Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam zašto ali mi uvek .. ali UVEK ovo Debian podseća na debil :)

Sorry kolega ali ...

Nego imam šalu kad smo već kod Linux-a

Zašto Linux korisnici ne mogu da imaju ljubavne veze?
Zato što svaki put kad neko pokaže interesovanje, oni odgovore: "Ali... da li si pročitao dokumentaciju?" 😆
Мени се чини да ти слабо користиш Линукс ? Мени је Debian асоцијација на Ubuntu или једноставно Debian je Debian.

Mala šala .. a inaće nikad u životu nisam koristio Linux niti mi treba
Ma не примећује се, не брини.
Иначе Линукс корисници обично питају друге кориснике или читају форуме или Reddit.
Свакако да дистрибуције као Arch i Gentoo имају одличну документацију па се лепо и лако снађе и без форума.
И ја сам исто тако као ти, држао се Windowsa па нисам одступао ни за милиметар.
Него заморно одржавање Windowsa, NTFS партиције и одржавање, одржавање registry baze, вируси. Апдејти и rollback.
A и подршка за старије конфигурације је доста лоша када је Windows у питању.

За све постоји први пут. Ништа те не кошта да га испробаш у Виртуалној машини а можеш и са флеша у live-modu без инсталације. :pivce:

Bill Murray GIF by Groundhog Day

Изглед Линукса може да буде скроз различит од оног што сте икада видели. To je лепота Линукса што можете га учините баш онаквим како сте замишљали да изгледа ВАШ ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМ и стварно он јесте ВАШ. Прелепа KDE Plasma 6 са Garuda Linux :vnaocare:
VirtualBox_Plasma6_31_03_2025_00_25_25.png

Poslednja izmena:
@Dr.Jackson pomooć: instalirao sam linux ubuntu i sve ok radi ali kada iz app centra instaliram neki program iz debian paketa program uopšte ne može da se otvori ima samo za deinstalaciju a kada instaliram iz snap paketa opcija otvori je blokirana... uradio sam ažuriranje sistema ali opet isti problem- šta ne znam i gde grešim? u linux mintu i pop os-u toga nema ili program radi ili ne...

@Dr.Jackson pomooć: instalirao sam linux ubuntu i sve ok radi ali kada iz app centra instaliram neki program iz debian paketa program uopšte ne može da se otvori ima samo za deinstalaciju a kada instaliram iz snap paketa opcija otvori je blokirana... uradio sam ažuriranje sistema ali opet isti problem- šta ne znam i gde grešim? u linux mintu i pop os-u toga nema ili program radi ili ne...

Рестартуј систем и пробај поново да отвориш програме што се тиче snap-a.

Што се тиче Debian програма инсталирај synaptic пакет менаџер са sudo apt install synaptic. Није фенси али је прегледан.

Рестартуј систем и пробај поново да отвориш програме што се тиче snap-a.

Што се тиче Debian програма инсталирај synaptic пакет менаџер са sudo apt install synaptic. Није фенси али је прегледан.

hvalaaaa sad ću da probaaam

restartovao sam sistem i sa snap paketima opet sve isto instalirao sam preko terminala synaptic ali sa tim programom ništa ne uspevam da uradim ne uspevam da nadjem željene programe i koje nadjem ne znam da ih pokrenem :pljus: ipak još trebam da učim linux :mrgreen:

da instaliram debian distribuciju da probam i preporuči mi još neku u kojoj mogu programi odmah pri instalaciji da se pokrenu 🤣

restartovao sam sistem i sa snap paketima opet sve isto instalirao sam preko terminala synaptic ali sa tim programom ništa ne uspevam da uradim ne uspevam da nadjem željene programe i koje nadjem ne znam da ih pokrenem :pljus: ipak još trebam da učim linux :mrgreen:

da instaliram debian distribuciju da probam i preporuči mi još neku u kojoj mogu programi odmah pri instalaciji da se pokrenu 🤣

Инсталирај Sparky Linux (Stable) - KDE

https://sparkylinux.org/download/stable/

Back