Проблем компактибилности између различитих канцеларијских програма нема везе толико са оперативним системом (додуше нека подешавању на Виндовсу јесу на нивоу оперативног система) већ са разликама у могућностима самих канцеларијских пакета.
Код куће користим Линукс, Либреофис OnlyOffice и WPS Office, док на послу користима виндовс 10, а од канцеларијских пакета имам инсталирано МС Офис 2007, Либреофис и OnlyOffice при чему су прва два у редовној употреби док је OnlyOfis ту само ради упоређивања или кад ми баш треба да отворим нешто упоредо.. (такође, на послу на другом рачунару имам МС офис 2016 професионал).
На другим рачунарима, у канцеларији такође су инсталирани и Либреофис али у различитим верзијама услед различитих верзија виндовса и могућности рачунара. Па да видиш белаја кад нешто специфично урадим на мом рачунару у либреофису а онда то пребацим на рачунар где је Либреофис у верзији 5.хх.хх. Или кад пребацим на рачунар где је МС Офис 2016 који може да чита .ods фајлове, али нема новије функције...
Све у свему иако је Либреофис веома квалитетан канцеларијски пакет који може да одговори на велики број захтева корисника чак и у професионалним пословима није у потпуности компактибилан са МСoffisom јер су просто различити програми са различитим решењима. Такође волео би кад би неке могућности са OnlyOffisa биле омогућене и у Либреофису иако укупно није бољи од либреофиса.