ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moguće je, ali vremenom evoluira pa se onda najčešće preobrazi u ljubav domestikus. :lol:
Ne isključuje strast, niti je takva ljubav pod obavezno navika, ili nešto što se zasniva samo na poštovanju i razumevanju. To je tzv. opstala ljubav, koja je doživljavala uspone i padove ... hladila se i bila podgrevana, i onda se ustoličila kao slabo oscilirajući dijagram, ili bolje rečeno, grafik. Ima strasti, a nema iznenađenja.

Zavisi od partnera. Makar jedno od dvoje mora imati dovoljno potencijala da radi kao pokretna traka i štancuje svakodnevne, male dokaze ljubavi do plus beskonačnog.

Tražili ste, gospoja, dobili ste.
Oćete još? :per:
Odlican post (potrosila sam bone :neutral: )

...kako mi tesko pada kad se sakati nesto sto je kao mehanizam koji se prvo pali svijetlom, onda svijetlo se pojacava i usijava ...dolazi do stepena koji se mora sacekati da se ne pozuri i zaustavi...zatim sa govori prelazi na druge govore i onda tijelo ide svojim pokretnim slikama koje oci otvaraju a grudi analiziraju...kad se pocne buditi nagon koji i zivotinje imaju doslo je vrijeme sexa ....kad sam se zaljubljivao , prvo me bila sramota na sex i pomisliti jer sam to skrnavljenjem smatrao ili povredom a kad tome dodje vrijeme i ne sjetim se tog perioda ...ni jedan se stadium ne preskace a kamo li izostavlja...ni-jedan...

"Zavisi od partnera. Makar jedno od dvoje mora imati dovoljno potencijala da radi kao pokretna traka i štancuje svakodnevne, male dokaze ljubavi do plus beskonačnog." - Taćno 100% - pa to i jeste ljubav! Imaju je privilegovani!

Ali i ljubav, kao i sve, baš sve, je relativna.
Za mene gorivo. Bez goriva, tapkam u mestu ili ceo dan sedim na poslu!
Ima dosta primera velikih ljubavi, koje su savim sigurno, slične velikim filmskim pričama. Verujem, da većina na ovom forumu ima roditelje, rođake, prijatelje koji žive decenijama u ljubavi i posle 30-40 godina braka gledaju u svog čoveka/ženu s ljubavlju.

A strast, pa to je početak, i sredina, i kraj, ja neću ni da mislim drugačije!

definitivno kultna tema..:D
otvaram je potaknuta diskusijom na sovinistima
dakle, pisite..dileme, gledista, uglove, zablude, sa stanovista muskaraca, sa stanovista zena, psiholske analize, socioloska stajalista..

i da pocnemo...
da li mislite da covek vise i jace oseca kao mlad ili u srednjim godinama? u cemu je razlika? da li je strast deo ljubavi? da li je moguca ljubav bez strasti?

kako godine odmicu..sve je teze naci partnera...... bioloski satovi kuckaju.....i sve je lakse kad si mlad :sad2:

definitivno kultna tema..:D
otvaram je potaknuta diskusijom na sovinistima
dakle, pisite..dileme, gledista, uglove, zablude, sa stanovista muskaraca, sa stanovista zena, psiholske analize, socioloska stajalista..

i da pocnemo...
da li mislite da covek vise i jace oseca kao mlad ili u srednjim godinama? u cemu je razlika? da li je strast deo ljubavi? da li je moguca ljubav bez strasti?

