Ljubav, seks i vlaska magija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su pricali momci sa kojima sam zajedno sluzio...oni su bili iz Bora,Majdankepa,Zajecara i tog dela istocne Srbije.
Pricali su mi sve i svasta.I kazu da je sve to jako zayebano.
Recimo...devojka hoce da navata nekog lika i,oni mi kazu,samo mu u kafu kapne 2-3 kapi krvi od PMS-a.Ovaj jednostavno poludi za njom...tj, kako oni kazu,omadjijan.
Ali za sve,kazu,ima kontra efekat.Ako se ta kafa popije levom rukom...onda ne deluje,hehehe!
To je ono sto sam ja cuo.Ima jos gomila pricica,ali da ne gusim.

PLESsitnihDEMONA:
Meni su pricali momci sa kojima sam zajedno sluzio...oni su bili iz Bora,Majdankepa,Zajecara i tog dela istocne Srbije.
Recimo...devojka hoce da navata nekog lika i,oni mi kazu,samo mu u kafu kapne 2-3 kapi krvi od PMS-a.Ovaj jednostavno poludi za njom...tj, kako oni kazu,omadjijan.
Ali za sve,kazu,ima kontra efekat.Ako se ta kafa popije levom rukom...onda ne deluje,hehehe!

Ma daj, ne gušiš - mene baš interesuje. U principu je znači dobro što ne pijem kafu....

PLESsitnihDEMONA:

auuuuuuuuuuu, pa covek onda postane nervozan ko leptir, aaaaaaa????
a tek kada prodje PMS i pocne i krv da curi, onda................ :shock: :shock:

verujem...ne verujem...ali opet verujem...
mada i ne verujem

Ipak se ne bih zezao s tim!!!
sad ozbiljno: Imam (znam) drugaricu koja je iz
krajeva gde se intenzivno prica o vlaskoj magiji
i doticna koristi...
svega sam se naslusao ali bas svega i ako
je barem 10% toga istina onda je to strasno!!!

Ima nesto u tim ljudima sto ti
budi neki nemir kad ih samo i pogledas...
osecaj i nije bas prijatan!

Tommy_V:
PLESsitnihDEMONA:

Ma daj, ne gušiš - mene baš interesuje. U principu je znači dobro što ne pijem kafu....
Heheh...ma mozes d apijes ali samo levom rukom :D A espreso mozes kako hoces...tu se ne vazi :D
Ma ima jos nekih fora...sa noktima,kosom,licnim stvarima,slikama,bla bla bla...Uglavnom ako nisi iz krajeva istocne Srbije,Bosne,Sandzaka i sl. zatucanih sredina,ne moras da brines...manje vise.

Ja sam cula pricu o jednoj devojci koju znam iz vidjenja ovde u ljubljani, pricale njene prijateljice. Kazu da je otisla u Srbiju na odmor, bas u taj negotinski vlaski kraj i neki lik, cisti ljakse koji cak zivi negde u brdima gde ni struje nema i koga ona inace nije htela ni da pogleda, nabavio malo njene kose, otisao kod neke vracare i jos se hvalio sa time sta ce da uradi unapred, smuckao joj nesto i cica se ladno vise nije vratila. Ostala dole da zivi sa njim negde gde nema ni struje cak. Ovde svi zgranuti, pocevsi od njenih roditelja na dalje. A ona nece ni da cuje da ode kod nekog belog maga ili slicno jer ne veruje u magiju :lol:

PLESsitnihDEMONA:
Tommy_V:
PLESsitnihDEMONA:

Heheh...ma mozes d apijes ali samo levom rukom :D A espreso mozes kako hoces...tu se ne vazi :D
Ma ima jos nekih fora...sa noktima,kosom,licnim stvarima,slikama,bla bla bla...Uglavnom ako nisi iz krajeva istocne Srbije,Bosne,Sandzaka i sl. zatucanih sredina,ne moras da brines...manje vise.

ma pričaj nam nešto što se nekome desilo... zamisli da imamo svi po 12 godina i da smo na kampovanju noću i da sad svako treba da ispriča strašnu priču. smao nemoj da zaboraviš da su nam mozgovi ipak u onim godinama u kojima jesu tako da.... ma samo pričaj šta je bilo....

naturaly:
verujem...ne verujem...ali opet verujem...
mada i ne verujem

Ipak se ne bih zezao s tim!!!
sad ozbiljno: Imam (znam) drugaricu koja je iz
krajeva gde se intenzivno prica o vlaskoj magiji
i doticna koristi...
svega sam se naslusao ali bas svega i ako
je barem 10% toga istina onda je to strasno!!!

Da, bas tako. I ja sam se naslusao prica.

Ima nesto u tim ljudima sto ti
budi neki nemir kad ih samo i pogledas...
osecaj i nije bas prijatan!

Pa, pazi. Vlasi i nemaju nesto mnogo poverenja prema Srbima. Kad dodjes u neko vlasko selo, bice dosta zatvoreni. Kada sam upoznavao rodjake mog druga, samo su me njegova najbliza porodica prihvatili sa gostoprimstvom, oni malo dalji su me ipak gledali malo sa podozrenjem. Valjda je to i zato sto su se Vlasi dugo smatrali narodom drugog reda u Srbiji, pa je cak i car Dusan zabranjivao brakove izmedju Vlaha i Srpkinja, tj. Srba i Vlahinja.

A postoji i jos jedna stvar. Vlaski se koristi u svakodnevnom govoru. Ponekad pomesano sa Srpskim, a ponekad ne. Ali se u konverzaciji najcesce prica Srpski. Znaci Vlasi imaju sopstvenu kulturu i verovanja koja su se odrzala do danasnjih dana. I zato mozda i postoji malo podozrenja.

E, da: Vlasi su pravoslavci, ali ih to ne sprecava da veruju u ili praktikuju Vlasku magiju.

Kod Vlaha je običaj da se udaju samo deflorisane devojke. Veoma mladi stupaju u brak. Pre udaje one spavaju sa što većim brojem muškaraca, i time dokazuju da su poželjne i spremne za bračne dužnosti - "Ako nije poželjna drugima, neće valjati ni meni". Inače, osim što su skloni oklultizmu i magiji, kod Srba važe za najgore prevarante i kradljivce.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back