Liverpool FC

Da li volite LIVERPOOL FC?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Suarez: "Liverpul je moja porodica"

Urugvajac presrećan jer je potpisao novi ugovor.
suarez79553020120319160541.jpg

Luis Suarez je produžio ugovor sa Redsima, ostaje na "Enfildu" čime su prekinute sve spekulacije oko napuštanja ostrva.

"I tada sam rekao, to su priče medija, nisam nijednog trenutka pomislio da napustim Liverpul. Ljudi su ovde dobri prema meni, ovo je moja porodica", rekao je Urugvajac.

"Kada ste klinac, svako dete sanja da igra za Liverpul, pred ovakvim navijačima. Ja sam imao sreće i sada sa ponosom mogu da kažem ne samo da igram, već i navijam za ovaj klub", dodaje Suarez.

Sportske.net

Barsi mnogo 27 miliona za Agera

Čelnici Barselone polako odustaju od defanzivca Liverpula jer nisu spremni da izdvoje 27 miliona evra za danskog fudbalera.
AINZARQK-600.jpg

Liverpul planira da sačuva najvažnije igrače za početak nove sezone.

Ipak, pošto je Danijel Ager na meti mnogih evropskih klubova, čelnici Liverpula spremni su da ga prodaju, ali za lep novac.

"Crveni" navodno traže čak 27 miliona evra za danskog centralnog beka.

Prema pisanju katalonskog sporta Barselona, koja jedan od najzainteresovanijih timova za Agera, nije spremna da ponudi Liverpula tako visoku svotu novca.

U ovom listu takođe navode da bi Barselona možda i izdvojila toliki novac da se ne radi o fudbaleru koji ima 27 godina.

Za Danijela Agera takođe je veoma zainteresovan prvak Engleske Mančester Siti.

Sportske.net

Dauning od sad samo na desnom krilu

Brendan Rodžers će u novoj sezoni forsirati Stjuarta Dauninga na desnom krilu, iako je prošle sezone kod Kenija Dalgliša češće igrao na levom boku.
dauning-600-20120803100932.jpg

Levonogi fudbaler Liverpula Stjuart Dauning je jedan od igrača koji se podjednako dobro snalaze na levom i desnom krilu.

Kada igra na levom, lakše mu je da prođe protivničke defanzivce, ali su mu sa desne centaršutevi ubojitiji i idu pravo u gol, a može i sam da završi akciju.

Toga je svestan i novi trener Liverpula Brendan Rodžers koji će forsirati bivšeg igrača Midlsbroa na desnom boku.

"Svi treneri imaju različito viđenje igre, a ovaj trener me vidi više na desnoj strani", rekao je Dauning.

"Želi da igram više napred i da ulazim u šanse za gol jer sam prošle sezone igrao povučenije. Nadam se da ću imati više šansi za postizanje pogodaka", zaključio je Dauning.

Sportske.net

Hoće li "Ludak" stići na Enfild?

Krilo Fiorentine Huana Manuela Vargasa tesno povezuju sa engleskim Liverpulom.
vargas-600-20120627111528.jpg

Prema pisanju "La Republike" Huan Manuel Vargas, popularni "Ludak", nalazi se na meti Liverpula.

Prošlog meseca je njegov agent izjavio da je "Liverpul jedna od opcija, kao i Malaga koja igra u Ligi Šampiona".

Ipak, Vargas još uvek ne vidi sebe ni u jednom drugom klubu osim Fiorentine.

"Ne znam šta nosi budućnost. Treniram sa Fiorentinom i nadam se da ću ostati ovde", rekao je Vargas.

29-godišnji Vargas je stigao u Fiorentinu 2008. godine iz Katanije za oko 12 miliona evra.

Sportske.net

Ako ne mozemo da kupimo nesto mladje, koji ce nam penzioner...

Liverpul u novom napadu na Telja

Čelnici Liverpula odlučili su da bace sve karte na dovođenje Kristijana Telja, koji najverovatnije neće igrati za prvi tim Barse naredne sezone.
teljo60085417020120527190817.jpg

Barselona još uvek nije dodelila broj Kristijanu Telju, pa tamošnji mediji veruju da Tito Vilanova neće računati na mladog fudbalera naredne sezone.

