ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema definicije..kada bi pokupila sve svoje postove na ovoj temi bojim se da bi bila sama sebi antiprotivna..:lol:..tj. kontradiktorna..
Jedini zaključak koji se da izvući iz te činjenice je da je ljubav stvar trenutka..

Mladost živi ljubav, zrelo doba je negira zbog mali milion posledica koje ona u tom periodu izaziva a starost je kasnije uzalud priziva..

cuj kako...
tamo gde ljubav daje, tu nagon uzima..tamo gde se ljubav nudi, tu nagon trazi..zajedno cine savrsen sklad uzimanja i davanja, saglasje duse, tela i emocija, duboko medjusobno prozimanje, i srecu..
jer kao sto nismo samo duhvni, tako nismo ni samo telesni..i onaj covek koji pokusa da neki deo sebe satre i ugusi, dobija ga kao najveceg neprijatelja..
ali tamo gde postoji ljubav, nikad covek nije nametljiv i nasilan..nikad..
boze al sam nekad bila pametna:aha:

tumblr_luoxlnmyOI1qao5uho1_500_large.jpg

Kažu ljudi da je zdrav i srećan samo onaj, koji umesto vazduha, udiše i izdiše LJUBAV !!??!!
Po mom skromnom mišljenju i iskustvu - LJUBAV je majka ljudskog karaktera i životna vodilja !
LJUBAV se dobija; podhranjuje; gaji; neguje; oplemenjuje; čuva; prosleđuje; deli; ... sa njom se umire !
Što više ČOVEK, vremenom, LJUBAVI ima, makar bio i najveći siromah, njegovo bogatstvo i sreća su sve veći i neizmerniji !!! :heart:

Ljubav je misao.
Pružanje, voljenje.
Prepuštanje.
Umeće napraviti u kreetu mesta za još nekog drugog.
Probuditi se kraj njega.
Dati zagrljaj.
Dobiti ga zauzvrat.

Danas sam romantik. :)

I danas sam ljubavna.
Neobjašnjivo posvećena toj emociji.
Čak iako je na daljinu.
Brižljivo bi trebalo čuvati je.
Negovati.
Ne dopustiti da se jaz daljine utka u putanju traženja. Dolazaka.
Mislima sam tamo, čak i kada telom nemirno sedim na stolici pišući o tome kako se osećam.
Zvezdama kao obasjana, volim sebe kaakv sam kada nesmetano volim
.:heart:

Neverovatno komplikovana stvar.
Često teška.
Nekad te može dići u nebesa, a nekad te natera da poželiš da potoneš.
Danas si srećan, a već sutra možeš biti tužan.

Kad je ljubav u pitanju, mislim da ništa ne može biti glupost. Dok traje taj osećaj sve je dozvoljeno.
Kasnije, pogotovu ako doživimo gubitak sve trpamo u koš "glupost" da bi lakše preboleli...
...ljubav ne vidi boju očiju, širinu struka, narav, karakter..ona se jednostavno dešava mimo svega ostalog.

ljubav je najveca glupost koju sebi covek moze da dozvoli. i sto je najcrnje ne uci na greskama.

Mislim ipak da ne postoje greške kad je ljubav u pitanju..
Ok, razvojni put tog osećaja je zavistan od spleta okolnosti i često ljubav na kraju doživljavamo
kao razočarenje ali sve jedno, ona je živela i bila lepa dan, dva, pet, deset...

definitivno kultna tema..:D
otvaram je potaknuta diskusijom na sovinistima
dakle, pisite..dileme, gledista, uglove, zablude, sa stanovista muskaraca, sa stanovista zena, psiholske analize, socioloska stajalista..

i da pocnemo...
da li mislite da covek vise i jace oseca kao mlad ili u srednjim godinama? u cemu je razlika? da li je strast deo ljubavi? da li je moguca ljubav bez strasti?

Moguca je ljubav bez strasti, zasto da ne. :)
Svaku ljubav strast na kraju napusti, pa mora da nastavi sama. ;)

savremenom coveku su puna usta "ljubavi" a taj isti covek sada 2012 ne poznaje svrhu te reci,ni sam nije vise siguran u svrhu te reci.ljubav je za prodaju naj roba.ljubav se iskomercijalizovala potpuno

Back