Ljubav bez buducnosti...

samo slusaj svoje srce...ono ce ti samo reci
kako trebas da postupis.:)
naravno, niko od nas ne zeli da bude stavljen na test...
ali, nije uvek u zivotu onako kako mi to zelimo.
opet, ja verujem da je dobro svako zlo koje nas spaja
i lose svako dobro koje nas deli...
kao sto to neko jednom rece.
:heart:

Ovu temu otvaram, posto me zanima sledece-da li biste se upustili u vezu ili/i voleli osobu sa kojom nemate buducnost, jer ona/on boluje od neke neizlecive bolesti?
O ovome razmisljam od juce, jer sam gledala film "Jack and Jill vs. whole world". "Fabula radnje" je sledeca: dvoje mladih se sretnu u velikom gradu i zaljube se jedno u drugo. I sve je bajno dok mu ona ne otkrije da boluje od neceg neizlecivog i fatalnog...i blah blah...:confused:
Koliko je sebicno vezati nekog za sebe jakim emocijama, ako znate da vas uskoro nece biti? Ili svako ima pravo da voli i bude voljen, bez obzira na okolnosti?!

ima i onaj film sa kianu rivsom i....sarliz teron bese?
zove se sweet november ja mislim...samo sto je ona znala da je bolesna a on je saznao kasnije,ali je i dalje hteo da bude pored nje...i bio je do kraja...
:sad2: bedak od filma....bilo mi mnogo zao... :neutral:
elem.....ljubav ne bira....

Ovu temu otvaram, posto me zanima sledece-da li biste se upustili u vezu ili/i voleli osobu sa kojom nemate buducnost, jer ona/on boluje od neke neizlecive bolesti?
O ovome razmisljam od juce, jer sam gledala film "Jack and Jill vs. whole world". "Fabula radnje" je sledeca: dvoje mladih se sretnu u velikom gradu i zaljube se jedno u drugo. I sve je bajno dok mu ona ne otkrije da boluje od neceg neizlecivog i fatalnog...i blah blah...:confused:
Koliko je sebicno vezati nekog za sebe jakim emocijama, ako znate da vas uskoro nece biti? Ili svako ima pravo da voli i bude voljen, bez obzira na okolnosti?!

Pa ljubav se desi ili se ne desi
A kad se desi ne mozes je ignorisati, bolje je pusti i prozivi u sreci ono sto ti je Bog dao, ma koliko to bilo

ja ne mogu ni sa normalnom padosao na forum da trazim ..roll:
so far so good story ...aha..aha..u bre narkomani !!
obichno deca pate od postupaka svojih roditelja-greh iz njihove mladosti se prenosi na dalja pokoljenja nesto sam chitao o tome kao geni i tako slichno

isto mislimo na pitanje praksa drugacija hm :think::(:confused::) jer nista nije vechno -telo,posao..ako jeste sve je to individualno ...bem ti life! SLAZEM se u potpunosti s tobom!!!!!!! :ok:
ovo drugo je konstatacija za mene :lol: svako ima pravo na neku sto briznu,..tralala...romantichnu..do erotskve ljubavi :dash:

samo slusaj svoje srce...ono ce ti samo reci
kako trebas da postupis.:)
naravno, niko od nas ne zeli da bude stavljen na test...
ali, nije uvek u zivotu onako kako mi to zelimo.
opet, ja verujem da je dobro svako zlo koje nas spaja
i lose svako dobro koje nas deli...
kao sto to neko jednom rece.
:heart:
bas tako:ok:

Ne vidim ovdje uopste dilemu...
Zar je ljubav vezana samo za srecne dane?!
Ako jeste, onda nije ljubav!
slazem se, ali vecina nikada ne shvati to:neutral:

ima i onaj film sa kianu rivsom i....sarliz teron bese?
zove se sweet november ja mislim...samo sto je ona znala da je bolesna a on je saznao kasnije,ali je i dalje hteo da bude pored nje...i bio je do kraja...
:sad2: bedak od filma....bilo mi mnogo zao... :neutral:
elem.....ljubav ne bira....
ne...film je iz ove godine...glume Freddy Prinze Jr. i neka nama nepoznata plavusa...snimljeno je dosta filmova na ovu temu, ali meni se, kao sto sam vec rekla, ovaj posebno dopao, jer nema suvisne patetike i ima par simpaticnih "poruka"...:)
ako zelis, pogledaj ga...http://www.imdb.com/title/tt0475252/usercomments?start=10