Ipak, postoji klub koji bi vrlo rado video mladog Španca u svojim redovima.

Prema pisanju "Dejli Mirora" trener Liverpula Brendan Rodžers žarko želi da dovede brznogog fudbalera na "Enfild".

Liverpul je i u doba Kenija Dalgliša pokušavao da dovede Kristijana Telja, ali tada je Gvardiola ozbiljno računao na mladog fudbalera.

Dolaskom Tita Vilanove stvari su se promenile, pa su Telju možda i otvorena vrata liverpulskog kluba.

Veruje se da Teljo vredi oko 10 miliona evra.

Sportske.net

Craig Bellamy vjerojatno seli iz Liverpoola u Cardiff

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers je potvrio kako je taj klub u pregovorima s velškim Cardiffom oko moguće prodaje Craiga Bellamya. 33-godišnji nogometaš se upravo vratio s Olimpijskih igara, a rado bi se vratio u Cardiff i odigrao tamo posljednje sezone svoje karijere.

"U pregovorima smo s njim i predstavnicima Cardiffa. Imao sam doista dobar razgovor s Craigom prije nego što sam došao ovdje. On je doista veliki navijač Liverpoola, ali ja shvaćam kako on razmišlja. Njemu su 33 godine i cijeli život putuje diljem zemlje, tako da postoje razlozi zašto bi se volio vratiti kući. Pogledat ćemo tu opciju, ali u svakom slučaju mu želim sve najbolje." rekao je Rodgers.

Rodgers je također potvrdio kako taj klub nije dobio nijednu prihvatljivu ponudu za braniča Daniela Aggera, koji je prema pisanju medija na meti Manchester Citya i još nekih klubova.

"Daniel je vrhunski igrač, a nitko ne želi izgubiti vrhunskog igrača. On je ovdje već sedam godina. On voli ovaj klub i njegove navijače. Ali svaki igrač ima svoju cijenu i vidjet ćemo kako će to završiti."

Puno je od početka ljeta bilo i špekulacija oko Andya Carrolla, ali Rodgers još uvijek o njemu priča samo pozitivno, iako je vjerojatnost njegovog odlaska sve veća.

"Od ovog trenutka pa do kraja prijelaznog roka će biti igrača koji će se osjećati nesigurno. Ali Andy je sjajan. On zna točno na čemu je. On je poput svih ostalih igrača u momčadi i mora se boriti za svoju poziciju. Nema puno klubova u koje može otići i znati da će tamo biti redovan starter. Razumijem da Andy želi igrati, ali on doista uživa ovdje. Imao sam puno razgovora s njim i vidjet ćemo kako će se to završiti." dodao je Rodgers.

Nogometni magazin

Liverpul u novom napadu na Telja

Čelnici Liverpula odlučili su da bace sve karte na dovođenje Kristijana Telja, koji najverovatnije neće igrati za prvi tim Barse naredne sezone.
teljo60085417020120527190817.jpg

Barselona još uvek nije dodelila broj Kristijanu Telju, pa tamošnji mediji veruju da Tito Vilanova neće računati na mladog fudbalera naredne sezone.

Ipak, postoji klub koji bi vrlo rado video mladog Španca u svojim redovima.

Prema pisanju "Dejli Mirora" trener Liverpula Brendan Rodžers žarko želi da dovede brznogog fudbalera na "Enfild".

Liverpul je i u doba Kenija Dalgliša pokušavao da dovede Kristijana Telja, ali tada je Gvardiola ozbiljno računao na mladog fudbalera.

Dolaskom Tita Vilanove stvari su se promenile, pa su Telju možda i otvorena vrata liverpulskog kluba.

Veruje se da Teljo vredi oko 10 miliona evra.

Sportske.net

Liverpulova skola fudbala vise ne proizvodi talente,a dovode se prosecni igraci iz vecih klubova..Rezime poslednja 3 letnja prelazna roka..

