- Poruka
- 6.112
Hoće li on da 'legne' ili moram da ga centriram u pixel?![]()
Само га превуци од горе на доле.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hoće li on da 'legne' ili moram da ga centriram u pixel?![]()
Ćaleta bije nostalgija pa hoće nešto da ga podseća na '98/milenium. Preporučio sam mu Lite ali kaže da mu se ne sviđa.Само га превуци од горе на доле.
Ćaleta bije nostalgija pa hoće nešto da ga podseća na '98/milenium. Preporučio sam mu Lite ali kaže da mu se ne sviđa.
Pošto on za posao koristi piratski M. Office i Auto Cad, da li postoji mogućnost da se krekuje Win program na Linux-u?
Bio sam na X11 i na njemu se to dešavalo, a sad sam se prebacio na wayland i za sad sve radi kako treba
Imam problem KDE, bar mislim da je to u pitanju
Pošto imam dva monitora i dva HDMI priključka, Zvuk mi ide preko monitora koji ima zvučnike. i taj je drugi monitor.
Ako danas važi da je Digital Stereo (HDMI) output, posle gašenja kompjutera i nanovnog paljenja moram da promenim na Digital Stereo (HDMI2) output.
Posle sledećeg gašenja kompa moram da promenim nazad na HDMI, I tako svaku put,
To mi se dešavalo i na Kubuntu, i na Debijanu pa sad i na Manjaru. Cenim da je to neki problem sa KDE-om
Svaki put kada upalim komp moram da menjam postavke zvučnog izlaza
E ovo je super, nisam znao da postoji tema. Rekao sam mu nek instalira Lubuntu pa nek se zanima. Ne može da veruje da sistem može da bude toliko lagan i brz. Pokrenuo ga je na nekom starom netbook-u i nakačio eksterni monitor.
E ovo je super, nisam znao da postoji tema. Rekao sam mu nek instalira Lubuntu pa nek se zanima. Ne može da veruje da sistem može da bude toliko lagan i brz. Pokrenuo ga je na nekom starom netbook-u i nakačio eksterni monitor.
Negde pročitah da Lubuntu koristi KDE softverski centar, da li je to istina?
Промени кернел на Maнџару.Opet je počelo da zeza. Instalirao sam i Manjaro gnome desktop ali isto. instalirao sam i KaOS i za ovih nekoliko gašenja nema problema, što ne znači da ih neće biti. nego nešto razmišljam, primetio sam da kada restartujem mašinu pa hoću da u grubu promenim os koji se butuje dešava se da mi ne radi tastatura pa ne mogu da izvršim promenu. Nekada radi a nekada ne. možda tu postoji neki problem sa biosom pa ne prepozna hardver kako treba pa to pravi probleme?
Mozda ga zeza usb setovanje u BIOS.Промени кернел на Maнџару.
Сигурно си добро прикључио тастатуру ?Opet je počelo da zeza. Instalirao sam i Manjaro gnome desktop ali isto. instalirao sam i KaOS i za ovih nekoliko gašenja nema problema, što ne znači da ih neće biti. nego nešto razmišljam, primetio sam da kada restartujem mašinu pa hoću da u grubu promenim os koji se butuje dešava se da mi ne radi tastatura pa ne mogu da izvršim promenu. Nekada radi a nekada ne. možda tu postoji neki problem sa biosom pa ne prepozna hardver kako treba pa to pravi probleme?
Koja kradja macos-a :>P
Koja kradja macos-a :>P
Сигурно си добро прикључио тастатуру ?
Šta god da uradim ne pomaže, menjao sam i karnel ali ništa. A dok je bio windovs to se nije dešavalo. Znači neki problem s svim linux distribucijama koje sam do sada instalirao a bilo ih je desetak najmanje, Kao da su sve kopi paste samo se malo izmeni šminka i proda priča. ovo je Arč, ovo je debijan, KaOS ali u stvari sve je istoOpet je počelo da zeza. Instalirao sam i Manjaro gnome desktop ali isto. instalirao sam i KaOS i za ovih nekoliko gašenja nema problema, što ne znači da ih neće biti. nego nešto razmišljam, primetio sam da kada restartujem mašinu pa hoću da u grubu promenim os koji se butuje dešava se da mi ne radi tastatura pa ne mogu da izvršim promenu. Nekada radi a nekada ne. možda tu postoji neki problem sa biosom pa ne prepozna hardver kako treba pa to pravi probleme?
Ma tastatura mi toliko ne smeta, to je samo kad se podiže sistem ako želim da promenim, Problem je što moram svaki put kada se logujem posle slipa da ponovo podešavam izlaz za zvuk, čas je zvuk na jednom čas na drugom hdmi portu.Инсталирао сам Линукс на четири различите конфигурације и нисам то видео.
Промени тастатуру.
Промени на Манџару неки LTS кернел. Зависно од старости конфигурације, нпр крени са 6.1 кернелом па редом, ако је стара конфигурација пробај са 5.10 кернелом.Ma tastatura mi toliko ne smeta, to je samo kad se podiže sistem ako želim da promenim, Problem je što moram svaki put kada se logujem posle slipa da ponovo podešavam izlaz za zvuk, čas je zvuk na jednom čas na drugom hdmi portu.
Probao sam 5.10 5.15 6.13 6.40 i uvek isto kada posle slipa zvuk je na drugom hdmi portu, Nekada prebaci na spdif pa u podešavanjima isklučim taj izlaz ali i dalje meša hdmi portoveПромени на Манџару неки LTS кернел. Зависно од старости конфигурације, нпр крени са 6.1 кернелом па редом, ако је стара конфигурација пробај са 5.10 кернелом.
Пробај са неком лајв дистрибуцијом. Да ли ради кад покренеш лајв са флеша.Probao sam 5.10 5.15 6.13 6.40 i uvek isto kada posle slipa zvuk je na drugom hdmi portu, Nekada prebaci na spdif pa u podešavanjima isklučim taj izlaz ali i dalje meša hdmi portove
A što ne bi mogao? No dezinformacija ti je da je konfigurisanje "teško".