ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...nemoguce je voljeti nekog zbog necega....moguce je voljeti nekog ali ne znati zasto . To , ne znati zasto, je ljubav jer ona nije samo slijepa nego i strana nasem sadasnjem domenu definisanja ...mozemo je smjestiti u polje Nesvjesnog sve dok se dopre sa reflektorom , ali trebat* ce opreza jer osvjetljavanjem ruze ,-gubi se na mirisu !

Dvoumim se..:mrgreen:..kad razmišljam o ljubavi, uvek mi se čini da grešim.

Jednom si rekla; "ja sam mnogo ocvrsla, tesko me je razbiti. mnogo tesko.
vidim i sto necu da vidim, cujem i sto ne treba da cujem. i kad bih htela,
samozavaravanje mi vise jednostavno ne ide od ruke..zato se i ne plasim."

E, a ja se zato plašim...zato što sam prešla tu granicu na isti način kao ti
i plašim se da možda više i ne umem da dozvolim da osetim ono nešto...racio
uvek progovara prvi a od njega mi je više muka..:confused:

Ima raznih ljudi.Meni je iskreno,zao onih koji se igraju sa osecanjima,jer na kraju gube,gube mnogo...ali i to je zivot.

Ne znam.Za mene je ljubav takva moc...mislim kad volim,zaprepastim sebe koliko izvucem iz sebe,koliko mogu,koliko sve sto je delovalo nesavladivo postaje malo,lako...cudim se kako mi je i delovalo nemoguce.To prosto isijava iz osobe.Sve postaje moguce i te kako lako.;)
Razum,kad si vec kod njega,postaje mnogo ostriji,mnogo jaci,mnogo precizniji.Ne postoji nesigurnost.I ne govorim o zaljubljenosti kad je sve ruzicasto.Ne.Govorim o ljubavi kad sve vidis onako kakvo je.Realno.A u realnom,razmisli,da li postoji nemoguce? ;)

evo, tttt je rekla.
draga moja barbara, cvrstina nije nesposobnost da volis.
ljubav nije zanosenja i iluzija.
i da, fraon je u pravu, nikad ne znas zasto...
a kad smo kod cvrstine..znas pricu o vetru i suncu?
kladili se ko ce pre skinuti coveku kaput sa ledja..
i vetar duvao, duvao..a covek, sve jace stezao kaput, da se zastiti..
a onda je sinulo sunce..nezno, ali toplo..i covek je sam skinuo kaput..i prebacio ga preko ruke:)

Mnogo ste upali u odbranu sopstvenih predstava...

Koto,... to moze biti sopstvena zamka.