Liverpul platio 15 miliona - Alen uskoro na "Enfildu"

Prema pisanju britanskih medija čelnici Liverpula poslali 15 miliona funti vrednu ponudu za Džoa Alena, koliko iznosi klauzula u njegovom ugovoru. U narednih 48 sati fudbaler Svonsija bi trebalo da potpiše ugovor sa "Crvenima".
Alen-600-20120807115403.jpg

Nakon što je Svonsi odbio 12 miliona funti vrednu ponudu za Alena (uz dolazak Šelvija na pozajmicu), Liverpul je povećao ponudu.

Prema pisanju britanskih medija "Crveni" su ponudili 15 miliona funti za veznog igrača Svonsija, koliko iznosi klauzula o otkupu u njegovom ugovoru.

Dva kluba će voditi pregovore u narednih 48 sati, a deluje da je transfer Alena na "Enfild" neizbežan.

Na ovaj način bi Džo Alen prešao kod bivšeg trenera Brendana Rodžersa.

Zanimljivo je da Rodžers ima dogovor sa Svonsijem da 12 meseci ne sme da dovede nijednog igrača "Labudova" u Liverpul, ali bi u ovom slučaju mogli da mu progledaju kroz prste, jer će 15 miliona funti sigurno mnogo značiti Svonsiju.

Sportske.net

Rodžers poručio Sitiju da se ugleda na PSŽ

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je danas da bi Mančester Siti trebalo da se ugleda na Pari Sen Žermen, ukoliko želi da u svoje redove dovede Danijela Agera, preneli su danas britanski mediji.

PSŽ je platio 40 miliona funti za prelazak Tijaga Silve iz Milana u redove vicešampiona francuskog prvenstva.

"Ager je jedan od vodećih igrača u evropskom fudbalu i cena mu je visoka. Ne bih voleo da ga izgubim, jer on razume moju viziju kako Liverpul treba da igra i može da ima ključnu ulogu u tome. Ipak, realan sam i znam šta je interes kluba kad neko dođe i ponudi veliku sumu novca, bez obira o kom igraču se radi", rekao je Rodžers.

Liverpul je već odbio dve ponude "građana", koji su za danskog reprezentativca spremni da izdvoje 20 miliona funti.

Blic

Liverpul prodaje "identitet"

Predsednik Fudbalskog kluba Liverpul Džon Henri izjavio je danas da razmatra prodaju prava na korišćenje imena Enfild, stadiona na kojem igra taj klub, kako bi na taj način bila prikupljena sredstva za finansiranje.
enfild60093600020120809182358.jpg

Fudbalski klub Liverpul mogao bi da pribegne nepopularnoj meri pribavljanja finansijskih sredstava prodajom prava na korišćenje imena stadiona "Enfild Roud".

"Klub bi trebalo značajno da poveća svoju zaradu, ali to neće biti lako. Ne vidim da je to moguće na lokalnom nivou, veći deo novca mora doći iz našeg globalnog prisustva", rekao je Henri.

"Dogovor oko Enfilda mogao bi biti postignut ukoliko se pojave pravi partneri. Nismo se još time bavili", dodao je Henri.

Henri je pozvao Premijer ligu da dosledno sprovedi finansijsku ferplej politiku i kritikovao neke od vodećih timova zbog ignorisanja propisa Evropske fudbalske federacije koji se odnose na dozvoljena ulaganja, prenosi danas američki sportski sajt I-Es-Pi-En.

On je naveo da je cilj Liverpula da postane klub koji će moći samostalno da se izdržava od svojih prihoda.

Šampion Engleske Mančester Siti imao je u fiskalnoj 2010/2011 gubitke od 197 miliona funti, dok je Čelsi samo ovog prelaznog roka već kupio fudbalere čija ukupna vrednost prelazi 60 miliona funti.

UEFA pokušava da odstrani iz evropskih takmičenja timove koji su za poslednje tri godine beležili gubitke veće od 45 miliona evra, ali Henri kaže da sumnja da će do toga doći.

Od dolaska Fenvej sports grupe (FSG), koja je preuzela klub 2010. godine, Liverpul je uložio oko 130 miliona funti u pojačanja, zbog čega je često kritikovan. Od tada je klub osvojio samo Karling kup i bio finalista FA kupa.

