LIMANOLOGIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Orvel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa kad pogledas da je izgradnja govnarijuma , bila planirana pre samog Limana ,

pa vremenom i nastanjeni prvi stanovnici ( vojna lica ) , . . . . :lol:

izgleda da je Liman veoma bitan ( strateski )deo grada , i da ce dostici medjunarodnu slavu . . . . kad se svi ujedinite :lol:

pa odavno smo ujedinjeni...sledeci korak je formiranje adekvatnog ustavotvornog tela sastavljenog iz 4 dela odnosno sektora koji bi svojim predlozima mogli da stvore jedan nacrt koji bi se kasnije poslao na izglasavanje i doradu. nakon toga, formiranje ministarstva za inostrane poslove i slanje delegacije u UN...

nesons:
Pa kad pogledas da je izgradnja govnarijuma , bila planirana pre samog Limana ,

pa vremenom i nastanjeni prvi stanovnici ( vojna lica ) , . . . . :lol:

izgleda da je Liman veoma bitan ( strateski )deo grada , i da ce dostici medjunarodnu slavu . . . . kad se svi ujedinite :lol:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

....i svi ostali pripadnici kvalitetnog srednjeg staleza ( obrazovani i kulturni ljudi )...verovatno u tome i lezi tajna limanske nadmoci i superiornosti nad ostalim "rasrama"...kvalitetni geni, dobro i svestrano vaspitanje, uslovi i sredina kao i vrhunska ekipa, vec generacijama stvaraju limanske nadljude! naravno, to je i razlog za ljubomoru....

limanhero:
prvi stanovnici Limana (u novoj istoriji) su bili najrazlicitiji ljudi, dok su prve stanove dobili PROFESORI (Liman 1)
Liman I je plansko naselje zidano za univerzitetski kadar, otuda sva intelektualna elita i njihovo potomstvo zivi na LIMANU No. I :) :) :p :p

p.s. ajde da ne kazete da preterujem ,necu precizirati koja nam je ulica najjaca!!!8-) 8-)

kad smo vec kod toga, zamolio bih istaknutog limanologa, uvazenog Orvela da nam nastavi sa izlaganjem o razvoju limanske drzavnosti i ako je moguce da se fokusira na period posle II svetskog rata, odnosno period stvaranja modernog limana i uspenje do danasnjih pozicija u svetlu politike, kulture i ekonimije...

Posle Drugog svetskog rata Limanci shvataju znacaj svog dela grada u globalnim okvirima. Posto su objektivni politicki faktori tj. zahladjenje odnosa izmedju Zapadnih zemalja i Socijalistickog lagera bili u toku( Rezolucija informbiroa itd...) Limanci u skladu sa Novosadskom rezolucijom i federalistickim konceptom zemlje pocinju da se bore za Autonomiju Vojvodine. Tu se ogleda sva dalekovidost Limanaca i njihova spremnost za regionalne integracije. Politicki kurs je bio okrenut ka Srednjoj Evropi(kojoj Vojvodina geografski i kulturno pripada). Znajuci da ce Autonomija Vojvodine naciniti od Novog Sada regionalnu prestonicu i adminstrativni centar( a samim tim omoguciti brzi razvoj celog grada, pa i Limana), Limanci zajedno sa ostalim sugradjanima(naravo, i sire) uspevaju da se izbore za Autonomiju 1974. To je bio period procvata grada, naravno i Limana. Nazalost u Godinama Raspleta bivse Jugoslavije, tacnije 1988.( u jednom "spontanom" desavanju naroda) Autonomija je skrhana. STIGLI SU MI GOSTI.

......meni nisu, pa da nastavim!

dakle, u tom "spontanom " desavanju " nebeskog naroda", uz prekomerno koriscenje nekih mlecnih proizvoda, oduzeta nam je autonomija, trajno!!! Liman kao lokomotiva celog grada, mora preuzeti ulogu inicijalne kapisle razvoja i modelom difuzionistickog oblika rasta, povuci ceo region u napredak!!! posto je Vojvodina vec u savezu evropskih regija,( za mnoge koji to nisu znali), Limani su dali evropskom parlamentu nacrt i molbu za dobijanje posebne teritorijalne automomije unutar pokrajine, kao deo od posebnog znacaja za ceo region!! cekamo njihov odgovor!!!
u medju vremenu da vas obavestim , da cu ja drzati free shopove u pogranicnoj zoni Liman \ ostatak Vojvodine, kao i da cu, ja davati odobrenja za izdavanje pasosa Ujedinjenog kraljevstva Limana !!!
hvala na paznji!!

mens:
......meni nisu, pa da nastavim!

dakle, u tom "spontanom " desavanju " nebeskog naroda", uz prekomerno koriscenje nekih mlecnih proizvoda, oduzeta nam je autonomija, trajno!!! Liman kao lokomotiva celog grada, mora preuzeti ulogu inicijalne kapisle razvoja i modelom difuzionistickog oblika rasta, povuci ceo region u napredak!!! posto je Vojvodina vec u savezu evropskih regija,( za mnoge koji to nisu znali), Limani su dali evropskom parlamentu nacrt i molbu za dobijanje posebne teritorijalne automomije unutar pokrajine, kao deo od posebnog znacaja za ceo region!! cekamo njihov odgovor!!!
u medju vremenu da vas obavestim , da cu ja drzati free shopove u pogranicnoj zoni Liman \ ostatak Vojvodine, kao i da cu, ja davati odobrenja za izdavanje pasosa Ujedinjenog kraljevstva Limana !!!
hvala na paznji!!

ako ces ti da drzis free shopove ( svercerko nijedna :D ) onda cu ja da drzim pumpe i da se bavim trgovinom naftom i naftnim derivatim putem odluke Limanskog saveta za energetiku!

Uslov za dobijanje limanskog drzavljansta je dokaz o boravku i zivotu na limanskoj teritoriji , najmanje 5 god i 2 svedoka ( limanca koja to mogu da potvrde )...Medjutim, da bi se pasos dobio i da bi se kasnije produzio, potrebno je stalno prebivaliste na teritoriji limana.

Back