Mislim da je tema zaista kultna,ljubav je osecanje koje izaziva interesovanje kod svakog coveka i njeno postojanje ili nedostatak,je uzrok svakom ljudskom postupku.
Mislim da je najbolja *definicija* ljubavi Pesma nad pesmama ( stavljam definiciju u navodnike,jer mislim da ljubav nema definiciju,ona jednostavno ima nebrojeno oblika).
Mislim da mlad covek ne oseca jace,mozda drugacije,strastvenije,sa vise ukljucenom fizickom energijom...ali sve sto brzo plane i brzo gori,brzo se i gasi,pa bih rekla da je mlad covek vise sklon zaljubljivanju,a da manje razmislja o ljubavi kao dubini....sve je jos samo povrsinski sagledano,sto podrazumeva ,da je za dubinu osecanja potrebno i iskustvo,ili zrelost.Za ljubav kao osecanje,godine nisu limit,i verujem da se ona desava svim ljudima bez obzira na straosnu dob.A ljubav bez strasti je moguca........onda kad prodje strast,ako je postojala i ljubav ,ona ostaje i vremenom,ako se neguje ,sve vise dobija na kvalitetu.Ljudi nakon dugo godina provedenih skupa,mozda ne osecaju jedno za drugo onu pocetnu strast,mozda ni zelja za fizickim dodirom, kao sex sto je,nije naglasena,ili je minimizirana,ali ljubav moze biti duboka izmedju njih i bez toga.Jer ljubav je duhovno spajanje dva bica,fizicko spajanje je potreba koja i ne mora biti propracena ljubavlju.
Duhovna povezanost dva bica iskljucuje i obavezu njihove fizicke bliskosti i dodira.Retke su,ali se desavaju......ljubavi u kojima celog zivota volite nekog,mislite o njemu/njoj,i jedino vam je vazno da znate da taj neko dise i postoji....njegov nestanak bi izazvao nepojmljiv bol zbog gubitka koji bi se tesko podneo,a sve vas to ne sprecava da zivite zivot onako kako morate ili mozete,i niste nesretni i nezadovoljni,jer znate da postoji neko ko tom i takvom zivotu ipak daje smisao.

...ljubav je zamisljena kulminacija koja rijetko bude to. Ljubav je tezak pad , kad se ne ostvari a rijetko se ostvari .Ljubav je cvijet koji ne vene ali mijenja saksije i terase.LJUBAV JE BILJKA KOJA PONEKAD PRESKOCI TVOJE PROLJECE I PROCVJETA U TUDJEM VRTU SAMO DA BI SEBE DOKAZALA KAKO MOZE STA HOCE. Ljubav je strasna zvijer koja nema zuba ali ubija reskim skrgutom i to samo one koji su u nju zakleti. Ljubav i kad postoji ,- nikad cvrsto uz onog kome pripada ne stoji.
Ljubav nije milosnica i nikad izvor-suza radosnica.Ljubav nije osmjeh na djevojackom licu jer to je samo poziv zvijezde koja je davno ugasena . Nije ljubav ni drhtaj lista topole bez-razloga ali ,- meni je Ljubav sve ,- tako mi , -Boga !!!

Poslednja izmena:
qq..nije ni igracka, ni mac, ni slabost..:)
barbi..ti se salis, zar ne?:)

Dvoumim se..:mrgreen:..kad razmišljam o ljubavi, uvek mi se čini da grešim.

Jednom si rekla; "ja sam mnogo ocvrsla, tesko me je razbiti. mnogo tesko.
vidim i sto necu da vidim, cujem i sto ne treba da cujem. i kad bih htela,
samozavaravanje mi vise jednostavno ne ide od ruke..zato se i ne plasim."

E, a ja se zato plašim...zato što sam prešla tu granicu na isti način kao ti
i plašim se da možda više i ne umem da dozvolim da osetim ono nešto...racio
uvek progovara prvi a od njega mi je više muka..:confused:

...kad vidim pisanje ovih Gore naslovljenih Sirena, uhvati me djetinji strah pisati o Ljubavi toj balasti od koje se nikad ne mogah spasti ...Ljubav je sve ono sto nijesam dozivio , a dozivjecu je kunem se i njoj i meni ...osim ako umrem,- ne-dao Bog !!!

Pa jeste igračka:confused:..i tako, igramo se mi osećanjima dok nam ne dosadi...;)

Šalim se, šalim..:D...

:think:..ljubav je mač sa dve oštrice...:p
..ipak će biti da je ljubav najplemenitija slabost uma...:sad2:

Ima raznih ljudi.Meni je iskreno,zao onih koji se igraju sa osecanjima,jer na kraju gube,gube mnogo...ali i to je zivot.

Ne znam.Za mene je ljubav takva moc...mislim kad volim,zaprepastim sebe koliko izvucem iz sebe,koliko mogu,koliko sve sto je delovalo nesavladivo postaje malo,lako...cudim se kako mi je i delovalo nemoguce.To prosto isijava iz osobe.Sve postaje moguce i te kako lako.;)
Razum,kad si vec kod njega,postaje mnogo ostriji,mnogo jaci,mnogo precizniji.Ne postoji nesigurnost.I ne govorim o zaljubljenosti kad je sve ruzicasto.Ne.Govorim o ljubavi kad sve vidis onako kakvo je.Realno.A u realnom,razmisli,da li postoji nemoguce? ;)

Back