Liberalni fašizam i rasizam u Srbiji

Ajde, pokushaj da sam smislish neshto pametnije!:roll:

Vec ste, hiljadu puta "prezvakali" te nebuloze iz "centralne otadzbinske uprave"pa se 'vatate za to, osumnjchen a ne osudjen.

Osumnjichen je na osnovu chvrstih dokaza, a bice osudjen, kada se nadje u tribunalu!

Pa, ako Bog da, shto pre, jer, ko zna, josh koliko ce nevinih, mladih vojnika stradati zbog tog smrada i "rodoljuba"

E, mučenice, ništa ti ne znaš! ( jesi li ti ovo vežbala, ili si prirodno tako .....?)

A da li je dokazano da nije???
Osumnjichen je, bezi, krije se,zbog njegove vojnichke""chasti"" stradaju vojnici u kasarnama, ceonarod crveni i stidi se.......
A dokaz, josh malo,kad se nadje u tibunalu!!!

Od kada se, osim u fašističkim uređenjima dokazuje da si nevin? Ala si ti pomešala lončiće! Daće Bog da i tebe neko optuži za bilo šta (ne mora to biti prava tužba), pa da moraš da dokazuješ da nisi kriva!

Ne, vec realnu, shto, naravno nije popularno a i potrebno je mnogo hrabrosti!

Upravo je tzv. "realna poliika" kukavicje jeje. U prenosnom smislu :) ( ne mislim da su zagovornici takve politike licno kukavice) Stvar je u tome da se potura neka opcija kao jedina moguca, tj "realna" " u datoj situaciji, pri cemu se apsolutno zanemaruje nesto kao strateski ( nacionalni :) ) interesl.
Uvazavanje tog interesa osnovni je elamanat politike i uslov opstanka svake drzave kao suverene ( da ne kazem, to im je "realni" interes), s toga nije primitivno, nazadrno, ili nerealno zastupati ga.

Pragmatizam koji nam se nudi ( u stvari, bas se i ne nudi, nego se ucenama iznudjuju izvesni koraci koji bi, eventalno, doneli neku "nagradu" - kredit, investiciju, ublazavanje viznog rezima...:) ) i protagonisti takve opcije kod nas (politicki novobogatasi, osiona "elita", upotrebljivi intelektoalci ...) ne ulivaju poverenje da je taj put dobar izbor za opstanak, (aj da kazem :) ) naseg idemtiteta. Ali, ako smo masa potrosaca, ako se to svodi na ucesce u utakmici radne snage i kakav-takav rast kupovne moci, mnogima moze da se dopadne tzv. "realna" politka, narocito posle ovih nasiih sušnih godina oskudice...

U politickom marketingu, da bi se promovisala neka ideja, ona se predstavlja kao izbaviteljska, sinteza pozitivnih tekovina, progresivna itd... A metod se zasniva, na zalost, na selekciji cinjenica. i njihovoj prozivoljnoj interpretaciji.. Pa tako imamo unapred (bez sudskog procesa) "dokazanog" zlocinca , "etnifikaciju" zlocina i slicno... (aha, i slavlje posle spotskih pobeda kao izraz krajnjeg srpskog primitiviama :) )...

Eto, zato mislim da nam mnogo vise treba pameti nego hrabrosti :)
( u ovome, na casnu rec, nema niceg licnog :) )

Ne, vec realnu, shto, naravno nije popularno a i potrebno je mnogo hrabrosti!
Čedomir Jovanović ne vodi realnu politiku. Realna politika je uzimanje u obzir nacionalističke strahove kod ovih ljudi. Citiram Đinđićevu izjavu datu Die Welt-u januara 1997:

"Ja nisam političar sa principima. Pokušavam da stvorim realistične polise, i svestan sam cene koju za to trebam platiti. Znam da se ne može napraviti polisa koja će pridobiti većinu u Srbiji ako se ne uzmu u obzir nacionalistički strahovi kod ovih ljudi"

Back