Jednostavno ... uzmi sve i daj sve. Impulsivnost bez profitabilnog razmisljanja uz rukovodjenje plemenitih osecanja. Nema tu filozofije uopste, vec samo suve plemenite sile koje rukovode tobom.

~~~~
Moja pok.baba me pitala uvek kada sam bio ludo zaljubljen (cesto mi se dogadjalo / danas redje...hahaha). Pita " Kakve oci ima i kakvo lice.." . Jednom sam rekao da se ne secam kako izgleda u "Ono" sto sam se zaljubio iako sam je vido juce. Jednostavno ne mogu da se setim i da rekonstruisem ili da uporedim tu devojku. Ona odgovori "E , to je onda prava zaljubljenost... "
~~~~
Zaljubljenost=Zaslepljenost+Opijenost

~~~

Ljubav je komplikovanija... i sustinska

predstava?:)

kako iko od nas moze da zna, sta je od onog sto mislis , ili oseca, istina, a sta zabluda? :)
ja sam rekla ono sto znam.
da cvrstina nije jednako otupelost.:)
ne slazes se sa tim?

...neuhvatljivost , nedefinisanost , nestalnost i nesigurnost su odrednice ljubavi koja je najvisi oblik dokle se dolazi u emocijama ali i pada kad ona pocne da opada, i ljubav nikad nece imati zimzelenost jer za nju i nema ,-Zime ....

predstava?:)

kako iko od nas moze da zna, sta je od onog sto mislis , ili oseca, istina, a sta zabluda? :)
ja sam rekla ono sto znam.
da cvrstina nije jednako otupelost.:)
ne slazes se sa tim?

Sumnjam da se iko slaže sa tim..nije čvrstina otupelost ali jeste barijera..
..ne dozvoliti sebi grešku, ne dozvoliti sebi poraz, igrati na sigurnu kartu,
o svemu suditi nakon dobrog promišljanja..to je čvrstina ili se varam?
Ali gde tu možeš smestiti ljubav?
Ljubav žmuri kad oseti grešku, spremna je na poraz, sigurna karta joj ništa
ne znači, možeš razmišljati do sutra ali kad ljubav priča razum ćuti..

Čvrstina vremenom izazove osećaj otupelosti, pa kad ostaneš sama sa sobom
i pogledaš duboko u dušu, osetiš da nešto fali..fali prepuštanje, stihija...

Sumnjam da se iko slaže sa tim..nije čvrstina otupelost ali jeste barijera..
..ne dozvoliti sebi grešku, ne dozvoliti sebi poraz, igrati na sigurnu kartu,
o svemu suditi nakon dobrog promišljanja..to je čvrstina ili se varam?
Ali gde tu možeš smestiti ljubav?
Ljubav žmuri kad oseti grešku, spremna je na poraz, sigurna karta joj ništa
ne znači, možeš razmišljati do sutra ali kad ljubav priča razum ćuti..

Čvrstina vremenom izazove osećaj otupelosti, pa kad ostaneš sama sa sobom
i pogledaš duboko u dušu, osetiš da nešto fali..fali prepuštanje, stihija...
varas se.:)
cvrstina je biti ono sto jesi, bez straha
cvrstina je vera u sebe, u sopstvenu snagu, da ces svaki bol izdrzati. svaku nedoumicu prevazici. svaki izazov resiti.
nije cvrstina ukopati se u zemlju kao betonski stub, i ograniciti se na jedno isto, istina sigurno, okruzenje..
ono sto je tuzno, sto svi prepustanje povezuju sa nekakvim idealizovanjem. kao, moras da budes mlad i lud, da bi to mogao..
netacno!
treba samo biti hrabar, i sacuvati u sebi to zrno ljubavi, koje uvek iznova klija, ako naidje na pogodno tle..:)
ja kapiram da ljudi u nekim godinama nadju milion izgovora da prestanu da vole..ikoga.
ali to ne znaci da ne bi mogli. kad bi imali hrabrosti i vere.
ljubav je rad, trud, ulaganje, strpljenje, bol, sreca, sve..
a s godinama sve smo vise konzumenti brze hrane.ko da se smara.:)
ili su stalno na dijeti..ne znas sta je gore.

... gore je ili najgore ( DRAGE MOJE PRIJATELJICE), kad ljubav tj. donosilac nje nama i simbioza nastala , dodju do svoje kulminacije a onda ,- Bing-beng...i gotovo ...
Vjerujem da postoji ljubav na kasicicu i sa rokom trajanja a onda kad prestaje ili se gasi , da bi je spasili kao takvu ...konzervirati je i poslati u Svemir ( kao u Zlom proljecu), i sjecanjem na nju naci njene tragove ili energiju koju salje kao i svaka ugasla davno,- zvijezda !!??

P.S.
- sve sto se izrece o ljubavi je sumnjivo jer,- sumnjiva je i ona sama... sumnjiva i ljubavno-nedefinisana !!!?

dragi moj prijatelju.
tvoja je dilema tako cesta..zasto voleti kad ljubav ionako prodje..i onda boli, toliko da zivot sam gubi svaki smisao
ali, nije li sve u zivotu prolazno? i zivot sam..zar zato sto znamo da nas ceka kraj ne treba ni ziveti?

dragi moj prijatelju.
tvoja je dilema tako cesta..zasto voleti kad ljubav ionako prodje..i onda boli, toliko da zivot sam gubi svaki smisao
ali, nije li sve u zivotu prolazno? i zivot sam..zar zato sto znamo da nas ceka kraj ne treba ni ziveti?

...samo je za Jeline, smrt bila stvarnost i zato je njihovo glavno stvralastvo epika sa tragikom . Npr. Unamuno koji je protivnik dogme, pragrijeha i grijeha uopste , protivnik logike koja konstatuje neminovnost smrti tj. ona zivot negira...Vitgenstaj ne konstatuje smrt uopste kao postojanost jer kad ona dodje nas nema ...ljubav je na prvi zapis emocija , okrenutost prema nekome i sl. a ne kao nesto na tacni , torta ili zdjela ambrozije i uzimanje iz nje ne poznaje se koliko god ,- zahvatili ...