"Naš cilj je da osvojimo Premijer ligu. To se neće dogoditi ove sezone, ali to je prvenstveno ono zbog čega ulažemo. To će se dogoditi samo ako naša igra u prvenstvu postane značajno bolja", zaključio je Henri.

Beta

Ageru Liverpul osvojio srce

Danijel Ager, o čijem se odlasku iz Liverpula mnogo priča ovih dana, ima tetovažu na prstima koja predstavlja moto Liverpula. Hoće li ostati u klubu koji mu je očigledno ušao pod kožu?
ager193554020120809135813.jpg

Iako se ovih dana mnogo priča o prelasku Danijela Agera u Mančester Siti, jedna fotografija otkriva koliko voli liverpulski klub, pa sve i da ga napusti.

Na slici na kojoj je zajedno sa Endijem Kerolom vidi se da je Danac na prstima istetovirao Y - N - W - A, što u prevodi znači "Nikad nećeš hodati sam", što predstavlja moto i himnu Liverpula.

Ukoliko ipak ode iz Liverpula za visoku svotu novca, možda nije do njega?

Sportske.net

Potvrđeno - Alen na Enfildu

I Rodžers potvrdio da je Alen novo pojačanje Liverpula. Nakon što je sinoć viđen na utakmici Ligi Evrope na Enfildu ništa drugo nije bi bilo očekivano.
MnPLS.png

Jedna od letnjih saga koju smo pratili je završena.

Dojučerašnji vezista Svonsija je novo pojačanje Liverpula. To je danas potvrdio i sam Brendan Rodžers, menadžer Liverpula.

"Da, to je sigurno. Ostalo je još ponešto da završimo sa Svonsijem, ali sve će biti gotovo u naredna 24 sata" - tvrdi Rodžers.

Alen je sinoć prisustvovao i pobedi Liverpula u Ligi Evropi na Enfildu, tako da je u ovom slučaju sve jasno i ostaje da se završi samo papirologija.

Alen će se tako pridružiti u redovima Crvenih svom dojučerašnjem menadžeru. Ukupna suma koju će Liverpul platiti za Alena je 15 miliona funti što je bila klauzula u ugovoru veziste tako da Svonsi nema mnogo opcija nakon što je Liverpul ponudio taj iznos.

Sportske.net

Posto nisam obavestena o liku i delu ovog fuzbalera, nadam se da je dobar...

Finansijski fer-plej ne funkcioniše

Tako bar tvrdi Džon Henri, čiji Liverpul se oseća pogođenim. On tvrdi da Liverpul pokušava da se bori po pravilima, ali ne i drugi.
feature-john-w-henry-154066020111014121906.jpg

Od naredne sezone finansijski fer-plej bi trebao da stupi na snagu. Klubovi će morati da posluju pozitivno, a u prve dve godine se dopušta samo oko 45 miliona evra gubitka.

Ovo pravilo međutim važiće samo za klubove koji igraju u Evro takmičenjima, dok će većina klubova ipak biti pošteđena.

Arsen Venger je već podizao glas oko ovog pravila, sumnjajući u rezultate. Pridružio mu se i gazda Liverpula. On podržava plan od kad je kupio Liverpul, ali kritikuje izvrdavanja čitave kontrole sa ugovorima kao što je Itihadovo sponzorstvo stadiona Sitija koje ovom klubu donosi 400 miliona funti.

"Fer plej bi trebao da dovede klubove do toga da potroše samo ono što imaju. Više od pola klubova u najjačim ligama rade sa gubitkom. 20% njih je u ozbiljnom problemu. Mi morao da investiramo u igrače razumno sa ciljem da klub opstane i napreduje.

Sa druge strane tu su klubovi koji ismevaju pravilo. Premijer liga bi trebalo sama da uvede pravila i da natera klubove da ih se pridržavaju. Slična ovim koje uvodi UEFA." - kaže Henri.

Kada govori o ismevanju pravila, upravo Siti bi se trebao naći prozvan. Praksa sa besmislenim ugovorima koji služe za upumpavanje novca u klub poput one sa Itihad stadionom bi morala da se prekine ukoliko se želi da iko ozbiljno shvati finansijski fer plej.

Sportske.net

Back