Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisi uopste u pravu.Sada sam na Ubuntu 22.04 i postoji ikonica za Softvere u task baru.Ranije dok je izlazio apgrejt za novu verziju,na kraju sa apgrejtom nije postojalo pitanje,da li hocete da zadrsite neke ikonice u Task Baru,ili zadrzite.Nisam vodio racuna o tome,vec sam isao ne "Remove" i tako je ikonica nestajala.Sada sam od verzije 20.04 isao na komandu "Keep" i ikonica je ostala.Samo sto je menjala oblik u zavisnosti od verzuje.Tak da je sada imam.Sada sam radio apgrejte preko terminala i sve je prolazilo kako treba.Jednostavno zadrzao sam ono sta sam hteo.
Чини ми се да сам помињао проширења за гном шел?

Zasto bi isao na virtuelnu,kada imam SSD samo za Ubuntu.Vazno je da sam ja vratio ono sto sam hteo i sto mi treba.
Исти ефекат се добија када се лину8кс инсалира на више партиција (системаска, корисничка....) При чему је довољно да се кориснички налог (налози како има више налога) израде истим редом као и претходни пут и са истим корисничким називима...
Додуше у овом случају је проблем по свему судећи искључен sekurity boot док нове верзије Убунтуа долазе са подешавањима за sekurity boot...

Исти ефекат се добија када се лину8кс инсалира на више партиција (системаска, корисничка....) При чему је довољно да се кориснички налог (налози како има више налога) израде истим редом као и претходни пут и са истим корисничким називима...
Додуше у овом случају је проблем по свему судећи искључен sekurity boot док нове верзије Убунтуа долазе са подешавањима за sekurity boot...
Nije iskjljucen Security boot.Za Win.7 mora da se iskljuci,a za Win.10 i Ubuntu,mora biti ukljucen,a imam sva 3 OS-a,na posebnim SSD-ovima.

Какве има везе Аrch с тиме кад они уопште не воде бригу да ли је софтвер власнички или не пошто дистро ради заједница људи?

Мада ти користиш Manjaro који промовише власнички софтвер без пардона као што је FreeOffice.

Какве има везе Аrch с тиме кад они уопште не воде бригу да ли је софтвер власнички или не пошто дистро ради заједница људи?

Мада ти користиш Manjaro који промовише власнички софтвер без пардона као што је FreeOffice.
Mislim da neko preti tuzbom...

Mislim da neko preti tuzbom...

Manjaro има заостале пакете јер се као Artix и Void води да има стабилније... Ево драјвер на стабилној Арч репозоторији означена је као црвена док је из тестинга (код Аrch-a то и значи! Не пипај то! ) нормално. Мој савет ти је да пређеш на неки чист Arch дистро.

https://archlinux.org/packages/?name=libva-mesa-driver

Poslednja izmena:
Manjaro има заостале пакете јер се као Artix и Void води да има стабилније... Ево драјвер на стабилној Арч репозоторији означена је као црвена док је из тестинга (код Аrch-a то и значи! Не пипај то! ) нормално. Мој савет ти је да пређеш на неки чист Arch дистро.

https://archlinux.org/packages/?name=libva-mesa-driver
Pretvoriti Manjaro u Arch nije nikakav problem, samo pacmanu promenis repoe :P
Manjaro uz to ima par skripti i onaj GuI frontentd za pacman i to je cela razlika :P
Odlicni su oni, paze lepo, testing im je prilicno stabilan ;p

Pretvoriti Manjaro u Arch nije nikakav problem, samo pacmanu promenis repoe :P
Manjaro uz to ima par skripti i onaj GuI frontentd za pacman i to je cela razlika :P
Odlicni su oni, paze lepo, testing im je prilicno stabilan ;p

Или лепо пређеш на EndeavourOS који би теби баш лепо лего.

https://endeavouros.com/

1670864357204.png

Poslednja izmena:
Brt nisi ni procitao, ubuntu 22.04 nije podrzan. Ne moze da se instalira mongodb jer su neki lib paket obrisali u 22.04 ovi iz Ubuntu-a, a ove iz mongoa boli patka da podese to da radi bez toga. Vec pola godine nema fix. Ne rade fixevi sa interneta. :(
Znas kako, bilo koji lib mozes da stavis bilo gde... znam kako je sa Ubuntu, uvek zezovi neki, medjutim, ovo je baza, samo skines taj lib i postavis negde gde
moze da vidi...

Back