Пропала и Зајечарска гитаријада у вучићевој Србији

jedina istinita filozofija je ona da ti nije domovina ona u koj se rodis, vec ona u kojoj ostavis kosti.

ko ne razume da prevedem: ne mozes da biras da se rodis, a pogotovo ne gde, ali itekako mozes da biras gde ces da skoncas i ostavis svoje kosti ili pepeo.
На страну "истинита филозофија", али остатак је што се Боре тиче смешан као Живота - цео свој живот певаш о нечему и заступаш нешто, а када одоратиш постанеш Словенац?

На страну "истинита филозофија", али остатак је што се Боре тиче смешан као Живота - цео свој живот певаш о нечему и заступаш нешто, а када одоратиш постанеш Словенац?
Kada neko u zivotu ima privatnu tragediju nikad ne znas kako ce se to reflektovati.

То се у медицини зове "промењено стање свести", ма шта то значило. Обично ништа добро.
to se zove brate tkanje zivota koje ti je bog odredio
a u bozije se nikad ne sumnja

sta fali bori, imao jako plodan zivot...znao ga jos sa fdu-a i privatno. znam i jandrlu sa kojom je pevao pre corbe... sve super ljudi, sve beogradjani od detinjstva, sumadinci u srcu... to sto neko izabere da skonca na drugom mestu ne zove se psihopatologija vec sopstvena odluka.

marlon brando je naprimer odbio oskara za koga bi mnoge dupe lizali celom holivudu javno i kad je dostigao vrhunac karijere, kad je bio najslavniji sve presekao i otisao na tahiti. ziveo srecan ko retko ko. videlo se njegovom licu. tamo i umro.

da mu neko od nas sudi? ili bori? ko smo bre mi da to radimo, to je plod provincije, kako bezvezvnjaci neuspesni u bilo cemu mere nekoga ko ima svet u dlanu.

umetnike posebno.

Ако си неким чудом верујући, када помињеш Бога онда се то пише великим словом. Иначе немој да се позиваш на Њега. Иначе, нигде нисам покушао да судим великом песнику Бори, да ми се не би судило. Само сам констатовао, да је, пред крај живота пљунуо на све што је раније певао и шта је заступао.
И ја сам случајно рођен у Београду, он није, па шта?

Ако си неким чудом верујући, када помињеш Бога онда се то пише великим словом. Иначе немој да се позиваш на Њега. Иначе, нигде нисам покушао да судим великом песнику Бори, да ми се не би судило. Само сам констатовао, да је, пред крај живота пљунуо на све што је раније певао и шта је заступао.
И ја сам случајно рођен у Београду, он није, па шта?
zasto je pljunuo? sto je otisao da zivi zbog ljubavnice koja je temo zivela kod nje? :lol:

nemoj meni o pravopisu ako nemas kefalo da razumes sta sam napisao.

zasto je pljunuo? sto je otisao da zivi zbog ljubavnice koja je temo zivela kod nje? :lol:

nemoj meni o pravopisu ako nemas kefalo da razumes sta sam napisao.
"Кефало" за кефало, ваљда мислиш да сам глуп и то је у реду, али твоје писање би ти донело чисту јединицу из правописа у основној школи.

И ја сам као етнички Србин имао љубав, не љубавницу из Загреба, што није никакво чудо јер су веома лепе и згодне, скоро као Сплићанке, па нисам због тога постао усташа.
a sta je bora postao, slovenacki domobran :hahaha:

kolega vi ste jako zanimljivi za diskusiju pa da vas pitam i proniknem u vas mozak, kako bi napr nobelovca orhan pamuka tretirali posle pretnji koje dobio u turskoj kad ih je pozvao na duhovno prociscenje spram jermena, nesto kao kada neko pozove nasu bracu iz srpske zbog srebrenicea oni hoce da kolju zbog toga i zovu takvog mujagom i ustasom, jeremeni su ko srebrenica samo jos 100x gore....pa je orhan zbog pretnji otisao u usa i tamo dugo ziveo. vratio se srecom po umetnicki svet jer su poceli da duvaju drugi vetrovi a vlast u tusrkoj je skontala da takvog coveke koji je velicao tursku kroz svoja dela treba da tretira pazljivo a nikako kao personu non grata.

svaki knjizevnik treba da znate koega najbolje stvara u svojoj domovini sto dobro znamo iz istorije knjizevnosti. samo zato se vratio, sto ne znaci da kada vise ne bude stvarao a neka dileje pocne da ga opet proziva kao dileje sa ovog foruma sto rade, opet ode u usa i tamo skonca. mali ljudi nisu dostojni umetnika i njihovih dela.

muzicari nasuprot knjizevnicima najbolje stvaraju u egzilu i to je poznato. govorim o stvaralastvu ne o ustastvu i domobranstvu :lol: posle gomile pretnji bori od svakakvih stranackih debila iz srbije on je otisao. a bora je ako ne znate bio i knjizevnik i pesnik zvanicno primljen u udruzenje-pocasno.

takvom umetniku i coveku treba da salutirate sta je ovde sve radio i on ce ziveti kolega 3 veka posle nas sigurno sa svojim pesmama i niko normalan mu nece srati da je otisao u sloveniju i postao domobran kao vi sto izmedju redova to radite.