Pa ljubav se desi ili se ne desi
A kad se desi ne mozes je ignorisati, bolje je pusti i prozivi u sreci ono sto ti je Bog dao, ma koliko to bilo
:ok:

Na okolnosti zivota se nazalost ne moze uticati.. Ako sam zaljubljena..Nemam kud.. Naravno da bih...:neutral:

isto mislimo na pitanje praksa drugacija hm :think::(:confused::) jer nista nije vechno -telo,posao..ako jeste sve je to individualno ...bem ti life! SLAZEM se u potpunosti s tobom!!!!!!! :ok:

i samo se jednog dana na kraju zivota probudis i shvatis da ti je citav zivot prosao u cekanju prave - prilike, ljubavi,sanse..
`ebes takav zivot..sterilan..prazan..
jedino sto je sigurno - u njemu nema patnje ni bola..ali ni ljubavi, srece, radosti..

po meni je ova boldovana recenica kljucna.
1)da mi osoba koju vec dugo volim,koja mi znaci itd oboli od neke ne izlecive bolesti - verovatno bih ostala uz nju do kraja.
2)da upoznam nekoga ko mi se svidja i da mi kaze posle 15 dana e znas ja cu da umrem pre ili kasnije od neke bolestine - ne bih ostajala sa njom.prvo jer nema taj stepen vaznosti u mom zivotu,a drugo jer nisam mazohista,majka tereza itd...i jer smatram da i ja imam pravo da budem srecna,a ne samo taj sto je bolestan :neutral:

druga stvar,moje srce je u pravu kad kaze da se psiha coveka promeni...gledala sam babu kako godinama neguje jednu blisku osobu,nocima ustaje kad je ova doziva,vredja je,maltretira,dere se...svima je laknulo kad je umrla :neutral:

a da se ja nadjem u takvoj situaciji,mislim da bih bila jedna od onih ljudi koji bi se potpuno povukli u sebe,odbijali kontakt i cekali da umru na miru.ili bih skratila sebi muke.iz tog razloga i jesam i pristalica eutanazije :bye:

upustila se jesam sa covekom koji je invalid....nije da ce umreti ali nije zdrav i imali smo mnostvo problema dok smo bili zajedno, zbog njegovog stanja....ali, ljubav je bila jacha i to je trajalo dve godine, ali je krahiralo od nagomilanih problema....nije mi zao iako sam patila mnogo za njim....jer bilo je neizbezno....i on je moja srodna dusha i sa nikim mi nije bilo tako lepo....i ne verujem da ce biti....ali, ja sam ipak prvo majka a moje emocije prema muskarcu dolaze daleko iza toga....a taj odnos me je odvlacio od moje osnovne uloge...i tako....:sad2:

Sve je to lepo... vidim da je vecina misljenja da bi zapravo ostala pored te osobe. A sto kaze Gox, ne znas dok ne dozivis.
Ima tu i jedna jako bitna stvar koju je pomenula Moje Srce, ljudi se zaista menjaju kada se suoce sa smrcu, drasticno. Medjutim, to zavisi od coveka, daleko od toga da se vecina menja na gore... ima tu i druga strana price... covek postaje pravo olicenje dobrote i plemenosti. Ko je osetio istinski bol, nece ga naneti, ni pozeleti nekom drugom.
Ono sto je tema ovde je da se menjaju i oni koji su pored ljudi koji umiru. Patnja drugih je zastrasujuce ogledalo za sopstvene strahove.
Nije svako u stanju da zadrzi optimizam kada se suocava sa finalnoscu. Zapravo vecina pada u ocaj i paniku, pa se onda stvari obrnu tako sto umiruci tesi onog sto ce ostati ziv :] (jos neko vreme barem... svi umiremo pre ili kasnije)

Ima tu svakakvih kombinacija, i sve su jako interesantne uprkos svojoj ogromnoj tezini... igrom slucaja imam pozamasna iskustva na tom polju.

Poenta svega je da li smo dovoljno hrabri da prihvatimo ljubav i ono sto ista sa sobom nosi ili nas zanimaju samo stvari poput sexa i neke kvazi sigurnosti.
i ovo je super...

Back