LJUBAV ILI ZAVISNOST???

zavisnost nije to na shta ti mislish...to bi pre bila nekakva navika...nosi sherpu na glavi 2god...pa je skini netjesh umeti da hodash bez nje...to nije zavisnost to je navika...zavisnost je neshto drugo al nisam kompetentan...

klin se klinom izbija...navuci se na dop il neshto...ma napunitjesh 20 pa tjesh shvatiti...a mozhda i netjesh...napuniti 20 (:{

oj...sa

HELLGIRL:
Jedno moze(i ne mora da vuce) drugo.
Ako nekoga VOLIS mozes,a i ne moras, da budes zavistan o njega.A moze da se desi da je u pitanju na prvom mestu ZAVISNOST,ali da ima i ljubavi(u ovom slucaju ne mislim na onu sto se srece jednom i nikad vise).
Govorim iz iskustva(u oba slucaja).

Ali moj trnutno jako veliki problem je kako se otarasiti zavisnosti??????????Neka mi neko pomogne,pleas...:-(
E ebi ga... znamo kako ti je... al tesko da ti tu mozemo pomoci...
Vreme ce sigurno izleciti sve... Sad ima verovatno i drugih nacina...

AntunTun:
zavisnost nije to na shta ti mislish...to bi pre bila nekakva navika...nosi sherpu na glavi 2god...pa je skini netjesh umeti da hodash bez nje...to nije zavisnost to je navika...zavisnost je neshto drugo al nisam kompetentan...

klin se klinom izbija...navuci se na dop il neshto...ma napunitjesh 20 pa tjesh shvatiti...a mozhda i netjesh...napuniti 20 (:{

oj...sa

Bas ti hvala na komplimentu(shvaticu to tako).;-)
Svi mi to kazu(da IZGLEDAM mladje):-)))

pogreshno si svatila...
mislim nije kompliment...tako neq nedoumicu o zavisnosti ocheqjem od 17godishnjakinje...

jao kakva sluchajnost i meni svi to kazhu...otjesh da mi igrash u krilima?...datju ti dva orgazma prednosti....

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa odavde pa do sutra

AntunTun:
pogreshno si svatila...
mislim nije kompliment...tako neq nedoumicu o zavisnosti ocheqjem od 17godishnjakinje...

jao kakva sluchajnost i meni svi to kazhu...otjesh da mi igrash u krilima?...datju ti dva orgazma prednosti....

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa odavde pa do sutra

Nisam ni mislila da jeste.Za svoje godine,trebalo bi sam to da skapiras.
Ali,...joj...pa ti nise nezreo,...nego glup!
Jooooooooooj jadan,tu bolest ni godine nece izleciti.:-(

Ne ponizavaj se.Nemoj uzalud da pokusavas da mi unistis temu koja je i saljiva i simpaticna i (mozda) samo pocetak za nesto ozbiljno...
Ako nemas sta da 'kazes' na ovu temu,jednostavno je ignorisi.A ako ti je stvarno simpa onda budi clan nezrelog,ali inteligentnog i radoznalog ''kolektiva''.

Pozdrav.;-)

Kazi mi kako to ljubav prelazi u zavisnost, navedi mi neki primer. PA da rastumacimo da li je to zavisnost ili je to u stvari ljubav, ali ti to definises kao zavisnost.
A sto da budem clan nezrelog kolektiva, jel ti to kazes za sebe da si nezrela?

Udjes joj pod kozu vise puta kao droga...
Bocnes je u srce vise puta kao narkomanska igla...
I onda prestanes... i eto ti neka osecanja koja ne razumes bas najbolje... ljubav ili zavisnost...
A nekad ne mora ni da se prestane da bi se osecao zbunjeno i na terenu koji ne poznajes...

Kad su ljudi dugo zajedno to postane navika, sto naravno ne znaci da je ljubav nestala...Zavisnost je trip zvani " Ja Ne Mogu Bez Tebe I Umrecu Ako Me Ostavis" ili " Ja Tebe Nikada Necu Pustiti"...Tad ukapiras da taj neko nije sa tobom zato sto voli tebe vec zato sto je navikao da se oslanja na tebe i da mu ti resavas sve probleme...tada vise nisi devojka nego majka svom decaku...Pusta te da radis sta god hoces samo da te zadrzi...Mislis da si dominantna, da odlucujes ti a u sustini si zrtva nesamostalne osobe...Osobe koja te vise i ne vidi i ne cuje...Jer je opsednuta sobom i smisljanjem nacina da te zadrzi...I onda je kenjkav i stalno ga nesto ziga i svet je grozan prema njemu...
I onda ti puknes a on ti preti da ce se ubiti....
JBG. sad sam se iznervirala...
Pa nije ni cudo sto vise ne smem ni da udjem u vezu!!!!!!!

Gryphon:
Kazi mi kako to ljubav prelazi u zavisnost, navedi mi neki primer. PA da rastumacimo da li je to zavisnost ili je to u stvari ljubav, ali ti to definises kao zavisnost.
A sto da budem clan nezrelog kolektiva, jel ti to kazes za sebe da si nezrela?

Na pr. dozivela sam svoju pravu ljubav,koja je pocela davno,trajala,trajala ljubav,trajala veza,zatim sam vezu prekinula(brak) iz (za ovu temu) ne bitnih razloga,ali ljubav i dalje traje....I trajace zauvek.Onda sam dozivela vezu sa drugim deckom,koja je postala nesto ozbiljno:ljubav ili zavisnost(ili i jedno i drugo).U svakom slucaju nije to ona velika,prava ljubav,jer nju osecam prema bivsem muzu.Ali njemu nisam prastala gluposti koje prastam ovom decku i sa njim sam prekinula kad sam to htela,a sa ovim je to tesko.Ne znam,losa sam sa primerima (a i sa opisivanjem svoje situacije),tako da me verovatno nisi(pravilno) skapirao...Aj pa ti to rastumaci ako mozes.Bar sam ti opisala sve na najprostiji nacin.