Проницање у мој мозак би захтевало нешто знања пројектовања и програмирања, али изгледа да овде имамо проблем не само са писањем, него и са читањем.
Написао сам да је Бора био велики песник. Ово је далеко од његовог најјачег, али је веома индикативно за моје тезе:
"Оће да се оцепе бечки коњушари.
Па, нека се оцепе, шта ће нам, у ствари.
Оће да се оцепе бечки кочијаши.
Па нека се оцепе, кад нису наши.
Збогом липицанери и Постојинска јамо, Бохињи и Бледови, који ћу тамо.
Задржите Триглаве и брда код Крања, планинаре, смучаре и остала срања.
Па весело јодлујте и играјте шоту, не треба ми ништа ваше у животу.
Даћемо вам Кардеља, то је ваша лоза, даћемо вам Кршко и Јосипа Броза."
Није могао да постане словеначки домобран, они за разлику од усташа више и не постоје.
Али, такође сам написао, "страшно је када се стари пањ запали ..."

Прекидам дискусију јер смо дебело зашли у спам теме, а друго, једноставно ниси квалификован саговорник. Какав Орхан Памук и Бора Чорба? Када је Бора био прогањан, осим, слажем се, можда пар дебила који су му анонимно претили?

Ти би много волео да се свађају Срби из Србије са својим сународницима из Српске и Ц.Горе.

Када се укину завичајни кланови, имаћемо и државу и друштво.

Ви из 1944 форсирате те завичајне кланове и без њих сте ништа у Србији.

Зна се ко је форсирао рок од 1950тих и како је омладина привлачена. У питању је културни рат који смо изгубили још 1970тих

Није лепо писати о преминулима, поготово лоше, али оправдано нас пљујеш Борином личном бруком која погађа све нас који смо га поштовали као песника. Не каже народ џаба "ништа горе него када се стари пањ запали, само тиња, а не може да се угаси." "И нека ме Бог узме, пре него што ми памет узме". Али, нека почива у миру тамо где је изабрао.
Borina lična bruka su pesme poput "Bečki konjušari" koju je posvetio Slovencima nakon što su slovenački intelektualci podržali albanske rudare koji su protiv Miloševićevog ukidanja autonomije Kosovu štrajkovali u rudniku Stari trg, ili "E moj druže zagrebački" (sa stihovima "mi ćemo vas opljačkati" i u tom stilu) posvećenu Hrvatima, ili ove koju je @aleksije radicevic nespretno i ne znam sa kakvim motivom na ovu temu postavio, a ne to što je odabrao da živi u Ljubljani. Naprotiv, to što nije otišao da živi u npr. Banjaluku, Trebinje, ili u Herceg-Novi, znači da je Bora ipak zadržao SRBIJANSKU pamet.

И рок бендови и публика решили да кенселују Вучића, Ћаци Гитаријаду и Бошка Пичића.

Не постоји гитаријада у Вучићевој Србији, то је апсурдно, противречно, парадокс.
Постоје две Србије, на једној страни су Срби и други грађани ове државе, а другој страни су ћацији.
Дакле, народ је бојкотовао гитаријаду, а ћацији иду под шаторе на турбофолк и они то никада неће бојкотовати, чак ни сутра кад их напусти АВ.

Borina lična bruka su pesme poput "Bečki konjušari" koju je posvetio Slovencima nakon što su slovenački intelektualci podržali albanske rudare koji su protiv Miloševićevog ukidanja autonomije Kosovu štrajkovali u rudniku Stari trg, ili "E moj druže zagrebački" (sa stihovima "mi ćemo vas opljačkati" i u tom stilu) posvećenu Hrvatima, ili ove koju je @aleksije radicevic nespretno i ne znam sa kakvim motivom na ovu temu postavio, a ne to što je odabrao da živi u Ljubljani. Naprotiv, to što nije otišao da živi u npr. Banjaluku, Trebinje, ili u Herceg-Novi, znači da je Bora ipak zadržao SRBIJANSKU pamet.
Да, то је највећи страх свих нас старијих, што би рекли Књажевчани, да "сађемо с пута". Медицински - "промењено стање свести". Оно када деца постану родитељи својим родитељима, који више и не знају за себе. Не дај Боже никоме.

Back