili...bas na tom putovanju si upoznao zenu egzoticne pojave, izgleda i intelekta, ali bi bilo jos bolje da mozes da je podelis sa njom, u vodenom krevetu ili lezaljci na plazi :mrgreen:

Требам њено присуство али нисам сигуран да је волим.
Недостаје ми кад нисам с њом, а кад сам с њом гледам да се изгубим јер ми нешто фали или ми смета нешто код ње.
Стварно нисам сигуран да је то љубав, у ствари незнам како да дефинишем љубав, нити разлог зашто је то тако.

Tja ... Ima različitih vrsta ljubavi.
Ali budi siguran da, ukoliko se osećaš usamljeno pored nje, to nije ljubav.
Takođe, ukoliko te njeno prisustvo ne ispunjava.
Nedostaje ti, možda, iz navike.Navikao si da je vidiš, čuješ ... ali ipak nisi prihvatio sve njene osobine (nešto ti "fali" ili "smeta" kod nje). Moguće je da ti nedostaje jer se podsvesno nadaš da će se promeniti, i biti drugačija kada se ponovo sretnete. A onda se razočaraš jer vidiš da se ništa nije promenilo.
Voliš idealizovanu predstavu, odnosno ono kako zamišljaš da bi ta osoba mogla biti i kakva bi ti najviše odgovarala. .
To ti je ujedno i odgovor na moje gornje, dodatno pitanje: voliš je zato što ti je potrebna. Tzv. nezrela ljubav. U zreloj ("pravoj") ljubavi osobu zavolimo onakvu kakva jeste, bez želje da je menjamo - jer kada bi se promenila, to ne bi bila ista osoba.

Rekla bih da je ne volis....u suprotnom ne bi dosao u dilemi.

Рекао бих и ја то али нисам посве сигуран.
Лако је то рећи, донети закључак, мада дилема може бити узрок стања у ком се налазим.
Мада кад пребродиш велике кризе као ја то се искристалише.
Код мене се искристалисало управо то о чему пишем - несигурност.

Рекао бих и ја то али нисам посве сигуран.
Лако је то рећи, донети закључак, мада дилема може бити узрок стања у ком се налазим.
Мада кад пребродиш велике кризе као ја то се искристалише.
Код мене се искристалисало управо то о чему пишем - несигурност.

Ljubav je opustiti se i preko svog partnera pronaći svoje novo JA. Potrebno je imati ljubavi u sebi da bi bili u stanju dati ljubav nekome.Jel imas ljubavi u sebi?

Tja ... Ima različitih vrsta ljubavi.
Ali budi siguran da, ukoliko se osećaš usamljeno pored nje, to nije ljubav.
Takođe, ukoliko te njeno prisustvo ne ispunjava.
Nedostaje ti, možda, iz navike.Navikao si da je vidiš, čuješ ... ali ipak nisi prihvatio sve njene osobine (nešto ti "fali" ili "smeta" kod nje). Moguće je da ti nedostaje jer se podsvesno nadaš da će se promeniti, i biti drugačija kada se ponovo sretnete. A onda se razočaraš jer vidiš da se ništa nije promenilo.
Voliš idealizovanu predstavu, odnosno ono kako zamišljaš da bi ta osoba mogla biti i kakva bi ti najviše odgovarala. .
To ti je ujedno i odgovor na moje gornje, dodatno pitanje: voliš je zato što ti je potrebna. Tzv. nezrela ljubav. U zreloj ("pravoj") ljubavi osobu zavolimo onakvu kakva jeste, bez želje da je menjamo - jer kada bi se promenila, to ne bi bila ista osoba.

Појаснила си ми детаљно колику фалинку имам.
Фали ти само супер испред модератора.
По твом склопу писања видим да си високошколована,
а по начину изражавања неко са добрим искуством.

Ljubav je opustiti se i preko svog partnera pronaći svoje novo JA. Potrebno je imati ljubavi u sebi da bi bili u stanju dati ljubav nekome.Jel imas ljubavi u sebi?

Немам појма шта се под тим подразумеава да имам у себи, опрости.
Схватам шта хоћеш да кажеш али мислим да сам много празан.