Nisam ja to rekla za sebe,takvom ste me vi okarakterisali.Zrela-nezrela,pa zar je bitno?A i nisam bas sigurna kad cu za sebe moci da kazem da sam skroz zrela(i da cvrsto stojim iza toga).
I jel hoces da budes clan?;-)

@Hellgirl
Pogledaj teresin komentar, ja mislim da je ona jako dobro objasnila razlike izmedju ova dva pojma. Mozda si postala popustljivija, jer ranije mozda nisi bila...sve u cilju bolje veze, veceg kompromisa...mislis da takvog neces naci, pa mu prastas neke stvari. JA jednostavno kad sam zaljubljen i lepo raspolozen, mogu da oprostim svasta. Nesto sto u drugim situacijama ne bih mogao. JA mislim da se ti zavaravas time da je veca ljubav bila sa bivsim, jer to obicno svi kazu.... pa si i ti podsvesno prihvatila. Tesko je dati neki konkretan odgovor na ovakva licna i konkretna pitanja, jer mi ne poznajemo tebe niti njega. Tako da je po meni teresa dala super odgovor, ako se ne pronadjes u njemu tesko da je to zavisnost. To je ljubav, ali neka druga koju ti do sada nisi osetila.
Prihvatam clanstvo ;) , samo da nisi neke orgije :shock:

shto su ti ljudi...prvo kao jao hvala ti na komplimentu...svi mi to kazhu hihihi...a kad joj kazhem da nije kompliment te da tema zaista lichi na adolescentne probleme o kojima mozhemo chitati u OK magazinu il tako nechemu slichnom...ona da sam glup...c c c...ne kazhem da nisam glup...al nije to bolest...

glup=bolest
ljubav=zavisnost

shta je sledetje?...

sex=umetnichko klizanje

AntunTun:
shto su ti ljudi...prvo kao jao hvala ti na komplimentu...svi mi to kazhu hihihi...a kad joj kazhem da nije kompliment te da tema zaista lichi na adolescentne probleme o kojima mozhemo chitati u OK magazinu il tako nechemu slichnom...ona da sam glup...c c c...ne kazhem da nisam glup...al nije to bolest...

glup=bolest
ljubav=zavisnost

shta je sledetje?...

sex=umetnichko klizanje

Pa eto ti zivi dokaz da si glup(gruba rec,ali znam da se ne vredjas,dovoljno si ti samouveren i uveren u suprotnost onog sto ja kazem).Ali aj malo muchni glavom:glup si jer nisi skapirao ni osetio ironiju u recenici ''Jao hvala ti na komplimentu...svi mi to kazu,hihihi...''.A ako si mator za ovu temu jednostavno je ignorisi.Ne zelim da se pretvori u prepucavanje iskompleksiranih osoba,kojima je samo verovatno suvise dosadno.
A i sto se tice ovog ''glup=bolestan'',ne budi toliki bukvalista.

Gryphon:
@Hellgirl
Pogledaj teresin komentar, ja mislim da je ona jako dobro objasnila razlike izmedju ova dva pojma. Mozda si postala popustljivija, jer ranije mozda nisi bila...sve u cilju bolje veze, veceg kompromisa...mislis da takvog neces naci, pa mu prastas neke stvari. JA jednostavno kad sam zaljubljen i lepo raspolozen, mogu da oprostim svasta. Nesto sto u drugim situacijama ne bih mogao. JA mislim da se ti zavaravas time da je veca ljubav bila sa bivsim, jer to obicno svi kazu.... pa si i ti podsvesno prihvatila. Tesko je dati neki konkretan odgovor na ovakva licna i konkretna pitanja, jer mi ne poznajemo tebe niti njega. Tako da je po meni teresa dala super odgovor, ako se ne pronadjes u njemu tesko da je to zavisnost. To je ljubav, ali neka druga koju ti do sada nisi osetila.
Prihvatam clanstvo ;) , samo da nisi neke orgije :shock:

Dobro je Teresa sve to objasnila,ali jednostavno to nije moj primer.
A sto se tice ljubavi sa bivsim ne samo da je bila veca,nego JESTE i BICE ZAUVEK najveca(ali cista i oslobodjena tereta zavisnosti(s moje strane)).Ali to nije tema...
Nego,reci ti meni kako ja da se oslobodim te zavisnosti koja me guuusiiii???
Aj',pa mozda i bude orgija...;-)

Ti mislis da je zavisnost, zbog prastanja nekih stvari koje ne bi oprostila inace, odnosno ranije. Sto bi prekinula sa njim ako vam je lepo, kako ti mozes znati sada da li ili ne bi prekinula ako bi iskrlo nesto sto bi vas rastavilo. Da se mozda nesto nije desilo, a ti mu oprostila (prevara, fizicko maltretiranje). Tesko da mogu bilo sta konkretno da ti odgovorim. Kao prvo vas ne poznajem, a kao drugo nisam se nasao u takvoj situaciji.
Hvala za orgije, ja sam malo sramzljiv
a090.gif

Ne,nije se desilo nista tako,ali u meni se nesto prelomilo,neke stvari su me pogodile sa malim zakasnjenjem.Vec sam raskidala,ali nisam istrajala u tome,tj. ''padala sam na njega opet i opet'' i bla,bla,ma sigurno sam te smorila.Ne umem bas najbolje da opisem situaciju.
.....Jooooj,i samoj sebi sam dosadna,ovako neodlucna.:-(

Back