P.S.
- to bi ljubav morala biti ali ,- ne mora ...ne ...

...samo je za Jeline, smrt bila stvarnost i zato je njihovo glavno stvralastvo epika sa tragikom . Npr. Unamuno koji je protivnik dogme, pragrijeha i grijeha uopste , protivnik logike koja konstatuje neminovnost smrti tj. ona zivot negira...Vitgenstaj ne konstatuje smrt uopste kao postojanost jer kad ona dodje nas nema ...ljubav je na prvi zapis emocija , okrenutost prema nekome i sl. a ne kao nesto na tacni , torta ili zdjela ambrozije i uzimanje iz nje ne poznaje se koliko god ,- zahvatili ...

P.S.
- to bi ljubav morala biti ali ,- ne mora ...ne ...

pa eto..za nekog je smrt smrt, kraj zivota..kraj svega. za nekog imaginaacija koja nas ne dotice, jer smo vec-otisli..a za nekog pocetak, prelazak iz jednog oblika u drugi
za nekog je ljubav slasni rucak, od kog te posle boli stomak
za nekog blagoslov, bozja milost:)
kad bi se vise radovali sto smo uopste sposobni da osecamo, a manje mudrovali?

pa eto..za nekog je smrt smrt, kraj zivota..kraj svega. za nekog imaginaacija koja nas ne dotice, jer smo vec-otisli..a za nekog pocetak, prelazak iz jednog oblika u drugi
za nekog je ljubav slasni rucak, od kog te posle boli stomak
za nekog blagoslov, bozja milost:)
kad bi se vise radovali sto smo uopste sposobni da osecamo, a manje mudrovali?

...estetika tjelesnog se ne uklapa u logicku-estetiku,to je Kroce tako prizemno ukazao da ne bih navodio jer oduzima uzitak posmatranja golim okom, nekoga privlaci ono sto mene odvlaci i po tome vidim prst-Viseg bica da daje sansu ispoljavanja svakom stvoru ...tuzim se na taj prst-Bozji samo sto pri izboru ili ostvarenju ne naidjemo odmah da bi imali vremena za ostvarenja razna u miljeu ljubavi i blazenog ovdje na Zemlji jer Tamo je - tamo ?

...Faraonn_e,
-cutis ovdje kao ime urezano nekog adolescenta na hrastu koje se siri i gubi a ti ne smijes da potamnis jer tamne obasjani , Faraonn_e, tvoje obasjanje prestoji jer sve postoji u nekakvim dubinama primjerno svojoj vrijednosti ,- a narocito Ljubav koja ima cijenu u svojoj neostvarenosti ili inovaciji svakotrenutnoj . Nema osvojene zene ili uhvacena muskarca , ima, ali tada je ljubav se oslobodila ...Ljubav je jedino sustastvo koje najmanje ima odlika sustastva...samooponirajuce je kad se ostvari Ljubav pocinje da trazi nove grane , novo lisce i pupoljke jer stare su odigrale svoje i traze osobenosti postalosti...

...a, sta u -stvari zna faronn Tumnopoteh o Ljubavi kad je ona dostupna samo onima koji ne dolaze s Neba....ljubav je tu i dise pokraj nas i ne oprasta kad je ne osjetimo...
Kad je Bog rijesio da dodatno kazni Covjeka i Covjecicu,- bacio je medju njima Ljubav !!!

Kažu muškarci zele bit : prva ljubav -- žene : posljednja :lol::lol:
Nego..:cool:

Ljubav stvara cuda : kad si slab ..ona te ojača, zatim obrnuto.. kad si jak .. ona te oslabi :) Pa dalje ; Favorizira strasti.. al bome može i uništit razum !

U dvi rijeci :okrece naglavacke:mrgreen:

To svi znaju.Kad je osete znaju da je to ljubav.Jednostavno se zna.;)

p.s. desi,bre, LB....? Nema te sto godina...:P

Eh da..kad ljubav poželi da udje u sobu, možeš joj zalupiti vrata pred nosom, pozatvarati sve prozore,
sakriti se pod krevet, progutati ključ..al ne vredi..:mrgreen:

Samo je problem što kad se pomiriš sa tom činjenicom da je tu i taman se
navikneš na njeno prisustvo, ona krene da beži..i ti opet zatvaraš vrata, prozore,
gutaš ključeve...al ne vredi...:zcepanje:

Tu sam TTTTT...tebe nešto nema...:D.

Eh da..kad ljubav poželi da udje u sobu, možeš joj zalupiti vrata pred nosom, pozatvarati sve prozore,
sakriti se pod krevet, progutati ključ..al ne vredi..:mrgreen:

Samo je problem što kad se pomiriš sa tom činjenicom da je tu i taman se
navikneš na njeno prisustvo, ona krene da beži..i ti opet zatvaraš vrata, prozore,
gutaš ključeve...al ne vredi...:zcepanje:

Tu sam TTTTT...tebe nešto nema...:D.

:think:

Zanimljiv primer si dala LB....koincidencije sa nekim mojim iskustvima...:P

Svet mali....;)

p.s. vestice....:cmok2::P

Kažu muškarci zele bit : prva ljubav -- žene : posljednja :lol::lol:
Nego..:cool:

Ljubav stvara cuda : kad si slab ..ona te ojača, zatim obrnuto.. kad si jak .. ona te oslabi :) Pa dalje ; Favorizira strasti.. al bome može i uništit razum !

U dvi rijeci :okrece naglavacke:mrgreen:

Ja hoću da budem prva i jedina :lol:..al kasno Marko na Kosovo stiže..:mrgreen:

Back