Немам појма шта се под тим подразумеава да имам у себи, опрости.
Схватам шта хоћеш да кажеш али мислим да сам много празан.

Ma nisi prazan, da si prazan ne bi mi ni diskutovali sad i ovde o ovome.
Svi smo razliciti i svako se na svoj nacin ispoljava. To je verovatno tvoj.
Nema tu podele na crno i belo.

Ne znam onda sta bih ti rekla sem da odlicno poznajes definiciju ljubavi, ali da ljubav ne osecas.:think:

Добро, бар сад знам где сам и шта је у питању.

- - - - - - - - - -

sto bre zezas ovaj narod hm:mrgreen:

Радо бих да са тобом разменим искуства и наравно да од тебе што шта научим.

- - - - - - - - - -

Da bas tako Vlado. Zato je i ljubav komplikovana, uzbudljiva, neprocenjiva, ne opisiva....jer dolazi sama po sebi, ne mozemo je naruciti, ne mozemo voleti zato sto to zelimo....

Компликована - ДА
Узбудљива - Радо бих преговарао
Непроцењива - То баш не схватам
Не описива - Управо склапамо коцке шта би то могло бити.

Нема љубави а овисан о том неком....:bye:
Или има љубави а неможеш је препознати да је то љубав.:mrgreen:
Немам појма шта је љубав и тражим подуку љубавног психијатра...:worth:

Буди ТИ психијитар и подучи НАС који немамо појма како изгледа та љубав:sad2:

ja sam tu losa. bolje da cutim:confused:

Pazi kada ako treba da verujes u nesto, to znaci da je to dogma izgradjena u umu radi ispunjenja te rupe neznanja. Ljudi to veoma cesto rade. Ono sto ne znaju da objasne, oni to dogmatizuju. Verujes li da sex postoji? Verujes li da glad postoji? Verujes li da prijateljstvo postoji? Verujes li da znanje i neznanje postoje? Da li se uopste pitas da li da verujes u sve to ili ne?

ne volim teme o ljubavi iako je ona, zaista, Ono najlepse u nama.
ne volim ih jer, koliko god mrsili, tupili, filozofirali, pametovali, znamo da, cim pocnemo da volimo, sve definicije, sve teorije, sve formule ovog sveta padaju u vodu i ostajemo, mi, ogoljenog, ranjivog srca, slabi i mocni u tom voljenju istovremeno, budalasti i mudri i ludi i najbolji, i do zvezda dosezemo i zracimo i isijavamo tu emociju kud god da krocimo... kad srce poskoci u grudima samo jer si je/ga sreo, nema vise nauke, nema vise matematike, sve postaje metafizika...

ljubav.jpg

Tema@
Nešto se ukočim na ljubavnim temama, gde obično izjavama izazovem salve negodovanje. Iz toga proizilazi zaključak da i nisam neki stručnjak, ali to me neće sprečiti da opet iznesem sopstvene stavove.
Ljubav ne poistovećujem sa strašću, a opet ona bez strasti & želje nema neophodnu klicu, tako strast tj želja biva začetak potencijalne ljubavi. Kasnije (volim da mislim tako) ona evoluira u jedan sklad, mir, osećaj sigurnosti, povezanost dvoje ljudi na mentalnom,psihičkom i svim mogućim nivoima. Kada kažem kasnije, mislim na period postzaljubljenosti, jer kada prođe zaljubljenost -ako ima kvalitenog štofa-emocije opstaju.
Ljubav ne poistovećujem sa pojmom bezuslovna, bar ne u muško -ženskim odnosima. Veoma je uslovna u smislu da treba da je otelotvorena u osobi kojoj smo posvećeni-a i ona nama, a ne imaginarna predstava o nekome ili nečemu. Ljubav bi trebala biti realnost, a ne san.
I tako...Uglavnom, povezujem je sa poverenjem, bliskošću,sigurnošću, tišinom, mirom.
Sa plavom bojom recimo, a ne crvenom :)

I što bi rekla Mujiii ,,krv, suze,znoj, smeh i dodir" Mnogo dobra definicija :zag:

Back